ההנהלה של בארסה: מה יהיה עם הפייר פליי?

תחליף את השם בבייל ואת השנה ב2019 ותמצא הודעות כאלה בפורום שלנו…
כמו קוטיניו גם בייל שחקן שיכול לתרום המון.
אבל כמו שדורון כתב, קבוצות גדולות לא ירצו לשלם לו שכר של קראק ולא משנה באיזה מחיר ירכש כי הוא יהיה אצלן שחקן ספסל (ראה ערך בייל בטוטנהאם), מנגד קבוצות בינוניות בהן הוא יוכל לפתוח או לשחק הרבה לא ירצו לשלם לו משכורת שבפער גבוהה משל כל הקבוצה שלהן

ההרגשה שלי שזה יותר “wishful thinking” שלך מאשר המציאות. כמו שדורון רשם, בעיה זה קודם כל המשכורת שלו.

מכיון שאני לא מאמין שיש צורת ניהול כמו של ברתומאו בעולם אז לדעתי במצב שלו אין קבוצה בדרג הראשון שתקנה אותו.

אני מהמר על השאלה בחינם ואיזה קומבינה על המשכורת שלו. אם נוכל למצוא קבוצה שתיקח את המשכורת שלו זה היה התסריט הכי טוב בשבילנו.

אולי. אבל בהינתן וקוטיניו הוא לא אומטיטי, וכן יש לו שאיפות להמשיך לשחק כדורגל, לא בלתי מתקבל על הדעת מבחינתי שהוא יסכים לרדת קצת בשכר בשביל תפקיד מרכזי בקבוצה דרג ב’ בהנחה וברצלונה תבהיר לו שהוא לא בתוכניות ושהוא לא יקבל הרבה דקות.

המשכורת של קוטיניו לא קטנה, אבל היא עדיין לא בסדר גודל של זו של בייל, אז המצב לא ממש מקביל, ואומנם הוא חוזר מפציעה, אבל זה עדיין לא סיטואציית בייל\האזרד\אומטיטי - שחקנים שהפציעות גמרו אותם לחלוטין.

קוטיניו - 11.23 מיליון
בייל - 15 מיליון
זה לפי גוגל, כנראה נטו, אבל שניהם מחושבים באותה צורה.
אבל, יש לבייל יתרון שאין לקוטיניו, עמדה מוגדרת במגרש.
קוטיניו משחק בעמדה אשר לא כל כך קיימת כבר ואני אומר את זה על כל שחקן כמוהו שפורץ. אני לא מאמין בהם.
כשהוא בכושר שיא הכל טוב ויפה, אבל כדי לשחק כ״מסי״ אתה צריך להיות שחקן לא פחות ממבריק, אחרת כל הבעיות ייחשפו.

עכשיו נכון שהוא יכול לקצץ קצת בשכר אבל כמה אתה מצפה?
יש לו חוזה לעוד שנתיים בברסה. הוא שחקן שלא שווה יותר מ7 מיליון שכר ביכולת הנוכחית. אתה מצפה ממנו ככה סתם לוותר על 8 מיליון (4 לעונה).
אם ברסה באמת רוצה להפטר ממנו שתשלם חלק מהשכר שלו (כמו בייל).
ככה או ככה הוא ימצא בית חדש. בברסה הוא יזכה לדקות בסופו של דבר, ובקבוצה אחרת גם, אבל עדיף לו לעשות זאת עם עוד 8 מיליון בכיס (וזה נטו לא ברוטו).

אז קודם כל הפרש השכר הוא די משמעותי, כפי שאמרתי, דבר שני, בקבוצה קטנה-בינונית קוטיניו יכול להיות ‘המסי’ שלה ולעשות את זה מעולה. וכן, אני חושב שאם יראו לו את הדלת הוא יסכים לקיצוץ בסדר גדול הזה, או בסנאריו הכי גרוע ברצלונה תיתן לו איזה מענק עזיבה שיכסה את זה וגמרנו. כך או אחרת, זה לא מחסום בלתי עביר.

