נאצ’ו שחקן הרבה פחות טוב ממה שעושים ממנו וכל היתרון שלו הוא שהוא ורסטילי מאוד (וזה יתרון עצום). זו הסיבה לכמות הדקות הגדולה מאוד שלו במועדון, הרבה מעבר ליכולת נטו שלו. אין לי בכלל ספק שאם היה משחק על עמדה אחת בלבד, או לחילופין לא היה שחקן בית, כבר מזמן הוא לא היה פה. אני מאלו שחושבים שזה שהוא עדיין איתנו בעיקר מעיד רעות על האופי שלו, זו הייתה הבחירה הקלה והוא העדיף שלא להסתכן. מובן, אבל פחדני.
להשוות אותו לגוטי זה מעליב, גוטי שחקן שהיה לו ערך מוסף עצום בפני עצמו, לא מדובר היה בסותם חורים. אם נאצ’ו היה עוזב את הקבוצה אף אחד לא היה מרגיש כלום, לגוטי עד היום אני מתגעגע.
אתה מתגעגע לגוטי של אזור גיל 30 פלוס, אבל רוב הקריירה הוא היה באותו role כמו של נאצ׳ו היום. שניהם שחקני ספסל שהיו להם 3-4 שנים קצת יותר משמעותיות מהשאר מבחינת חשיבות לקבוצה. גוטי מתוקף עמדתו מוכשר יותר ועם ניצוצות גאונות וכו׳, אבל ההשוואה לנאצ׳ו דיי במקומה. גם בבחירה להיות זנב לאריות כל הקריירה.
התואר אגדה לא באמת מתאים לאף אחד מהם אבל אנחנו אוהבים אותם
אכתוב הודעה אחרונה בנושא כי אני קצת חוזר על עצמי.
לא אמרתי שנאצ’ו פעל נכון, רק אמרתי שטעון שזו גישה וותרנית זה לא נכון, בדיוק כמו שאפשר לסובב את זה לכיוון של “עזבו אותי להוכיח את עצמי, עדיף לקבל משכורת ושרונאלדו יזכה בשבילי בתארים” אפשר גם להפוך את זה לגישה כזו “אני לא אוותר ואגיע לחטאפה אלא אלחם על דקות במועדון בו גדלתי שהוא גם הגדול בעולם כולו”.
כל אחד יבחר גישה שונה, רק אומר ש2 הגישות יכולות להיות סופר תחרותיות וסופר וותרניות, תלוי איך נציג אותן (וכמובן תלוי גישת השחקן עצמו).
לא יודע אם מקצועית הוא בחר נכון או לא, מבחינתי הוא בחר נכון כי הוא שיחק אצלנו והיה מחליף מצויין ותרם המון.
אני רוצה להתייחס לעניין של שחקן צריך לשחק וצייר צריך לצייר…הוא יכול לשחק בשכונה או בפלייסטיישן.
כדורגל זה המקצוע שלו, וכדורגלן יכול להרוויח כסף גדול בערך 10 שנים(לפני זה הוא צעיר ואחרי זה הוא וותיק), אז אני חושב שוויתור של שחקן כמו נאצ’ו על כסף כדי לקבל דקות בוולנסיה גובל בטימטום, כמו שאף אחד כאן לא היה מוותר על כסף גדול כדי לעבוד בעבודה שגורמת לו יותר סיפוק אסור לנו לצפות ששחקן כדורגל יוותר על כסף כדי לקבל יותר כסף במקום אחר. נאצ’ו צריך להוציא כמה שיותר כסף מהקריירה שלו, ואם זה אומר להיות בלם רביעי בריאל אז הוא חייב להיות בלם רביעי בריאל. אני לא מבין איך בכלל אפשר לבוא אליו בטענות בעניין הזה…
אם מיקסום הרווחים היה השיקול היחיד ששחקן כדורגל היה שוקל במהלך הקריירה שלו אז היינו מעתיקים את הסגלים של הקבוצות הגדולות באירופה קומפלט לתוך הליגה הסינית.
