המונדיאל שלב הבתים :: גרמניה הולכת הביתה!

האשם היחיד בזה הוא כריסטיאנו בעצמו. לפני שאתה קופץ, תקרא למה אני טוען את זה.

הייתה לי שיחה על זה עם חברים לפני כמה ימים, על כמה רונאלדו שחקן גדול בפני עצמו, וכמה כבוד הוא היה מקבל אלמלא כל האמירות המנותקות מהמציאות שלו כמו “אני השחקן הכי טוב ב20 שנים האחרונות” או “בראש שלי אני השחקן הכי גדול בעולם”.

כשרונאלדו (עם מערך יח"צ אדיר מאחוריו) מנסה בלי סוף לקרוא תיגר על מסי, ועל המיקום שלו בהיסטוריה - הוא מכניס לנו בתת מודע את זה שרונאלדו זה בהשוואה למסי.

עכשיו, כשאתה לוקח את רונאלדו בהשוואה למסי, הוא תמיד מפסיד. הרי בכל תחום של המשחק פרט להבקעת שערים מסי טוב ממנו בצורה מוחצת, וגם בהבקעת שערים, הפרעוש הארגנטיני מבקיע באותה כמות שלו. אז יש לנו סקורר בחסד לעומת השחקן השלם ביותר בהיסטוריה של הכדורגל, שעל הדרך הוא גם סקורר בחסד, עם כמות שערים פר משחק אפילו גדולה יותר מזה של רונאלדו.

אם רונאלדו לא היה זה שמקשר את עצמו כל הזמן למסי, והיה מנסה להיות כריסטיאנו רונאלדו הסקורר המפחיד שלא משווה את עצמו לאחרים, זה שהוא לא הכי טוב אי פעם, אבל הוא מפלצת על היסטורית - הוא היה זוכה להערכה רבה יותר. לא חושב שיש מישהו שלא היה מפרגן לו. ושוב, כי פשוט לא הייתה סיבה לא לפרגן לו, כמו שמפרגנים לכל כך הרבה שחקנים אחרים על זה שהם ענקיים, מבלי לחשוב שהם הכי טובים בהיסטוריה, ולו לרגע. מצד שני הוא כנראה היה נשאר עם 2-3 כדורי זהב. ואני לא חושב שרונאלדו היה לוקח את התסריט הזה בשום אופן.

אני מקווה שלא יתחיל פה דיון cr7.v.m10 אבל זה פשוט לא נכון. רונאלדו לא החמיץ פנדל בגמר ליגת האלופות 2008? הוא לא החמיץ פנדל במשחק הפתיחה ביורו 2016 מול אותה איסלנד? זה פשוט. אף שחקן הוא לא על אנושי, ולחץ משפיע על כולם. גם ברצלונה וגם מדריד קיבלו שלישיות בגומלין רבע גמר ליגת האלופות. האם רונאלדו הוא זה שעמד בלחץ, או שבנעטיה היה זה שלא עמד בלחץ? רונאלדו עומד בלחץ בנבחרת כי הוא עודד מהקווים וכישף את אדר לכבוש בגמר היורו?

רונאלדו הוא שחקן גדול שלמרות הירידה ביכולת הכללית ידע להסב את צורת המשחק שלו לכזאת אחרת שתשאיר בחיים את יכולת הבקעת השערים שלו. וכן, שחקנים גדולים מכריעים משחקים, גם כשהם לא טובים. עם זאת, אי אפשר להתכחש לעובדה שככל שהשנים עוברות (וזה תהליך של כמה שנים כבר) זה קורה פחות ופחות ולעיתים רחוקות יותר (מישהו באמת חושב שרמת ההשפעה של רונאלדו על האליפות של מדריד ב2017 קרובה לזו ב2012?). לפעמים יש לך את חאמס, לפעמים את די מריה, לפעמים את אדר ולפעמים את בייל. ולפעמים אלו השחקנים ממול שלא עומדים בלחץ, כמו בנעטיה או גריזמן.

