האשם היחיד בזה הוא כריסטיאנו בעצמו. לפני שאתה קופץ, תקרא למה אני טוען את זה.
הייתה לי שיחה על זה עם חברים לפני כמה ימים, על כמה רונאלדו שחקן גדול בפני עצמו, וכמה כבוד הוא היה מקבל אלמלא כל האמירות המנותקות מהמציאות שלו כמו “אני השחקן הכי טוב ב20 שנים האחרונות” או “בראש שלי אני השחקן הכי גדול בעולם”.
כשרונאלדו (עם מערך יח"צ אדיר מאחוריו) מנסה בלי סוף לקרוא תיגר על מסי, ועל המיקום שלו בהיסטוריה - הוא מכניס לנו בתת מודע את זה שרונאלדו זה בהשוואה למסי.
עכשיו, כשאתה לוקח את רונאלדו בהשוואה למסי, הוא תמיד מפסיד. הרי בכל תחום של המשחק פרט להבקעת שערים מסי טוב ממנו בצורה מוחצת, וגם בהבקעת שערים, הפרעוש הארגנטיני מבקיע באותה כמות שלו. אז יש לנו סקורר בחסד לעומת השחקן השלם ביותר בהיסטוריה של הכדורגל, שעל הדרך הוא גם סקורר בחסד, עם כמות שערים פר משחק אפילו גדולה יותר מזה של רונאלדו.
אם רונאלדו לא היה זה שמקשר את עצמו כל הזמן למסי, והיה מנסה להיות כריסטיאנו רונאלדו הסקורר המפחיד שלא משווה את עצמו לאחרים, זה שהוא לא הכי טוב אי פעם, אבל הוא מפלצת על היסטורית - הוא היה זוכה להערכה רבה יותר. לא חושב שיש מישהו שלא היה מפרגן לו. ושוב, כי פשוט לא הייתה סיבה לא לפרגן לו, כמו שמפרגנים לכל כך הרבה שחקנים אחרים על זה שהם ענקיים, מבלי לחשוב שהם הכי טובים בהיסטוריה, ולו לרגע. מצד שני הוא כנראה היה נשאר עם 2-3 כדורי זהב. ואני לא חושב שרונאלדו היה לוקח את התסריט הזה בשום אופן.
אני מקווה שלא יתחיל פה דיון cr7.v.m10 אבל זה פשוט לא נכון. רונאלדו לא החמיץ פנדל בגמר ליגת האלופות 2008? הוא לא החמיץ פנדל במשחק הפתיחה ביורו 2016 מול אותה איסלנד? זה פשוט. אף שחקן הוא לא על אנושי, ולחץ משפיע על כולם. גם ברצלונה וגם מדריד קיבלו שלישיות בגומלין רבע גמר ליגת האלופות. האם רונאלדו הוא זה שעמד בלחץ, או שבנעטיה היה זה שלא עמד בלחץ? רונאלדו עומד בלחץ בנבחרת כי הוא עודד מהקווים וכישף את אדר לכבוש בגמר היורו?
רונאלדו הוא שחקן גדול שלמרות הירידה ביכולת הכללית ידע להסב את צורת המשחק שלו לכזאת אחרת שתשאיר בחיים את יכולת הבקעת השערים שלו. וכן, שחקנים גדולים מכריעים משחקים, גם כשהם לא טובים. עם זאת, אי אפשר להתכחש לעובדה שככל שהשנים עוברות (וזה תהליך של כמה שנים כבר) זה קורה פחות ופחות ולעיתים רחוקות יותר (מישהו באמת חושב שרמת ההשפעה של רונאלדו על האליפות של מדריד ב2017 קרובה לזו ב2012?). לפעמים יש לך את חאמס, לפעמים את די מריה, לפעמים את אדר ולפעמים את בייל. ולפעמים אלו השחקנים ממול שלא עומדים בלחץ, כמו בנעטיה או גריזמן.
כדורגל זה עדיין משחק קבוצתי, אחרי הכל, ופשוט כשרונאלדו לא עומד בלחץ, יש לו שחקנים אחרים שיודעים לקחת את המושכות. כשמסי לא עומד בלחץ, מגלים שהקבוצה/נבחרת שעומדת מאחוריו מביכה, ולא יודעת מה לעשות.