מענק עזיבה שקול ללשלם חלק מהשכר.
לא רואה סיבה שכדאי לקוטיניו לוותר על השכר שלו, בשני המצבים הוא ימצא קבוצה חדשה או ישחק בברצלונה (לא סוף העולם).

ברור שההפרש משמעותי (כמעט 4 מיליון נטו), אך בגלל זה ריאל לא משלמת 4 מיליון כדי שבייל יההיה משתלם אלא כמעט פי 2.
שוב הכל בנטו פה אז לא לתפוס אותי על המספר וההמרות.
אבל בהחלט לבייל יש יותר מה לתרום בקבוצות טופ מקוטיניו.
בייל במשכורת סבירה יהיה שחקן שבתאוריה יכול לתרום לא מעט גם לקבוצות טופ. קוטיניו הוא חאמס 2.
ההבדל? חאמס אהוב מאוד על ידי אנצ׳לוטי, והחזיק אם זכור לי נכון בחוזה נמוך משל קוטיניו.
לקוטיניו אין אנצ׳לוטי. אולי קלופ שגילה אותו, אך קלופ לא ירצה אותו חזרה.

בהחלט יש לכם סיכוי להפטר ממנו, אבל זה כנראה יכלול השתתפות מצדכם. מצד שני לא רואה בכך בעיה בהתחשב במצבכם הכלכלי, כלומר עדיף לשלם 4 מלשלם 11 על שחקן שאין לכם צורך בו, שאת הדקות יראו פדרי ופוץ׳.

הבעיה שהסכומים האלה הם המצאה של אתר כלשהו ולא באמת הדלפות מחוזים אמיתיים.
אם זה אחד האתרים ש"יודע" משכורות של כל השחקנים בעולם, זה בולשיט.
אני חיפשתי ולא מצאתי מקור מהימן למשכורת של קוטיניו.
לפי הגארדיאן, שהוא מקור די אמין, בייל מרוויח 350K בשבוע, כלומר 18.2 מיליון נטו לשנה.

אם להאמין שקוטיניו מרוויח 11 נטו, מה שנשמע די הגיוני, הם בפער גדול. צריך להכפיל את כל הסכומים ב 2 בשביל ברוטו.

אני לוקח בכוונה מאותו מקור.
גם אם הוא לא מאוד מדויק זה כנראה כי הוא לא מכניס לחישוב תנאים מסוימים או מחשב בנטו ולא ברוטו או ההפך, אבל הוא עקבי.
לפי אתר אחר (סלרי ספורט או משהו כזה): בייל 29.3, קוטיניו 19.9.
כלומר הפרש די דומה:
לפי האתר קוטיניו מרוויח 32% פחות ולפי גוגל 25% פחות.
ברור שזה הבדל אבל סדר גודל דומה.
בכל אופן אם אתה משווה משכורות לפחות שיהיה עקבי.

כל הדוגמה של בייל לא באה להשוות את קוטיניו חלילה למשכורת הגיונית. אבל חצי מהמשכורת של בייל משולם על ידי ריאל. אז גם אם קוטיניו ובייל היו שווים ביכולתם כנראה שברסה הייתה משלמת חלק משכרו (גם אם לא חצי).
לפה אני אוסיף את העניין שלרוב הקבוצות בייל יכול לתרום יותר באידיאל. הוא פשוט שחקן שיכול להשתלב ביותר הרכבים. קוטיניו הוא חתיכת הימור לקבוצת אמצע טבלה באנגליה, הוא בניגוד לבייל ידרוש שהקבוצה תשחק סביבו וגם לקבוצות האמצע באנגליה אני לא בטוח שזה שווה.