אני בהחלט עשיתי החלטות קרייריסטיות שנועדו למצוא איזון בין רווח וסיפוק ונאלצתי לעשות וויתורים כספיים כדי להגיע לעיסוק שיהיה מספק מבחינתי ועכשיו כשאני קרוב להכנס לתחום, אין מאושר ממני שלא התפתיתי לראות עבודה רק בפרמטרים של הכנסה. זה המקום שאתה מבלה בו את רוב השעות הערות שלך. מאוד מקווה שיש משהו מעבר לכסף שמעניין אותך שם. וזה לא שאני איזה סוציאליסט שהשלים עם עוני ובטלה. השכר צפוי להיות מאוד אחלה, פשוט זה לא היה הפרמטר היחידי וכמו שתיאר מציאות כזו IVGILAND, טוב שכך.
פעם כתבתי על נאצ’ו שהוא ‘הבלם הרביעי הטוב בעולם’ ולא התכוונתי שיש רק שלושה בלמים טובים ממנו אלא שזה לוקסוס מטורף שיש אותו בסגל ואם נביט לספסלים של קבוצות אחרות אז הבלם האחרון בהיררכיה לא טוב כמוהו. הפעם היחידה שחשבתי שזה ‘גדול עליו’ הייתה בקלאסיקו ב-2016/17 בברנבאו. הוא היה מעולה בעונת הדאבל בצמד המשחקים נגד באיירן וגם בליגת האלופות בעונה השלישית, כמובן ש"מוד הצ’מפיונס" של כל הקבוצה הוא לטובתו. המדד צריך להיות כל מיני גבריאל היינציים, מצלדרים ופאקו פאבונים ולא רף אחר.
מצד אחד אנשים כותבים ‘הוא לא מספיק טוב!!’ ומצד שני אומרים שהוא ראש לשועלים, זו סתירה לדעתי. מעבר לכך הוורסטיליות שלו היא יתרון ופה רוח הדברים היא שזה משהו שלילי. נאצ’ו יודע שהוא ורסטילי וזו הסיבה שהוא משחק. כי הוא לא גיבוי ראשון רק לפפה\ואראן אלא גם למרסלו רוב הזמן ולקרבחאל. והנה זו לא הייתה עונה אחת אלא שלוש: 39-42-30, סה"כ 111 הופעות זה מעולה. אז מה, היה עובר לרומא בשביל תשעה משחקים יותר? רומא היא כזו אימפריה שאי אפשר לוותר על הצעה כזו? או שהוא היה הופך להיות שם בלם על ואחר כך עובר ליובה (וחוזר לספסל)?
ההישארות שלו כבלם רביעי גרמה להשוואה לפאקו פאבונים וגם משקפת את האמונה העצמית שלו. אם היה מנסה להיות שחקן כדורגל אמיתי, אולי רף ההשוואה הזה היה משתנה לחלוטין.
ורסטיליות - זה אכן יתרון, אני רק טוען שזה קצת ממתן את אפקט ריבוי המשחקים שלו כי הוא מחליף ב4 עמדות שדה.
3 העונות - כפי שכבר אמרתי, אתה מתעקש להזכיר אותן בקונסטלציה שנוחה לך לדיון מבלי להזכיר שאר ה-6 אז אני מבחינתי מוותר על המשך הדיון בטענה הזו.
הוא ערך את הבכורה שלו בקבוצה הבוגרת ב-2010/11 במשחק זוטר במאסטייה כשהיה בן 21 וגם בעונה לאחר מכן לא היה ממש שחקן של הקבוצה הבוגרת, מתי רצית שירשום 30 משחקים, מייד? כדורגל זה תהליך. ב-2014/15 ו-2015/16 כמות ההופעות שלו חצתה את ה-20 וההצעה ההיא מרומא הגיעה בקיץ 2016. לא דובר על הצעות אחרות שהיו לו חוץ מהקיץ. אם גם עכשיו רומא תהיה רלוונטית איכשהו אני אולי אסכים איתך. או שאתה מציע לו להיות קפטן אספניול עם 37 משחקי ליגה בעונה, 1/3 מהשכר אבל העיקר שיצא גבר. וברור שריבוי העמדות שלו זו הסיבה העיקרית שהוא משחק.
