ההשוואה לבאיירן לא נכונה. באיירן הם כמו מכבי כדורסל. כשהם רוצים מישהו בליגה שלהם, הוא יגיע אליהם, כי לא משנה איפה הוא באותו רגע זו קפיצת מדרגה עצומה לקריירה שלו. כשבאיירן רצו את פאקינג לבנדובסקי הוא לא האריך חוזה, כי לא מאריכים חוזה כשבאיירן רוצה אותך. לעומת זאת, תראו לי רכש של באיירן מקבוצות ספרדיות או אנגליות. תיאגו שרוסל זרק אותו מכל המדרגות והגיע כי פפ? סאנה שהוא גרמני? קוטיניו או חמאס שהגיעו בהשאלה?
הליגה הספרדית היא ליגה הרבה יותר איכותית, ועד לפני שנתיים-שלוש היא סגרה כמעט עשור של דומיננטיות מוחלטת באירופה. ברור שברצלונה היא קפיצת מדרגה עצומה לשחקן כמו בריית’וויט, אבל שחקן כמו ג’רמי מת’ייה שהיה שנים בולנסיה והיה לו כיף ונוח שם לא רץ אלינו. הוא האריך חוזה בולנסיה, עם סעיף שחרור כפול לפני שברתומיאו עט על הפגר.
כמו שנאמר פה, זה שאנחנו לא יכולים להיות באיירן לא אומר שאנחנו לא יכולים לחזור למה שעבד ללאפורטה בקדנציה הקודמת. ובכנות? גם סתם לא להיות מועדון שמונהל ע"י אדיוטים שמוציאים למעלה מ400 מיליון על דמבלה, קוטיניו וגריזמן היה משאיר אותנו בטופ של אירופה.
במצב הנוכחי, עם כל הבעיות הכלכליות אני חושב שרוב האוהדים היו שמחים לראות קבוצה שרצה עם פאטי, דמיר, ריקי, פדרי, גאבי, ניקו, מינגייסה, אריק, אראוחו ובלדה. אליהם אפשר להוסיף את דסט, דה יונג וטר שטגן (וממפיס?) שהוכיחו שהם שחקנים שמתאימים לרמות הגבוהות וכבר נמצאים אצלנו. אולי אפילו את דמבלה.
לא יודע איך הגעתי לקומאן, אבל התפוז הרקוב יורק לכל אוהד בארסה בפנים כשהוא קורא לסגל הזה נחות. יש פה כמות בלתי נגמרת של שחקנים צעירים (ממוצע הגילאים של 15 השחקנים שרשמתי הוא 21, אפילו 20.5 בלי טר שטגן) עם ים כישרון, שעם מאמן נכון יכולים להפוך לקבוצת כדורגל מלהיבה, שאולי לא זוכה בתארים אבל לחלוטין מתמודדת עליהם תוך כדי הצגת כדורגל טוב!
כמובן שעוד שנתיים, כשהמועדון יתאושש מהפיגוע הרצחני שברתומיאו ביצע בו, נוכל לרכוש עוד 2-3 קראקים כדי לחזק את הקבוצה הזאת שתהיה מועמדת לצ’מפיונס. בניגוד לבאיירן שיכולה ללקט אותם מהליגה הדי קיקיונית שלה אנחנו נצטרך להוציא כמה עשרות מליונים על כל אחד, אבל זו נשמעת לי כמו אחלה התנהלות למועדון צמרת.
בניגוד לכל הביקורת על לאפורטה עד כה, מבחינתי הדברים היחידים שאני כועס עליהם זה הפיטורין של פימי ואי הפיטורין של קומאן. אבל אני מבין שאנחנו לא יודעים הכל. לאפורטה אמר במילים שלו שהוא רוצה להיפטר מקומאן כבר בקיץ, ואחרי ששנים אנחנו כותבים פה על כל המחדלים של ברתומיאו, אני לא יכול להאשים אותו.
לטעמי המבחן של לאפורטה הוא לא השנה ולא שנה הבאה, אלא הקיץ של 2023. בוסקטס, נטו, קוטיניו, ואומטיטי מסיימים חוזה, יחד עם לוק ורוברטו שמסיימים כבר בקיץ הקרוב, וכולם צריכים למצוא את עצמם מחוץ למועדון. שנה לאחר מכן נוכל להיפטר מהחוזים של פיקה, בריית’וויט ואלבה. עד אז צריך להיעשות כל מאמץ להיפטר מהרשימה הזאת. מבחינתי להעביר להם מסר שהחל ממחר הם לא חלק מהסגל לאלתר, והם מוזמנים לקבל שחרור בחינם לכל קבוצה שיחפצו בה או לבלות את שארית החוזה שלהם ביציע. בוסקטס ופיקה יכולים להישאר באהבה אם הם יהיו מוכנים להיות שחקני ספסל שמשחקים 10-20 משחקים בעונה, לגבי אלבה אני חלוק.