המונדיאל שלב הבתים :: גרמניה הולכת הביתה!

איזה תגובה מעצבנת. ואם זו הייתה נבחרת שהיא לא פורטוגל(רונאלדו)? בשביל לחכות ליריב שייטעה צריך גם לדעת לא לספוג, נכון? וזה לא שפורטוגל לא סופגת.

בכללי זאת הודעה מוזרה, מלא קבוצות לא הכי כישרוניות לוקחות ומשיגות תארים/דברים ראויים לציון. גם קבוצה של משקיענים זה דבר מצויין (תן לי 11 גאטוזו בקבוצה ואני שמח. תן לי 11 ניימאר… בעצם אל תתן לי). קיצר, הנקודה לדעתי ברורה.

קיצר חוסר הפירגון בגלל/ל רונאלדו ממשיך להרקיע שחקים…

יחי ההבדל. קבוצה זה לגמרי תהליך שעובר, וחכמת משחק ותיאום זה לחלוטין חלק מפרמטר של כשרון בכדורגל. שחקן חכם שווה הרבה. נבחרת זו חבורת אינדיבידואלים שלומדת לשרוד על אף שהיא לא מתואמת, קרי, לא מתואמת ברמת קבוצת כדורגל הרצה שנה.

ואגב, סיטי יותר כשרונית מריאל? ליברפול? אתה סופר גם הגנה וקישור או רק התקפה?

היחודיות של הכדורגל כמו גם הקונצנזוס הכללי סביבו בעולם בגלל שהוא פשוט. פשוט למשחק, פשוט להסבר, פשוט לצפייה. הטרנספורמציה שעובר הענף לוקחת אותו למקום מורכב יותר, טקטיקה, משחק איטי ועוד. אותי זה מתחיל לעייף…

וואלה לא הבנתי מילה. למה שלא אפרגן לרונאלדו? למה שאאדיר נבחרת על גבי חברתה? עצתי לך, שתה מים ותרגע. לא חייבים לחפש בכוח הצקות ובועתיות, כשהם באים רואים ומרגישים אותם.

אני חושב שהמשחק היום העלה נק’ למחשבה לגבי הצוות המסייע של כריסטיאנו, שאם היה כובש בבעיטה בסיבוב את השער השני אז הכל היה נגמר. אבל בואו נודה באמת - ברנרדו סילבה התחיל טוב ונעלם, גדש שוב לא באמת מספיק טוב והוא עוד בתחילת דרכו בנבחרת וזה לוקח זמן, אין לי סטט’ לגבי המשחקים שלו במוקדמות, אבל עדיין, וגלסון שיגע אותנו אז בברנבאו במשחק הפתיחה של הצ’מפיונס אבל עברו שנתיים מאז והוא עדיין בליגה הפורטוגלית. פורטוגל הייתה קטסטרופה וכמובן שלא היו לה שטחים למתפרצת. כריסטיאנו עצמו עם משחק של חלוץ רחבה ונגיחה בעוצמה של בעיטה.

השחקן עם הכי הרבה שערים בנבחרת חוץ מהחלוץ הערבי ההוא, יש לו 85 והוא עקף את פושקאש ועם 4 שערים הוא שוב פיצ’יצ’י המונדיאל.

ולגבי המשחק הבא: לוקאס ואסקס בהרכב נבחרת ספרד! פרננדו היירו מפתיע ועושה שינוי התקפי כאשר שחקן הקו של ריאל מדריד ישחק ע"ח קוקה. קרבחאל גם ב-11 כמובן, ע"ח נאצ’ו. ספרד בטירוף לקראת שריקת הפתיחה למשחק נגד איראן בעוד שעה וקצת.

image

מעבר לכך, כתבה גדולה במארקה היום על איסקו - ‘איסקו פה - איסקו שם’, כתבו על השחקן שבלט לטובה נגד פורטוגל עם למעלה מ-100 נגיעות בכדור, למרות שלא הבקיע[מצא רק את המשקוף]. נכתב שאיסקו הוא מהשחקנים שעברו את כל הנבחרות הצעירות והוא שמח סוף-סוף לטורניר גדול ראשון שלו ולא שוכח את לופטגי שנתן לו את המושכות גם כאשר בריאל מדריד היה שחקן ספסל. איסקו עצמו אומר שבעזרת הסגנון ספרד מנצחת משחקים. מאז השער נגד אנגליה בוומבלי הוא הוסיף עוד עשרה בנבחרת, יותר מכל אחד אחר. סאנטי קאסורלה שהתראיין לכתבה, סיכם - “מי שלא מבין עד כמה איסקו שחקן חשוב - לא יכול ליהנות מכדורגל”. איסקו עצמו סיכם - זה גביע העולם, אף אחד לא ייתן לנו דבר, אנחנו חייבים לקחת בכוח.

