קודם קל, אתה צריך להבין שזה הטורניר הרציני הראשון שהטכנולגיה הזו רצה באופן סדיר. ברור שלא הכל יעבוד מושלם.
וכל הטעויות שהיו עד עכשיו, זה לא בשימוש מוגזם בvar, אלא באי שימוש בvar.
במשחק של ארגנטינה כמו במשחק של ספרד פורטוגל, בעיני הטעויות של השופטים נובעים “מהתחשבנות” של השופטים:
אחרי הצלילה של רונאלדו, השופט היה לו את זה בראש אז הוא התעלם מהעבירה של קוסטה. במשחק של ארגנטינה השופט לא רצה לתת פנדל שני אחרי הראשון… אותו דבר בנגיעות יד. בגלל שהוא לא נתן פנדל במחצית הראשונה (בצדק) לארגנטינה אז במחצית השניה הוא לא נתן לאיסלנד פנדל על נגיעת יד. זה דעתי
גם השופט לא מקבל החלטות לגבי נבדלים אלא סומך על קוונים. גם זה בעיה?
הvar משפר.
העניין הוא שבכדורגל יש המון מצבים גבוליים, מצבים בהם אין נכון לא נכון אלא שיקול דעת, בדיוק בגלל זה תראה אוהדים ואנשי כדורגל מתווכחים שנים על אירועים כשחלק טוענים שהיה וחלק שלא היה.
לא מסכים. אם יש וידאו מצב של טעות שיפוט קריטית אמור לקרות אולי פעם במאה משחקים. לא כל משחק שני. הסטנדרטים שלנו כל כך נמוכים כי בישלו אותנו הרבה שנים בחרא הזה.
ליאור - הרי גם מבחינה טכנולוגית זה פתרון מפגר לחלוטין, זמינה היום טכנולוגיה מתוחכמת פי 1000 שיכולה לעשות מהפך של ממש בתחום הנבדלים, למשל. אנחנו בכל זאת מדברים על פיפ"א וביחס לציפיות זה שדרוג אדיר.
מסכים עם זה. השימוש בטכונלוגיה במונדיאל הוא צעד חשוב בכיוון הנכון. זה עדיף בהרבה על המצב הקודם, וצריך לתת לשופטים זמן בכדי להתרגל לשימוש באמצעי זה. אני גם לא חושב שיש טכנולוגיה היכולה למנוע כל טעות, אך העיקר הוא למזער את מספר הטעויות הקריטיות. יהיו מקרים בהם השופטים יסתכלו בווידאו אך לא ישנו את ההחלטה הראשונה כי המקרה גבולי. העניין הוא למנוע, ככל האפשר, טעויות במקרים שאינם גבוליים (ולעזור בקבלת החלטות במקרים גבוליים).
זה גם לא הולך להיות עזרה מוחלטת לעולת כי צריך למצוא את האיזור עם לתת למשחק לזרום.
מאותה סיבה הvar לא מתקן טעויות במרכז המגרש.
כמו שקוון אומר לשופט על דבריםתככה גם שופט הוידאו, השאיפה שהשופט יאמין ויסמוך עליהם ולא ילך להתבונן בעצמו כל פעם.
וחשוב מאוד שתבחין בין טעויות לבין מצבים שנויים במחלוקת, כי אותם זה לא ישפר, רק יתן לשופט לראות שוב לפני שיחליט משהו שיתקפו אותו לגביו
יש דברים שהם בשטח אפור וזה עניין של גישה האם לשרוק או לא - למשל הפנדל על רונלדו. היה מגע אבל האם זה מגע עם עוצמה כזו שמפילה שחקן? וידאו לא יודע לספר דברים כאלה. הבעיה שלי היא במקומות בהם אין ספק ובכל זאת יש טעות.
זה שאתם מדברים כאן בסלחנות על ‘כיוון חיובי’ ועל ‘עדיף מקודם’ זה רק כי רמת הציפיות שלכם נמוכה. סוף סוף הכניסו טכנולוגיה אחרי שנים - ה לא הזמן להתחיל להתפשר ולהיות סלחני לטעויות שיכלו להימנע ולא נמנעו.
לא מבין מה הקשר לסלחנות. רמת הציפיות נמוכה בגלל המציאות, זה לא אומר שאני שואף למצב הנוכחי או לא חושב שיש המון מה לשפר. אני רואה מגמה חיובית ולא שוכח שמבחינת צוותי שיפוט המונדיאל זה בית זונות אחד גדול. אם ציפית למושלם מההתחלה אני לא מבין מאיפה הציפיות האלה באו. זה ילך וישתפר, גם אם ייקח זמן.
