כתבתי קודם שמוריניו לא רוצה בכלל לשלוט במגרש ולא מאמין בקישור שמניע כדור. ולכן הוא בחר את מאטיץ׳ ופוגבה. שניהם יחד עלו 140 מיליון.
בסכום הזה הוא יכל להביא שני קשרים - אולי שלושה - שיודעים להניע כדור ומסוגלים לשלוט במשחק.
אבל, כאן אני מגיע לנקודת ההתחלה: מוריניו לא רוצה סוג כזה של כדורגל ולכן הביא כאלה שחקנים, ולא להיפך.
מאטיץ לא עלה הרבה. רוב הסכום שם שולם על פוגבה.
פוגבה יכול בהחלט לשחק בקבוצה שמחזיקה בכדור.
מהיכרות עם הסגנון של מוריניו הוא אמור להיות טוב בהרבה, ריאל תחתיו שיחקה את הכדורגל בין היפים שאני זוכר, ותתפלאו לשמוע אבל קבוצה של מוריניו מחזיקה בשיא השערים לעונה בליגה הספרדית, יותר מריאל של אנצלוטי וזידאן ויותר מברסה של פפ.
לדעתי זה לאו דווקא סותר, בריאל מוריניו נהנה מאלונסו כקשר אחורי, שחקן מאוד טכני שמנהל את המשחק לצד יכולות הגנתיות גבוהות. בהתחלה לצידו שיחק חדירה ולאחר מכן מוריניו הביא את מודריץ.
מוריניו לא מנסה להביא סגנון של אנטי כדורגל, זה מעולם לא היה הסגנון שלו למרות מה שמנסים לצייר לו, ביונייטד המערך ההתקפי שלו לא עובד ולטעמי זה כי הקישור שלו לא מצליח להניע משחק מהיר ותכליתי קדימה כמו שהצליח לעשות בריאל.
מאטיץ טוב מאוד הגנתית אך הוא משחק מאוד לאט והוא לא טוב עם הכדור.
הררה שחקן טוב שיודע לשחרר מלחץ אך הוא מאוד לא תכליתי ולא יודע לדחוף קדימה.
אלה עמדות המפתח שמוריניו כשל בהן, בריאל היה לו בהן את אלונסו בעל המסירות יוצאות הדופן. ואת חדירה שעל הטכניקה שלו יש לי הרבה ביקורת אך היה שחקן מאוד ישיר שניסה לדחוף כל הזמן. ולאחר מכן את מודריץ שעליו כל מילה מיותרת.
בקשר לקישור והנעת כדור, אז צריך להסתכל למכלול יותר רחב.
הנעת הכדור היא לא מנת חלקם הבלעדית של 3 הקשרים אלא של רוב הקבוצה. הבלמים, הריווח של המגנים, הירידה של הווינגרים להשתתף בהנעה וכך הלאה. וזו ברובה עבודה ותיאום של מאמן.
בריאל של מוריניו די מריה היה זה שיורד לקישור המון, ובנוסף לאלונסו היה גם אוזיל בעונות הטובות בחייו שניהלו את כל הסובבים אותם. כך שהשחקנים היו מאוד איכותיים שלמרות החסרונות בגישת מוריניו לקישור עדיין היו יעילים ברוב המקרים מבחינת סדר משחק ויציאה קדימה.
כרגע המצב לא כזה, מאטיץ’ זה לא אלונסו ופוגבה לא קרוב לאוזיל ברמת ניהול המשחק.
הווינגרים אומנם עוזרים בסגירות אבל לא בבנית המהלכים…
מה שאני רוצה להגיד שחסרונות השיטה (והגישה) של מוריניו נחשפים לנוכח חומר השחקנים.
בדיוק כמו ששחקנים אחרים בולטים לטובה כי השיטה מטיבה עימם. רק שהמקרה פה הפוך.
נשארת השאלה, האם צריך להחליף שחקנים לכאלה שיעלימו את חסרונות השיטה של מוריניו, או להחליף את מוריניו ולהביא מאמן אחר שינסה להוציא מהסגל הזה יותר…?
בריאל הקישור היה מורכב מחדירה, הוא מנסה לדחוף קדימה אך הטכניקה שלו לוקה בחסר.
אוזיל הוא הרבה דברים, מנהל משחק הוא לא.