כדורגל זה עדיין משחק קבוצתי, אחרי הכל, ופשוט כשרונאלדו לא עומד בלחץ, יש לו שחקנים אחרים שיודעים לקחת את המושכות. כשמסי לא עומד בלחץ, מגלים שהקבוצה/נבחרת שעומדת מאחוריו מביכה, ולא יודעת מה לעשות.

אני אתחיל בכך שאומר שמסי לטעמי הגדול בהיסטוריה.
אבל כן אנשים ממשיכים להוריד מרונאלדו.
נו באמת יש קבוצה מאחוריו, אז אולי נדבר על כל הגמרים שמסי לא כובש. זה מזכיר לי כמו שכשאנשים ניסו להוריד ממסי אמרו שזה הכל צ’אבי ואינייסטה.
אם המדד שלכם להצלחה הוא כמה פעמים אתה כובש אז למה מראדונה ורונאלדיניו שם? הרי בשיאם (שנמשך בגג 4 שנים) הם לא מתקרבים למספרים של רונאלדו ומסי בעונה הכי חלשה שלהם בעשור האחרון.
האם מראדונה כבש כל משחק לבד יותר מהיריבה? האם הוא לא נהנה מעזרה? כדורגל זה משחק קבוצתי וככה זה.

מסי זכה ב4 תארי ליגת האלופות.
מתוכם ב1 הוא לא היה בסגל לגמר בכלל.
ומתוך ה3 האחרים כבש ב2.
אז גם רונאלדו לא כבש כל גמר ולא כל חצי. זה הכדורגל.

ההסברים שמאחורי רונאלדו יש קבוצה ושהוא משחק עם הכוכב הגדול אדר (אין לי מושג איפה הוא משחק אפילו) זה בולשיט. מסי לא משחק עם נגרים ורונאלדו לא משחק בקבוצה שהייתה לוקחת כל תואר בלעדיו.

חלאס. זה שרונאלדו ווינר לא אומר שמסי לא, וזה שמסי הכי טוב זה לא כי רונאלדו אפס.

שניהם לטעמי הרבה מעל מראדונה ורונאלדיניו, גם בתארים קבוצתיים וגם בתארים אישיים וזה עוד כשהם משחקים באותו דור. עם כל הכבוד למראדונה לא היה שחקן בגודל כזה שהצלחה שלו תאפיל על שלו וגם לא לרונלדיניו (ואם תגידו מסי כילד בן 17 רק תחזקו אותי).
ההבדל הוא שמראדונה לא שיחק כדורגל 20 שנה אז נזכור לו רק את השערים והרגעים הגדולים, בניגוד ל2 הכוכבים הנוכחיים.

http://debuzzer.com/alfasi/89753/

אני מתחבר מאוד.

דמבלה וטוליסו בחוץ -> ג’ירו ומטווידי בפנים.

ג’ירו אמור לשדרג את גריזי ואמבפה. נראה.

רונאלדו לא קרא לעצמו “ג’ל”.
רונאלדו לא קרא לעצמו “הומו”
רונאלדו לא קרא לעצמו “קוקסוניל”.
רונאלדו לא קרא לעצמו “פנדלאנדו”
רונאלדו לא קרא לעצמו “דוחק כדורים”.
רונאלדו לא קרא לעצמו “לא מתקרב לקרסוליים של מסי”.

להאשים את רונאלדו בחוסר הכבוד כלפיו זה להוסיף חטא על פשע.

אחי הקטן (צעיר ממני אך מזמן לא ילד) הוא אוהד בארסה ומסי. במקרה, אתמול שוחחנו על המונדיאל ומסי-רונאלדו. בפעם הראשונה שמעתי ממנו יותר הערכה לרונאלדו, ספקות לגבי מסי (הן לגבי האישיות והן לגבי עמידה בלחצים) ויותר מכל: שאלתי אותו “עם מי היית הולך למלחמה ואם החיים שלך היו תלויים במה ששחקן אחד עושה, במי היית בוחר?”. התשובה שלו: כריסטיאנו רונאלדו! גם לו מפריעה חוסר ההערכה כלפי רונאלדו.