הפחד שלי הוא שעל ההתחלה מרגילים אותנו לשכונה. לפעמים השופט עוצר ובודק לפעמים לא, לפעמים הוא בודק בוידאו לפעמים מסתפק באוזניות, לפעמים הוא בודק בהשפעת השחקנים הזועמים (בתנאי שיש עצירה) ולפעמים לא (כשאין עצירה)…
ההרגשה שלי, ליאור שיש לך אנטי נגד var ועל כל דבר אתה תתלונן. לכן אתה גם מוסף תלונות שלא קשורות לvar (כמו המקרה, של הגול של סנגל)
אתמול במשחק של מצרים, ראינו איך var עבד מצוין, אם לא היה var המצרים לא היו מקבלים פנדל, וכל הבוקר היום היו מדברים על תאוריות קונספרציה ועל איך דופקים את המצרים בשביל לתת לרוסיה לעלות.
זה שהשופט לא הולך על כל דבר לצפות בעצמו בוידאו בכל דבר, נועד לחסוך את הזמן של העצירות של המשחק. (הרי זו היה החשש של אלו שהתנגדו לvar) בשביל מה לעצור את המשחק ליותר מהדרוש במקרה שהטעות היא ברורה כל כך? הרי גם עין בלתי מזוינת של הצופה בבית ראה שהעבירה היתה בתוך הרחבה, אז השופט שמע מהצוות שיפוט שהיה פנדל ברור ובחוכמה שינה את החלטתו . חסך גם את הטעות וגם את הזמן של העצירה. יש מקרים כמו הפנדל של צרפת שאין ברירה לשופט לבדוק בוידאו בעצמו כי המקרה הוא מאוד גבולי.
ככל שהשופטים יעבדו ויתרגלו יותר לעבוד עם הוידאו, אנחנו נראה שיפור יותר גדול. סבלנות. המצב בעיני היום הוא הרבה יותר טוב מהמצב שהיה.
מבין מה שאתה אומר, אבל אני חושב שבאופן כללי:
א. שיפוט כדורגל הוא שכונתי למדי.
ב. יש יותר בלאגן מבענפי ספורט אחרים כשמשלבים חוקים/טכנולוגיה חדשה, בעיקר כזו שהיא לא מאד “בינארית” כמו טכנולוגיית קו השער.
ג. שיפוט במונדיאל הוא גורע ומבולגן באופן מיוחד. אני חושב ששיפוט על הסטנדרטים שאנחנו מתרגלים אליהם או לא אפשר יהיה לעשות אחרי שנראה את היישום של אופ"א לסיפור הזה, שבמידה רבה יהיה הסטנדרט החשוב באמת וכנראה גם יכתיב את צורת השיפוט במונדיאלים הבאים.
על רקע תמונה של איסקו לוחש תפילה לכדור בשער המארקה נכתב ‘סכנה קטנה בדרך’. כמובן שהוסיפו: ‘אין מקום לטעויות’. במונדיאל הקודם בברזיל, הנבחרת הספרדית הובסה במשחק הפתיחה וזה נקלע לכדור שלג עם הפסד לצ’ילה שהטיס אותה הביתה כבר בבתים. הערב מול איראן, שכולם יודעים כיצד היא תשחק -זה כלל לא עומד על הפרק.
ספרד לא תשנה את פניה ושני דברים שהמאמן היירו מיהר להבהיר במסיבת העיתונאים - דויד דה-חאה יפתח בין הקורות מן הסתם, ומעבר לכך - דני קרבחאל בריא במאת האחוזים וצפוי להחליף את נאצ’ו מה שיוסיף עוד מימד התקפי, למרות הגולאסו של נאצ’ו. כמוכן בתקשורת דיברו על דייגו קוסטה שבתוך שבוע הפך משחקן מושמץ עם סימני שאלה עד לכמעט ‘גיבור לאומי’. השער הבא יהיה העשירי שלו בנבחרת ספרד והמשחק היום הוא תזמון טוב. מעבר לכך נכתב ‘גבר בכוננות אש’, כשבעשרת המשחקים האחרונים בנבחרת כבש 8 פעמים. רק לוקאקו, לבאנדובסקי, כריסטיאנו וקיין כבשו יותר ממנו - הנה הגרף.