הוא היה נעלם בדרך כלל תחת השמירה ולא משפיע על המשחק כלל עד נגיעה קסומה. מדובר בשחקן מצוין אך קשר טוב לניהול המשחק והחזקת הכדור הוא מעולם לא היה. וזה מבלי להתייחס לחור ההגנתי שהוא.
מה שאני טוען זהשמה שרואים העונה הוא לא התוצר המוגמר מהיכרות עם מוריניו.
יכול להיות שהוא עשה טעויות ברכש ושהוא לא בשיאו, אך תזכרו רגע במשחקים של כל קבוצותיו של מוריניו. מדובר במאמן שקידם את צלסי רבות והשיג איתה תארים. במאמן שלקח טרבל היסטורי עם אינטר, במאמן שזכה עם פורטו באלופות (פורטו!) ובמאמן שהחזיר את ריאל לגדולה.
בכל הקבוצות האלה (למעט פורטו שאני לא ראיתי אז כדורגל באמת אז אני לא יכול לדבר עליה) הקבוצות שלו שיחקו כדורגל. הוא מעולם לא היה מחסידי הנעת הכדור האיטית (אולי מסמל את האופי חסר הסבלנות שלו) אך הוא כן תקף וההתקפות שלו תפקדו ותפקדו נהדר.
כן הוא לא עושה עבודה טובה מספיק ביונייטד,אבל עדיין אני מעדיף להמר על מוריניו שיחזיר את הקבוצה לטופ האירופי יותר מכל מאמן אחר (אולי למעט פפ, אבל בהצלחה עם זה)
האמת שמוריניו די יעיל, ביחס לכדורגל הלא קיים שלנו אנחנו מנצלים את ההזדמנויות שנופלות בחלקנו וזאת הסיבה שאנחנו במקום השני ולא השישי.
מוריניו לא התקדם בפיפס מהכדורגל של עונה קודמת לעכשיו, הוא הביא את לוקאקו שהוא לא מחמיצן כמו כל שאר השחקנים שהיו בעונה קודמת בראשם ראשפורד.
אנחנו לא תוקפים יותר טוב ואנחנו לא נראים יותר טוב.
אני לא חושב שהוא איבד את זה, אני באמת מאמין שביונייטד יש עוד המון המון עבודה ולמרות מה שכתבתי כשאני מסכם את כל ה5 שנים האחרונות אני חושב שהוא זה שצריך להמשיך לעוד עונה. אני לא רואה מאמן אחר שיכול להביא שינוי ובסהכ גם אם הכדורגל מזעזע התוצאות סבירות ועם עונה נוספת אולי גם נראה את השינוי המיוחל. לפחות מבחינתי כרגע אני לא חושב שהמועדון יכול להכיל עוד מהפכה שאינה מתוכננת לפרטים.
מוריניו חייב מנהל במגרש. הוא חייב את השחקן שיהיה שם כשצריך אותו, הוא לא חייב להיות השם הגדול הבא בכדורגל אבל הוא חייב להיות דמות מוערכת על ידי שאר השחקנים ואחד כזה שנותן הכל. זה נראה כאילו זה כולה סרט הקפטן אבל כרגע מי שעונד אותו זה ולנסיה שאף פעם לא ראיתי בו מנהיג, בקבוצה כל כך רכה וחסרת ביטחון חייבים עוגן במגרש.
התפתחות די דרמטית בגזרת מוריניו, רוי פאריה העוזר הנאמן שלו ב17 (!) השנים האחרונות הודיע כי הוא עוזב בסוף העונה. הסיבה הרשמית הוא רצונו להקדיש יותר זמן למשפחה ולאחר מכן לחפש אתגרים מקצועיים חדשים, וברקע שמועות קושרות אותו למשרה אפשרית בארסנל.
מעניין מאוד יהיה לראות את מי מוריניו יביא במקומו ואת ההשפעה שתהיה לעוזר החדש על הקבוצה.
התיקו מול וולבס הצית שוב את הבלגן ובעוצמה כפולה ומכופלת. מוריניו לא אהב כנראה את פוגבה שרמז שהקבוצה לא תוקפת מספיק ובתורו טוען שהשחקנים לא מתאמצים מספיק.
די ברור שבעונה הבאה לפחות אחד יעזוב ויתכן מאוד ששניהם. פוגבה לברצלונה ומוריניו אולי לאיטליה.
