ת'רד היכרות - הציגו את עצמכם :)

טוב לראות שאפקט החזרה ממשיך לקרות :). מה היה הכינוי שלך בספורטאנטר?

אל תדאג אנחנו משלמים עכשיו עם ריבית על כל האושר ההוא…

ברוך שובך:-)

אם אני זוכר נכון אותו כינוי בדיוק

ברוך השב!

הנגיעה הראשונה של זידאן זה אחד הדברים הכי מרגשים בכדורגל מאז ומעולם, כמה פשוט ככה גאוני.
אין דבר שמרגש אותי במשחק הזה יותר מנגיעה ראשונה בכדור, זידאן היה הדובדבן על הקצפת.

אני יודע שריאל לא מבריקה אבל עכשיו בעידן פוסט מסי זה הזמן שלנו - אוהדי בארסה - להתבכיין.

#רק_אומר

אכן הייתי EJB גם בפורום שאין לומר את שמו :wink:

ולגבי יחס מסכנות ריאל-בארסה - מעבר לזה שאנחנו כבר 3 שנים ב’‘עונות מעבר’’ ולא ממש משחקים כדורגל, הייתי אומר שנדבר כשתחטפו מאיתנו מאניטות ותוצאות של משחק טניס… אבל תכלס - יש מספיק מקום לכולנו להתבכיין, לא ככה?

לגמרי. יכול לראות 90 דקות ברצף של זידאן משתלט על כדורים ארוכים של בקהאם מהצד השני, וזה עוד אחרי השיא שלו. הוא ומרסלו הפכו את התחום לאומנות.

דיברנו על הנגיעה הראשונה של זידאן והיום אני מוצא את זה בפייסבוק, האם יש דבר יותר יפה מזה בכדורגל ?

https://fb.watch/8D592Sr-Qj/

קלאס באפס מאמץ. וסליחה אם מישהו כתב את זה לפני, פשוט כי זה מאוד מתבקש… :upside_down_face:

קלאס קלאס אבל מה עם השורות בויקיפדיה? לא מרשימות…

אז היוש.
אני מוטי, עובד סוציאלי, בן 31 נשוי +1.
את החיבה שלי לכדורגל התחלתי יחסית בגיל מאוחר עם התחלה משעשעת עם קבוצת ריאל מדריד.
המשפחה שלי מאז ומתמיד אהדה את ריאל מדריד ובכלל כדורגל כשכילדים יותר שיחקנו משראינו.
לפני בערך 10 שנים המשפחה שלי יצאה לראות את ריאל מדריד נגד ליברפול, הייתי בשוק מהקצב ורמת המשחק, כולי התלהבות מהמשחק בניגוד למשפחתי שהיו באווירת נכאים( ליברפול ניצחה 4-1).
כמה שנים לפני או אחרי ישבתי עם כמה חברים וראינו את הקלאסיקו, בסיומו התקשרתי לאחי בהתלהבות לשוחח איתו על המשחק המרתק, שוב נתקלתי באווירה צוננת( 5-0 לברצלונה ).
מאז התחלתי לאהוד את ריאל, לאהוב את המדים הלבנים, את הקלאסה, ואת השחקנים הנהדרים שצצו וצצים בקבוצה הזאת( השחקן האהוב עליי מאז ומתמיד הוא אוזיל אבל זה כבר נושא בפני עצמו).
במהלך השנים הלכתי למספר משחקים והזדעזעתי מעמקי נשמתי מהאווירה שקיימת, כן אני שמח שברצלונה מפסידה וכמה שיותר במספרים גבוהים אבל לראות אבא ובן מקללים את הקוון( שהיה בסדר גמור ) קללות נמרצות זה היה יותר מדי בשבילי.
כן אני יודע שאנחנו בעידן של בריוני מקלדת והשיח מקצין ומקצין וגורם לקיטובים בחברה אבל השילוב של להט הכדורגל השנאה והצרחות עד היום מזעזעים אותי.
אני רושם את זה כי כשחיפשתי אתר עם פרשנות לכדורגל היה נהדר להיכנס לפה.
האווירה המכובדת והמכבדת לפי דעתי, הדעות והתגובות האינטלקטואליות והמרתקות, תרגום הכתבות בעיתונים וניתוח המשחקים גרמו לי וגורמים לי להנאה רבה.
תודה לכולם!

קרה לי אותו דבר עם הכדורגל הישראלי. כילד ירושלמי גדלתי עם ההבנה שביתר ירושלים היא מרכז העולם. לא אלאה בכל הפרטים אבל לאחר שלמדתי על כל סיפורי הגבורה של שחקני ביתר לאורך ההיסטוריה, הגעתי בגיל 12/13 פעם ראשונה לטדי. זה היה יום מאוד מגעיל. קללות, צעקות, שחקנים יורקים את הדם על המגרש ויושבים לך אידיוטים שאפילו לדבר לא יודעים ורק מקללים 90 דקות. וזה עוד היה במערבי.
בדרך חזור מהמגרש אוהדים שברו חלון של האוטובוס. לאחר אותו יום החלטתי שחלק מזה אני לא רוצה להיות, והפסקתי להתעניין בכדורגל ישראלי.

