ההנהלה של בארסה: מה יהיה עם הפייר פליי?

לא הבנת משה. 35 מיליון זאת משכורת ברוטו שנתית שלו. אתה חושב שהוא שווה את זה לקבוצה כלשהי? בגיל 30?

אז אני מסכים איתך חחח.

משכורת זה בעיה משנית בקטע שלו. אם ימצאו מועדון בכיר שיסכים לשלם לו משכורת טובה, יהיה אפשר לעשות קומבינה איתו. גריזי הרבה דברים , אומטיטי הוא לא.
לא חושב שזה ריאלי להחליף חצי קבוצה למרות שזה הדבר הרצוי. אבל כמו שכתבתי. צריך לעשות שידרוג בהגנה דחוף. האלנד חלום לא ריאלי, אגוארו אולי פיתרון טוב אבל אני ממש לא אוהב את הקטע “של החבר של מסי”

השדרוג בהגנה כבר קורה. אראוחו, דסט, גרסיה ומינגסה כבר כאן. ובנוסף יש את פיקה ואת לנגלה.
פיקה עדיין בכושר, מחזיק בחוזה לעוד 3 שנים וכמו שכתבתי קודם צריך להתייחס עליו בכבוד. הבן אדם הוא legend’ גם אם היום הוא לא מה שהיה פעם.
לנגלה יושב על משכורת מאוד נמוכה. כשהודלף בינואר הדו"ח של פלאנס לגבי גרסיה, היה רשום שם פחות מ 4 מיליון. יהיה קל מאוד למכור אותו, אני מניח ב 20-25 מיליון, אבל אני לא חושב שזה הדבר הנכון.

ובהתקפה, בהנחה שמסי, גריזמן, דמבלה, טרינקאו, פאטי ממשיכים, למה אנחנו צריכים עוד שחקני ספסל יקרים? לא משנה אם קוראים להם אגוארו או דפאי, למה צריך להעמיס עוד? עדיף כבר שברייטוויט יישאר. ויש גם את קויאדו שאמור לקבל קידום.

אנחנו לא צריכים להתחיל מהפכה כי היא כבר החלה. היום יש לבארסה סגל אחד הצעירים בליגה. וכמו שאני רואה, כל שחקן צעיר שקומאן מכניס נותן מעל ומעבר. והם לא מרוויחים הרבה. לא צריך שחקן מעולה כמו אלאבה, שישבור את היררכיית המשכורות. הייתי שמח לקלוט אותו, אבל לא בכסף שהוא דורש.

כי אף אחד מהם לא חלוץ. לפחות לא בפועל. אם אפשר שבמקום גריזמן + ברייטווייט יהיה לנו חלוץ חלוץ, ועוד אחד מתלמד - דיינו. כרגע אנחנו מסתמכים יותר מידי על הכושר, הבריאות ומצב הרוח של מסי כדי להגיע למצבים ולכבוש, והארגנטינאי לא נהיה יותר ויותר צעיר. לא הצרפתי ולא הדני מסוגלים טו פוט דה בול אין דה נט, בכמויות הנדרשות, גם כי זה פשוט לא התפקיד שלהם.

כמה יהיה אפשרי להוציא את שניהם ולהכניס אחרים? ברור שלא יהיה קל. אבל לא חושב שזה משהו שאפשר לחיות איתו עוד שנה שנתיים, בלי אפילו לנסות לשנות.

ומה יהיה איתנו? באמת! אנחנו כל הזמן נגררים לדיוני העברות בדיונים שהם לא העברות :slight_smile:

אני לא מבין את המשפטים האלה.
הבן אדם נתן הרבה שנים במועדון? בשביל זה שילמו לו כמויות כסף מטורפות.
הבן אדם הוא אגדה? בגלל זה הוא ישאר חקוק בלב האוהדים.
למה הוא צריך להמשיך לקבל תשלומים אחרי הקריירה שלו? מה לפויול לא מגיע? לצ׳אבי לא? לאינייסטה לא?
בזכות היותו legend הוא ימצא בהמשך עבודה במועדון (ולא בזכות יכולותיו המקצועיות). ובזכות היותו שחקן של שנים אצלכם יש לו מספיק כסף לכל מה שירצה. אפשר לחשוב שמדובר באגדה היחידה שלכם, כאילו מסי, אינייסטה, צאבי, ופויול לא לפניו ברשימה הזו.

