דור, קרב על החיים זו אמירה מפוצצת והירואית, אבל לא רק ככה בוחנים שחקן כדורגל. אחרי הכל מדובר בשחקן (או אם אתה משווה לרונאלדו אז שניים), שמשחק ברמות הגבוהות כבר מעל עשור ובכל שלושה ימים צריך לתת קבלות. יש גם עניין של יכולת ממוצעת של שחקן ולהגיע לכל משחק ליגה זה לא פחות חשוב בעיניי מהתעלות רגעית במשחק נוק אאוט.
מבחינה מנטלית ומקצועית מסי מחזיק את בארסה וגם את הנבחרת בכל משחק שהוא מגיע, הוא לא “זורק” בליגה ולא במוקדמות, כל משחק הוא נוכח וכל משחק הוא צריך לספק את הקבלות, בוא לא נשכח שכל הטירוף סביב כריסטיאנו במשחקי בנוק אאוט התחיל בשנתיים-שלוש האחרונות שהוא כבר חוצה את גיל ה-30( בסיטואציה שמסי נמצא בה כעת) ואולי דווקא בגלל שהוא שחקן פחות טוב ועקבי, כאשר הוא מתכונן כמעט רק לזה בכל העונה ובליגה ובגביע פחות רלוונטי.
כפי שאביעד הזכיר, אני זוכר ב2014 את רונאלדו מגיע למונדיאל שחוק אחרי עונה מתישה ולא עובר את שלב הבתים במונדיאל מול ארה"ב וגאנה, וגם ביורו 2016 אם להגיד את האמת בשני המשחקים הראשונים מול איסלנד ואוסטריה הוא היה חלש מאוד ופורטוגל לא ניצחה אף משחק, והרי בכלל עלתה שלב רק בגלל הפורמט שהעלה אז מקום שלישי לשמינית הגמר באופן חריג. אז הוא לא שחקן שמגיע למאני טיים? זה קל וטרנדי עכשיו להיות שבוי בקונספציה של רונאלדו הוא האיש למשימות מיוחדות ומסי לא, אבל זה גם להיות עם זכרון קצר ורגעי.
בכלל, שמתי לב שבכל משחק שמסי נכשל בו הוא הופך להיות משחק מאני טיים. לא זכור לי בשלב הבתים של מונדיאל 2014 שמסי ניצח כל משחק לבדו בשלב הבתים שאלו היו משחקי מאני טיים בתודעה, אבל עכשיו כשארגנטינה נשכלת בבתים זה םתאום כן, או השנה כאשר בארסה הפסידה משום מקום 3-0 הזוי לרומא זה הפך פתאום למשחק מכריע וגורלי למרות שאף אחד לא התכונן אליו ככזה וגם אף אחד לא היה אומר שמסי הגיע למשחק גדול אם בארסה הייתה עוברת (ואם כבר, מה עם הסיבוב לפני מול צ’לסי שמסי הכריע אותם לבדו בשני משחקים? גם את זה כמובן, קל לשכוח).
פנדל על החיים שלי כיום אני גם נותן לרונאלדו לבעוט על פני מסי בלי להסס (למרות שגם כריסטיאנו החטיא פנדלים חשובים במדי הנבחרת, בגמר האלופות, בחצי גמר האלופות וכמו כל שחקן לפעמים לא עומד בלחץ), מסי גם כבש פנדל בדו קרב בגמר הקופה ב2015 כאשר הוא היחיד שכובש בנבחרת וכולם מחטיאים אחריו, וגם הבקיע בחצי גמר המונדיאל בדו קרב מול הולנד. הוא לא קורס סדרתי. עם זאת, כריסטיאנו כנראה הווינר הכי גדול שיש במשחק הזה, אבל זו לא הדרך היחידה לשפוט שחקן וגם לא קרוב לזה.
בנוגע לזה שלא ראינו את מסי בקבוצה אחרת אביעד, קל לראות שבנבחרת ארגנטינה קורה משהו שהוא הרבה מעבר לכדורגל, זה סיר הלחץ הלא אנושי, זה הברדק הגדול סביב הנבחרת הזאת ועוד הרבה דברים. הרי אם היינו צופים באגוארו, די מאריה והיגוואין רק במשחקי הנבחרת (שמסי טוב מהם במדי הנבחרת בפער עצום) לא היינו יכולים לדמיין שהם היו השחקנים המובילים בכמה ליגות מהטובות בעולם. נבחרת ארגטינה היא באמת נבחרת בעייתית וזו האמת וגם את הכשלון שקורה עכשיו כולם פה צפו מראש ואף אחד לא חכם בדיעבד.