הכוונה שלו היא שכאילו הורדת ממה שרונאלדו עושה באמירה של “הוא כולה מחכה לטעויות”.

אגב בנוגע לרונאלדו אני באמת שלא יודע להסביר אותו.
הבחור לא יודע למסור או להשתלט על כדור. הוא כבר לא מהיר ולא חושב שהוא עבר שחקן מאז 2014.
בנוסף הבעיטה שלו כבר לא מיוחדת.

ועדיין הוא שם כמות שערים מטורפת! מבקיע יותר מחלוצים מהירים כשרוניים וטכנים ממנו.
אם בריאל עוד אפשר היה לטעון שיש מאחוריו קבוצה רצינית אז עכשיו בפורטוגל נגד נבחרות חזקות ועם נבחרת באמת בינונית.

רונאלדו מחכה לטעויות? מי אמר את זה? או שאני צריך להוסיף בכל הודעה תרגום רש"י?

כולם, כולל גרמניה בגמר שעבר מחפשים את הטעות של הנבחרת מולם, אף נבחרת לא מנסה להשיג משהו ע"י פעולה אקטיבית, זו גישה שמגיעה כשיש כל כך הרבה לחץ ושיש יותר מה להפסיד. זה לא קשור למספר השערים יותר למספר ההזדמנויות והשטף של המשחק.

אלוהים ישמור, לא בעטנו לשער, איזה משעמם, אותה נבחרת כמו של דל-בוסקה אבל רק עם שחקנים שהם לא מעבר לשיא. גם התלבושת של הנבחרת מזעזעת, אני צופה במשחק בבית עם חולצה יפהפיה של ראול ממונדיאל 2002, האדום עם הגוון של צהוב, ואנחנו נראים כמו סלטה ויגו הערב, תרתי משמע. הנבחרת משעממת, לא מגוונת, לא משתמשים נכון בקרבחאל החלוד וגם ואסקס איבד את האפקט, שום כדור נורמלי לא הגיע לדייגו קוסטה.
והיה ברור שאיראן תחנה את האוטובוס ותעביר זמן בכל דרך אפשרית, המטרה מקדשת את האמצעים, מפתיע אותי שמישהו מופתע ואוי ואבוי אם ניכנס ללחץ.

כולם חלשים, אין אחד שהוא יוצא דופן, אסנסיו את רוב הגולים שלו לא עושה מול צפיפות אבל או הוא או דייגו קוסטה זה מאסט ואין להיירו מה לחכות. ואמוס

בונקר לא מפצחים עם קישור.
אינייסטה אאוט (גם ככה זה החילוף של דקה 60, לא כי הוא חלש מאיסקו או סילבה) ואסנסיו אין.
דקה 60 אם אין שינוי גם הייתי מכניס את אספאס.

דור, סלטה אחת הקבוצות המעניינות יותר, סלטה מזמן הייתה שמה שער

אסנסיו ואספאס הם שחקנים שאוהבים שטח. פחות באה לידי ביטוי מול הגנה צפופה. קוקה (וגם אסנסיו מהבחינה הזו) הם בחירה טובה בגלל היכולת לבעוט מרחוק.
גם ב 2010 זה הלך מאד קשה
בטעות @Gev

לספרד אין פתרון נגד נבחרת מסתגרת. גם השער היה מקרי ביותר.
ואסקז מיעט לקבל כדורים באגף וזה נראה שלספרדים יותר חשוב לשפר את סטטיסטיקת המסירות שלהם מלכבוש.
השדרים מדברים על השליטה של ספרד, זה מה שנותן לך מערך של 4 או 5 קשרים, אבל החוסר התקפה זה עוד תוצאה למערך הזה.
למה ספרד שתשלוט נגד איראן גם עם 2 קשרים ובטח שעם 3 צריכה את הרביעי והחמישי?

לא מבין את החילופים של אינייסטה וקוסטה, שני השחקנים שאחראים לשער הניצחון היום.
גם בהקשר של עייפות זה נראה לי מוגזם.

אני לא יודע לגבי דניאל ספציפית, ואני אפילו לא זוכר איזה קבוצה אתה אוהד (או את מי אתה מעדיף- רונאלדו או מסי), אך אני רוצה להתייחס למה שדניאל אמר.