יותר מזה, כששחקן ממשיך לקבל סכומים כאלה והורס את עתיד הקבוצה, האם זה לא מוריד מהאגדתיות שלו?

ראמוס עם משכורת דומה ותרומה גבוהה בהרבה לא קיבל את החוזה של פיקה

באמת שהייתי נותן לך לייק בלי המשפטים האלו.

פיקה הרבה דברים , אבל תודה לאל שהוא לא ראמוס. כל יום אני הולך לישון ואני אומר תודה לאל שהוא הקפטן של ריאל ולא שלי.

ולצורך העניין , שחקן שכל הזמן סוחט את המועדון שלו בשביל לקבל חוזה חדש בעיני הוא לא קפטן ולא סמל.

ואני לא שונא את ראמוס. במיוחד אחרי שהוא ביקר את המשפחה של שוטר מגב שנרצח ע"י מחבלים …

בעולם מושלם, היה קורה אחד מ-2 המקרים:

1. פיקה מבין את ה"רמז", מפנה את המקום בעצמו, ומשאיר את ההנהלה והצוות המקצועי להחליט האם להביא במקומו (ובמקום תקציב השכר שהתפנה) בלם בכיר, או להמר על גרסיה ואראוחו כצמד בלמים פותח, ועל לנגלה כגורם פנדלים מהספסל.
  2. פיקה מבין את ה"רמז" ומסכים לרדת במעמד, לדרגת בלם שלישי/רביעי, ואז גרסיה ואראוחו, בתקווה, ישתלטו לאט לאט על 2 העמדות הפותחות.

בפועל, לא יודע כמה אפשרי שפיקה יישאר במועדון, ויסכים להיות שחקן ספסל מובהק, או יעזוב כדי לפנות את הבמה בצורה מכובדת. כנראה שנהיה חכמים יותר בקיץ.

מה שכן, במיוחד באפשרות הראשונה - אני לא רואה מנוס מקניית בלם. ההתלהבות שלנו מאראוחו טובה ויפה, וגם מגרסיה (למי שראה אותו באופן שוטף). אבל להמר על 2 בלמים טירונים, מוכשרים ככל שיהיו, כצמד הבלמים הפותחים שלך, בתוספת זה שהספסל שלך מורכב (בתוכנית הזו) מלנגלה, מינגסה, ועוד איזו עלוקה - מצטער, זה פשוט לא מספיק לקבוצה בסדר גודל של ברצלונה. עם כל הכבוד להגדרות של “בנייה מחדש”, אנחנו לא באמת יכולים לתת ל-2 בלמים פותחים להתגלח על חשבוננו, בזמן שאין איזשהו באנקר שייתן לנו שקט לידם/בספסל.

לצורך העניין אני מסכים עם גב. (עד ראמוס כמובן) פיקה הוא בלם אדיר ואגדה. אין אף אחד פה שמזלזל בו. אבל ברצלונה לא אמורה להיות “מועדון של פנסיה” . אם פיקה היה מסכים והיינו ראוים לזה עדות בשטח. אין לי בעיה להשאיר.

הבעיה זה המציאות. במציאות הוא לא. וגב צודק. פויול הבין את זה מצוין למי שזוכר את מסיבת עיתונאים הוא פרש בה. גם צאבי ואיניסטה הבינו את זה. לצערי פיקה לא מבין את הרמז.