בסופו של דבר מדובר בשחקן המתנהל לרוב בצורה טובה (שנאתי לחלוטין את הריאיון שלו אחרי גמר ליגת האלופות בדיוק כשם ששנאתי את ההצהרה של מסי אחרי ההפסד בגמר הקופה אמריקה— בשני המקרים היו צריכים לחכות לפחות יום אחד לפני שיצאו בהצהרות). רונאלדו נראה כמו איש משפחה טוב, לא מתעסק עם קעקועים ומדרבן את החברים (כפי שהלינק לעיל מראה). אל תאהבו אותו, רק אל תגזימו בטענות שלכם נגדו. אני, למשל, לא סובל את מסי. אך האם ראיתם אותי כאן מדבר על צבע השיער שלו או על הקעקועים בשנתיים-שלוש האחרונות? האם ראיתם אותי קורא לו “קעקועסי” או משהו בסגנון? האם ראיתם אותי מבטל שערים שכבש בתוך הרחבה מול יריבות חלשות? רק קצת כבוד לרונאלדו ודי לבטל כל דבר שהוא עושה. מגיע לו יותר כבוד!

לא היה מעולם שחקן שכל כך ניסו לגמד כל תואר והישג שלו. פשוט הזוי.
מעולם לפני רונאלדו לא שמעתי על המושג שער גארבג’.
מעולם לא שמעתי מישהו מבקר שער בגלל שמדובר בשער “קל”.
מעולם לא שמעתי על ששמו לשחקן “כוכבית” בסטטיסטיקה כי הוא בועט פנדלים וחופשיות.
אפילו שאלה טענות לגיטימיות באופן כללי, הטענה שלי היא שעד רונאלדו לא השתמשו במושגים האלה, וזה לא שלא היו שערי גארבג’, בועטי פנדלים, או שערים פשוטים לפניו.

חלק מהגדולה של שחקן היא לגרום לדברים להראות קל, לצורך העניין בבריכה מציל טוב יהיה זה שימנע את הטביעה ולא זה שיקפוץ ישחה בטירוף ויעשה הנשמה תוך כדי שחיה לגדה.

כשחקן המוביל של הקבוצה רונאלדו זכה:
5 גביעי אלופות
5 אליפויות (3 אנגליה, 2 ספרד)
יורו
תוסיפו לזה שהוא מוביל בכמות התארים האישיים (ביחד עם מסי) את הרשימה.

לא בא להכנס להמון השוואות. אבל לצורך את העניין את מראדונה הפכו לאלוהים על פחות מחצי מזה. (ופחות מחצי ממה שמסי עשה)

אפילו שהסטטיסטיקה של רונאלדו (הקבוצתית והאישית) טובה משל מסי אני עדיין חושב שמסי גדול יותר.
אבל אם מסי הגדול ביותר רונאלדו בהחלט במקום השני, וסלחו לי כל חובבי הנוסטלגיה.

אגב, עצם העובדה שרונאלדו פנומנו מכונה בפי רוב האנשים כ"רונאלדו השמן" אומרת כמה כריסטיאנו רונאלדו ענק.

אפשר לסיים את הנושא? תודה.

והכל בגלל חוסר הבנה בתגובה ששלחתי כאן… כמה מתסכל שהשרשור המיותר פה של מסי ורונאלדו ייזקף לזכותי.

מותר לדבר עליהם, נמאס מלהשוות ביניהם כל רגע, אחרי הטורניר נדבר, אבל לא על כל דריבל או משחק של מסי/רונאלדו ייפתח שרשור מיגע.

תגידו לא ראיתי את המשחק של דנמרק, היה פנדל או שבפעם הראשונה, var נכשלה?

לעומת זאת צרפת-פרו עכשיו, תענוג! שתי קבוצות שאשכרה מעיזות לשחק כדורגל ולנסות להבקיע גול.