במשך שנים, אוהדי רונאלדו ו\או ריאל הרגישו חוסר כבוד וחוסר פרגון לרונאלדו, במיוחד מאוהדי מסי ו\או בארסה. זה הולך כך:

1. “רונאלדו חד ממדי”.
  2. אז רונאלדו כובש עם רגל ימין, רגל שמאל, בראש, וכו’. “הוא רק דחק את הכדור”.
  3. רונאלדו כובש בבעיטה חופשית, מספרת או מבעיטה מחוץ לרחבה. “הוא סתם כובש שערים וזהו”, “הוא סתם פנדלאנדו”…

1. “למסי יש 4 כדורי זהב. לרונאלדו יש רק אחד. דברו איתנו כאשר יהיו לו 4 כדורי זהב”.
  2. “למסי יש 5 כדורי זהב. לרונאלדו יש רק שניים. דברו איתנו כאשר יהיו לו 5 כדורי זהב”.
  3. רונאלדו זוכה ב-5 כדורי זהב. “למי אכפת מכדורי זהב. זה לא המדד היחיד. צריך להסתכל על התרומה לקבוצה… בלה בלה בלה”.
  4. רונאלדו זוכה בליגת האלופות מספר פעמים וביורו. “הוא לא כבש בגמר”. [רונאלדו כבר ובישל בחצי גמר היורו, וכמובן לא ניתן לנצח את הגמר מבלי להגיע אליו].

1. “לרונאלדו אכפת רק מהשיער”, “הומו”, “נראה כמו קוקסוניל”, “אוהב כסף”…
  2. מסי צובע את השיער, עושה קעקועים ונמצא אשם בהעלמת מס. “זה לא העיקר. מה שחשוב זו התרומה על המגרש”. [מאז גם רונאלדו נתפס עושה דבר דומה, אבל מעניין שזה קרה קודם לילד הנחמד מסי].

“רונאלדו לא מתקרב למסי”, “רונאלדו כופה את עצמו על הקבוצה”, “רונאלדו כך ורונאלדו אחרת”. מצד שני, עם מסי-- הכל בסדר. ילד טוב רוסאריו!

אני מבין שיש אנשים החושבים שמסי טוב יותר, ואני מבין שיש הסבורים אחרת. זה בסדר-- בסופו של דבר אנחנו משווים בין שנים שחקנים היסטורים ולא בין מסי\רונאלדו לאיתן טייב. אבל חוסר הזלזול הזה וחוסר הפרגון כבר נמאס על אנשים כמוני (וכנראה גם דניאל). אפשר לאהוב אותו או לשנוא אותו, אבל הקושי לפרגן לרונאלדו כבר מוגזם. אני זוכר שהערתי על זה אחרי המשחק האדיר שלו בטורינו מול יובה-- אז שאלתי מדוע זה קשה לומר מילה טובה על רונאלדו מבלי להגיד “אבל הוא לא מסי”. הרי, אני יכול לשבח את רוני, אגוורו, אינזאגי וכו’ מבלי לומר “אבל הם לא רונאלדו”.

בדיוק, אין יותר נכון מזה ומה שהכי גרוע- שאין קשר לזה שאני אוהד ריאל. וגם לא צריך להיות!

כמה פעמים אמרתי דברים לא בעד רונאלדו ולא בעד בריאל והכל גם בפורום של ברצלונה, אבל מה שקורה עם רונאלדו זה כבר מוגזם.

צריך להיות נטו, נטו אוהד כדורגל בשביל לפרגן לדברים שהוא עושה; אין צורך להיות אוהד ריאל או פורטוגל או שונא מסי. נדמה שאנשים תמיד מנסים לגמד או לשים בזכוכית מגדלת כל מה שקורה עם רונאלדו או עם הנבחרת, תמיד למצוא את השלילי, להצביע על החצי כוס הריקה או אפילו להמציא סתם דברים.

דיי, זה כבר לא לעניין תמיד לדחוף את מסי רונאלדו לכל מקום, מבין שאנשים משווים, אבל יש גם דרך. ו’‘לפגוע’’ במה שספורטאי על כמו רונאלדו זו לא הדרך.

אצל רבים, אם כי לא שכיח בפורם הזה, יש ניסיון לגמד את רונאלדו והישגיו מתוך מחשבה שזה יאדיר את מסי והישגיו.

איזה אוף טופיק… אבהיר שוב, דברתי על כל נבחרת באשר היא, זה לא נאמר על פורטוגל בכלל, היום בטורנירי יורו/מונדיאל/קופה קבוצה לא באה ‘לתת בראש’, אלא מחכה לטעויות של היריבה. כ-ו-ל-ם ככה. הכדורגל ככה, וכן, אותי זה מבאס…

שכחתי להתייחס לזה: כן, איכות וכישרון לא מספיקים. חוזק מנטלי, לשחק כקבוצה, לעבוד קשה (רונאלדו, למשל, עשה עבודה טובה היום בהגנה, במיוחד במצבים נייחים של מרוקו), ולהאמין אחד בשני מתבררים שוב כחשובים.

