לא היה שחקן יותר טוב מואן-דייק עונה שעברה, ואליסון לא פחות טוב מטר שטגן. ואם כבר אז לפאביניו הגיע הרבה יותר מדה-יונג.
אז ליאו מסי זוכה בכדור הזהב השישי שלו ובכך הופך לשחקן עם הכי הרבה זכיות אי פעם בתואר.
החמישייה הפותחת:
- מסי
- ואן דייק
- רונאלדו
- מאנה
- סלאח
חבל על וירג’יל, הייתה הזדמנות יפה לשחקן הגנה לזכות זכייה מוצדקת לראשונה מאז מתיאס זאמר. מצד שני כל כדור זהב שהולך למסי הוא מוצדק.
רונאלדו לא קשור לשם השנה, זה מגחיך את הפרס יותר מהזכיה של מודריץ’. לפחות הקרואטי הגיע למסור את הפרס (עם הפאלש) ולצייץ את זה:
https://twitter.com/lukamodric10/status/1201616960917790723?s=20
עם כל הבעיתיות של רונאלדו, שבין היתר גם בגיל 35 עדיין לא יודע לקבל חילוף בהבנה, נעשה לו קצת עוול בסיפור הזה.
כל הכבוד למודריץ’ (ולוואן דייק) שוויתר על יום חופש, אבל הרבה יותר קל להחמיא למנצח כשאתה נמצא במרחק שנות אור ממנו (ביכולת או בתפקיד), וזה נכון לכל תחום תחרותי בחיים.
גם העקיצה של וואן דייק מאוד לא יפה. מדובר בשחקן היחיד בפלנטה שהיה בגובה העיניים של מסי במשך רוב הקריירה. בפן האינדיבידואלי, בזמן שכל שאר היריבים של מסי, בהגנה ובהתקפה, עסוקים בלהלל ולהתרפס בפניו לפני ואחרי משחקים נגדו, רונאלדו ויתר על הנימוסים והתרכז במשימה הבלתי אפשרית- להתעלות עליו, וגם הצליח לפרקים, למרות שתמיד היה ברור מקילומטר מי יותר כשרוני. אני מאוד מעריך אותו.
הברכה והקללה שלו היא לחלוק את אותה תקופת קריירה עם מסי, וגם העובדה שהוא גדול ממנו בשנתיים וחצי לא עוזרת, במיוחד בשלהי הקריירה שלו כשנסיגה כל כך מורגשת והבדלי הרמות עצומים.
אני דווקא מסכים עם יוני, בעיניי זה לגיטימי לגמרי שרונאלדו לא הגיע. לפרס שחקן השנה של פיפ"א שגם בו מסי זכה הוא דווקא הגיע וכיבד.
בנוגע לואן דייק, באמת לא מתאים ואחותו של רונאלדו כבר נכנסה בו באינסטגרם (במיוחד שהיה בעיניי אחד מ-“מפסידי כדור הזהב” היותר ג’נטלמנים שראיתי, אחרי סניידר, ריברי וגריזמן).
בנאדם זוכה בתואר גדול ראשון בגיל 28 ומעז לעקוץ את רונאלדו. של נעליך.
וואן דייק ילד מטומטם שנמצא בזמן הנכון במקום הנכון.
לא רק שאין מה להשוות אותו לשחקן היסטורי כמו כריסטיאנו רונאלדו, כל המדדים שלו נמוכים גם משל בלמי-על מההיסטוריה הקרובה שלא זכו בשום תואר אישי.
וידיץ’ לדוגמא גובר עליו בכל אספקט מדיד - כדורי גובה, תיקולים, interceptions, אחוזי הצלחה במאבקים. ואן דייק נהנה מהילה מוגזמת כי היה החתיכה האחרונה בפאזל שקלופ בנה. למעשה, החשיבות של ארנולד ורוברטסון גדולה יותר לשיטה של ליברפול, ההגנתית וההתקפית, מאשר זו שלו.
