המונדיאל שלב הבתים :: גרמניה הולכת הביתה!

אני יוצא לקרב ולמלחמה על החיים עם כריסטיאנו רונאלדו ולא עם מסי, חד וחלק. אני כן חושב שנעשה לכריסטיאנו המון עוול לאורך הזמן, וגם אותו שחטו בתקשורת כמו מה שמסי עובר עכשיו. לא אמרתי שמסי גרוע בנבחרת, אבל הוא גם לא ‘מצוין’ בנבחרת. אני פשוט לא ‘סופר לו גמרים’, ולא מתגאה כל-כך בגמר גביע הקונפדרציות, וזה מעבר לפנדלים - הרי כל שחקן מחמיץ. העניין הוא שמסי, שבנה את הציפיות הגבוהות האלה בעצמו - משלם מחיר. אולי אם האזרד היה ככה בנבחרת אז היינו מוחאים כאפיים, אם זה יקרה בעוד 12 שנה כשנדבר על אמבפה באותו השלב. אבל מסי וכריסטיאנו זה אחרת. גם לו וגם לכריסטיאנו אין נבחרות מספיק טובות כדי לזכות בתואר, האתגר שלהם כפול. במונדיאל הזה מסי נכשל לחלוטין. אני גם חושב שהוא ממש לא טוב במשחקי הנוק-אאוט הקשים של בארסה מאז הזכייה האחרונה.

אני גם חושב שהפעם אם מסי יפרוש מהנבחרת, בניגוד לדעות החלוקות אחרי הקופה אמריקה - יצליחו להבין אותו, אני מודע לכך שהוא חלק מקירקס.

היה מצויין, סיכל (לא לבדו כמובן) כל בניית התקפה מסודרת של ארגנטינה, הוציא לפועל את התוכנית (ידעו שלארגנטינה אין המון מה למכור ואפשר לתפוס אותה לא מוכנה) ונתן גולאסו ענק. מספר אחת על המגרש

נ.ב
מעניין שארגנטינה עלתה אתמול עם שלושה בהגנה, לדעתי המערך איתו שיחק סמפאולי בסביליה. שידר ‘אנחנו הולכים לנצח בדרך שלי’. אז הנה התוצאה.

נ.ב 2
למאמן של קרואטיה היה פחות זמן להכין את הנבחרת שלו מאשר סמפאולי

בקטע הכי טוב, מה הקטע של ההשוואה הזו? אתה יוצא לעזה או לברנבאו? מן הסתם אני אעדיף את דור שעשה צבא מאשר כריסטיאנו שיצא אתי לקרב בעזה או בלבנון.

זה גם לא ציורי בכלל, קשיחות ושאפתנות בכדורגל לא קשורים לקשיחות בקרב, זה כל כך שונה שתמיד תאוריית הקרב מכריעה אותי ואני זז לקרוא משהו אחר.

כריסטיאנו רונאלדו הוא פנומן בכדורגל, לא בקשיחות או בהעלאת מורל (גם, אבל החלק החזק זה הכדורגל שהוא מביא), זה כל כך עוול להגיד שרונאלדו הוא מוטיבטור ומנהיג וכו’ אלו פרמטרים צדדיים בכדורגלן. מסי לא אמור להנהיג ולאו דווקא המנהיג הוא הכשרוני ביותר בקבוצה, בדר"כ הוא לא אלא אם כן הוא מסומם גוץ המתרועע עם זונות תחת כל עץ רענן בנאפולי…

דור, קרב על החיים זו אמירה מפוצצת והירואית, אבל לא רק ככה בוחנים שחקן כדורגל. אחרי הכל מדובר בשחקן (או אם אתה משווה לרונאלדו אז שניים), שמשחק ברמות הגבוהות כבר מעל עשור ובכל שלושה ימים צריך לתת קבלות. יש גם עניין של יכולת ממוצעת של שחקן ולהגיע לכל משחק ליגה זה לא פחות חשוב בעיניי מהתעלות רגעית במשחק נוק אאוט.

