אז כפי שהבטחתי אני חוזר לדיון.
לא אתייחס לכל אחד ואחד כי הפוסט יצא ארוך ומלאה, אנסה לפתוח ולתפח את הדיון לכמה נקודות מחלוקת.
א. ערך מקצועי;
מה הסטטוס של מסי כשחקן כדורגל בעל ערך לא פרסומי כיום? הוא החייזר שהוא היה? לא, הוא שחקן על - לדעתי כן ותוכיח השנה האחרונה שלו למרות כל התבוסות, הסטטיסטיקות המתקדמות לא משקרות למרות שהוא בהחלט בנסיגה. האם הוא מייצר עול בגלל שהוא לא לוחץ? לא מסכים. תמיד העול הזה היה קיים ותמיד רק ניסו להעתיק מאתנו, לחץ אפשר לעשות ב 10 שחקנים וזה עבד בכמה ורסיות בקבוצות שונות ששיחקו עם מסי.
ב. הסיטואציות הכלכליות;
לא יכולנו להחתים את מסי בלי התגמשות חריגה של טבאס. אין לזה תקדים שהיו דברים כאלו, כך שבעיניי לא היה סיכוי להשאיר את מסי. אממה, שני המועמדים הבטיחו להשאיר את מסי, אחד נקי מחמת הספק והאחר נכשל… האחר הלא הוא לאפורטה לא השאיר את מסי למרות שזה אחד הנקודות הכי חשןבות בקמפיין שלו. או שהוא לא עשה עבודה מקצועית ופיזר הבטחות לא ישימות או שהוא שיקר ביודעין, שתי האפשרויות מבאסות אותי. המפחיד שמסי כמוני האמין שיש אופציה שהוא ישאר… הואאשכרה בא לאימון אחרי החופשה להתחיל להתאמן… זה מקומם הטיפול בו.
ג. מה טוב למסי?
ובכן, כפי שכתבתם נראה שלמסי יש חונטה מחורבנת, הוא עדיין מצליח מאוד במישור הפרסומי אבל ההחלטות שלו הרבה פעמים בעיתיות. זה עדיין לא אומר שטוב למסי לעזוב… לפני הכל, ה’מורשת’ שלו תלויה בו בדיוק כפי שה’מורשת’ של רונאלדיניו תלויה בו. מסי רצה חד וחלק להשאר למרות שזרקו עליו זין פעם אחר פעם עד שהוא נזכר להתניע את תהליך האי אמון. זרקו לו מאמנים ליצנים והוא זרם עם זה והוריד את הראש - זה לגמרי עליו ועל המורשת שלו. אבל להגיד שנתנו למסי אץ הכלים להצליח בבארסה והוא נכשל זה לא רחוק מהאמת, זה שקר גס. בנו את הקבוצה שךנו עקום ומינו מאמנים חארות.
למסי טוב להשאר בבארסה. כך הוא אמר, כך, מתאים למשפחתו, לילדיו. מסי גם לא צריך כל כך הרבה כסף מבארסה. אלו עובדות. לא מבין למה אנחנו צריכים לבנות לאדם מורשת שהוא לא מעוניין בה.
ד. מה היה אילו?
השאלה ההיפותטית שעומדת לנו מול העיניים - מה היה אילו? אילו מסי נשאר (בדרך נס כלכלי כלשהי) האם בארסה היום חזקה יותר? אילו היו מביאים למסי לפני 5 שנים מאמן רציני ולא ליצנים כמו טאטא וחולב הפרות? אין לדעת. באמת שאין. אבל אני כן זורק הערכה.
למסי לדעתי יש עדיין מה לתרום גם אם לא כחלוץ נסוג באמצע, בטח כווינגר. העניין הוא שלמסי בקריירה לא היו הרבה מאמנים אוטוריטות, באופן מופלא ובקורלציה ברורה (לי) כשלמסי היו מאמנים ברורים וחזקים הקבוצה הייתה תחרותית - לא מדבר על הצלחה בפועל או לא. אז למה בארסה נראתה רע משנות אפטר לוצ’ו עד שבא צ’אבי? כי… כי… נו, הבנתם. מאמן זה קריטי מאוד ליצור שלם גדול מסך חלקיו.
לא אני ולא אתם יודעים מה היה אילו, זה גם לא ניתן לויכוח שלא הייתה אפשרות להחתים את מסי טכנית בגלל שנשיא נבלה הרס לנו את העתיד וכמעט מחק אותנו לגמרי. אבל, לטעמי צ’אבי מאמן מספיק חזק והאימפקט המיידי שלו על בוסי ועל פיקה היה מחלחל גם על מסי. מסי הוא לא עול, לא רק בתור חייזר אלא בתור בן אנוש שהוא רק שחקן על. למרות היותו לא לוחץ. להגיד שאנחנו לא ‘מכרנו’ מול קבוצות חזקות לא בגלל מאמנים רעים, לא בגלל שחקנים חלשים שישבו ונעלו לנו את התקציב, אלא בגלל שמסי לא עושה לחץ נראה בעיניי תלוש מאוד.
למה נכשלנו? מאמנים ושחקנים. וגם זה שמסי לא ווינר. אבל זה סיבה או שלישית או יותר למטה.
הביקורות שלי על לאפורטה שלא לוקח אחריות על השקר או על הפאשלה. על מינוי צ’אבי שזעקתי שימנה אותו מתחילת העונה הוא לקח אחריות, הוא יכול להגיד שלא היה סיכוי להחתים את מסי וסיסמת הבחירות שלו הייתה חלולה, הוא יכול לבקש סליחה ממסי שהוא שיחק בו ובעט בו בזמן, או שהוא יכול להגיד לא עשיתי עבודה רצינית לפני הבחירות ואם הייתי יודע לא הייתי צועק להחתים את מסי - כי לא היה אפשרי. אבל הוא לא לוקח אחריות, למה? מסי לא ראוי שיתנצלו בפניו?
באשר להחזיר את מסי - לא בכל מחיר זה ודאי. המועדון בהתאוששות כלכלית, מה אם מסי אומר תן לי 10m ואני בא לשחק מה שיגיד המאמן, הולכיפ על זה או לא? אני כן. צ’אבי כן. נראלי שלאפורטה לא, זה מכעיס אותי בטירוף אבל זה מה יש.