שחקן מצוין, ללא ספק. לא מדגדג בלמים כמו ריו, וידיץ’ והאיטלקים למיניהם, ובטח ובטח שלא את הגרוגרת המאוד בולטת של כריסטיאנו רונאלדו. טיפש חסר כבוד.
גם מסי לא הגיע לטקס שמודריץ זכה בו.
ואן דייק אמר שזה היה רק בדיחה ויש לו רק כבוד לשתי השחקנים האגדיים האלו (מסי ורונאלדו).
אל תיקחו את זה באופן אישי, אבל באמת שאני לא מבין את תרבות pc הזו של להתעצבן מבדיחות. טראש טולק ברמה של עקיצות וכיף זה מה אחד הדברים שחסרים לי בספורט המודרני של היום. גם שעוקצים את מסי אני צוחק מזה. הנה שחקן של ליברפול צחק על מסי וארועי אנפילד אתמול. אז מה ?
נ.ב רק לחשוב שאם מייקל גורדן והאגדות בכדורסל של הדור ההוא היה משחקים היום היו מוציאים אותם מחוץ לחוק, אם אתם מתעצבנים מהבדיחה של ואן דייק… (כנסו ליוטיוב ותרשמו טראש טולק ומייקל גורדן רק לדוגמה)
דרך אגב מסי ניצח בשבעה קולות. התאוריה של מעריצי מסי שכריסטיאנו ישאב קולות מאן דייק הצליחה.
כל הפרסים האלו מגוחכים פרסים של יחסי ציבור ופוליטיקה. ועושים נזק יותר מתועלת.
רק אגיד שלא מסכים בכלל לגבי ואן דייק. בלם מפלצתי, אין לו שום חסרון. מבחינה מקצועית, הוא לא נופל מהבלמים שציינת בעיניי, מבחינת קריירה וגדולה היסטורית הוא כמובן לא שם עדיין.
אז הנה בתור אוהד בארסה אני אגיד- ואן דייק בשנתיים האחרונות מקצועית בלם יותר טוב ממה שפויול היה אי פעם, ועדיין פויול ייזכר גדול ממנו (וכרגע בצדק).
באופן כללי רוב השחקנים של היום יותר טובים מאלו של פעם וזה תהליך אבוציונאלי הגיוני. גם טר שטגן מקצועית טוב יותר ממה שהיה אי פעם איקר וגם במקרה הזה קסיאס היסטורית שוער יותר גדול. צריך להבדיל.
גם בעיניי ואן דייק טוב יותר מוידיץ’ או ריו פרדיננד. ההשפעה שלו על ההגנה גדולה יותר משלהם. למעט פאביו קנאברו ומאלדיני בשיאם, ואולי גם פויול, לא הייתי לוקח אף בלם אחר על פניו.
רק אחרי שואן-דייק הגיע ליברפול הפכה למקום הנכון בזמן הנכון, לפניו היינו מסננת עם התקפה טובה, אחריו הפכנו להגנה הטובה בעולם והקבוצה הטובה בעולם, אפשר למצוא מחליפים למגינים שלנו וגם אם אחד מהם לא ישחק תקופה ארוכה ליברפול לא תפגע, תוציא את ואן-דייק לכמה שבועות וסיטי סוגרת את הפער.
הבלמים של יונייטד שהצעת כטובים מואן-דייק הגיעו לקבוצה ענקית שרצה כמה וכמה שנים והשתלבו נהדר, ואן-דייק הגיע להגנה בדיחה והפך את הקבוצה לטובה בעולם, אני לוקח את ההולנדי לפני אלה של יונייטד כל יום.
ואן-דייק הבלם המודרני המושלם, חזק, גבוהה, טכני בטירוף ומאוד מאוד מאוד מהיר, הבלם בטוב בעולם בפער גדול.