מבחינה מנטלית ומקצועית מסי מחזיק את בארסה וגם את הנבחרת בכל משחק שהוא מגיע, הוא לא “זורק” בליגה ולא במוקדמות, כל משחק הוא נוכח וכל משחק הוא צריך לספק את הקבלות, בוא לא נשכח שכל הטירוף סביב כריסטיאנו במשחקי בנוק אאוט התחיל בשנתיים-שלוש האחרונות שהוא כבר חוצה את גיל ה-30( בסיטואציה שמסי נמצא בה כעת) ואולי דווקא בגלל שהוא שחקן פחות טוב ועקבי, כאשר הוא מתכונן כמעט רק לזה בכל העונה ובליגה ובגביע פחות רלוונטי.

כפי שאביעד הזכיר, אני זוכר ב2014 את רונאלדו מגיע למונדיאל שחוק אחרי עונה מתישה ולא עובר את שלב הבתים במונדיאל מול ארה"ב וגאנה, וגם ביורו 2016 אם להגיד את האמת בשני המשחקים הראשונים מול איסלנד ואוסטריה הוא היה חלש מאוד ופורטוגל לא ניצחה אף משחק, והרי בכלל עלתה שלב רק בגלל הפורמט שהעלה אז מקום שלישי לשמינית הגמר באופן חריג. אז הוא לא שחקן שמגיע למאני טיים? זה קל וטרנדי עכשיו להיות שבוי בקונספציה של רונאלדו הוא האיש למשימות מיוחדות ומסי לא, אבל זה גם להיות עם זכרון קצר ורגעי.

בכלל, שמתי לב שבכל משחק שמסי נכשל בו הוא הופך להיות משחק מאני טיים. לא זכור לי בשלב הבתים של מונדיאל 2014 שמסי ניצח כל משחק לבדו בשלב הבתים שאלו היו משחקי מאני טיים בתודעה, אבל עכשיו כשארגנטינה נשכלת בבתים זה םתאום כן, או השנה כאשר בארסה הפסידה משום מקום 3-0 הזוי לרומא זה הפך פתאום למשחק מכריע וגורלי למרות שאף אחד לא התכונן אליו ככזה וגם אף אחד לא היה אומר שמסי הגיע למשחק גדול אם בארסה הייתה עוברת (ואם כבר, מה עם הסיבוב לפני מול צ’לסי שמסי הכריע אותם לבדו בשני משחקים? גם את זה כמובן, קל לשכוח).

פנדל על החיים שלי כיום אני גם נותן לרונאלדו לבעוט על פני מסי בלי להסס (למרות שגם כריסטיאנו החטיא פנדלים חשובים במדי הנבחרת, בגמר האלופות, בחצי גמר האלופות וכמו כל שחקן לפעמים לא עומד בלחץ), מסי גם כבש פנדל בדו קרב בגמר הקופה ב2015 כאשר הוא היחיד שכובש בנבחרת וכולם מחטיאים אחריו, וגם הבקיע בחצי גמר המונדיאל בדו קרב מול הולנד. הוא לא קורס סדרתי. עם זאת, כריסטיאנו כנראה הווינר הכי גדול שיש במשחק הזה, אבל זו לא הדרך היחידה לשפוט שחקן וגם לא קרוב לזה.

בנוגע לזה שלא ראינו את מסי בקבוצה אחרת אביעד, קל לראות שבנבחרת ארגנטינה קורה משהו שהוא הרבה מעבר לכדורגל, זה סיר הלחץ הלא אנושי, זה הברדק הגדול סביב הנבחרת הזאת ועוד הרבה דברים. הרי אם היינו צופים באגוארו, די מאריה והיגוואין רק במשחקי הנבחרת (שמסי טוב מהם במדי הנבחרת בפער עצום) לא היינו יכולים לדמיין שהם היו השחקנים המובילים בכמה ליגות מהטובות בעולם. נבחרת ארגטינה היא באמת נבחרת בעייתית וזו האמת וגם את הכשלון שקורה עכשיו כולם פה צפו מראש ואף אחד לא חכם בדיעבד.

וואלה אסף, עשית את העבודה מעולה.

