ההנהלה של בארסה: מה יהיה עם הפייר פליי?

אני רוצה אותו אם הפרסום הזה שקר. לא רוצה אותו אם זה אמת.
אני מוכן לסלוח על טעות אחת, אבל אם הוא תובע עכשיו, אחרי כל המאמצים של בארסה בקיץ, אז זה יותר מדי אפילו בשבילי.
גם מקצועית אנחנו פחות צריכים אותו.

מבארסה מאניה:
הלילה פאפא בוזגליניו עלה לשידור ברדיו סר והכחיש שה 3.5 מיליון יורו שהוא והבן שלו דורשים כעת הם חלק מתביעה חדשה: ״במוקדם או במאוחר נגיע להסכם עם ברצלונה, התביעה הזאת היא ישנה (למרות שהוגשה היום על ידי עורכי הדין של המשפחה לפי הדיווח ב׳אל מונדו׳ המדרדיאי). לא אנחנו ולא ברצלונה מודאגים מכך. בארסה מחכה לתוצאות ההסכם כדי לראות אם היא משלמת את האקסטרה״.

האבא גם לא ידע להגיד אם הבן יחזור לברצלונה: ״יש לו חוזה בפאריס. היחסים עם ברתומאו אף פעם לא היו רעים״.

דלויט מפרסמים את הדוח השנתי שלהם על מועדוני הכדורגל בעולם, ובארסה בראשות הדירוג עם הכנסות שיא. מיד מתחתיה ריאל מדריד, ולאחר מכן מנצ’סטר יונייטד.

פרט שחשוב לזכור בכל פעם שמדברים על החובות של הקבוצה הוא שההכנסות עולות בקצב עקבי כבר שנים, וגם הרווחים במצב לא רע בכלל.

זה לא כולל הוצאות נכון?

הכנסות זה לא כולל הוצאות מן הסתם, ולכן גם ההערה שלי על הרווחים שכן כוללים הוצאות מן הסתם, וגם הם גבוהים משל ריאל (ואם אני לא טועה - משל כל קבוצה בעולם).

1. בארסה ערפה את ריאל, מניח שזו תוצאה של רונאלדו והעובדה שלא זכינו באלופות
  2. בסעיף ההוצאות, שני המועדונים בבעיית משכורות קשה

ריאל בבעיית משכורות? אני איכשהו הייתי תחת הרושם שדווקא בחזית הזו הם במצב טוב.

מה התרחיש הפסימי שאתה רואה? וכמה הוא סביר בעיניך?

שמישהו ישנה את ה"מה אם כולנו טועים לגביהם" בבקשה. אפילו לאוהדי ריאל כבר נפל האסימון…

אני אוהד ריאל ואני מכחיש. זה ההבדל - צד אחד יודע עוד לפני כל דיון שההנהלה טועה ו/או מרושעת והצד השני שופט עניינית פר-מקרה. העובדה ש-“כולכם” טועים לגביהם לא סותרת את העובדה שההנהלה של בארסה עושה טעויות (אפילו הרבה).

זה לא סביר בעליל שמנצ’סטר יונייטד היא עדיין הקבוצה האנגלית הבכירה בקטגוריה, גם אחרי 7 שנים שהיא לא רלוונטית בשום צורה. מישהו שם עשה עבודה אדירה בתחילת שנות האלפיים.

אני חושב שמה שלפי מה שאני מבין הנהלה שם מתנהלת בצורה כלכלית נבונה. הבעיה שם, (לפי אוהדי מנצסטר) זה החוסר הבנה שלהם בכדורגל. או בחוסר אכפתיות של הבוסים האמריקאים מהשגיות בספורט. כל עוד הכסף נכנס…

גם ארסנל עובדת בצורה הזאת.