את בייל אפשר להביא כשחקן שישחק לפי יכולתו (כמו שקורה). על קוטיניו זה או שבונים או שאין לו ערך.
הוא לא יהיה מחליף בשום קבוצה שהיא לא בטופ, ואצלן הוא לא ישתלב כמחליף עקב צורת המשחק שלו. כלומר הוא חייב לשחק, ועם המשכורת שלו בקבוצות אמצע הוא יהיה הכוכב שעל פיו יישק דבר, ואני לא בטוח שאחרי השנים האחרונות שלו קבוצות ירוצו להמר עליו.

אני לחלוטין לא מסכים לגבי בייל מול קוטיניו.
בייל שחקן גמור כבר הרבה זמן, ואני ממש לא חושב שיש לו יותר לתרום מקוטיניו. מעבר לזה שכפי שאחרים הראו בדיון, פער השכר הוא משמעותי.
כשאמרתי מענק עזיבה התכוונתי במובן של להמתיק את העסקה לשחקן כדי שהוא יסכים לשכר קצת נמוך יותר - אני עדיין חושב שעם שכר קצת נמוך יותר אפשר למכור אותו בכיף ב-30 - כלומר נטו 25 לפחות.
אבל הזמן יגיד אני מניח…

אני לא אתווכח על המשכורות, כי למשכורת של קוטיניו אין לי מקור מהימן. גוגל או אתר שקר כלשהו הוא לא כזה. אי אפשר להגיד שאם הם משקרים, הפער באחוזים עדיין אמיתי.

בנוסף למה ש RDT ציין, שבייל כבר שחקן גמור, ובנוסף לפערי משכורות שגב מחשב.
בקבוצה שהייתה רוכשת את בייל , הוא היה המרוויח הגדול ביותר . זה אומר שהוא הכוכב הראשי, ואחרים היו מתמרמרים.
קוטיניו, למרות שמרוויח רק 30 או 40 אחוז פחות, כנראה היה מרוויח כמו יתר הכוכבים שם, ולא מעליהם. זה הרבה יותר קל לבלוע.
המצב של קוטיניו מזכיר את המצב של בייל, אבל לא זהה לו. אצל בייל זה קיצוני הרבה יותר. קשה לבארסה להיפתר מקוטיניו, וזה בלתי אפשרי לחלוטין לריאל להיפתר מבייל.

זה מעניין.
למרות הירידה הדרסטית בהכנסות של המועדון ב 19\20, אנחנו עדיין היינו המועדון עם ההכנסות הגבוהות בעולם (בצוותא עם ריאל).
כל הסכומים בפאונד בריטי.

יפה שהם בגישה הזאת עכשיו הגיע הזמן לקבל את ההחלטה הקשה ולסיים בכבוד את ההתקשרות איתו (כמובן בסוף השנה). מי שזילזל במוריניו שהוא עשה דברים כאלו לא יכול לגלגל עינים לשמיים עכשיו.

https://twitter.com/barcacentre/status/1381570372265447425

זה מספיק רשמי בשביל שנתחיל דיון על מי צריך להיות ראוי להיות המחליף? :slight_smile:

לא חושב שהשתנה משהו יוצא דופן. תלוי אם נזכה בגביע. אם נסיים בלי תארים ללאפורטה היה כח.

לדעתי אם זה היה תלוי רק בלאפורטה קומאן גם אם נזכה בגביע הוא יחליף אותו.

בפעם האחרונה שאני ואתה דנו על מאמן זה נגמר במלחמת עולם ביננו :wink:

דעתי ברורה. אני לא עוקב יותר מידי על מאמנים מבחוץ. אבל בחודשיים האחרונים התאהבתי ממש בפימניטה. שלושת המאמנים הטובים האחרונים שלנו הגיעו מברצלונה ב. אז למה הפחד שלנו?

אני יודע שהמאמן של לייפציג נגלסמן קושר ללאפורטה לפני כמה שבועות, אתה עוקב אחריו?