ארגנטינה בקריסת מערכות טוטאלית. אינדיוידואלית, כל אחד נתן את התרומה שלו לכישלון, מהשוער, דרך המאמן ועד למסי. לא משנה כמה הזוי ההרכב של המאמן, לארגנטינה תמיד היו על המגרש לפחות שני שחקני התקפה שוברי שיוויון, יותר מלרוב הנבחרות. כקבוצה, ארגנטינה נראת כל הזמן כנושאת עול כבד. כולם כל כך דרמטיים ולחוצים. אם רק היה אפשר לזרוק את אסופת הכוכבים הזו על המגרש בלי שידעו שהם משחקים עבור ארגנטינה…

אני חושב הניסיונות ניתוח ספציפיים וקביעות נחרצות על יכולתו/אי יכולתו של מסי וכו’ לא רלוונטיות. זה מרגיש לי מאוד דומה למה שקרה לריאל מדריד באוקטובר. פשוט הכל כולל הכל היה חרא. והביקורת נשמעה על כל פיפס, על המערכים, על רונאלדו שהורס, על הפציעות, הצעירים שלא פוגעים, הרכש שלא היה, הרכש שחייב להיות בינואר. גם אם כל דבר פה היה קצת נכון, בסוף דברים הסתדרו כשלעצמם.

ומילה לגבי פורטוגול- בעשור פלוס האחרון זו נבחרת בינונית שלא כל כך הרימו גבה על הכישלונות שלה במונדיאלים האחרונים. אין ציפיות, בוודאי שאין דרמות כמו סביב ארגנטינה, ויותר קל לתפקד כך ולהכיל כישלונות. מה גם שפורטוגול לא מתביישת לשחק כמו אנדרדוג.

לדעתי הצמד רונאלדו-פורטוגל יותר אנלוגי לבייל-ווילס מאשר למסי-ארגנטינה.

יוני, תגובה נכונה מאוד. חשוב גם לציין שאחת הבעיות של ארגטינה זה שהיא חושבת שהיא נבחרת גדולה כאשר ברור שהיא לא. כל ההתמסרויות האלה של שחקני ההגנה עם השוער והדרישה להיות דומיננטית עם הכדור בכל משחק פוגעות בה משמעותית. מדובר בנבחרת מוגבלת מאוד שאם הייתה עם פחות מסורת ויותר מודעות, הייתה יודעת להתאים את הכדורגל שלה לסגל השחקנים הנמצא.

@asafbarca שאלה קטנה: את מי מהם אתה לוקח ל cold rainy night at stoke?

שאני אבין, לרונאלדו קל יותר להצליח בגלל שהוא משחק בנבחרת חלשה יותר?
בגלל שפורטוגל לא מפחדת לשחק ציני? מה ארגנטינה עשתה כל מונדיאל קודם? עם כל ההתקפה המפלצתית שלה היא בקושי כבשה שערים נגד הגרלות מאוד קלות.
אם היינו מדברים על שחקן הגנה אז מילא, כי קל יותר לבלוט כשחקן מגן בקבוצה מתגוננת, אבל שניהם שחקני התקפה, בארגנטינה עם כל היכולת האישית אמור להיות הרבה יותר קל לבלוט.
ארגנטינה היא סיר לחץ זה נכון, וכל השחקנים בה לא מצליחים להביא את היכולת שלהם, אך זה בעיה שלהם.
אם רונאלדו לא יעמוד בלחץ הוא פישל, למה כששחקן ארגנטינה לא עומד בלחץ אז הלחץ הוא תירוץ?

בנוגע לגדולה של שחקן. אדבר רגע על ההשוואה של מסי למראדונה. אחד היה גדול בנבחרת ואחד בקבוצה. ההנחה שמראדונה הוא דוגמה למנהיג ולמודל לחיקוי היא פשוט שגויה.
מנהיג היה נותן יותר מ4 שנים בטופ, מודל לחיקוי היה סופרטאי טוב יותר. עצם העובדה שמסי שומר על רמתו לאורך שנים אומרת הכל.
בנוסף ההנחה שמראדונה העלה קבוצת נגרים מגוחכת…

אין פה שום עניין של תירוץ. הלחץ בנבחרת ארגטינה הוא אדיר, כנראה יותר מכל מקום אחר, והמאמן והשחקנים, כולל מסי, לא עמדו בו במונדיאל הזה.

עם זאת, אם אתה חושב שהלחץ על כריסטיאנו רונאלדו במונדיאל הזה הוא כמו הלחץ שיש בארגנטינה (בטח אחרי היורו), מבחינתי זה כמו לחשוב שהלחץ על מאמן בולנסיה הוא כמו הלחץ בריאל מדריד.

