אלו הסטיות של ליאור, לטוב ולמטוב.
זה בדיוק העניין… כולן יודעות מי זה מרדונה. כל מי שמעל גיל 40 יודעת מי זה פלה. בקנבאואר ודי סטפנו שייכים לרשימה השניה.
כולם יודעים מי זה ביבי נתניהו. ביבי נתניהו ראש הממשלה הכי טוב בהיסטוריה. זאת הרמה של הטיעון שלך. מביך. דירדרת את הדיון הזה לאשפה, אם עוד היה בו קמצוץ של עניין.
יאללה נו, שחררו. מיצינו את הטענות הללו.
פאקו שתה כוס מים ותירגע. אני מבין שקשה לאוהד מדריד לקבל את זה אבל זה מה יש. עכשיו ניתן להיסטוריה לעשות את שלה.
אני רוצה להגיד כמה דברים , שזה לא היה נוח לכם לנהל דיון של מסי vs רונאלדו , אתם חסמתם כל אפשרות לדיון כזה גם בפורום הזה וגם בקודם (אני מתhיחס למנהלים מהצד של ריאל מדריד) פתאום שהדיון הפך להיות יותר “פולטי קורקט” אתם פתאום מאפשרים דיון כזה. פתאום זה לגטימי והכל …
Smer2017
אני מבחינה מקצועית מאוד מכבד את רונאלדו, אבל אני לא יכחיש את זה מבחינת האישיות שלו אני לא סובל אותו. אבל אני קראתי את ההודעות והתלונות שלך לגבי חוסר הכבוד של אוהדי ברצלונה לרונאלדו, ואני באמת רוצה לתלוש את השערות שלי מרוב עצבים.
אתה מדבר על חוסר הכבוד שלנו? אולי תדבר על הצורה שאוהדי ריאל מדברים על רונאלדו כל פעם שאתם מפסידים? אני צריך להזכיר לך שאוהדי ריאל (כולל כמה ש"מאוננים" פה עכשיו על רונאלדו) רצו למכור אותו?
איפה כל אוהדי ריאל שאחרי הדרבי הראשון שלכם השנה, הפכו אותו לגירסה דהויה של ערן זהבי? בצאט פה?
שאני נכנסתי לדיונים שלכם בתקופות הלא טובות שלו, אני אפילו הרגשתי שאתם מגזימים עם הביקורת עליו וזה אומר הכל… אתם פשוט צבועים.
כולכם צבועים. אל דאגה בקלאסיקו הבא מסי יחזיר את כולכם לחורים
ובקטע אחר- ניימאר יושב על הדשא וממרר בבכי בסיום המשחק. כמה לחץ יש על הכוכבים של הנבחרות האלה…
ברזיל עם מחצית שנייה נהדרת. יש שם פוטנציאל אדיר בהתקפה. נקווה שהלחץ השתחרר ונוכל להנות מהם בהמשך.
אה, ונכון שיש ת’רד מיוחד לכך, אבל מוטי איווניר שרף לי את האוזניים. בלתי, בלתי נסבל
מאיר בן מרגי הוא הגדול בכל הזמנים וזה חד משמעי.
הVAR שווה רק בשביל לראות מתחזים כמו ניימאר אוכלים אותה. לפחות התופעה המאוסה הזאת תיעלם.
ניימאר יכל בקלות לבעוט לשער אבל בחר ליפול כמו טיפש. מגיע לו, והייתי לטובת ברזיל במשחק הזה.
אני על סף לוותר על הענף הזה, סופית. שום VAR לא ירפא את המחלה הכי גדולה (לטעמי) של הספורט הזה. מכל המשחקים ששוחקו עד עכשיו, לדעתכם, כמה זמן משחק שוחק נטו בממוצע? אני מהמר על 60 דקות. הספורט היחיד בעולם שלא עוצרים בו את השעון ואתה חופשי לבזבז כמה שבא לך ממנו.
חוסר והיכולת וחוסר הרצון של כל המעורבים בדבר לפתרון הבעיה הם מביכים. שוערים יכולים להעביר חצי דקה בלי להניד עפעף מתוך ידיעה שלא יקבלו צהוב שני. שחקנים מתגלגלים על הדשא, מקבלים טיפול 5 דקות וברגע שיוצאים מתחומי המגרש מרימים יד כדי לחזור אליו. השופט יודע שאין מצב שהשחקן שנפל הרגע באמת נפגע אבל הוא ירוץ מקצה המגרש כדי לעשות לו ביקור רופא. כל שחקן שמתחשק לו יכול ליפול ולהחזיק את השריר. אפשר לבזבז זמן בכל הזדמנות אפשרית והשופט עדיין לא יחרוג מהחוק הלא רשום של ה"מקסימום 5-6 דקות תוספת", וגם כשהוא יוסיף שליש מתוך הזמן הזה ישוחק באמת.
