ת'רד הפציעות הארור: מיליטאו, מנדי ורודריגו ייעדרו לזמן רב

בסדר, אז הציפיה שלך היא שהשחקן יקבע למאמן. בגלל זה אלונסו טיפש. אוקיי. אחלה חץ ומעגל ציירת סביבו…

הציפייה שלי היא שאם למאמן יש קוץ בשדה, והקוץ הזה מגובה על ידי הבעלים של השדה, שלא ידרוך עליו פעם אחר פעם רק כי מינו אותו לטפל בשדה הזה. אני לא יכול לכעוס על הקוץ שהוא קוץ, הבעלים איבד את זה, אני מצפה שהאדם היחיד במערכת שאני חושב שהוא שפוי שלא ידרוך על הקוץ. אם הוא גם דורך כנראה שהוא גם כמו כולם… כנראה שהפתרון הכי טוב זה להעיף את הקוץ אבל בהינתן שזה בלתי אפשרי כי הוא מוגן, פשוט אל תדרוך עליו. זה לא כזה מסובך.

ואגב, משהו שאתם מתעלמים ממנו, הוא לא היחיד בסגל שהתהפך על אלונסו.

ויניסיוס היה הרעיל מכולם, זה שעשה זאת בפרהסיה בפעם ראשונה עם העצבים שלו ובמשחק הגדול בעולם, ופעם שנייה בהתנצלות המביכה והעוקצנית ברשתות החברתיות כשבכוונה לא הזכיר את צ’אבי אלונסו. פדה ואלוורדה לא עף עליו כנראה ואולי גם ג’וד בלינגהאם אבל הם לפחות כיבסו את הכביסה המלוכלכת בפנים. הפרסומים בתקשורת על אנטי מסוים הגיעו בשלב יותר מאוחר סביב דצמבר וגם קרוב ואחרי הפיטורים.

קיבלת הסבר יפה למה ויניסיוס הוחלף במשחק הזה, למה פתח על הספסל נגד אוביידו החלשה במעין משחק רוטציות מוקדם וכנ"ל נגד חטאפה בשבוע אינטנסיבי. אמבפה נתן גול בכל משחק ולכן לא הוחלף. אז על מה התלונה על המשחק נגד מארסיי בליגת האלופות?

נו בסדר אני לא חושב שיש פה מישהו שמתכחש לכך שויניסיוס הוא אסון למועדון בשלב הזה וצריך להפטר ממנו כמה שיותר מהר. זה לא הנקודה. הנקודה היא שאלונסו הכניס את עצמו למקומות מיותרים שבסופו של דבר הובילו לסיטואציה בלתי אפשרית ולכן הוא פוטר. אתה זוכר איך הוא היה נראה במשחקים האחרונים שלו? כנראה הבנאדם האומלל בעולם.

לא נראה לי שמישהו פה ציפה, בזמן אמת, שפלורנטינו יגבה את ויניסיוס במקרה שקרה, אחרי ניצחון בקלאסיקו. בדיעבד אולי כן.

אחרי ששנים גיבה אותו? למה שלא? הוא הבייבי של פרז הרבה לפני שאלונסו הגיע לפה.

הוא גיבה אותו בעיקר נגד הסביבה החיצונית כלומר במאבק של ויניסיוס בגזענות [שהוא כמובן גם מנצל לעתים בצורה תיאטרלית כדי “להסביר” את הנטייה שלו לריב ולהתווכח], מול שחקני וקהלי היריבות, ובכדור הזהב. פלורנטינו פרס חטף ג’ננה אחרי מה שקרה בכדור הזהב אבל זו בטח לא הייתה יוזמה של ויניסיוס עצמו שריאל מדריד תחרים את הטקס [ולא תיתן את הכבוד הראוי לקרלו אנצ’לוטי שזכה במאמן השנה, לדני קרבחאל שדורג גבוה מאוד והיה ברור שזה לא יחזור, לג’וד בלינגהאם].

פרס היה עמוד התווך שלו במועדון בתקופה של שפל מקצועי וכשהוא היה מושא ללעג ולממים ברשתות החברתיות. גם קארים בנזמה היה הבייבי של פלורנטינו. המקרה עם צ’אבי אלונסו היה אולי הפעם הראשונה ולבטח הכי משמעותית כשוויניסיוס פוגע בנו ‘בפנים’, בבית.