אני אגיב בהרחבה מאוחר יותר, אבל הנה:
כל השוואה מעליבה את וידיץ’. שום אבולוציה ושום נעליים, זה בלם טוב יותר על פי כל מדד, שזכה ביותר תארים קבוצתיים, כולל צ’מפיונס, ותרם להם ישירות (האליפות של 2008/9 הייתה מלאה בנצחונות 1-0 קטנים ומעצבנים בזכות וידיץ’, כשריו היה פצוע לא מעט).
בקצרה -
לא בפעם הראשונה (2010 - אינייסטה / צ’אבי / סניידר) זכייה מעוררת מחלוקת של מסי.
עם כל הכבוד לזה שהוא פירק כל קבוצה בלה ליגה בעצמו, לבדו, ובכוח רגלו השמאלית,
באמת עם כל הכבוד, בלי מיליגרם של ציניות, אם השם שלו לא היה ליאונל אנדרס מסי - לעולם, אבל לעולם הוא לא היה זוכה בפרס הזה. לעולם.
מסי ענק שבענקים, מהגדולים בהיסטוריה והמוכשר ביותר מבין אלה שנמצאים אי שם באולימפוס, אך עם זאת כשלא מגיע לא מגיע, והפעם לא הגיע לו.
אליפות בליגה הספרדית ונעל הזהב באירופה (במרחק 3 שערים מאמבפה) בלבד - לא מקנה זכייה בכדור הזהב.
ושום מילה על הכישלון הקולוסאלי באנפילד, ההפסד בגמר הגביע לולנסיה, ועוד טורניר נפל של הנבחרת בראשותו.
במה גדולה זכייתה של ברצלונה ומסי באליפות מהדאבלים של יובה, באיירן או פסז’?
אני באמת שואל, ולא בכדי להתריס.
אתה מביא סטטיסטיקות של לפני עשור להשוות להיום ?
המשחק של ליברפול בנוי על לחץ מסיבי וגבוה, התפקיד של הקשר האחורי והבלמים הם קריטיים ללחץ וזה לא יתבטה בסטטיסטיקות האלה שהבאת.
התפקיד של ואן-דייק בליברפול שונה מהתפקיד של וידיץ’ ביונייטד של אז., זה משחק אחר ודרישות אחרות.
אני מוכן להביא לך סטטיסטיקות של שוערי תחתית שהם יותר טובים משוערי צמרת, האם הם יותר טובים ?
זאת עונה שנייה מלאה של ואן-דייק בליברפול שלא זכתה בכלום לפניו, בחצי עונה גמר צ’מפיונס ועונה שנייה זכייה בצ’מפיונס, בעונה המלאה הראשונה 97 נקודות ומקום שני והעונה כנראה מביא אליפות, וידיץ’ הגיע לקבוצה שלקחה אינספור אליפויות כל שנה גם בלעדיו.
וידיץ’ הגיע ליונייטד אחרי שנתיים רצופות בהן צ’לסי זכתה באליפות. הטיעון שלך על ואן דייק שהגיע לקבוצה טובה והפך אותה למצוינת תקף במידה זהה לגבי וידיץ’, שאמנם הגיע לקבוצה של אלכס פרגוסון, אבל קבוצה חדשה של אלכס פרגוסון, לא לזו שזכתה באליפויות בתחילת שנות ה-2000. קבוצה שלא זכתה באליפות שנתיים (נצח במונחים פרגוסוניים, אני מבין שאצל אוהדי ליברפול זה לא נתפס…), ובנתה סגל חדש כמעט לחלוטין, כשגיגס, סקולס וחצי גארי נוויל השחקנים המשמעותיים היחידים שנשארו בין הקבוצות.
חוץ מזה, מה אתה רוצה שאביא לך?
יותר שערים נקיים - וידיץ’.
יותר תארים - וידיץ’.
נתונים אישיים טובים יותר - וידיץ’.
אתה, מנגד, מסתמך על שני טיעונים. בראשון, שוידיץ’ הגיע לקבוצה מנצחת, כבר עסקתי. השני הוא שואן דייק ‘גבוה, מהיר וחזק’. אז נאני יותר גבוה, מהיר וחזק ממסי, ולכן יותר טוב ממנו. זה לא טיעון ואתה מודע לכך.
