כששיחקנו עם הקשרים ברוב המשחקים היינו צריכים גול באיזשהו שלב, ואז עברנו ל433.
למען השם, שלשום עלינו בהרכב הגנתי כזה עם 4 קשרים, כשאחד מ2 החלוצים הוא הזאר.
אני מסכים שיש דברים שלא עובדים נכון, לטעמי זה ההבדל התהומי בין לשחק עם וולוורדה לבלעדיו.
באמת שכל השאר משנה הרבה פחות, לצורך העניין, אני בתור אחד מתומכי ה433 אעדיף 451 כל עוד אחד הקשרים הוא וולוורדה לעומת 433 עם קרוס ומודריץ.
גם מנדי יותר טוב ממרסלו השנה.
אתם פשוט לוקחים את אחד ההבדלים מבין כמה ומחליטים שכל השינויים קרו בגללו.
בכל אופן אני חושב במהלך ה433 כשהקישור מורכב מוולוורדה קאסמירו וקרוס לא איבדנו נקודות כמעט
לא נכון, הזאר עולה ליד בנזמה, כשהזאר משחק זידאן מעדיף לצוות איתו את מרסלו ולא מנדי, וכשהרכב כזה עולה אתה עולה לשחק כדורגל, כפי שעשינו בשני המשחקים האחרונים, הבעיה שזה לא מצליח מהסיבה הפשוטה שאנחנו לא מספיק טובים, לא מגיעים למספיק מצבים גם עם כדורגל “יותר טוב” וגם כשמגיעים אין מי שיתרגם לשערים, מהצד השני כשאנחנו מחזיקים בכדור ושחקנים מצטרפים להתקפה אנחנו הרבה יותר פגיעים מאחורה וסופגים הרבה יותר בקלות, כמעט כל התקפה שנייה של היריבה מגיעה ליד הרחבה שלנו.
כשהזאר לא משחק ומרסלו לא משחק ההתקפה נשארת אימפוטנטית אבל אנחנו עולים במוד שונה, משחקים עם לחץ הרבה יותר חזק ואיפקטיבי שרוב הקבוצות בליגה(כולן, ראינו מה היה גם בקלאסיקו) לא מצליחים לעמוד בפניה, בשיטה הזאת הסיכוי שלנו להתיש את היריבה ולהבקיע הוא לדעתי הרבה יותר גדול מאשר להבקיע גול במהלך כדורגל שלומדים באימונים, ממשיכים להכות בהם עד שזה נשבר, ומהצד השני הסיכוי שנקבל גול שואף לאפס, היריבה יודעת זאת וזה מתיש גם פסיכולוגית.
יש 2 סוגי קבוצות שהכי קשה לשחק נגדן, קבוצות כמו של פפ שמניעות את הכדור ומתסכלות אותך וגורמות לך לרצות להפסיק לשחק ומהצד השני קבוצות כמו ריאל העונה, קבוצות פיזיות ששולטות בך פיזית וגורמות לך לשנוא כדורגל(וכמובן יש את ליברפול שלי, אבל זאת כבר תופעה חדשה), עם הזאר ומרסלו אנחנו לא זה ולא זה, וגם לא מספיק טובים כסתם קבוצה שמניעה כדור ורוצה להבקיע, כי אין מי שיבקיע !
הכי טוב זה כמובן לשחק כמו ריאל של העונה עם הזאר בריא שעוזר לנו לעקוץ למעלה, אבל לא הבאנו את הזאר ב 120 מיליון ומשלמים לו טריליון יורו לשבוע כדי שיעזור לנו לעקוץ, כשהוא עולה מצפים לכדורגל משובח, יצירתי ומלהיב, זה לא קורה ונשארים פגיעים מאחור.
כשצ’לסי של הזאר הייתה אלופה היא לא שיחקה כדורגל כזה, היא הייתה קבוצה נפלאה ששלטה במשחקים הבקיעה והביאה המון נקודות(קצת פחות אצל מוריניו ויותר אצל קונטה), דווקא בעונות הפחות טובות שהזאר נאלץ לעקוץ כפי שאתה רוצה צ’לסי נכשלה.
ובכל מקרה צ’לסי זה לא ריאל ולא הביאו את הזאר כדי שיעקוץ, שוב כשהוא משחק אנחנו מחוייבים לסוג משחק שאנחנו העונה לא טובים בו.
גם ב-6 משחקי הבית הנותרים הרכב הנגרים יביא יותר נקודות, מהסיבה הפשוטה שההרכב הזה לא יקבל גולים, את ה 1-0 אנחנו בכל מקרה נבקיע עם עוד דחיקה של קסמירו.
לקחתי את כל איבודי הנקודות שלנו בחודשיים האחרונים:
לבאנטה (הפסד 1-0): 442 עם הזאר בחוד, בלי וולוורדה, עם איסקו ועם מרסלו (אני כותב רק את המיוחדים שבאמת משפיעים).