כל כך הרבה הסברים והתפתלויות.

בסוף הגישה שלך היא שלהיות חכם זה להכיל את ויניסיוס ולא לעשות את מה שלדעת המאמן מתבקש מבחינה מקצועית.

זאת בדיוק הגישה שבגללה ריאל מדריד נראית כמו שהיא נראית.

תדייק. הגישה שלי היא שאם המועדון בוחר להכיל את ויניסיוס, אז גם המאמן צריך לא לסתור את המערכת. לא הגיוני שהמועדון יקדם נרטיב שויני הוא השחקן הטוב בעולם ושהפסיד את התואר רק בגלל גזענות, ואז יבוא מאמן אחרי חצי שנה, יתייחס אליו כשחקן משלים ולא ישא בתוצאות.

אנחנו בנקודה הזאת בגלל הגישה של ההנהלה, שדחקה לצד כל שיקול מקצועי, והשיקולים הם כלכליים נטו אצלה. הגישה שלי כלפי המאמן מושפעת ישירות מהמצב הזה. ריאל מדריד מועדון חולה, הציפייה שלי מאלונסו הייתה שכמו שאנחנו הבנו את זה - שגם הוא יבין ויתאים את עצמו למערכת שעליה אין לו שליטה. אם היינו מועדון בריא שלא מתייחס לכל שחקן כאל סופרסטאר בלתי ניתן להחלפה, לא הייתי מעביר שום ביקורת על אלונסו. אנחנו מועדון חולה, והבחירה החכמה של אלונסו הייתה צריכה להיות קודם להרגיע את המערכת ולגרום לשחקנים הבעייתיים והמובילים לעמוד לצידו. זה לא כדורגל, זה א ב בניהול.

הוא לא התייחס אליו כשחקן משלים, חנן, הוא (ויניסיוס) פשוט לא היה מספר 1 - אלא קיליאן אמבפה, שגיבה את זה במספרים מעולים של גול במשחק ואף יותר מזה בתחילת העונה. אתה מוכר לנו סיפור שקרי כאילו ויניסיוס קיבל את אותו מספר דקות כמו רודריגו או ברהים דיאס, וזה לא נכון.

בחייאת, אני יכול להראות לך מקרים שרונאלדו-פנומנו מלך המונדיאל הוחלף אחרי שעה פלוס-מינוס בעונת הבכורה שלו בריאל מדריד, ופאביו קאפלו היה מוציא את ראול במחצית לא פעם ב-2006-07 והוא אלוהים במועדון הזה. השמש זרחה גם למחרת.

שנה קודם לכן ואני אכתוב בשפה לא יפה - קרלו אנצ’לוטי ‘ליקק’ לוויניסיוס ותמיד השאיר אותו על המגרש עד הסוף, לא התעמת איתו על ההתנהגות שלו או על הכדורגל השכונתי שלו - משחקים שהוא היה ממש נזק, לאיזו הצלחה הגענו?

זה כבר סתם התקטננות על ההגדרה. בסופו של דבר ויניסיוס היה חילוף קבוע, זה לא יחס שסופרסטאר מקבל, וזה מה שתסכל אותו. רונאלדו פנומנו ובטח שראול היו בני אדם עם שכל בקודקוד שאיתם אפשר להתנהל כמו בני אדם, עם ויניסיוס אי אפשר להתנהל ככה ואלונסו היה צריך להתאים את עצמו לזה. ויניסיוס קוף. אתה משווה קוף לראול? אתה מכולם דור?

זה ששחקן הוא לא הכוכב מספר 1 של הקבוצה - לא אומר שהוא שחקן משלים, יש פער גדול, זה לא 0 או 1, יש היררכיה וכמה דרגים כביכול בקבוצת כדורגל. אפשר לחשוב איזה עוול נעשה כבר לוויניסיוס. ברהים דיאס ורודריגו שניהם היו שחקנים משלימים, וברהים עוד ראה ילד ארגנטינאי משחק על חשבונו כמה חודשים בלי סיבה באמת מוצדקת. פרנקו מסטאנטאונו מעולם לא היה טוב. היה סביר בהתחלה וזו, זה גימיק. עבד על המגרש - זה נכון - גם ברהים שחקן שעובד. ברהים הפסיד ‘לתג מחיר’ של מסטה.