זה יהיה קצת תלוש לנבא, אבל אני מסתכל על כמה דברים שקורים:

1. הסתלקותו של רונאלדו והעובדה שמסי נמצא בסוף הקריירה מבשרים סיומה של תקופה שהיא אנומליה. לצורך העניין, הבאז סביב סיטי ליברפול לא קרוב לבאז סביב הקלאסיקו והאחרון במגמת היחלשות. זה צפוי לחזור לגודל טבעי
  2. במה שהתחיל לפני כמה שנים, הליגה האנגלית צפויה לעלות והספרדית לרדת. היות והאנגלית חזקה גם ככה מבחינת חוזי טלויזיה (גם אם ריאל ובארסה עדיין מקבלות סכום גבוה, שאר הליגה הרבה פחות), המוצר עצמו טוב יותר, מחירי הכרטיסים גבוהים יותר, תפוסת האצטדיונים רבה יותר, הכלכלה הבריטית חזקה מהספרדית והעובדה שישנה מחזוריות טבעית לדעתי מבשרים על כמה שנים פחות נוצצות.
  3. גובה החוזה של שחקני כדורגל הוא לפעמים הרבה בגלל מה שהם נתחנו ופחות בגלל מה שיתנו. אם תיאורטית שכר אמור לייצג תפוקה, אז למה לשדרג חוזה למודריץ׳? מודריץ׳, ראמוס ושות הם המקרים הברורים. אבל גם קרוס, למשל, חידש חוזה לאחרונה וקיבל שדרוג - אנחנו נקבל את אותה התפוקה במחיר יותר גבוה. אותו דבר מרסלו, קרבחאל, נאצ׳ו, בנזמה ובעצם כמעט כולם. פחות רעב ויותר שכר. כיוון שבשנים האחרונות היו הצלחות, גם אם בעיקר בזירה היבשתית, שודרגו חוזים רבים וזה הזמן בו אנחנו משלמים על הגביעים האלה. בכלל, לפעמים יש קשר מפוקפק בין מה שאתה משלם לסגל. לדוגמה, יונייטד משלמת קצת פחות מהסיטי ומקבלת סגל הרבה פחות טוב.
  4. פייר פליי - עובד לטובת החזק (או למי ששם *** כמו פסז, אבל זה סיפור אחר).

אין לי שום יכולת לנבא מה תיהיה התוצאה, ואני לא יודע עוד מיליון נתונים חשובים (למשל - המועדון רואה גידול בהכנסות מכיוונים מסויימים, הוצאות שאני לא יודע עליהם, חדירה לשווקים זרים, קנייה ומכירה של שחקנים ועוד). החשש הוא שעקב כל מה שציינתי, יהיה יותר קשה. כמה קשה - זה כבר אין לי דרך לדעת. האינטואיציה אומרת שככל שנקצץ בשומנים מהר יותר כך יטב לנו. כיוון שלנו אין את רשת הביטחון שיש לאנגליות, חוסר הצלחה יכול לחפור לנו בור שאת עומקו אין לי שום דרך לדעת. מה גם שבכדורגל כמו בכדורגל אפשר גם להצליח שוב ואז כל החוכמות האלה הולכות לפח.

(מקור: בכללי ראיתי במספר מקומות שאנחנו משלמים אחוז משכורות גבוה ביחס להכנסה. אם להאמין ללינק הזה, עברנו את ברצלונה)

נ.ב
לא יודע איך הברקזיט ישפיע על כל זה, אבל יש לי תחושה שהם לא יוותרו כל כך מהר על הכדורגל שלהם

מאיפה הנתון הזה? לא בדו"ח של דלואיט, ולא בכתבה של מארקה לא מוזכר בכלל רווח. מהנתונים למטה זה נראה בדיוק הפוך.

הנה כתבה של אס המדרידאי על רווח של ברצלונה. בשנה שעברה זה ירד לעומת שנה קודמת.
https://en.as.com/en/2019/07/24/football/1563986548_893247.html

היות ומדברים שם על 990M יורו בשנה שעברה, לעומת שיא של 840M השנה, כנראה שדלואיט מדברים על כדורגל נטו, כאשר אס מסתכל על מועדון כולו. אבל עדיין, הרווח לא בהכרח עולה.
לעומת זאת, ריאל מדריד הרוויחה בעונה 18\19 38M יורו, לעומת 17M של ברצלונה.

לשנה הזאת, ברצלונה מתכננת רווח של 11M בלבד, פחות משנה שעברה. דווקא נראה שהרווח יורד שנה אחרי שנה.

חזרתי לנתון שבעקבותיו כתבתי את זה, ומסתבר שקראתי לא נכון. מתנצל וחוזר בי.