היום התחיל המונדיאל (ייגמר בטח בעוד שבוע חנוק עת יחלו שלבי הנוקאאוט ונחזור לקרב חפירות)

לא יודע על מה אתה מדבר, מה שקורה במשחק הזה קורה בכל משחק אחר. קבוצה אחת לוחצת ואז אחרי הגול יורדת לבונקר ומנסה להעביר את הזמן. בזמן שאני כותב פרו לוחצת את צרפת לאחור… 55 אחוז החזקת כדור של פרו.

כן. צרפת לא עשתה שום דבר במחצית השניה, בדיוק כמו פורטוגל אתמול. בכלל, הקבוצות הגדולות לא מצטיינות ולא מנסות לדרוס יריבות נחותות- כובשות שער, ויורדות אחורה (בין אם מתוך בחירה ובין אם לא). הקבוצות הקטנות, מצד שני, חסרות שיניים. נלחמות ונלחמות אך לא מצליחות אפילו לכבוש שער, שלא לדבר על להשיג נקודות.

זה היה 0-1 רביעי בחמשת המשחקים האחרונים.

עוד מישהו קיבל פלאשבק לגול של מודריץ נגד יונייטד?

איזו בומבה של מודריץ’, חד וחלק כמו באולד-טראפורד, שמח מאוד עבורו, לדעתי הוא לא שיחק טוב אבל זה לא משנה, לא בכל פעם הוא מצליח לכבוש, ויחד עם הפנדל ממשחק הפתיחה יש לו כבר שני שערים. מגיע להם תיקון אחרי הנוק-אאוט המאכזב ביורו הקודם. מודריץ’ בעט עם כל הלב.
האמת שקרואטיה איכזבה אותי, לא ניצלה במשך רוב הזמן את היתרון העצום שלה בקישור, מנדג’וקיץ’ בכלל היה כמו שחקן עבר, אבל בהליכה היא מנצחת את ארגנטינה אז מה אכפת לה, המשחק הבא לפרוטוקול והשחקנים יוכלו לנוח.

לגבי ארגנטינה, בושה וחרפה, דיבאלה היה צריך לשחק לפניכן, היגואין אפילו כמעט בישל שער, מסי היה הכי פחות מורגש מבין שחקני ההתקפה. וחשבתי על זה כבר במחצית: כריסטיאנו לא היה נותן לדבר כזה לעבור בשלום. הוא היה מקלל מישהו, בועט לציפורים מ-40 מטר, מדרבן, רב עם השופט, לא יודע מה. מסי נכשל היום טוטאלית כמנהיג. כמובן שהבעיות המקצועיות הן הרבה מעבר. תמוהה איך בארגנטינה לא גדל אף שחקן נורמלי בשום עמדה מעבר לחלוצים. חוץ מאוטאמנדי לא יצא שם כלום כבר הרבה זמן. בכל הרכב שיבחר סמפאולי - אין קישור, אין הגנה, וזה לא היה זמן לנסות מערך חדש בו הנבחרת לא רלוונטית.

לגבי המשחק של צרפת - חבל שהיא משחקת רק בפיקים, כי כשהיא משחקת היא ללא ספק הטובה ביותר, יותר מברזיל, יותר מספרד שהיא לא ספרד של פעם… ההעדפה של ז’ירו ע"ח דמבלה זה יתרון במשחק ישיר ע"ח היכולת להתפרץ, אבל ז’ירו היה גדול. כיף לראות את פוגבה בא לעבוד בלי פוזות ובלי דאווין בעוד גריזמן חלש מאוד. הנבחרת הזו שווה המון והיא בקושי משחקת כדורגל, וחבל. ואמבפה שחקן ב-2 דרגות מעל דמבלה, כמה קסם יש לו ברגליים.