סלטה (2-2): 433, משחק חזרה של הזאר. פדה בהרכב לצד קרוס, בייל פתח, מרסלו פתח.
בילבאו (0-0): 433 עם ויני ורודריגו, קישור עם פדה קרוס ומודריץ (ללא קאסמירו), מנדי בפנים.
ולנסיה (1-1): 442, עם איסקו, ללא קאסמירו, עם רודריגו.
אלה כל האיבודי נקודות שלנו בליגה מאז תחילת דצמבר (להוציא קלאסיקו ואתלטיקו)
ניתן לראות שרק באחד מהם פתחנו ב433 ההגיוני שלנו. הרי כולנו מודים שקאסמירו וולוורדה צריכים לשחק. גם אותו משחק היה משחק החזרה של הזאר מהפציעה.
זה לא תומך יותר מידי בשום נקודה (לא היה לי כוח לחפש את כל ההרכבים שפתחו בכל הניצחונות) אבל בהחלט מראה שזה לא שהרכב שבא לשחק כדורגל מפסיד, הרי גם ה442 ההגנתי עם איסקו מאבד נקודות.
לדעתי זה בעיקר מראה כמה אנחנו פגיעים כשקאסמירו או וולוורדה לא משחקים (3 מתוך 4 האיבודים קרו ללא אחד מהם).
לגבי העניין של מרסלו, הוא פשוט פחות טוב ממנדי העונה. אין קשר להזאר.
מה זה קשור ל 442 או 433 ? זה תלוי יותר בשחקנים שעולים לשחק.
אתה בודק את הנקודות שאיבדנו, האם במשחקים שניצחנו היינו מנצחים עם הרכב שבא לשחק כדורגל התקפי ויצירתי ?
מרסלו היה אולי השחקן הכי טוב שלנו בשני המשחקים האחרונים, הבעיה זה לא מרסלו, הבעיה זה סוג הכדורגל שאנחנו משחקים כשמרסלו בהרכב, סוג משחק שפשוט לא עובד כי אין לנו כבר שחקנים מתאימים(שחקנים שמשחקים לעומק ומסיימים).
אתה יורד על ויניסיוס כאילו הוא השחקן הכי גרוע בעולם ומציע הרכב שכולל את פאקינג איסקו?
אני פשוט משתגע מהסלחנות הזו כלפי שחקן העבר הזה,נתן 2 משחקים טובים העונה וכולם כבר רוצים לראות אותו בהרכב?
אני מעדיף בעיניים עצומות את ויניסיוס שמייצר מצבים גם כשהוא גרוע לעומת איסקו שמופיע פעמיים בשנה וגם אז על כל פס מוצלח מקבל מחיאות כפיים כאילו כבש צמד.
ויניסיוס גם מתאים הרבה יותר לשיטת הנגרים הזו שאתה כל כך רוצה לראות,הוא לפחות יכול לרוץ במהירות של מעל 5 קמ׳ש לעומת 90% מהסגל.
וניסיוס הוא השחקן הכי חלש בסגל, מבחינתי כל דקה שלו זה לשחק עם פחות שחקן.
זה שזה הרכב נגרים לא אומר שאנחנו משחקים על מתפרצות…איסקו מתאים מאוד להרכב כזה, גם עושה עבודה שחורה שאף אחד כאן משום מה לא רואה וגם עוזר לשמור את הכדור אצלנו.
איסקו מאבד כדורים לדעתי יותר מכל שחקן כשהוא משחק (לא בדקתי סטטיסטית) ומאט הרבה התקפות עם סיבובים מיותרים על המקום.
ויניסיוס ממש לא השחקן הכי גרוע בסגל,הוא נוראי מול השער אבל הוא מייצר מצבים,הוא כישרון נהדר שזקוק לליטוש שמצא את עצמו בגיל 18 כמושיע של ריאל מדריד וזה קצת דופק לו את הקריירה,השאלה תעשה לו פלאים.
טיטי, לדעתי הבעיה שלך זה שמבחינתך להחמיץ מצב זה גרוע יותר מלא להגיע למצב. מה שבפועל צריך להיות זהה או אפילו הפוך. הרי אם לויניסיוס יש 10%הבקעה מהמצבים שהוא מייצר זה עדיין יוצר יותר שערים מאיסקו ב100% ניצול מצבים, שכן הוא מייצר 0.
גם ויניסיוס השתפר מאוד בשנה החדשה, מדויק הרבה יותר. לפחות הוא מייצר מצבים לחבריו ולא רק מסתובב סביב עצמו.
אני מעדיף את סבאיוס על איסקו, לעזאזל שישחקו עם ראמוס כקשר עדיף על איסקו.
הרכב 5 הקשרים הוא פשוט נורא בכל משחק שהוא לא נוקאאוט או ברסה.