אפילו השדרים והתקשורת מגנים על התופעה. כשקבוצה קטנה תבוא ותאכל את השעון התגובות תמיד יהיו “עושה בשכל”, “עושה מה שצריך”, “לוקחת אוויר”, “כל הכבוד על הלחימה וההקרבה”. אין דבר יותר מהנה מלראות קבוצה שבזבזה זמן כל המשחק סופגת לקראת הסיום ואז נכנסת לפאניקה בניסיון לכבוש.
כשזה קורה במשחקים של ריאל זה מרתיח עד כמעט זריקת שלט על הטלוויזיה, כשזה קורה במשחקים נייטרלים כמו היום זה סתם עצוב. יכולתי להיות בים במקום החרא הזה.
בעוד חצי שעה:
https://twitter.com/brfootball/status/1010165726093733888?s=20
ניגריה פותחת עם איהנאצ’ו, מוסה ומוזס מקדימה. איסלנד, במפתיע, עם הרכב של שמות שנגמרים ב-סון. ניצחון של איסלנד וארגנטינה אבודה לחלוטין, תיקו משאיר סיכוי קלוש למדי לדעתי בהתחשב בחוסר המוטיבציה של קרואטיה במחזור האחרון. יהיה מעניין.
במקרה של כדורגל נבחרות צריך להודות על בזבוזי זמן.
אני מכור לדשא ולכדור ולסיפורים אבל אם ננתק את ההתמכרות ההזויה של כולנו כאן לכדורגל, מדובר כמאמר חורחה ואלדנו בחרא על מקל. זאת לא התייפיפות של אניני טעם - אני אחד שראה ונהנה מהרבה משחקי ליגה לאומית בחייו. בטורנירי הנבחרות נראה שמשוחק משחק אחר.
כמעט אף פעם לא כתבתי על מסי-רונאלדו כמו שאני מתעסק בזה לאחרונה, אבל כמה ניתוחים ברורים:
ניסיונות “לגמד” את רונאלדו זה מה שיוצא כשאוהדי “מסי” מנסים לתת טיעוני נגד לאוהדי רונאלדו. הטענות שהוא פנאלדו באות בעיקר בגלל הטענות שהוא יותר מדי מחפש את זה, ובגלל שהשערים שהוא כובש לא מגוונים כמו בעבר. אני שונא את ה"שחור ולבן" שנוצר בתרבות הדיון בעולם הכדורגל, אבל בסך הכל הכל מתנקז למסי נגד רונאלדו. אם “מגמדים” את רונאלדו, זה רק ביחס למסי, לפחות איך שאני רואה את זה.
מה שחורה לי זה שיש טיעונים שחוקים ומנותקים מהמציאות, ואני רוצה לצרף סטטוס שכתבתי בפרופיל האישי שלי:
איך נוצרים טיעונים בדיונים בעולם הכדורגל? כשמסי הצליח במדי ברצלונה, למתנגדיו היה התירוץ “הוא מצליח בזכות שחקני העל שלידו”. הם כבר ראו את ארגנטינה מגיעה לגמרים, והכינו את התירוץ: “מסי מצליח בארגנטינה בזכות שחקני העל שלידו”.
וכשהדברים החלו להתקלקל, וכשראו שלא כל קבוצה עם שמות מצליחה בהכרח כאילו זה פיפא 18, בו אתה שולט בכולם, ומה שחשוב זה מה שאתה עושה איתם (ע"ע לסטר סיטי, או בניגוד גמור, מנצ’סטר סיטי), וארגנטינה לא הצליחה להגיע לתארים, הטיעונים המוכנים מראש כבר קיפצצו על קצה הלשון. “אבל אבל אבל…למסי יש את אגוארו והיגואין!”
וככה נולד הטיעון שלא מבוסס על כלום חוץ מאשר מילים מתוכננות מראש.
ובינתיים נולד טיעון דומה מהצד השני. כריסטיאנו רונאלדו שמצליח יפה מאוד לאחרונה, אבל חשוב מאוד להדגיש ששחקנים מהליגות הבכירות באירופה הם חוטבי עצים, כולל הניסיון המגוחך שגם אותו שמעתי, שגם במנצ’סטר יונייטד הגדולה של העשור הקודם הוא עשה הכל לבד.
