הת'רד של מוריניו :: הסוף

פוגבה מרגיש את שהמעמד של מוריניו בירידה ותוקף אותו. אנחנו מכירים את ההיסטוריה של פוגבה, היו לו בלאגנים גם עם אלגרי. יונייטד זה לא מועדון שבו מדברים ככה על המאמן. בעונת מויס, למשל, לקח לקהל הרבה זמן להביע את חוסר שביעות רצונות. אני מעריך מאד את התרבות הזו, ואם הייתי אוהד יונייטד הייתי רוצה שהיא תישמר. אז נכון, מאמן במעמד של פרגי כנראה לא יהיה בזמן הקרוב, אבל המועדון חייב להציב לפוגבה גבולות. נכון שמוריניו, עם האני ואני ואני שלו, לא ממש גורם לכך שיכבדו אותו. עם זאת, הדבר הזה צריך להיות גדול מדמויות כלשהן.

אז הקבוצה ממשיכה לדשדש ונראה שזמנו של מוריניו קצוב, לא מאמין שיפטרו אותו לפני תום העונה אבל אין ספק שיעזוב.
בעת המינוי שלו הייתי די אופטימי ביכולת שלו לייצב את הספינה שהטלטלה מצד לצד אחרי התקופות של ואן חאל ומויס אך נראה שמוריניו החדש כבר לא מתאים לכדורגל העכשווי ולא עוזר שכל עונה שלישית הוא מחליט לחרב את חדר ההלבשה.
אישית אני איבדתי אמון בו בשנה שעברה אחרי האמירה האומללה על המסורת של סביליה בדיוק לאחר ההדחה מליגת האלופות, גם הסכסוך שלו עם סקולס היה טפשות לשמה.
אם אחרי שנתיים פה הוא לא מצליח לבנות התקפה מתפקדת שתראה איזה סגנון ולא רק יכולת אישית אין לו מה לחפש פה יותר.
אחרי שראינו שלושה מאמנים נכשלים פה בזה אחר זה אין ספק שהגיע הזמן לשינוי יסודי שיגיע : מנהל מקצועי שיעשה סדר ויבנה תוכנית לכמה שנים שתכלול איזה שחקנים מתאימים ואיזה שיטת משחק בכלל בה הקבוצה רוצה לשחק.
מבחינת המאמן הבא, אני בעד חזרה ליסודות עם גיגס אבל על מי אני עובד- מי שמנהל היום את יונייטד מעוניין ברווח לא בטובת הקבוצה

בפעם הראשונה מזה כמה שנים שאני בוחר שלא לראות משחק ויוצא מהבית בזמן שיונייטד משחקת. התעדכנתי בתוצאה ואני חייב להגיד שזה הרבה פחות כואב כשאתה לא צופה בזוועה הזאת מתרחשת בלייב.

אני לא יודע מה גרם להתרסקות הזאת של הקבוצה אבל זה כנראה אמיתי , אפקט השנה השלישית של מוריניו. עם איך שהדברים מתגלגלים הייתי מעדיף שקאריק ומקאנה יקחו את הקבוצה עד לסוף העונה משום שזה עדיף על הרעל שמוריניו זורק פה. בנוסף אני אשמח לראות את הנגע הרע השני מחוץ למועדון - פול פוגבה. נמאס לי מהרעל של שני הנרקיסיסטים המחורבנים האלה, זה כבר לא עניין של כדורגל זה פשוט מגעיל לראות את התנהלות הקבוצה הזאת.

המשחק היה גרוע, נוראי, משפיל. מוריניו השבוע סיים לעצמו את הקדנציה בלי שום ספק. אני לא חושב שיש מישהו אחד בעולם שחושב שמוריניו עוד יכול להצליח במנצ’סטר יונייטד. הריב עם פוגבה, קבוצה שנראית כמו פח אשפה מול ווסטהאם שהפסידה 4 משחקים רצוף, 3 בלמים ושני קשרים הגנתיים, חילוף של פוגבה בדקה 70 כדי להראות מי הבוס והחמור השני רק מחייך על הספסל. פשוט נמאס. והכל עם החולצות הורודות האלה, נראה כמו קרקס של ילדות בנות 8 על אמת.

החודש יש לנו ולנסיה, יובנטוס וצ’לסי. אני בטוח שנתבנקר בכל המשחקים האלו, אבל ההגנה שלנו כל כך עלובה השנה שאי אפשר אפילו לומר שנצא עם 1-0 קטן (לחובתנו, כן?).

מתוך כתבה בוואלה ספורט.