לא יכול לראות עוד משחקים עם קרוס מודריץ ואיסקו יחד. פשוט לא יכול, משחק משעמם וחסר תכלית. אנחנו נחזיק בכדור זה נכון. אבל אפשר להחזיק בו גם עם קשר פחות ושחקן יוצר יותר.
אגב אם נשחק עם 4 קשרים אני אעדיף את איסקו על מודריץ, שיתן משהו קצת שונה מהקרואטי התואם קרוס
חייבים לתת לאיסקו את המילה הטובה כשזו מגיעה לו. בשני המשחקים האחרונים הוא בערך השחקן היחיד שתפקד. נכון לנקודת הזמן הזו איסקו שחקן שונה לגמרי מארבעת השנים האחרונות, למרות שלא מן הנמנע שבכל משחק מהמשחקים הבאים הוא יחזור להיות האנטי כדורגל שהוא.
אני מחר רוצה לראות אותו בהרכב. כמה שזה אבסורדי שאני אומר את זה, אבל רק חמור לא משנה את דעתו.
זה מצחיק, רק הבוקר הייתה כותרת ב-AS “צרות טובות” לזידאן, כולם בריאים חוץ מלוקה יוביץ’. בכל מקרה, סתם רעיון שעלה לי: פרלאן מנדי בצד ימין אם אין ברירה. בכלל אני חושב שהגיע הזמן לשחק יותר התקפי ורק ככה נוכל לקחת אליפות אם בכלל. אגב גם מיליטאו אני מניח יכול לשחק טוב יותר, בטיס קבוצה התקפית מוכשרת וזה היה הניסיון הראשון שלו כמגן אצלינו. קרבחאל אגב רחוק שני צהובים מהשעייה, ראמוס ישחק מגן לראשונה מאז…2011?
אגב, שימו לב לזה, הלו"ז של מחזורים 30-31 פורסם ויוצא שריאל מדריד תשחק ארבע פעמים אחרי ברצלונה. ב-AS נכתב שבמועדון זועמים, אלה נראות לי יותר כותרות שמתאימות ללגת העל שלנו אבל כמובן שזה לא מוסיף.
עוד ועוד ועוד דיבורים על הטריו הזאר-בנזמה-אסנסיו בפעם הראשונה העונה במשחק רשמי, וזה קרה בקיץ במשחק אחד - נגד באיירן מינכן בהכנה. לדעתכם אסנסיו ב-11 כבר נגד אייבר? עזבו מה זידאן יבחר, האם זה כדאי?
מחזור 28:
מאיורקה - ברצלונה - יום שבת, 13.6
ריאל מדריד - אייבר - יום ראשון, 14.6 (20:30)
מחזור 29:
ברצלונה - לגאנס - יום שלישי, 16.6
ולנסיה - ריאל מדריד - יום חמישי 18.6 (23:00)
מחזור 30:
סביליה - ברצלונה - יום שישי 19.6
ריאל סוסיאדד - ריאל מדריד, יום ראשון 21.6 (23:00)
מחזור 31:
ברצלונה נגד אתלטיק בילבאו - יום שלישי, 23.6
ריאל מדריד נגד מאיורקה - יום רביעי, 24.6 (23:00)
ההשאלה של אורדיוסולה פשוט הזויה.
באיירן מינכן אחת הקבוצות החזקות באירופה השנה, המגן הימני שלהם (פבאר) עושה עבודה מעולה ואורדיוסולה אין שום סיכוי להיכנס כשחקן הרכב. חוץ מזה לבאיירן אין שום אינטרס לתת לו דקות ולקדם אותו והוא נטו שם על תקן סותם חורים במקרה שפבאר יפצע.
כבר היה עדיף לו להישאר בריאל, או כמובן לחפש השאלה בקבוצה שתואמת את היכולות שלו.
למה כל כך הזוי? הוא מגן ימני מחליף. באיירן במחיר של 0 הביאה מגן מחליף ברמה טובה יחסית, וריאל שלא זקוקה לשירותיו (יש את נאצ’ו ומיליטאו) ויתרה על המשכורת שלו.
לא נשמע לי כל כך הזוי
הוא נמחק לגמרי אצל זידאן אחרי ההרחקה במאיורקה, ברוב המשחקים מאז הוא אפילו לא היה בסגל וזה לפני שנאצ׳ו החלים. טבעי שהוא ירצה לעזוב וסביר בעיניי שריאל מדריד פירגנה לו. הבחירה בבאיירן רעה אבל היה שם היגיון - פבאר במקור הוא בלם ואת קימיך רוצים בקישור, אז לכאורה יש מקום. אבל אז גילו את אלפונסו דייויס כמגן שמאלי והתברר שדויד אלבה יודע להיות בלם ופבאר נשאר המגן הימני הראשון והם שוב לוקחים אליפות