הפעם מסיבת העיתונאים הייתה קצרה הרבה יותר, ספרד עברה את המבול בשלום והתמודדה עם פיטורי לופטגי - שבוע שלם חלף מאז, ובנבחרת יודעים שביחס לנבחרות הגדולות האחרות - ספרד שיחקה טוב ורק גולאסו של כריסטיאנו כפה עליה 3:3 והניצחון ברח רק ברגע האחרון. אנדרס אינייסטה התייחס לסאגה בקצרה - “זה היה בום עבורינו אבל התאוששנו, זה נגמר”. המאמן היירו אמר - “זה משחק מאוד מסוכן, איראן הוכיחה למה היא מסוגלת. המשחק הקודם הוא היסטוריה, נשארנו עם זכרונות טובים וזהו”.
מי שכן עומד במרכז העניינים הוא ג’רארד פיקה, משתי סיבות. קודם כל הבלם של ברצלונה חוגג את הופעתו המאה בנבחרת, מכובד מאוד, ועם כל הכבוד לביקורת כלפיו - אין עוררין על מחוייבותו לנבחרת. מעבר לכך בתקשורת עסקו בכל סוגית גריזמן - פיקה שהפיק את הסרטון ושלח ‘בהצלחה’ לשחקן שהעדיף להישאר באתלטיקו. גם באתלטיקו וגם בברצלונה לא אהבו את הדברים. לפחות לפי ה-AS אגב, כשבמארקה לא סיימו את הפריויו - לוקאס עשוי לפתוח כדי להוסיף מעט משחק אגפים, אך זה נראה קצת מוזר.
איראן לא רוצה להתעורר מהחלום. בדקה ה-95, עמוק בתוספת הזמן, עם הבאזר - הגיע שער עצמי שהביא לה ניצחון היסטורי במונדיאל. ולמי אכפת שהיא נגעה רק 35% מהזמן בכדור(ברבע השעה האחרונה המספרים עמדו על 28%) ובמחצית הראשונה הייתה הרבה פחות טובה ממרוקו? המאמן קרלוס קיירוש שעובד בנבחרת זמן רב סימן V ראשון והנבחרת מגיעה בלי שום לחץ. ב-15 מ-19 המשחקים האחרונים הם לא ספגו. הנשק שלהם הוא סבלנות והתגוננות. הקשר מסוד, מאוד מנוסה, אמר לקראת המשחק - “זו המסורת שלנו לשחק יחד ולתת הכל”, והמאמן קיירוש סיכם - “אין לנו סופרמנים כמו לספרד אבל אנחנו יכולים לעשות עבודה גדולה”. האם איראן מסוגלת לראשונה בתולדותיה לנצח יריבה אירופית במונדיאל?
כמה מילים בקצרה מבחינתי על המשחקים בבית 2, אני כבר חושב קדימה וזה יישמע פלצני - מביט לעבר שמינית הגמר, ספרד אמורה לעבור את אורוגוואי במקרה הרע אבל בכל-זאת חשוב לסיים במקום הראשון בשביל הביטחון, מצפה לנצח את שני המשחקים הקרובים ולא על חודו של שער. זו יכולה להיות תחרות בין כושר הכיבושים של המפלצת כריסטיאנו שלא כל יום ידפוק שלושער - לבין דייגו קוסטה ו…ראמוס במצבים הנייחים.
מצפה לראות את ספרד פותחת מתלהבת אחרי הפאנצ’ר במשחק הפתיחה, סבלנות זה חשוב אבל ככל שעובר הזמן יש לחץ ופאניקה בטורניר כזה גם אצל הטובים ביותר, זה לא הצ’מפיונס שיש גומלין וכאלה. אם דייגו קוסטה ימשיך לתת בראש כמו נגד פורטוגל אז Todo Bien, אני בטוח שדה-חאה יתחיל לשחק בנבחרת בשלב מסוים. קרחבאל תוספת כוח כי הגול של נאצ’ו לקורה-פנימה זה פוקס, וב-AS האמת די משוכנעים שלוקאס יפתח בהרכב, אותי אישית זה מאוד יפתיע אבל לא יזיק קצת גיוון מהאגפים, מה גם שלוקאס השנה הראה דברים קצת אחרים, הוא לא שחקן וורלד-קלאס אבל הוא לא רץ כמו תרנגול עיוור ומרים. חשוב לכבוש שער מהיר שיוריד לחץ. איסקו היה נפלא במשחק הראשון אבל היתר בינוניים, ובכל-זאת הנתון שנגע בכדור איזה 116 פעמים זה מטורף.