חחח מצחיק שאתה אומר את זה( לגביי המלחמת עולם) כי אני נוטה להסכים איתך. הכוח של פפ בזמנו הגיע מההכרות המעמיקה שלו עם המערכת, כשהוא יודע שבנוער יודעים בדיוק מה הוא דורש (נקודה “רעה” לגבי צ’אבי, שלא היה חלק מהמועדון בשנים האחרונות).

לגבי נגלסמן, מהמעט שראיתי אותו, הוא מאמן צעיר, שכן דוגל בכדורגל התקפי ופיתוח שחקנים צעירים, אבל אני קצת לא יודע עד כמה הוא רלוונטי למקום בו ברצלונה רוצה להיות. יש כרגע חומר גלם טוב בקישור שאני מאוד רוצה שיגיע מאמן שיוכל לדחוף אותם קדימה בסגנון המשחק שלו, ולעודד משחק מהיר בנגיעה, כמו גם לתת דגש רציני על לקיחת החלטות מהירה.

פימי לחלוטין ראוי לקרדיט כי אני מאוד אוהב את העבודה שלו, וזאת כמובן באיפה שצ’אבי יגיע לבארסה ב’ כמו שדובר בהתחלה.

פנטזיה נוספת שלי היא גז’ארדו שמסוגל לייצר קבוצה מכל סגל אותו הוא יקבל. הוא דינאמי מאוד, יודע לפתח שחקנים, ומה שבולט אצל הקבוצות שלו המשחק המהיר בנגיעה.

נגלסמן הוא יותר מאמן שמתאים לריאל מאשר ברצלונה, כלומר, הוא לא דוגל באחזקת כדור אלא יותר במשחק התקפי מהיר ולחץ.
זה לא אומר שהוא לא יצליח בברצלונה אבל אולי הוא לא יקבל תמיכה מהאוהדים והתקשורת שמקדשים את השיטה.

אישית אני יותר אוהב את שיטת המשחק הזו מאשר אחזקת כדור.

https://twitter.com/HagridFCB/status/1384982567594639363

רק תבינו איזה מזל יש לנו שלאפורטה (או בכלל נשיא שאוהב את ברצלונה) בתפקיד. הוא בחוכמה מנווט את ברצלונה ולא שורף שום כביש אצל אף צד.

למעשה הסעיף שהוא הוסיף על אישור של הסוסיוס ללא קנס מאפשר לו מרחב תימרון. תהיו בטוחים שאם ברתו היה נשיא הסעיף הזה לא היה קיים.

בשנה הבאה בצ’מפיונס נקבל הגרלות קלות עד חצי גמר, שם נפגוש את PSG או את באיירן ונפסיד לא משנה היכולת.

לפורטה גאון. זכה לתשבחות מספרין למרות שבארסה הקבוצה היחידה מלבד ריאל שעדיין לא עזבה את סופרליג רשמית.

מה שמוזר שברצלונה שלכאורה אמורה להיות “מועדון שונא של ריאל” היא האחרונה בסירה עם פלורנטינו. לעומת זאת מועדונים שאמורים להיות יחסים טובים עם ריאל כמו יובה ויוניטד תקעו לפלורנטינו סכין בגב. (והאנגליות אפילו קיבלו על זה כסף…)

לא יודע מה אני אמור להרגיש לגבי זה.

בכלל לא מוזר כאשר לשתי הקבוצות יש אינטרסים כלכליים זהים. מבחינת ברצלונה המהלך הזה ברמה של להציל לכם את המועדון. לפי הראיונות האחרונים של פרס גם המצב הכלכלי של ריאל מסתבר לא הכי מזהיר. לאנגליות התמריץ הרבה יותר נמוך להישאר בסופר ליג כאשר הן משחקות בליגה שהיא מעין סופר ליג בעצמה מבחינת זכויות השידור, והלחץ מהאוהדים והתקשורת בממלכה עשו את שלהם.
האינטרסים המשותפים של ריאל ובארסה הם כלכליים גרידא.