וואו. הימרתי שקרואטיה תנצח 2-1. לא ידעתי שמסי יהיה עד כדי כך חלש. הטעות של ווילי קבז’רו תזכר לנצח בארגנטינה. מודריץ’ עם שער לפנטאון למרות משחק מאוד חלש שלו. ארגנטינה נראית כבר משחק שני בלי כיוון. אני לא מבין את ההרכב הזה. חצי מההרכב הארגנטיני אני לא מכיר. יש לה את באנגה ודיבאלה על הספסל. לא מובן לי מה קורה שם.
הרבה פעמים אומרים ‘זה יכל להסתיים אחרת אם’, הפעם גם את זה אי אפשר לומר. למרות שליטה אופטית במחצית הראשונה קרואטיה היתה בתכלס יותר מסוכנת והגיעה ליותר הזדמנויות. סמפאולי נכשל.

אני לא מבין למה אנשים ממשיכים לכתוב על מסי שהוא לא מנהיג. זה כמו שאני כל הודעה אכתוב שרונלדו הוא לא דריבליסט או צנוע. מסי חאא מתיימר להיות מנהיג על המגרש ודחפו לו את סרט הקפטן בכוח, הוא לא היה מנהיג בשום גיל ובשום סיטואציה וזה בסדר. זה לא הופך אותו לשחקן פחות טוב, וזה גם לא חדש.

מסי לא רצה להיות מנהיג, אך הוא המנהיג. הוא השחקן אליו כל העיניים מופנות, ממנו מקווים שתבוא הישועה.
אלה לא בחירות דמוקרטיות.

זה פשוט אומר הכל. כבד עליו. מדי. אנושי מאד, אבל זו האמת.

https://twitter.com/aarbeloa17/status/1009884755985301509

עפים על מס’ 10. לוקה מודריץ’ היה אולי השחקן הנרגש ביותר מכל הקרואטים. עם סרט הקפטן על הזרוע, כשהוא מבטיח את הניצחון של קרואטיה והעפלתה לשמינית הגמר - אולי בטורניר האחרון שלו. בשני המונדיאלים הקודמים הנבחרת שלו נכשלה ואת היורו שהתחיל נפלא היא סיימה בטעם מר עם הדחה אכזרית נגד פורטוגל. זה השער השני שלו בטורניר במדי הנבחרת והוא השחקן שכבש הכי הרבה עבורה מחוץ לרחבה בטורניר גדול[הבקיע גם ביורו 2016]. היו לו 83% דיוק והרבה מספרים מחמיאים - ניצח בכל המאבקים ההגנתיים למשל. ברשתות החברתיות ובפורומים של ריאל העלו מייד את הדימיון לשער שלו באולד-טראפורד לקורה ופנימה נגד מנצ’סטר יונייטד ב-2013, ומאז משהו השתחרר אצלו.
החבר’ה בריאל מיהרו לפרגן. אלבארו ארבלואה צייץ מייד - ‘מס’ 10 הטוב ביותר בעולם’. דני סבאיוס כתב - ‘אתה קוסם עם הכדור, איזה משחק ועבודת צוות וכמובן גול נהדר בסוף אליל’. ‘העולם למרגלות מודריץ’ - כתבו במארקה’. ומודריץ’ עצמו שנבחר כמובן ל-MVP - לא שכח גם ברגע היפה שלו להתייחס לשחקן אחר ולהבין לליבו של קולוגה, גם אם לא מהקבוצה שלו. “מסי שחקן גדול אבל הוא לא יכול לנצח נבחרת לבד. הצלחנו לעצור אותו. אנחנו ננצח את איסלנד בשבילו”.

image

הויכוח על כריסטיאנו נגד מסי כבר נטחן רבות ורבים, טובים ומבינים ממני נדרשו לסוגיה. הקלישאות הרגילות של ‘זכינו’ - לראות את שניהם 24/7 מציבים רף פסיכי - נכונות. כמובן שזה עניין סובייקטיבי. אחד יכול להעדיף את כריסטיאנו והשני את מסי.