כשהיתי ילד היה לי מנוי למערבי כמה שנים, ועם כמה זכרונות מתוקים (4-0 על מכבי חיפה עם שער נפלא של אינדיו פריירה למשל), זו תמיד הייתה חוויה כמעט טראומתית. בכניסה אבא שלי היה מחזיק אותי קרוב כאילו אנחנו עם מדי צה"ל במפקדה של החמאס, כי אנשים היו דורסים אחד את השני בלי חשבון, גם אם מדובר בילדים. לא גדלתי באיזו שכונת פאר אבל הקללות באצטדיון היו בלתי נסבלות. הורים וילדים במצעדי קללות שלא שמעתי בשום מקום חוץ מבטדי. הייתי הולך לשבת ממש בפינה, איפה שיחסית ריק אבל בצד אליו בית"ר תוקפת, ועובר במחצית לצד השני. ככה ראיתי מקרוב את איציק זוהר בא להרים קרן, צעקתי לו “תבעט לשער איציק”, והוא בעט וכבש. עד היום אני טוען שזה רק בזכותי.

אחרי הפסקה של כמה שנים טובות הלכתי לפני כמה זמן למשחק גביע בסמי עופר נגד מכבי תל אביב. הבנתי יפה מאוד למה הפסקתי ללכת. מלבד הקללות, 2-0 למכבי תל אביב ואוהדים פשוט קמו והלכו. ביתר עוד צימקה אבל כבר לא נותרו אוהדים לדחוף אותה לשוויון. תרבות אהדה בזיונית (וזה מגיע ממישהו שנשאר לעודד עד הסוף ב-5-0 ביתי של ליברפול ימח שימה על יונייטד).

אין מה לחפש במגרשי הכדורגל כאן. אני לא יודע מה קורה בספרד, אבל באנגליה אפשר לבוא עם ילדים ונשים בשמחה ובלי חשש, ומגיעים פי 8-10 אוהדים ביחס למשחק של ביתר. ראיתי מכות פעם אחת, אבל לאוהד ליברפול שנכנס ליציע לא שלו ביתרון 4-0 אז קצת מגיע לו, אבל גם זה נגמר תוך דקה ללא נפגעים. קללות לשחקני יונייטד לא שמעתי בחיים, מלבד כמובן אוהד ישראלי אפס שישב לידי במשחק מול ארסנל. קללות לשחקני יריבה ולשופט - פאק אוף, וואנקר, טוואט, סקאוס באסטרד וזהו. ביחס לקללות ששמעתי בטדי על ניר סביליה בעודו חלוץ ביתר, מדובר בברכות מלבבות.

ואללה לא מבין על מה אתם מדברים… אני הולך, ולא פעם לוקח את הבנות שלי ותמיד אוירה סבבה לגמרי והרגשה טובה. חוץ מהכדורגל כמובן שזה כבר סיפור אחר. הקטע של לצאת 5 דקות לסוף באמת מזעזע בעיניי. הקטע שחיפה מקללים את אבי נמני קורע בעיניי ואם אני נמני הייתי גאה שזוכרים אותי.

ברוך הבא, אוהד ריאל נוסף בפורום זה תמיד מבורך.
דרך אגב, הזכרת לי את המשחק היחיד שהלכתי אליו, הייתי בן 8 משחק של מכבי ואז אני שומע מין שריקה כזאת באוזן אני מסתובב לכיוון ואני רואה בקבוק בירה עף, בלי להגזים זה היה אולי 10 סנטים מהפרצוף שלי.
אחרי זה עשיתי את הטעות המוכרת וסיפרתי לאבא שלי ומאז הוא אסר עליי ללכת למשחקים. היום אני כמובן מבין אותו.
בכל מקרה, לדעתי הכדורגל הישראלי הוא אחד האלימים שקיימים ולא צריך להאשים את ביתר בזה, אני לא חושב שהם התופעה היחידה של אלימות במגרשים, היא פשוט היחידים שמפמפמים לנו בתקשורת והסיבה לזה די ברורה.
אנקדוטה קטנה נוספת, גם אני התחלתי לאהוד את ריאל אחרי מפחי נפש, מונאקו (מוריינטס וג’ולי בשיאם), ושנה אחרי יובנטוס הגדולה.
מצטער על החפירה.

מה יש לכם נגד נימני?

רואים שאני כבר לא בעסק של כדורגל ישראלי.

ברוך הבא מוטי!

לכם? מה אני קשור? אני רק צופה מהצד🙃

אז למה אתה מעולל להם את זה ואיך אני יוצר קשר עם רשויות הרוחה :stuck_out_tongue_winking_eye:

ממש. לא עדיף כבר לקחת לגן חיות וזהו? היו רואות גם עופות זוחלים וכו’, לא רק בהמות.

אבל באמת יש אוירה סבבה במגרשים. גם גן חיות זה סבבה לגמרי.