רמת הכדורגל עד כה לא היתה גבוהה ואין בשורה מיוחדת. הקבוצות הגדולות לא מספיק מרשימות, ואילו הקטנות לא מספיק טובות בשביל להפתיע את הגדולות. התוצאה: 90 דקות של קרב חפירות ושער אחד במקרה הטוב.

צרפת - פרו

לשנות או לא לשנות - זו השאלה במחנה הצרפתי לקראת המשחק השני בשלב הבתים כשיש שתי מטרות: קודם כל לנצח ולהעפיל לשמינית הגמר, וכמוכן לשחק טוב יותר ממשחק הפתיחה הרע. המאמן דידייה דשאן החליט שלא ‘לתת לעסק להתחבר’ ושלישיית ההתקפה תשתנה - ז’ירו יחזור להרכב ע"ח דמבלה שפתח בהרכב במפתיע במקומו נגד ארה"ב, בתקווה שהמערך שמתורגל זה זמן רב - יטיב עם הכוכב גריזמן עליו כתבו ב-AS - ‘נמצא תחת זכוכית מגדלת’. מצד שני קשה לבוא בטענות לחלוץ אתלטיקו שיש לו כבר שבעה שערים בטורנירים גדולים עם הטריקולור.
בפרו עשו הכל מול דנמרק אך היו חסרי מזל ובמקום נקודות קיבלו מחמאות. ההפסד המאכזב שהגיע לאחר פנדל מוחמץ שלהם והצלות רבות של השוער ממול - עדיין יושב בגרון. אבל פרו אופטימית, מלאת התלהבות ויש לה את גררו. הרכבים משוערים::

קודם כל קצת בכלליות על ארגנטינה:

1. הם “פייבוריטים לזכייה” בעיניי מי? בעיני עצמם? כי יש להם את מסי?
  2. במחשבה שנייה ואחרי צפייה בעוד נבחרות גדולות ובכלל שלב הבתים - התיקו עם איסלנד לא כזה אסון.
  3. משהו לגבי היום: סיכוי לא רע שהם מפסידים לקרואטיה או לפחות מסתבכים.

המשחק היום מסקרן מאוד, קרואטיה רגועה מאוד אחרי המשחק ותחזור למבנה הקבוע, אחת מחוליות הקישור הטובות במונדיאל מול האמצע הלא קיים של ארגנטינה ומצד שני ברור היכן האיכויות בחלק הקדמי. יש מצב שמסי יכבוש שער מהסרטים. מקווה לראות את מודריץ’ ביכולת משופרת ואיפה קובא ה-“אנטי מסי”(לא באמת).
לגבי השינויים של ארגנטינה, זה לא כמו בצרפת שאחרי חריקות במשחק הפתיחה חוזרים לשיטה הידועה. ארגנטינה מנסה מערך שלדעתי היא לא מיומנת בו. צריכה לעשות התאמות כי היא נחותה בקישור, אבל תוך שלושה ימים לנסות להמציא משהו שיעבוד? לא יודע. חבל שדיבאלה לא משחק.

מי שלא מודה שמסי שחקן טוב יותר ומוכשר יותר - כנראה עוצם עיניים.
מי שלא מודה שרונאלדו מתפקד טוב יותר תחת לחץ וווינר יותר גדול - כנראה עושה אותו דבר בדיוק.

זה מצחיק אותי שמסתכלים רק על התקופה האחרונה. רונלדו לא לקח יורו לבד, וגם בליגת האלופות רוב הגמרים הוא נעלם. רונלדו החמיץ פנדלים מכריעים נגד ברצלונה, צ’לסי ובאיירן מינכן. מסי לא נעלם בכל המשחקים, שכחו את השליטה שהוא הנחיל במשך 5-6 שנים באירופה כנראה מאוד מהר.

כמו שאמרתי, קל להתייחס לטורנירי נוקאאוט אבל הם לא המדד.

הממ, זה לא מדד טוב לתפקוד במאני טיים?

נ.ב
נגד איסלנד, למסי היה פרצוף של מישהו שעומד להכניס פנדל?

@Shusaku אני לא ממש מסכים איתך… אבל כמו שאמרת, לא נהפוך את זה לדיון.

זה עובד גם הפוך. רונאלדו בצעירותו היה מוכשר מאוד. זריז מאוד, בעל דריבל אימתני, יציאה מהמקום שלא תבייש אץ מסי עצמו וטכניקה מצויינת.