למה אתם אומרים שפיקה לא מבין את הרמז? לדעתי הוא כרגע אחד משני הבלמים היותר טובים שלנו. כנראה גם לדעתו.
כשגרסיה יגיע, ואם יוכיח שהוא מספיק טוב, מדוע אתם בטוחים שפיקה יועדף עליו או יישב בספסל ויקבל משכורת בלי לעשות כלום? אני דווקא חושב שהוא יעזוב כמו כל הגדולים לפניו שהוזכרו פה, לפני תום החוזה ומבלי להפוך לעלוקה.

אתה מצטט אותי כאילו אתה חושב אחרת, אבל אני לא מבין את התגובה שלך.
בהנחה שגריזמן נשאר, וכל השאר מלבד ברייטוויט - אתה חושב שצריך להביא את אגואירו או דפאי? זה החלוץ חלוץ שאנחנו צריכים?
אם כוונתך להאלנד, אז אין לנו ויכוח. אני כתבתי שהייתי מוכר חצי סגל בשבילו. הוא שובר שוויון ושובר קופה גם.

אני לא אנסה להסביר לך מדוע לאגדה מגיע יותר. אם למישהו יש חשק, שיסביר.

אני חושב שזה מה שיקרה. כמו פויול, צ’אבי , אינייסטה, אוברמארס ואחרים לפניו, הוא יפרוש לפני תום החוזה. לא כולם אומטיטי, הוא יוצא דופן. לפיקה גם ככה יש עסקים רבים, זה לא שהוא פושט רגל אחרי הפרישה.
פורסם שהוא כנראה יפרוש בתום העונה הבאה. לא מקור מהימן, אבל זה עושה שכל.

ואם נחזור לאלאבה - בשנה הבאה יהיו לנו 3 בלמים צעירים פלוס פיקה ולנגלה. אני לא חושב שיש צורך בהול בשחקן מאוד יקר כמו אלאבה כשאין לנו כסף לכלום. ושנה אחרי זה יהיה מאמן אחר, יהיה ברור מי מהצעירים מתאים, ואם יהיה כסף וצורך, יחפשו בלם אחר.

אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. או שאומרים למסי בהצלחה בסיטי, או שמכניסים את היד לכיס, ומוציאים ממה שאין. אני יוצא מנקודת הנחה שאני היחיד שרוצה לראות את מסי בסיטי, אלא אם כן מישהו יחליט לומר אחרת, מה שעד עכשיו לא קרה.

יש לא מעט שחקנים שצריכים לעוף מהקבוצה, ויש לא מעט קבוצות שיקנו אותם. אני מצטער, אבל יש פה אנשים שחיים בסרט שאיזו סאות’האמפטון תורנית, שמרוויחה הרים של כסף מהסכמי השידור המפלצתיים של הליגה האנגלית, לא תשמח לשחקנים כמו פירפו או לנגלה כדי לשדרג את ההגנה העלובה שלהם. צאו קצת מהבועה, ותגלו שבמחיר של 40-50 מליון קבוצות יעופו על קוטיניו, גריזמן ודמבלה. הם עדיין שחקנים ש 99% מהקבוצות בעולם לא יוכלו להגיד להם לא.

אגוארו, גארסיה, אלאבה ודפאיי כולם צריכים להגיע, משתי סיבות. הראשונה היא להראות שלברצלונה אין בעיה לעבוד עם שוק ההעברות החופשיות. אנחנו מאוד צריכים את התווית הזאת אחרי הטרלול של ברתומיאו. זה שיש נשיא חדש זה לא מספיק. צריך הצהרה. השנייה, היא שאנחנו צמאים לחלוצים ובלמים. אלו שתי העמדות היחידות שאנחנו קורסים בהן. שימו את ואן דייק ולבנדובסקי בברצלונה הנוכחית ואנחנו מטיילים לטרבל כשמסי נח כל שני וחמישי. אפילו עם חלוץ ובלם סבירים היינו משאירים לפריז ואתלטיקו אבק.