טענה אחת אני לא מקבל - אלא שצוחקים על כריסטיאנו וטוענים שהוא השחקן הטוב בעולם אבל מסי זו רמה אחרת, בכוכבים. או כל מיני אוהדים שסופרים לו את הגולים בפנדלים או עשו ממנו שחקן מוגבל, גם אם מסי מוכשר ממנו. האבסורד הוא שחבר שאוהד בארסה וטס למונדיאל - עוד מעיז לזלזל בשלושער של כריסטיאנו נגד ספרד, הרי גול אחד היה מטעות שוער, והשער השני בפנדל. ולמחרת מתברר שכנראה להבקיע פנדל בגביע העולם זה לא כזה פשוט.

בקיץ 2017, דקה וחצי בערך אחרי שכריסטיאנו זכה בדאבל עם ריאל מדריד - הוא היה יכול לנוח ולעשות ‘בטן-גב’ אחרי עונה קשה ופורטוגל הייתה משחררת אותו מהטורניטר, אבל הוא בחר לטרטר את עצמו בטורניר נטול יוקרה כמו גביע הקונפדרציות. כריסטיאנו, אם היה מפסיד בגמר היורו ב-2016 - היה פורש מהנבחרת כמו מסי אחרי גביע הקונפדרציות?

בשלוש השנים האחרונות כריסטיאנו זכה 3 פעמים ברציפות בליגת האלופות כשבכל זכייה הוא שחקן משמעותי ביותר, וגם ביורו עם פורטוגל. מה לעשות, אלה דברים שצריך לקחת בחשבון. אנשים ‘עפו’ על הצוות המסייע של כריסטיאנו לאור המשחק נגד ספרד, והנה, נגד איראן - ראינו שפורטוגל אמנם טובה מהיורו אבל מלאה בבינוניות. כי גדש עוד טירון בנבחרת ועדיין לא מלהטט כמו בולנסיה, כי ברנרדו סילבה גם כן עושה את צעדיו הראשונים. אין בעיה שמסי לא כבש אתמול והחמיץ פנדל לפניכן, קורה לכולם, גם לכריסטיאנו היו משחקים מסריחים.
אבל כריסטיאנו לא היה נותן לזה לעבור בשקט. הוא פחות מלא בעצמו אבל עדיין אני מתקשה להגדיר אותו כמנהיג וקפטן, אלא יותר כאיש שחי על תשוקה, ווינר. כריסטיאנו לא היה מתחבא כמו מסי אתמול, שלמונדיאל הזה הוא לא הגיע. דיבאלה בעט לכוכבים, היגואין כמעט בישל וגול - ומסי היחיד שלא איים על השער. כריסטיאנו היה בועט לשער מאיזה 40 מטר, מקלל, צועק, משתולל, רב עם השופט, העיקר כדי להראות נוכחות, והעונה היו משחקים רבים שהראה גישה נכונה יותר.

אף אחד לא עושה למסי עוול. רבים מתארים אותו כשחקן הגדול בהיסטוריה של המשחק. הוא אחד הגדולים איי-פעם, גם למרות שלא יזכה במונדיאל. אבל ‘השחקן הגדול בהיסטוריה’ זה טייטל עוצמתי, לא כל-כך מהר. משחקן כזה אתה מצפה לאישיות מסוימת. איך יגיב שחקן ארגנטינאי טירון כשהוא רואה את מסי השחקן הטוב בעולם עם הראש באדמה?
גם כריסטיאנו חטף, בואו לא נשכח. בכל שבוע הציגו בתקשורת בספרד את המספרים העלובים שלו של גולים פר בעיטות לשער בריאל מדריד, ועד ינואר הוא לא הופיע העונה. ומה עם הנבחרת? כשכריסטיאנו עף בבתים במונדיאל 2010 עם המאמן הכושל קיירוש או ארבע שנים לאחר-מכן - ברור שהוא חטף יותר מכולם. שני השחקנים האלה לא זכו לנבחרות מספיק טובות והאתגר עליהם הוא עצום. אחד מנסה לעמוד באתגר.