לא יכול להסכים עם הפסקה הזאת יותר.

העניין הוא שהפיכת המועדון ללא תחרותי לאורך זמן תקטין את הרווחים לטווח הארוך, לכן זה כן צריך להדאיג.
אם ב20 שנה הקרובות יונייטד תשאר קבוצת תחתית בצמרת אז ההכנסות יפגעו, קחו את ארסנל כדוגמה, לא חושב שהרווחים שלהם באופן יחסי בשנים האחרונות טובים משהיו בתקופות השיא של המועדון. גם אם ארסנל תמשיך ככה, בסופו של דבר היא לא תחשב מועדון צמרת, כמו מה שקרה לדוגמה לאינטר ומילאן.

כרגע יונייטד רוכבת על ההצלחה של פרגוסון מבחינה פיננסית, אך בסופו של דבר אוהדים פחות יבואו למועדון קטן, וההכנסות של אחד כזה יקטנו

במשך שני עשורים, וביחוד בעשור האחרון, תהיתי כיצד קבוצה כמו ליברפול (שהיתה הכי מעוטרת באנגליה עד לפני כמה שנים) לא הצליחה לזכות באליפות במשך תקופה כל כך ארוכה. איך זה יתכן? זה לא עניין של כמה שנים רעות (כמו בארסה לפני רונאלדיניו), אלא שלושה עשורים כמעט.

היום אני מבין זאת… הנה, עברו על יונייטד שש שנים במדבר והסוף לא נראה באופק. לא מדובר רק בשש שנים ללא אליפות, אלא תקופה בה לא היינו אפילו במירוץ…

ארסנל לא דוגמא טובה בגלל האצטדיון החדש. אני בטוח שההכנסות של ארסנל היום גבוהות משמעותית מההכנסות ב-2004.
גם ליברפול לא דוגמא טובה כי בשנות השיא שלה הכדורגל היה אחר ושחקן טוב היה עולה 100 פאונד.

מבחינה עסקית וודוורד קוסם. אנחנו מועדון הספורט בעל השווי הגבוה ביותר בעולם, וזה כשאנחנו אטרקטיביים כמו הדרבי של פתח תקווה. ואני מדבר על מחנה יהודה נגד עמישב, לא הפועל-מכבי.
הבעיה היא שהוא מסתמך על הגעה רציפה לליגת האלופות. בלי אליפויות הוא יסתדר, אף על פי שאליפות בוודאי תהיה שווה המון כסף, אבל היעדרות ארוכה מליגת האלופות תעלה לו ביוקר. לכן הוא מפטר מאמנים מיד כשהם נכשלים בהשגת המטרה הזו. העונה אנחנו כמובן לא נסיים בטופ 4, וסביר להניח שגם לא נזכה בליגה האירופית, והנה אנחנו נכנסים לבעיות עם החוזה של אדידס עם היעדרות שלישית מהמפעל ב-6 שנים. עכשיו הוא יצטרך לעשות חושבים טוב טוב, כי לכולם ברור שאין לו מושג בכל הנוגע לכדורגל, ואנשים יתחילו לשאול למה כל מאמן שוודוורד החתים נכשל. אני מקווה שנלך לכיוון של מנהל מקצועי, ונהיה מועדון שלא תלוי באיש אחד, בדומה לצ’לסי שמצליחה בצורה יחסית עקבית, יובה או רומא.

לא מסכים עם האמירה הזו, זו אמירה שטחית של פרשנים שאפשר להדביק כמעט לכל שחקן/מאמן. למה לרונאלדו היה כ"כ אכפת ממדריד? לזלאטן היה כזה קשר רגשי לכל המועדונים שהוא היה בהם? פפ כ"כ אוהב את סיטי או באיירן (או אפילו בארסה)? בסוף אלה אנשים שנחושים להצליח והמועדון שזוכה בשירותיהם מרוויח. בעולם הכדורגל הנוכחי עם הכסף הגדול אינטרס אישי זה שם המשחק אצל 98% מהנפשות הפועלות וזה בסדר גמור. בגלל שלמוריניו אכפת רק ממוריניו אז הוא נכשל ביונייטד? ברור שגם למען האינטרס האישי הכי אגואיסטי שלו כרגע הוא מעדיף את יונייטד הכי מוצלחת שיש. אפילו לסוכנים כמו ראיולה ומנדס יש אינטרס ברור שהקבוצות שהשחקנים שלהם מגיעים אליהם יצליחו כי בסוף זה מעלה את שווי השחקנים ואת הקופון שהם גוזרים מעסקאות עתידיות. כנ"ל וודוורד שהצלחה ספורטיבית של המועדון בהחלט תאדיר את שמו.