לגבי האלנד, הוא היוצא מן הכלל. אנחנו מדברים פה על השחקן עם הפוטנציאל הכי גבוה בכדורגל האירופי. אם אפשר להחתים אותו ב100 מליון, אז בארסה צריכה למשכן את בית של ברתומיאו, והעיקר להביא אותו. זו תהיה גניבת העשור. כבר כמה שנים מדברים על אמבפה כיורש של מסי ורונאלדו ואני מגחך. כשרואים את האנלד משחק מבינים שזה לא האמבפה התורן, אלא שמדובר פה על שחקן ברמת איכות אחרת לגמרי.

אני חושב שהמילה אגדה נאמרת מהר מידי.
הוא אגדה, אטו אגדה, פויול אגדה, אבידאל אגדה, אלבס אגדה, ואלדז, בוסקטס, צאבי, אינייסטה, ויה, הנרי, מסי, סוארז… ואלה רק מ2008 ככה.
מוזמן לעשות חשבון כמה כל אחד מהם היה ממשיך לקבל אם היה ממשיך במועדון כשכבר לא היה כדאי שימשיך וזה מבלי לדבר על הכשרונות שהייתם מפספסים והדעיכה המקצועית.

כאגדה הוא הרוויח יותר מהשחקנים שלצידו.
כאגדה הוא לא הוצע מעולם כמשקל לטריידים.
כאגדה הוא בשניות יקבל תפקיד במועדון.

מה לדעתך עוד הוא צריך לקבל?
שוב זה לא שמדובר על מתנדב שנתן את כל חייו מבלי לקבל דבר, הוא קיבל מברסה לא פחות משברסה קיבלה ממנו.

כמעט כל השמות שרשמת הם אגדות, כי אלו שחקני הרכב של קבוצה אולי הכי טובה בהסטוריה.
וגם פיקה שייך לרשימה הזאת.

לא הבנתי. רובם עזבו מרצונם, ואת זה אני מצפה גם מפיקה. חלק קטן עזב בדם רע, באשמתם או לא באשמתם, ואני מצטער על זה. אף אחד לא ביקש שישחקו פה עד גיל 40.

יש את העניין הזה שנקרא לתת כבוד. אתה הרי לא מתייחס לבן משפחה מובטל או פנסיונר כנטל כלכלי (הקצנתי מאוד, אני יודע).
בגלל שפיקה הוא אגדה, הוא צריך לקבל יותר הנחות מלנגלה נניח. לא לדחוף אותו החוצה בכוח כמו שעשו לסוארז, לא למכור אותו בגרושים כדי לחסוך את המשכורת, לנצל את הניסיון שלו כדי לחנוך את הצעירים גם אם מדובר במשחקי אימון וספסל. צ’אבי אגדה עוד יותר גדולה, ועדיין היה שחקן ספסל מובהק בעונתו האחרונה פה, והרוויח יותר מפיקה.

אפשר להתווכח אם פיקה אגדה או לא אגדה, אני לא מחזיק בדעה אבסולוטית, בשבילי הוא כן.
לשם השוואה, אני שונא את מה שעשו לסוארז, למרות שאני חושב שהוא היה צריך לעזוב בגלל המשכורת. אבל לא ככה. אפילו פחות אכפת לי שהוא עזב ליריבה הישירה, כואב לי שלכלכו עליו, וניסו לדחוף אותו לכל קבוצה, ולא אמרו יפה תודה על כל מה שהוא עשה בבארסה. אז כן, הוא מקבל אותם מיליונים, אבל לא הכל כסף בחיים. צריך לתת כבוד לאנשים גם.

ממליץ לך לקרוא איזה ספר של דן אריאלי. יש לו הרבה מאוד דוגמאות שרוב האנשים לא חושבים במונחים של רציונל וכסף. מה שאתה רושם היה נכון לו כולנו היינו רובוטים עם מטרה אחת של מיקסום רווחים, אבל אנחנו לא.