וכן, הבחירה שלי היא כריסטיאנו רונאלדו. דווקא בגלל האישיות. אין לאף אחד את הכישרון של מסי ברגליים, וכריסטיאנו עובד כמו מטורף. הוא לא שבע אף-פעם. הוא החזיר לי את החשק לראות כדורגל ועוד בינואר כתבתי את ‘מכתב הסליחה לכריסטיאנו רונאלדו’. וכמובן שגם במשחק שלו הוא עולה על מסי באפקטים מסוימים. הוא אולי הנוגח הטוב ביותר בהיסטוריה. המהירות שלו והאתלטיות. וכריסטיאנו עבר עוד מבחן - הוא הצליח בשתי קבוצות דומיננטיות ושינה לחלוטין את העמדה שלו בשנים האחרונות. מסי הפך למעין פליימקר, אבל לא ראינו אותו בקבוצה אחרת ומותר לשאול שאלות. ולא, זה לא שאם היה משחק בבטיס אז היה מסיים עם חמישה שערים בעונה.

כמה נק’ למחשבה, בסה"כ, וקצת ריספקט לכריסטיאנו, האיש שמנצח את חוקי הפיזיקה.

יאללה, נגרר לדיון הזה:

אני אישית לא מקבל את ההנחה הזו שאישיות מיוחדת זה איזה משהו שצריך להיות לו חשיבות כלשהי בדיון הזה, ואגב, לא חושב שמסי הוא ״בעייתי״ עד כדי כך. הוא לא רוי קין, אבל בד״כ הוא גם לא חלש כמו אתמול, לא ברמה המקצועית ולא ברמה המנטלית.

בכל מקרה, למרות שהרמה נמוכה יותר, אני כן נותן חשיבות לאיך שמשחקים בנבחרות ואי אפשר לבחון שחקן רק לפי המועדון. המקרה של מסי הוא מעניין במיוחד כי כמו שרשמת לא ראינו אותו בקבוצה אחרת. ואם כל הקריירה שלו בנבחרת הייתה נראית בסגנון של אתמול או ב4-0 ההוא מול גרמניה ב2010, אולי היה אפשר לדבר. אבל זה לא המצב. הוא נתן מספיק משחקים טובים עם הנבחרת שלו כדי שהביקורת שהוא מקבל על המשחק של אתמול צריכה להישאר בקונטקסט של ההווה, מבלי ״להכתים״ את מה שהוא עשה עד עכשיו.

אני כן מתחבר מאוד למה שרשמת על רונאלדו וגביע הקונפידרציות, וחוסר ההערכה שהוא מקבל באופן כללי. עוד דוגמא שאני אוהב לתת זה קאקא. האיש הוא ג׳נטלמן מושלם, אדם צנוע וחסר אגו, ובאופן כללי האישיות שכולנו אוהבים לשבח בשחקן כדורגל. וב2010 הוא בחר לא לשחק כמעט חצי שנה במדי ריאל כדי לשמור את עצמו למונדיאל. זו זכותו המלאה, זה הגוף שלו ואני לא בא אליו בטענות. אני כן יכול להעריך את כריסטיאנו שמנגד ב2014 לא ראה בעיניים ושיחק עם פציעה בברך את כל הישורת האחרונה בריאל, גם אם הוא שילם בסוף את המחיר במונדיאל.

אלו דברים שלא יהפכו את רונאלדו לשחקן טוב יותר ממה שהוא נותן על המגרש. זה כן יהפוך אותו לשחקן שאני מאוד אוהב, למרות הקריזות שהוא מדי פעם מעלה לי.

=========

ועם כמה שאני מחזיק ממסי, ההתבטאויות של סמפאולי אחרי המשחק הן מביכות והן חלק מהבעיה של ארגנטינה. באיזהשהו מקום זה אפילו סוג של זלזול במסי הניסיון הזה ״לשים הרכב שיעזור למסי להוציא הכי טוב את הכישורים שלו״. שים הרכב חזק ושחק בשיטה שמתאימה לקבוצה שלך. מסי יסתדר.