אז בלי להתייחס לדברים היפים שהוא עושה, אף שחקן לא יכול לעשות הכל לבד, גם אם השערים הם שלו, סטטיסטית. לא מסי, לא רונאלדו, לא מראדונה. שמישהו יבדוק את נתוני ההגנה של נבחרת פורטוגל במשחק האחרון נגד מרוקו וביורו האחרון. לכל נבחרת יש שוער, הגנה, קישור וכן, גם סקורר על שאמור לסיים את העבודה הקבוצתית בביטוי על לוח התוצאות, זה שיקבל את הקרדיט.
לא עברתי על כל התגובות בדיון אבל נהנתי לקרוא, אני אחדד\אחזור על כמה דברים בקצרה:
- עצם זה שיש דיון זו המטרה. כי יש דיון, וזה לא ‘ברור’ שמסי הוא ‘2 דרגות מעל כריסטיאנו’.
- כל מה שמסי עשה עד היום חס וחלילה לא מתבטל. על המונדיאל הנוכחי הוא מקבל ציון שלילי. לא ‘מכתים’ את מה שעשה
- אי-אפשר להתעלם ממה שקורה בשלוש השנים האחרונות, וזה לא שלפני זה כריסטיאנו היה רק ‘בצד הנכון’. אני חושב שמסי בעונות האחרונות גם לא מספיק טוב במשחקי ההכרעה בליגת האלופות.
כמה מילים על המשחק של ברזיל - זה עדיין לא זה, גם אם דוגלאס קוסטה שיחק יותר, וגם אם פירמינו על הדשא. חבל שניימאר לא נותן למרסלו את הקו. אבל שני הדברים העיקריים הם:
לא היה שום צורך הפעם את ההילוך החוזר או ה-VAR, התחזות של ניימאר שהייתה ברורה מהרגע הראשון. אני לא סובל את כל העצירות האלה, זה פוגע בדבר הכי יפה שיש לכדורגל - ההתרגשות כשיש שער.
והדבר השני קשור: ניימאר. למה לא לבעוט בנגיעה, לעזאזל? אחרי המשחק של פאריס בברנבאו נגד ריאל כתבתי שהבעיה הייתה שניימאר לא בא לנצח אלא בא לשחק כדורגל יפה. מה היה קורה אם היה בועט על ההתחלה ולא מנסה להעביר שחקן במהלך שכולם ידברו עליו עוד חודש. לא קונה את הבכי בסיום. הוא הפריע לנבחרת גם היום - אבל פחות. אני מתגעגע לניימאר של 2014 לפני שהשתן עלה לו לראש, וחבל שלפאריס יש חלק מזה וגם למאמן ולשחקני הנבחרת שמחפשים אותו בכוח. מתגעגע לניימאר שהיה כיף לראות אותו לוקח כדור וסוחב על הגב נבחרת של נגרים יחסית, זו עם האלק וכדומה.
הלקח החשוב באמת לחיים הוא זה:
ולשאלות חשובות יותר בזמן שניגריה ואיסלנד חוטבות זו את עציה של זו - נכון שאלתם את עצמכם מיהם שני החיוורים בהגנה של ניגריה?
אז William Paul Troost-Ekong הוא חצי הולנדי, ו-Leon Balogun חצי גרמני. שניהם ילידי אירופה ובנים לאב ניגרי. לא רק הנבחרות האירופאיות נהנות מהגירה ומהכפר הגלובלי.
אגב, כן, זאת הודעה שנועדה באלגנטיות לומר שתפסיקו עם ענייני מסי VS רונאלדו בינתיים. אם תמשיכו אני פשוט אחזור לחפור פה על טוני קרוס ולא יהיה כיף.
חייב לציין שזה היה נראה לי פנדל ברור בהתחלה, בעיקר כי ניימאר באמת היה במצב הבקעה.
השטף ישתפר עם הזמן. תיכנס גם טכנולוגיה נוספת בודאי בעתיד (כמו זיהוי נבדלים). בשאר התחומים הבעיה היא בעיקר בחוקים שנתונים לפרשנות…
מזל שאתה יודע לנווט את הדיון מנושא לנושא, בלי לאבד את הדיון. זה מעיד על חוכמה בניהול הדיון. צריך מישהו כזה בשיטה.
אני מנווט דיונים לרוחב, חייבים מישהו שינווט אותם לעומק
אז אל תשחרר את titi camara
אין מה לומר, הניגרים אכן יודעים לתת עבודה ולנקות סירחונות שהשאירו אחרים.