לגבי פורטוגל - כריסטיאנו חם, כריסטיאנו אש, אבל הפעם אין תהיה בעיטה חופשית - נאדה, מבטיח לכם. הפעם פורטוגל תפגוש סגנון אחר לחלוטין ולא יהיו לה שטחים. גדש איכזב במשחק הבכורה, מאוד איטי ומסורבל, אולי סבל מאובר-התרגשות והפעם הוא חייב לתקן במידה ויהיה בהרכב. מעבר לכך, כריסטיאנו חוזר למגרש בו זכה בצ’מפיונס לראשונה בקריירה שלו - במדי יונייטד נגד צ’לסי בגמר ההוא ב-2008 כשכבש בנגיחה.
מתסכל (אותי) ברמות שלכריסטיאנו רונאלדו יש בדיוק את מה שאין לנבחרת ארגנטינה.
בטורנירים קצרים כאלו (יורו, מונדיאל, קופה) המשחק זה לחכות ליריב שיטעה, מזמן כבר לא מחפשים לנצח. בשביל המטרה הזו לא צריך כשרון בנבחרת אלא יותר סדר והיררכיה. כשיש לך נבחרת הגדולה מסך חלקיה קשה לנצחה גם עם ים כשרון. לא סתם הרבה נבחרות ‘כשרוניות’ מאכזבות בשנים האחרונות. למסי יש כשרון אבל אין מנהלים בארגנטינה שיאזנו מאחור, לרונאלדו יש נבחרת מאוזנת, מגובשת, ומודעת לחוסר הכשרון שלה, ובתוספת רונאלדו זו נבחרת לא פראיירית בכלל. זה היורו הקודם, זה המונדיאל הזה וזכור לי גם הקודם.
וזה מה שמבאס במונדיאל, האיכות והכשרון לא מנצחים, מישהו אחר מנצח.
אם גדש או מישהו אחר מהחוליה ההתקפית יבחר להתעורר באיזשהו שלב, לפורטוגל יש פוטנציאל לא רע בכלל להגיע רחוק. להיות מודע למגבלות שלך זה דבר חשוב מאד בכדורגל, גם ברמה האינדווידואלית וגם הקבוצתית.
זה גם ככה בכדורגל קבוצות. הכישרון לאו דווקא ינצח.
מישהו חושב שריאל היא הקבוצה הכי כשרונית באירופה? בתור אוהד ריאל הייתי שם מעלינו את ברסה, פסז’, ליברפול וסיטי.
אבל פה ההגדרה של כשרון ויכולת, אם שחקן הוא קצת פחות טוב בכשרון אך משתף פעולה טוב יותר אז הוא באמת פחות טוב? כמובן גם שלהבדל הזה נכנס המאמן
לגבי הvar.
ליאור אתה מתלונן שזה לא עובד פיקס מההתחלה. שלא תבין לא נכון יש מקום לשיפור, אך זה לא אומר שלא צריך להיות מרוצים מהדרך.
כל שינוי שנעשה בטח לא עבד טוב בהתחלה.
הvar אמור ךטעמי להכנס לשימוש רק כשיש מצב בו יש נכון ולא נכון, לדוגמה איפה נעשה הפאול, או אם היה נבדל, או אם הכדור עבר או לא עבר את הקו (מערכת נפרדת אך עדיין).
כל מצבי העבירות למיניהן עדיין יושפעו משיקול דעת והשופט יוכל להעזר בהם להחלטתו, לא כל נגיעה ברחבה תרצה שהמשחק יעצר לדקה.
אבל אנחנו שמחים שלפחות פתרנו את בעיות הטעויות החד משמעיות.
רעיונות לשיפור לעתיד? הבנה ששופט הvar הוא כמו קוון. שרצוי לסמוך עליו.
עוד רעיון? שלשופט יהיה מחשב קטן בו במידת הצורך הוא מסוגל לראות בעצמו את הוידאו מכל מקום במגרש (מחשב בגודל קצת גדול מפלאפון, לא משהו גדול) ככה שופט יוכל לראות אפילו בעצמו בvar מה קרה כשאומרים לו שלדעת שופטי הוישאו כדאי שיסתכל.
זה מ2 דקות של מחשבה על הנושא, אנשים שזהו תפקידם שישקיעו יותר זמן ימצאו רעיונות טובים יותר לשיפור.
ןכן לומדים מטעויות, עקב המונדיאל לומדים עוד על המערכת.
מה שכן שווה לדבר עליו, זה מה יקרה לענף אם ככל שיתקדם הזמן ינתקו אותו מהרחוב. הכדורגל תמיד היה מבוסס על זה שהוא פשוט ויכול להיות משוחק בכל מקום ובתנאים הכי מינימליים שיש. וכן, בעולם של סטטיסטיקה למקריות המובנית של הכדורגל יש המון קסם