לאפורטה רישמית נשיא ברצלונה!

בימים האחרונים, באופן כל כך צפוי התקשורת הקטלונית הפרו ברתומאו, ניסתה לקשקש שלאפורטה לא יצליח להשיג ערבויות . למרבה האכזבה שלהם . הוא הצליח.

הם עד כדי כך שונאים את לאפורטה… ותהיו בטוחים שהם לא יפסיקו וינסו להפריע ולחבל בעבודה שלו ללא הפסקה.

תחזיקו מעמד, אנחנו נכנסים בתקופה הקרובה לרכבת הרים משוגעת, אבל הפעם ולשם שינוי, אני ממש מתרגש ומרשה לעצמי אפילו להרגיש אופטימי.

Visca el Barca ! Visca Catalunya !

f934076d-1a32-480c-b266-e70dd6be0501_text

ראיון מאוד מעניין של אבידל לטלאגרף באדיבות Tiki Tachles - טיקי תכלס.

הוא מדבר שם בפתיחות בין היתר, על המצב הכלכלי ועל זה שב 2018 הוא כבר רצה להחליף את ואלוררדה וברתומאו האריך לו את החוזה חודשיים אחרי… הוא גם מדבר שהוא רצה להביא משקיעים למועדון אבל המועדון סירב כי “התביישו בניהול הרע שלה”.

סיפור מאוד עצוב איתו, לא יבין בחיים למה הוא מההתחלה נכנס למיטה חולה…

tSp5uonstorhedr
·

אריק אבידאל בראיון אקסקלוסיבי לטלגרף האנגלי:

“לאחר העזיבה של ואלוורדה השמות ברשימה שלי היו - קיקה סטיין, פוצ׳יטינו, אלגרי וצ׳אבי. קיקה אמנם היה זה שנבחר, אבל האופציה הראשונה שלי הייתה פוצ׳יטינו.”

נשאל האם הוא דיבר אי פעם עם פוצ׳יטינו, שאימן ושיחק באספניול, היריבה הנצחית שלנו:

“כן, ולא רק אני. אמרתי להנהלה - אני צריך להביא את המאמן הכי טוב שאפשר, לא להתעסק בפוליטיקה בגלל שהוא היה באספניול לפני כן. אני רציתי את הטוב ביותר ופוצ׳יטינו הוא אחד מהטובים ביותר כיום. הוא הגיע לגמר ליגת האלופות עם טוטנהאם, אתה חייב לכבד את זה… יש לו פילוסופיה טובה לגבי כיצד לשחק, אימונים, שחקנים אוהבים אותו ואני חושב שהוא היה יכול להיות מאמן טוב יותר לסיטואציה הזו, אבל עם פרוייקט אמיתי.”

“אני יודע שהייתה בעיה פוליטית, מכיוון שכשהצעתי את השם שלו להנהלה כמה מהתשובות התרכזו באספניול ולא בחלק הטכני.”

“אני חושב שהוא עשה ראיון לפני כמה שנים, זה לא שהוא אמר דברים רעים על המועדון, הוא אמר משהו על כך שהוא רוצה ללכת לאמן את ארגנטינה לפני שהוא יאמן את ברצלונה. זה היה בעייתי עבור האגו של כמה אנשים והם דחו אותו כי לטענתם הוא לא מכבד את המועדון.”

“אבל לפני הרבה שנים מוריניו אמר שבארסה תמיד הייתה בלב שלו, והוא הפך למאמן של ריאל מדריד כי זה קורה בכדורגל ולפעמים סיטואציות מסויימות מתרחשות. אין צורך לערבב בין פוליטיקה להחלטות מקצועיות, אבל בארסה זה מועדון מיוחד עם הנהלה גדולה והרבה אנשים שמבצעים החלטות.”