ההתקפה של ארגטינה זה בלוף אחד גדול, בשורה התחתונה אף שחקן התקפה שם לא מתפקד, ולרוב גם הכוכבין הגדולים פצועים או לא מורכבים מקצועית בטורנירים. ובלי קשר התקפה זה לא רק חלוצים מן הסתם, זה מגנים תוקפים, קשרים, שחקני כנף…

הדיון הזה מזכיר לי ספין של ביבי. מי שמנסה לחטוף את המונדיאל הזה כדי לטעון שרונלדו טוב ממסי פשוט עושה מעצמו צחוק ומהפורום הזה עוד יותר.

אני חושב שאתה מגמד דיון שדווקא יש לו מקום. הרי ברור שבסיטואציה שבה מסי היה סוחב את הנבחרת בצורה מרשימה היה עולה דיון על כמה שזה מאדיר את המורשת שלו, בייחס לעצמו וביחס לרונאלדו. גביע עולמי עבור רבים כאן היה גושפנקא רשמית וסופית שהוא הגדול בהיסטוריה. יש מקום לדיון הזה גם בסיטואציה הנוכחית לכיוון ההפוך, אי אפשר לאחוז במקל משני קצותיו (ויסלח לי אגלמה). אפילו אם אתה לא מסכים למסקנה של חלק מהחבר’ה פה (ואני כנראה איתך).

אה כן, ביבי המלך.

שטויות. זה היה מאדיר את שמו ביחס למראדונה ופלה. רונלדו בכלל לא היה מוזכר.

לדעתי מה שקורה עם מרסלו וניימאר מזכיר מה שקרה עם אלבה וניימאר: פקק באגף. כמה שטח יש להם מצד ימין. הייתי מחליף בין ניימאר לוויליאן גם במחיר שהוא לא ישחק באגף החזק שלו, זה יפתח את המשחק ואמור להספיק נגד קוסטה ריקה.

ליאור, הזלזול שלך באנשים וברונאלדו הוא לא לעניין.

יש אחוז גדול מאוד של אנשים שחושבים שרונאלדו טוב יותר או גדול יותר ממסי, ויש להם סיבות לחשוב כך. זה לא הופך אותם לטיפשים, ללא חסרי ידע\הבנה בכדורגל ובוודאי לא אומר שהם עושים מעצמם צחוק.

תתפלא, אבל ״מסי טוב מרונאלדו״ היא לא אקסיומה!

לא מזלזל בכלל ברונלדו. הוא בין המובילים ברשימה של זידאן בקהאם רונלדיניו רונלדו הראשון וכו.

בקהאם? בקהאם?! seriously?

אני מבין שנכנסנו לשלב ההטרלות, אבל כל הרשימה שלך נמצאת ליגה מתחת רונאלדו בפרספקטיבה היסטורית. בינתיים אתה עושה מעצמך צחוק יותר מכל מי שכתב בדיון הזה לפניך.

אולי אני טועה, אבל הצורה בה ניסחת את שתי ההודעות האחרונות מרמזת על זילזול ברונאלדו ובדעות של אנשים. וכן, רונאלדו הפורטוגזי לא צריך להיזכר עם בקהאם (אותו אני אוהב מאוד). הוא נמצא אי שם עם פלה ומאראדונה.

בינתיים, ברזיל מסריחה. הנבחרות הלא אירופאיות ברובן נראות זוועה במונדיאל הזה. מקסיקו היא הנבחרת היחידה מיבשות אמריקה שנראתה באמת טוב (מתנצל אם שכחתי נבחרת אחרת).

התלבטתי לגביו אבל לא אני קובע את הרשימה… אני עובד בגני ילדים - תשאל כל גננת או סייעת מי זה מסי היא יודעת מי הוא ואיך הוא נראה. תשאל על רונלדו וחצי לא ידעו. ולמקרה שמישהו יתחכם - את מסי הן מכירות רק ככדורגלן ולא כדוגמן תחתונים (ע"ע בקהאם)

אתה מדהים אותי לפעמים. זה המדד שלנו? ידע טריוויית כדורגל של גננות? כמה מהן יודעות מי זה פלה דרך אגב? די סטפאנו? בנקבאואר? אולי ערן זהבי טוב מהם כי הוא מוכר יותר בגנים שאתה מסתובב בהם? את בקהאם והתחתונים שלו אתה הכנסת לדיון, ד"א.

לפעמים אתה האדם הכי לוגי בפורום הזה ולפעמים מגיעים דברים כאלה שגורמים לי לתהות אם אתה מאמין למה שאתה כותב. זה נראה לך טיעון רציני?