אתה מעלה השערות, שאני מכבד, אבל הן לא מבוססות אמפירית בשום צורה. ואן דייק יזכה באליפות? וידיץ’ זכה ב-3 ברצף. זכה באלופות? welcome to the club. ההגנה הטובה בליגה? בעולם? גם יונייטד. רצף השער הנקי הארוך ביותר בהיסטוריה של הליגות הבכירות? אדווין ואן דר סאר במנצ’סטר יונייטד, עם וידיץ’.
ואן דייק שחקן מצוין וכבר אמרתי את זה. בהחלט הבלם הטוב בעולם כיום. אבל כל ראיה מצביעה על כך שהיו בלמים הרבה יותר טובים ממנו, שאפילו לא היו מועמדים לשחקן השנה בעולם. הטענה הראשונה שלי הייתה שהוא עף על עצמו בהגזמה, כשהוא מזלזל בשחקן עם גדולה היסטורית/עכשווית/וואטבר שוואן דייק יכול רק לחלום עליה בלילה ולקום בבוקר לשים את הציפית מלאת הריר שלו בכביסה.
קשה לי להסכים עם הקביעה שלא הגיע לו, בעיקר כי התנאים לזכייה מאוד מעורפלים ולא הכי עקביים. מעבר לכך שהוא מלך השערים ומלך הבישולים ומלך כל סטטיסטיקה שתמציא על שחקן התקפה (ורק עבור זה מגיע לו), הוא זכה במו רגליו באליפות, ז"א התרומה היחסית שלו הייתה עצומה. הוא הביא את הקבוצה שלו לפוטו פיניש בכל החזיתות. אז הברקה של אלכסנדר ארנולד מנעה ממנו לקחת תואר, זה לא אמור למחוק לו עונה שלמה אם הפרס הוגן.
אני חושב שהניסיון להריץ את וואן דייק דווקא מאלופת אירופה (או בלם/שוער באופן כללי. מי אמר שאליסון היה פחות מכריע? מה היה קורה אלמלא ההצלה בדקה האחרונה בשלב הבתים?) מול מסי הוא קצת לרמות. הרי אם הזרקור היה על שחקן התקפה של ליברפול, כל אחד מהם היה מחוויר בהשוואה המדידה מול מסי ולא היה דיון בכלל. אין איך להשוות בין בלם לבין מסי, אז יש פה פתח לחירטוטים וסיפורים.
קודם כל, כבר כתבתי, זאת רק העונה השנייה של ואן-דייק בליברפול, הוא כבר עשה עונה של 97 נקודות ורק בגלל שמולו שיחקה הקבוצה הטובה בהיסטוריה של הפרמיירליג הוא לא זכה, והעונה הוא כן יזכה וכבר הספיק להגיע לגמר צ’מפיונס ולזכות באחד עונה אחריו, אתה רוצה להשוות קריירה תארים של שחקן שפרש לשחקן שרק לפני שנתיים הגיע לקבוצה שיכולה לזכות תארים ? נחכה עד לסוף הקריירה של ואן-דייק ותשווה.
אתה רוצה להשוות את יונייטד של אז לליברפול שאליו הגיע ואן-דייק ? אתה בעצמך כתבת ששנתיים ללא אליפות היו נצח אז, ליברפול התמודדה עם סאות’המפטון על מקום בליגה האירופאית !
זה כמו שוידיץ’ יגיע בינואר ליונייטד ועונה הבאה שתתמודדו על אליפות.