רונאלדו-פנומנו היה כוכב ענק והיו לו את המעידות שלו והשטויות שלו כמו פליטת פה לא מתאימה לפני הגומלין נגד ארסנל ב-2006 ועוד ועוד. אף אחד לא אוהב שמחליפים אותו. ויניסיוס פגע לא רק באלונסו אלא גם מבחינתי בחבר שלו, זו הבעת זלזול ברודריגו שהיה זה שנכנס במקומו.

שוב פעם אתה נתקע על הטרמינולוגיה. שחקן משלים מבחינתי זה שחקן שלא משחק 90 דקות כל משחק או לפחות רוב המשחקים. שחקן משלים זה שחקן שבדרך קבע נכנס או יוצא בחילוף. תקרא לזה איך שאתה רוצה. ויניסיוס מבחינתו היה צריך לזכות בכדור הזהב והשחקן הטוב בעולם, וזה לא יחס שמתאים למה שהוא חושב שמגיע לו.

אתם מתמקדים בכך שויניסיוס הוא זה שאשם. מה ציפיתם? שויניסיוס שנלחם בכל העולם, טוען לקיפוח וגזענות בכל פעם שלא משתחווים לו, יסתום את הפה ויקבל את המצב הזה? אם כן אתם לא מחוברים למערכת, ואם אתם הייתם במקומו של אלונסו הייתם מביאים את הקבוצה לאותו מצב.

אתם מנסים לשכנע את @SantiagoBernabeu שזה בסדר שצ’אבי החליף את ויניסיוס, שזה בסדר שהוא לא היה הכוכב מספר 1 שלו, ושצ’אבי צודק. עם כל זה הוא מסכים לדעתי. הוא רק טוען שאם זה שויניסיוס יעשה בלאגן + פרז יגבה אותו זה נתון, צ’אבי לא היה צריך לבצע את הדברים האלה בגלל המחיר שלהם.

אם המחיר הוא המצב הנוכחי של הקבוצה + הפיטורין של אלונסו, אז אכן זה לא היה מהלך חכם.

הקטע הוא שלדעתי לא היה אפשר לדעת מראש שפרס יגבה את ויניסיוס מול המאמן אחרי ניצחון בקלאסיקו ופער גדול בטבלה, ופתיחת עונה מעולה.

כן ולא. כי הוא מתעקש שוויניסיוס היה ‘שחקן משלים’ וזה ממש לא נכון. אין לי כח לחשב את מספר הדקות של ויניסיוס עד לקלאסיקו. הגיוני שטשואמני ופדה שיחקו למשל יותר ממנו וגם אמבפה. אבל שחקנים משלימים אלא ברהים ורודריגו ולא ויניסיוס. גם פירטתי יותר מפעם אחת למה היה הגיוני שהוא סופסל נגד חטאפה [בשבוע שכולל גם את יובנטוס באמצע השבוע ואת ברצלונה ביום ראשון] ונגד אוביידו למשל [העולה החדשה מזה 25 שנה שסומנה כקבוצה החלשה בליגה והתחזיות לא טעו, וגם במשחק הזה יצא טוב כי ויניסיוס במעט דקות כבש ובישל].

אלונסו היה מוכן להתגמש כדי להגיע אלינו - בתאריך למשל, בזה שאולי לא יגיע קשר, אולי גם בשכר - לא יודע מה היה טיב ההצעה הכלכלית של ליברפול ואם הייתה פנייה אליו ב-2024. אם היה יודע שאסור לו להחליף את הכוכבים ושפרס יילך איתם - הוא לא היה מגיע.

פרז כרגע משקשק מהאפשרות שויני יעזוב בחינם. זו תהיה מכה קשה תדמיתית לפרז ולמועדון. ריאל מדריד של פרז זו קבוצה שמחתימה כוכבים בחינם, לא כזאת שכוכבים בורחים לה מבין הידיים. תחשבו רגע רק כלכלית ותדמיתית.