“לדעתי צדקתי באמירתי אז. הם היו צריכים להתאמן קשה יותר לדעתי. בזמני עם פפ, אם רצית את הטוב ביותר, היית צריך להתאמן כמו הטוב ביותר. אתה תשיג הכל, רק אם תעשה את העבודה במהלך השבוע. אך לעולם לא אמרתי שהשחקנים רצו להפטר מהמאמן.”

"מסי גם דיבר איתי אישית, הייתה לנו ויכוח, אבל אני יכול לקבל את זה. אין עם זה בעיה אם אתה שקוף איתי. היה לי מאוד נוח לדבר איתו כי הוא היחיד שדיבר איתי ככה, היחיד, אני מכבד את זה. אני גם מבין שליאו הוא הקפטן והוא רצה להגן על הקבוצה, אבל מעולם לא אמרתי שמסי אמר לי לפטר את המאמן, מעולם לא."

“אני לא צריך לתקן כלום עם מסי מנקודת המבט שלי, מערכת היחסים שלי עם מסי לא השתנתה. מנקודת המבט שלו? אני לא יודע. אבל עבורי הסיטוציה הזו חלפה, דיברנו הרבה והוא יודע מה אני חושב. לא רציתי להפוך עכבר לפיל ולסכן את כל המועדון.”

“ניימאר? עשרה ימים לפני סוף חלון ההעברות טסתי לפריז לדבר עם לאונרדו. אם לא היינו מחתימים את גריזמן לפני כן, אני בטוח ב100% שהיינו יכולים להחתים מחדש את ניימאר.”

“הקבוצה הייתה זקוקה לשחקן כנף. העניין הוא לא איזה שחקן טוב יותר, זו פשוט עמדה שהיינו זקוקים לשחקן בה. הנשיא החליט להחתים את גריזמן.”

“אחד מהטיעונים נגד ההחתמה של ניימאר היה שהוא תובע את המועדון, אז זו לא סיטואציה קלה. הם אמרו שהוא חייב למשוך את התביעה אם הוא רוצה לחזור, זו לא הייתה הבעיה שלי משום שלא הייתי במועדון כשהדיון הזה ארע. לדעתי יכולתי להחתים אותו, אבל זה לא קרה.”

“בדצמבר 2018 לאחר ניתוח של המאמן, הצוות שלו והקבוצה. המלצתי להחליף את ארנסטו ואלוורדה. אך הנשיא אמר לי - ׳לא, זה לא קל׳. במקום זאת הוא ביצע החלטה אחרת וחידש את החוזה שלו חודשיים לאחר מכן, ההפך ממה שהצעתי. כמובן שקיבלתי את ההחלטה והמשכתי לתת למאמן את מלוא התמיכה, אבל זה היה מעט מוזר עבורי אחרי שאמרתי לנשיא שעדיף להחליף אותו.”

"תראה, במרץ 2019 הצגתי חברה בפני המועדון. אני לא יכול לציין את השם, אבל הצגתי אותם בפני המנכ"ל דאז, פפ סגורה, ונפגשנו באנגליה פעמיים.

“החברה הזו הייתה מוכנה להשקיע סכום כסף עצום במועדון כדי לפתור את המצב במלואו באותה תקופה. הם שוחחו עם המועדון עד נובמבר 2020, יותר משנה, אך בסופו של דבר שום דבר לא קרה.”

“אני חושב שאפשר היה לפתור את המצב הכלכלי. זה לא היה קל, משום שמדובר בסכומי כסף עצומים, ובשלב זה ברצלונה לא חלקה את כל המידע אודות המצב. כשיש חברה שרוצה להשקיע, הם רוצים לדעת הכל. לקח זמן לברצלונה למסור מידע, כי באותה תקופה הם רצו לשמור את זה בסוד. אני מבין את זה שאולי הם התביישו להראות לאנשים, אנשים גדולים, שהם לא מנהלים את המועדון היטב. אבל האנשים האלו יכולים לעזור לך לעשות זאת, אז שיתנו להם את המידע… אבל בברצלונה כולם רצו להגן על עצמם. זה היה בערך - ‘אל תראה שאני עושה את העבודה שלי בצורה רעה, כי אני אהיה בחוץ’.”