שווה כקליפת השום, זה כמו שהיום כל שבוע מנפצים שיא ב NBA כי המשחק השתנה, כאילו ש 30 נקודות היום שוות ל 30 נקודות של לפני 20-30 שנה שכל חדירה לסל והיית מסיים במיון, ככה גם בכדורגל, ליברפול משחקת כדורגל אחר מיונייטד, לוחצים גבוה והדרישות מהבלם שונות, הוא לא נדרש לעשות גליצ’ים ותיקולים רבים כדי להציל כל פעם את המולדת, הוא צריך לסגור חורים לסגור שטחים ולהתערב בדיוק מתי שצריך כדי שהלחץ הגבוה ימשיך לעבוד שעות נוספות, כל טעות קטנה של ואן-דייק ואתה מקבל גול מיידי בגלל תפקידו הקריטי ועדיין ליברפול ממשיכה להציג הגנת ברזל וזוללת נקודות כאילו אין מחר.
הטענה העיקרית שלי היא שואן-דייק הגיע לקבוצה בינונית והפך אותה למפלצת, הטענה שלי זה שואן-דייק בלם מצויין והכי טוב בעולם היום בפער.
וידיץ’ בלם מצויין ובשיאו היה אחד הטובים בעולם, אבל בשיאו עדיין פחות טוב מואן-דייק.
מה ואן-דייק חושב על רונאלדו והאם אמר זאת בהתנשאות או כבדיחה שלא הבינו זה כבר לא שייך ליכולות של ואן-דייק כשחקן.
מי אמר שאליסון פחות מכריע ? כל אוהד ליברפול שצפה במשחקים יגיד לך, כל שדרן או פרשן שצפה במשחקי ליברפול יסביר לך למה בדיוק ואן-דייק היה הכי חשוב.
ולמה שנביא שחקן התקפה מליברפול להשוואה מול מסי ? השחקן הכי טוב של ליברפול עונה שעברה היה ואן-דייק והוא היה בעונה יותר טובה ממסי, וזה לא רק ליגת האלופות, זה גם עונה מדהימה בליגה הקשה בעולם שהסתיימה ב-97 נקודות ורק מקום שני.
על זה דיברתי, על סמך מה לעזאזל אפשר לקבוע שהוא היה בעונה יותר טובה ממסי? מעבר למה שהעין רואה, שחקני התקפה מגובים במספרים שמשקפים איכות. מסכים איתך שמספרים של שחקן הגנה הם יותר מורכבים, אבל כן למשל מאוד הולם שקאסמירו הוא מחלץ הכדורים מספר אחת בליגה.
למען ההוגנות, אני לא חושב ששחקנים התקפה והגנה צריכים לחלוק את אותו פרס.
מי שצפה בעונה הקודמת בברצלונה (כמו גם העונה) יוכל להעיד שברצלונה היתה פחות או יותר מסי. הכל עבר דרכו, הוא היה בונה את ההתקפות, מבשל וכובש. ברצלונה בעלדיו היתה מתמודדת במרכז הטבלה אם לא בתחתית. כמות הפעמים שהציל לה את הישבן במו רגליו היא אבסורדית.
ואן דייק (שכבר אמרתי, לדעתי הגדול ביותר מאז מאלדיני וקנבארו, יסלח לי שארקי אבל מבחן העין האישי שלי אומר שואן דייק יותר טוב - מבין אם לא תהיה הסכמה) היה בורג מאוד חשוב במכונה משומנת שעבדה היטב.
מסי היה רחוק רק דחיקה אחת של דמבלה או סתם שלא יקרה נס וברצלונה היתה מדיחה את ליברפול ואז היינו נשמעים אחרת לגמרי.
בעיניי התואר הזה הציל מעט מהכבוד שלו שנתן למסי את התואר. הרעיון שמסי זכה רק חמש פעמים בקריירה קצת מוריד מהערך של הפרס בעיניי. זו אחת הפעמים הצודקות ביותר ששחקן שלא שכה בתואר בילנאומי קוטף את התואר.
בכל מקרה, זו תעודת עניות גדולה עבור ברצלונה שמסתמכת על שחקן בודד. הוא כבר לא ילד ואני, אם הייתי אוהד ברצלונה, הייתי משקשק.