אם אני אחליף את המילים ‘שחקן משלים’ ב’שחקן שמוחלף בדרך קבע’ זה יהיה נכון?

לויני יש חוזה לעוד שנה, למה שיעזוב בחינם? יש הרבה קבוצות שישמחו לשלם עליו הרבה כסף.
לגבי הנקודה השנייה, לאלונסו היו שתי אפשרויות, או שהוא עומד של שלו ומרוויח את כל הקבוצה, או שהוא נכננע לויניסיוס והעונה נגמרת כמו שהיא נגמרה, הוא הימר על הפיתרון הראשון שלדעתי יותר הגיוני.

כי אם הוא מסרב להאריך חוזה או להמכר, אין למועדון כל כך מה לעשות. כרגע אנחנו נתונים לחסדיו. יש לא מעט מוטיבציה לעזוב בחינם אם מובטח לו מענק שמן במקום אחר.

סליחה אבל לא.

אחת הסיבות העיקריות שאנחנו נמצאים איפה שאנחנו זו הגישה הזו. וזו גם הסיבה שהדיון הזה הגיע לאן שהגיע.

זה לא שאתה אומר משהו שחדש לכולנו או שאנחנו לא מבינים. ואתה צודק אם לרדת לרמה המכנית/טכנית של העניין.

הפער נובע מזה שלדעתי (ואולי אני טועה אבל אני מרשה לעצמי הפעם לנסות ולנחש) זה שכולנו מבינים שבטווח הרחוק והבריא יותר לקבוצה כקבוצת כדורגל, אלונסו עשה מה שכולנו רצינו וציפינו שפרז יגבה. וזה שינוי מנטליות וגישה. בפועל זה לא קרה אז אפשר לטעון כמו שאתה עושה שזה לא חכם וזה נתון לויכוח (תלוי בפרספקטיבה). אבל להגיד שזה לא נכון זה ספקולציה.

באף מועדון “בריא” השחקן לא מעל למאמן. כדור זהב או לא.

הגישה של מי, של המאמן או של המועדון? כי אם אתה אומר לי שזו הגישה של המועדון אני אסכים איתך, אבל אם זו הגישה של המאמן אז אני ממש לא מסכים. בריאל מדריד מי שקובעים את הטון אלו אנשי ההנהלה והמאמן צריך להיות בובה. הוא זה שאמור להסתדר עם הסגל שההנהלה קבעה, הוא זה שאמור לסדר איכשהו כך שעודף האגו שמביאים איתם הכוכבים שההנהלה אספה, ולמילה שלו מול ההנהלה אין יותר מדיי כוח, אם בכלל.

היום כבר ברור לכולם שהמצב הזה לא תקני, מיושן, ומצריך שכמה כוכבים יסתדרו להם בשורה כדי שהדברים יעבדו, תרתי משמע. השאלה היא שבהינתן המצב הזה מה המאמן צריך לעשות, ללכת נגד המערכת ולנסות לסדר אותה בניגוד לעמדת ההנהלה שמחבקת את הכוכבים ומכניסה להם לראש שהם אינם ברי החלפה, או לנסות ולגרום להם לעמוד לצידך במחיר של הורדת ראש מולם?

אני חושב שהתשובה לכך אינה תיאורטית. היה לנו כמה שנים מאמן שבחר באפשרות השניה, ולמעט החצי השנה האחרונה שלו הוביל את הקבוצה להצלחות. המאמן שבחר באפשרות הראשונה לא שרד יותר מדיי, והשאיר אחריו חדר הלבשה מפולג.

אבל פרז לא מגבה, ואלונסו עשה מהלכים שגרמו להרבה מהשחקנים הבכירים לצאת עליו. אז זה נחמד שבאידיליה זה מה שצריך לעשות, אבל מה שרציתם לעשות נעשה, וזה לא הוביל את הקבוצה למקום טוב.

המועדון שלנו לא מועדון בריא. אני לוקח בחשבון, למשל, שהכניסו לויניסיוס טוב טוב לראש שהוא השחקן הטוב בעולם כבר שנים וכל עולם הכדורגל מתנכל אליו רק כי הוא שחור. המועדון שלנו אשם בזה יותר מכל אחד אחר.