בניגוד לדעת הרוב אני דווקא שמח לראות את פוגבה קפטן. נכון, הוא נראה ילד מעצבן, אבל השחקנים מעריכים אותו והוא כל כך מוכשר שאני מוכן לנסות כל דבר כדי לסדר לו את הראש. השידוך בינו לבין מוריניו לא עבד, לא עובד ולא יעבוד. כנ"ל לגבי השידוך של מנצ’סטר יונייטד ומוריניו. העונה הבאה תהיה מאוד קשה עבורנו, כי אין שום מאמן פנוי עליו אפשר להסתכל ולהגיד “זה הכדורגל שאנחנו רוצים”. השמועות על זידאן מצחיקות אותי כי הקבוצה שלו, עם הסגל הכי טוב בעולם בפער, נזכרה לשחק כדורגל רק במרץ, וגם זה פעם בשבועיים. לא סומך עליו שיבנה כאן קבוצה, ולא באשמתו. מעדיף להנות מיונייטד אם לא מהכדורגל, כך שאני מקווה שלפחות נחזור למקורות עם קאריק או משהו.
אגב, פוגבה לא בסגל הערב. כל שאר השחקנים הבכירים למעט דה חאה כן (אלכסיס, לוקאקו, ג’סי, מאטיץ’, פלאייני, מרסיאל, פרד). לא יודע אם זה אומר משהו, אבל הייתי שם אותו על הספסל למקרה הצורך.
השאלה מה הפיצוץ בין השניים יוליד. האם יונייטד יעיפו מאמן בסדר גודל של מוריניו בתחילת העונה ללא מחליף באופק, או שאשכרה ייבשו שחקן בסדר גודל של פוגבה. עונה מעניינת תהיה ליונייטד בגזרה הזאת.
יביאו מאמן חדש. אז מה? הוא יתקפל בפני פוגבה? מעמד של מאמן, לא משתנה שהמאמן עוזב. ברגע שמוריניו יעזוב , פוגבה ירגיש שהוא מלך (לדעתי הוא יעזוב בכל מקרה) רק שלא יגיע לברצלונה.
מוש מה כל כך גרוע בוידאו הזה? נראה שפוגבה מחלק כיפים לצוות, מוריניו זורק הערה והם מדברים. אפשר לומר שיסתום את הפה ויוריד את הראש, אבל אני לא רואה כאן משהו חריג…
אני רואה כאן מישהו שמזלזל במאמן שלו. אני רואה פה שחקן שרואה את עצמו מעל המערכת ומעל המועדון. תביאו כל מאמן שתרצו, ברגע שיש לו שחקן כזה בסגל הוא לא יגיע לכלום. פשוט רעל לקבוצה. המאמן אמור להיות האור והדרך לשחקנים, והשמוק הזה מזלזל במאמן שלו מול כל שאר השחקנים. פשוט אידיוט. בלוטלי 2.
כמה שאני שמח שהוא לא הגיע בסופו של דבר לריאל מדריד. מילא הוא שחקן מוגבל טאקטית ועצלן לעיתים, אבל דבר כזה לא מתקבל על הדעת. שחקן שמתאים למועדון בינוני שבו הוא יכול להיות יותר גדול מהמועדון, לא למועדון כמו היונייטד. ברור לי שבסיטי או פסז’ למשל, מקום עם קצת יותר כסף, הוא היה נזרק ליציע.
האמת כמה כבר אפשר להאשים את מוריניו. כל מה שהוא רצה בחלון ההעברות הוא לא קיבל, יש לו תפוחים רקובים בקבוצה וכל הלחץ עליו. הקודמים שלו בתפקיד גם נכשלו. הגיע הזמן שמישהו יבין שהבעיה שם היא לא המאמן.
יכול להיות שאתם צודקים בפסיכואנליזה שלכם על פוגבה, אבל האנקדוטה בדמות קליפ הזו היא לא מה שקובע. אני מניח שאם נפשפש מספיק זמן ביוטיוב נמצא קליפ דומה של איקר עם מוריניו, של בקהאם עם פרגי, ושל זלטאן/אטו עם פפ למשל.
על פי הפרסומים, קוראי שפתיים עלומי שם תמללו את השיחה של מוריניו ופוגבה והיא עסקה בנזיפה של מוריניו בפוגבה על כך שצילם שלשום דברים לאינסטגרם מיד אחרי ההפסד. מוריניו אמר לפוגבה שאסור לו להיות באימונים אחרי שעשה את זה, פוגבה מצידו היתמם (וטען בהזדמנות אחרת, על פי השמועות, שהוידאו צולם לפני המשחק, ופורסם מיד לאחריו פשוט כי לא הייתה קליטה).