“אני לא אתנהג בחוסר כבוד לאנשים, לעולם לא, אבל אנשים צריכים לכבד אותי אם אנחנו מתכוונים לעבוד יחד . אמרתי לאוסקר גראו - ‘מסיבות רבות, עדיף שאעזוב את המועדון. אני לא רוצה כלום’. לא לקחתי כלום. מבחינתי אלו העקרונות שלי. אם אני עובד, תשלם לי, אבל אם לא, לא. זו לא שאלה של כסף, הוא דבר משני עבורי.”

“כשהתחלתי את תואר המאסטר שלי בשנת 2015 באופ"א הייתי משוכנע שהעתיד שלי יהיה כמנהל ספורטיבי, ואחרי ניסיון של שנתיים בברצלונה, אני יכול להגיד לך ב100% שזה מה שאני רוצה לעשות.”

“אין הרבה מועדונים כמו ברצלונה. אבל אם יש מועדון עם פרויקט אמיתי, התמקדות באקדמיה, התמקדות בביצועים של הקבוצה הראשונה, איזון טוב בין כלכלה לביצועים ספורטיביים, כמו גם צוות קטן של מקבלי החלטות, זו תהיה סביבה נהדרת עבורי, משום שאתה צריך להיות עם מעט אנשים שהולכים באותו הכיוון, על מנת להגיע לאותה מטרה. זו הפילוסופיה שלי בעניין.”

“בעולם הכדורגל, לסטר סיטי זה אחד המועדונים שממש מרשימים אותי. דיברתי איתם כשהייתי בברצלונה והם מאוד ממוקדים במטרה, וכולם יודעים מהו תפקידם. האווירה הפנימית במועדון חיובית מאוד, כולם מרגישים בנוח ומקבלים החלטות טובות. הם לא מפחדים לבחור במאמנים שונים כשהם מבצעים שינויים. התרשמתי מאוד מהם."

“עבדתי קשה על האנגלית שלי, שכעת הגיעה לרמה טובה וכל משפחתי מדברת אנגלית מושלמת. אני חושב שהפרמייר ליג היא הליגה הטובה בעולם ואני מעוניין לעבוד שם, למה לא? אבל צרפתית היא השפה שלי והספרדית והקטלאנית שלי גם הן טובות, אז אני פתוח להרבה דברים.”

"אני חושב שלאפורטה יכול להיות טוב עבור המועדון, מכיוון שהוא מכיר את התהליכים ואת הצורה בה הם עובדים. אני לא מודאג. אם הפרויקט החדש והרעיונות החדשים טובים, הם יכולים להתאושש. "

“מסי? אני חושב שאם מדברים על ביצועים, הוא השחקן הטוב ביותר אי פעם והוא שיחק בכל הקריירה שלו בברצלונה, אז בגלל זה חשוב שהוא ישאר, הוא שחקן המפתח עבור המועדון.”

“אבל, כמו כן, מה שהוא יעשה יהיה תלוי גם בשאר חברי הקבוצה, בפרויקט החדש, ברעיונות החדשים של ההנהלה החדשה וברעיונות שהם ינחילו למאמן, ואם בסופו של דבר הוא יכול להרגיש בנוח עם כל זה. גם מנקודת מבט שיווקית, מסי נותן לך כל כך הרבה, והדבר הופך אותו לנכס עצום. אבל זו תהיה ההחלטה שלו לבצע, וזה לא קל כשאתה מבלה הרבה שנים באותו מועדון, לפעמים אתה רוצה לראות משהו אחר. אבל האם יהיה משהו טוב יותר מברצלונה עבורו? אני לא יודע.”