הבעיה ביונייטד היא לא שכולם אגואיסטים, זה ככה בהרבה מועדונים גדולים שמצליחים יופי, הבעיות אחרות וקשורות לקבלת שורה של החלטות שנכשלו הן בדרג המאמן והן בדרגים יותר בכירים. בהחלט יכול להיות שיש פה אנשים שנכשלו וצריכים ללכת ושנחוץ שינוי במבנה הניהולי כדי לשנות את הדרך שבה ההחלטות הבעייתיות התקבלו אבל לפטור הכל במשחקי אגו זה שטחי ומסתדר יופי בטורי פרשנות בוואלה אבל לא במציאות.

https://twitter.com/utdxtra/status/1048344728234676224

גארי נוויל עם דיעה קצת אחרת, יוצא להגנתו של מוריניו (סוג של) ומבקר קשות את ההנהלה של הקבוצה על ההתנהלות בזמן האחרון ובקיץ. 5 דקות מעניינות מאד, שווה צפייה.

מה דעתכם?

אין שום ספק שוודוורד לא נקי מטעויות. מוריניו כן רצה רכש מסויים ולא קיבל. זה עדיין לא אומר שמוריניו לא נכשל בשני מישורים:

1. התנהגותי - על מוריניו להתנהג כמו מאמן של מניונייטד ולא כמו מאמן של הפועל איכסל
  2. מקצועי - הקבוצה מציגה כדורגל נורא למרות כסף רב שהושקע וזמן שניתן

יותר עניינה אותי ההתייחסות של נוויל להתנהלות בזמן האחרון. עם שתי הנקודות שכתבת אני מסכים.

well…

https://twitter.com/ManUtd/status/1074964051741032448

הפרידה ממוריניו הייתה צריכה להתרחש הרבה לפניכן. המהלך הכי מטומטם שאפשר היה להאריך לו את החוזה סתם כך בעונה שעברה בלי שהביא איזה ניצחון גדול או תואר חשוב ותסלח לי הליגה האירופית. התוצאות האיומות, הכדורגל הנורא, ההתטבאויות המביכות שלא מתאימות למועדון גדול. כבר היה לי לא נעים בקשר אליו. אבל - אני לא אומר שהדרך לטופ בלתי-נגמרת, אבל אל תצפו שפתאום פוגבה ישחק כמו במונדיאל ואלכסיס יחזור לעונות של 30 גולים כי זה לא יקרה. הסגל לא טוב, המועדון הזה עדיין חולה.

ואגב, החודש המעניין של השנה, חד משמעית - אמצע פברואר עד אמצע מרץ:

https://www.instagram.com/p/BrgObn7HlOE/?utm_source=ig_embed

בצלסי החזיק עד 17.12 בעונה שלישית
יש התקדמות

הספירה לאחור לפיטורי המנג’ר הבא החלה…

הפכנו לבדיחה, אבל לצערי מוריניו היה צריך ללכת! עכשיו אפשר להפרד מפוגבה, הררה, דארמיאן וכו׳.

ישששששששששששששששששששששששש

תגובה רצינית בהמשך

אני תמיד הערכתי ותמיד אעריך את מוריניו, בעיקר על תקופתו בריאל, אך הגיע הזמן.
לא חושב שהוא מיצה את עצמו בכדורגל האירופי, לטעמי עדיין מדובר במאמן טוב אך הוא צריך להכין לעצמו תכנית ב’ מידי פעם. אין מה לעשות, לא כל קבוצה תתן לו את כל הרכש שירצה והוא צריך ללמוד להתמודד עם זה.
הוא צריך לגבש תכנית משחק נוספת כגיבוי כשהתכנית המקורית לא עובדת, ולדעת להתאים את עצמו לקבוצה ולא רק לנסות להתאים את הקבוצה אליו.

ואוו מרגיש הקלה עצומה, מוריניו הפך אותנו לבדיחה בעונה האחרונה. הוא פשוט יצא לכל כך הרבה מלחמות מיותרות , זיהם אותנו על המגרש ומחוצה לו, זה הזמן אין ספק.

עכשיו בלי לחץ, צריך להרים קבוצת כדורגל, מקווה מאוד שזה יעשה עם מחשבה.

אד וודוורד חטף לגמרי בצדק המון אש על התפקוד הלקוי שלו בגזרת מוריניו אבל עדיף מאוחר מממש ממש מאוחר. טוב לראות שירד מהעץ.