אני בכונה כותב את זה פה:

רישמי שאלקה וברצלונה הגיעו להסכם “השאלה” על טודיבו עד סוף השנה. ישלמו את השכר ועוד יתנו “מנה פלאפל” של 1.5

בסוף שנה יהיה להם סעיף של 25 ועוד משתנים. ואם ברצלונה תרצה לבלום ולהחזיר אותו היא תצטרך לשלם חמישים מיליון ומשתנים לשאלקה

https://twitter.com/barcacentre/status/1217522951433703424

לפני שאני יצא בדם אש ועשן ושינאה להנהלה, מישהו יכול להסביר לי את ההגיון , אולי אני מפספס פה משהו, מה ברצלונה מרויחה מזה?

לגבי משכורות מנופחות בבארסה לעומת משכורות סבירות בריאל.
זה לא נכון.
חיפשתי משהו רשמי ולא נתונים מאתר מפוקפק כזה או אחר.
מצאתי נתונים רשמיים של אופ"א לשנת 2017. עוד כמה ימים יופיע דו"ח של 2018.
https://www.uefa.com/MultimediaFiles/Download/OfficialDocument/uefaorg/Clublicensing/02/59/40/27/2594027_DOWNLOAD.pdf
בעמוד 76 מופעים הסכומים. בארסה וריאל בערך באותה רמה, בסביבות 60%.
מאז בארסה עקפה בגדול את ריאל בהכנסות, כפי שמופיע בדו"ח של דלואיט, ומן הסתם המשכורות גדלו גם. אבל קשה לי להאמין שבארסה קרובה עכשיו ל 70% כפי שנהוג לחשוב.

אני חוזר ואומר - בכל מה שקשור לניהול פיננסי, ברטומיאו לא אידיוט. אולי בכל מה שקשור לכדורגל הוא אידיוט, אבל לעשות מרקטינג ולמכור את המותג “בארסה” הוא יודע.

מה בארסה מרוויחה? יש שתי אופציות:

1. בארסה מרוויחה את אראוחו.
  2. שאלקה מחליטה שטודיבו לא שווה 25 מיליון, אז הוא חוזר אלינו עם ניסיון וחסכנו כמה מיליונים (לא רבים).

העיסקה הזאת נראית לי מטומטמת מהצד של טודיבו. המאמן התחלף, החדש בודק מחדש את כל האופציות כולל בארסה ב’, זה הזמן שלך להישאר ולהרשים את המאמן החדש. יותר מזה , מירנדה הושאל לאותה שאלקה וקיבל 0 דקות משחק. המאמן שם לא מעוניין לטפח שחקנים עבור מועדונים אחרים. זה המקום האחרון אליו הייתי הולך לו הייתי טודיבו.

טוידבו רוצה להשאר, ברצלונה בועטת לו בתחת.

1. ארוחאו לדעת כל מי שדיברתי איתו פחות טוב מטודיבו. גם משחק רגל שלו פחות טוב.

2. אם שאלקה תבעט לו בתחת, כנראה שהוא לא מספיק טוב. להם זה משתלם להמר עליו (בהנחה שהוא ירשים אותם) על 25 ואז הם מרויחים גם בלם טוב וגם בשוק של היום, שחקן שיביא להם הכנסה טובה. לצורך העניין, אם הוא ירשים וברצלונה תבין כמה היא יצאה פריארית. הם ישלמו לנו 25 מיליון ואנחנו (עם הקיזוז) נשלם לה 25 (בלי משתנים) על בלם שקנינו אותו כמעט בחינם.

בכל מקרה, לא מבין את ההיגיון. שהיה לנו בהצלחה שאומטיטי יפצע שוב או פיקה יזכר שיש טורניר מאסטרס בקרוב

לדעתי אין סיכוי שבארסה תחזיר אותו ב 50 מיליון. קשה לי לדמיין מה הוא יכול לעשות בחצי שנה כדי להצדיק מחיר כזה. זה הרבה מאוד כסף עבור בלם גם בימינו.
והוא צריך להיות ממש ממש טוב כדי להצדיק 25 מיליון. בשביל שאלקה זה הרבה כסף, ולקנות אותו כדי למכור הלאה זה הימור מבחינתם.
אני מאמין שהוא יחזור לבארסה בקיץ. בינתיים סטיין יראה את אראוחו ויחליט לגביו.

מה דעתך על הפיסקה שלי שטודיבו מטומטם?