כמו שחשבתי שלאפורטה יכנס לתפקיד הוא יבין שהמצב שלנו יותר קשה ממה שדווח:

https://twitter.com/RafaelH117/status/1377217551172767748

אני מקווה שלאפורטה יפסיק עם כל הספינים על האלנד ויגיד לסוסיוס את האמת. צריך לבנות על מה שיש לנו (ובלה מאסיה כמו שגילנו השנה יש על מה לבנות) ולנסות ולקוות שיהיה עוד כמה “מציאות” בנוסח של פדרי ובעיקר להפסיק כבר עם הפנטזיות על החתמות גדולות.

ללאפורטה אין שום אינטרס להסתיר את המצב הקשה. להיפך, אפשר להפיל הכל על ההנהלה הקודמת.

המספר 350 מיליון הומצא על ידי מישהו שרפאל הרננדז מצטט. זאת הערכה, בתנאי שמסי יישאר 3 שנים ויוחתם קראק . הוא כנראה הניח שאף אחד לא יימכר גם, ומסי ימשיך להרוויח 100 מיליון בשנה וכו’.
בקיצור , היה יכול לזרוק כל מספר, אין בזה שום דבר.
המצב האמיתי יכול להיות יותר טוב (נמכור את גריזמן וקוטיניו, מסי יירד ל 30 מיליון בשנה, לא נקנה אף אחד כי יש את לה מסיה) או יותר גרוע (מסי ימשיך עם ה 100 מיליון, נקנה כמה קראקים חסרי תועלת, לא יהיה קהל, ראקוטן לא יחדשו, לא נעלה לאלופות, וכו’)

קוטיניו פצוע עד סוף העונה, לא נראה לי נמצא בשבילו איזה פראייר, אולי איזה השאלה . (צריך לזכור שבברצלונה בקיץ שעבר חיפשה לקוטיניו קונה בנרות וזה עוד אחרי טראבל עם באיירן ולא הצליחה למצוא קונה לבחור) אולי החלום הרטוב שלי יתגשם וברתומאו ירוץ לנשיאות של ריאל ואז הוא בטח יקנה אותו… :slight_smile:

אומטיטי. טוב שהיה לנו בהצלחה איתו. אני כנראה קשה מידי עם המסכן אבל לא נראה לי שהיה קונה לשחקן כזה.

גריזמן , היחיד שיכול להכניס לנו טיפה מזומנים.

אין לברצלונה שום שחקן כרגע שיכול להכניס כמות גדולה של מזומנים. דמבלה אולי (אני חייב להודות שלמרות שלא שיניתי את דעתי על תרומה מקצועית שלו. מבחינה פיזית הוא מצליח להחזיק מעמד בצורה מרשימה ואני חושש שבטח גמרתי לו את הקרירה עכשיו)

אפילו מסי יעזוב וזה היה בחינם.

לגבי קוטיניו, אם העסקה תהיה מספיק טובה זה דווקא אפשרי למצוא קונה. לא תמכור אותו ב-70, אבל אם תציע אותו ב-30 זה סיפור אחר, ויהיה מועדון שיסכים להמר עליו לדעתי.

אומטיטי זה אבוד. לא נצליח גם לתת אותו בחינם.
ואגב, אני הייתי מוכר את לנגלה ועושה עליו בכיף איזה 30.

כמו במקרה אומטיטי, כך גם במקרה קוטיניו. סכום ההעברה לא רלוונטי כל עוד הם לא מוכנים לרדת בדרישות השכר. אם קוטיניו לא יסכים למשכורת נמוכה יותר משמעותית, אני לא רואה מועדון שירכוש אותו, גם אם סכום ההעברה יהיה 10 מיליון.

כל הקבוצות שיכולות להרשות לעצמן לשלם את המשכורת הנוכחית של קוטיניו/אומטיטי הן קבוצות שלא יירצו אותם (קבוצות דרג א’). קבוצות דרג ב’/ג’ ידרשו מהם לרדת משמעותית בשכר ובצדק.