לא יכול להיות, בטח אם היה דוחף לזה מצד הסוכן, שרומא הייתה ההצעה המכובדת היחידה שקיבל כל הקריירה.
אם המטרה שלך היא לצמוח כשחקן בכיר עצמאית, אין שום בושה בלעבור באספניול. הרי 4 השחקנים שלנו לשעבר שהזכרתי, שהגיעו לטופ של הכדורגל העולמי בזכות עצמם, עברו בין היתר בחטאפה ואלמריה.
אתה מדבר על האופציה להיתקע באספניול, אני מדבר על האופציה לצמוח באספניול. ברור שכרוך בזה סיכון מקצועי, אבל גם הזדמנות. בריאל לא היה סיכון ולא היו גם הזדמנויות אמיתיות וכך נאצ’ו העביר את כל הקריירה המקצוענית שלו בSAFE ZONE. מדי פעם זה אפשר לו לקבל יותר דקות, זה מעולם לא גרם לו לקרוא תיגר על ההרכב כשכולם חזרו. אלברו נגרדו עבר דרך אלמריה והגיע להרכב הסיטי. בויאן קרקיץ’ עזב את בארסה והתרסק עד הליגה הקנדית. מה היה קורה עם נאצ’ו, לו היה יוצא מריאל? אין לדעת. הצד שלכם טוען שטוב שנשאר, שמר על המיליונים וזכה בדקות שלו מפעם לפעם. הצד שלי אומר שחבל שלא ניסה כי מיליונים היה עושה (גם אם פחות) בלאו הכי, ואולי היה מתפתח לבלם צמרת ושחקן משמעותי בהרכב של קבוצה מובילה. שבמקום לספר את הסיפור של רונאלדו מגוף שני, היה לו סיפור מעניין לספר מגוף ראשון.
הוא הסכים אתכם. אני חושב שזו גישה מעט צרת אופקים, בטח כשקריירה של כדורגלן זה כזה דבר נשגב מבחינתי.
*השיח הוא על הבחירה של נאצ’ו האינדיבידואל. כאוהד ריאל אני מאושר שנאצ’ו נשאר.
אז לפי הדיווחים הזאר עבר סדרת בדיקות לקרסול (אותה אחת מהפציעה שהשביתה אותו לכמה חודשים) וזה לא נראה מי יודע מה טוב. הקרסול מציקה לו מאז החזרה למגרשי הכדורגל, הוא לא יהיה בסגל מול אלאבס.
ראיתי במארקה/אס (כן זה לא אמין בלשון המעטה) שפלורנטינו כבר אמר שלא יהיו רכישות גדולות מאוד בקיץ כי זה יתבטא כחוסר כבוד כלפי השחקנים שהתבקשו לקצץ במשכורתם העונה ובעונה הבאה, יש בסיס לדבר?
הם דווקא עשויים להיות יחסית אמינים בקשר לריאל, במיוחד המארקה. זו לא פעם ראשונה שמדווח על זה שלא יהיו רכישות הקיץ, וזה בטח לא הקיץ הראשון בשנים האחרונות שזה המצב בשלל תירוצים, מה שרק מעלה את הסבירות. פעם מחכים לאמבפה, פעם מצהירים שאסנסיו/בנזמה/הזאר הם ההחתמות כי הם חזרו לעצמם, פעם יש לנו 8 מועמדים לכדור הזהב… אם בהתחלה פלורנטינו סבר שכדי להוסיף ניצוץ יש להביא סטאר כל שנה, עכשיו הוא בעיקר רוכב על ההייף הזה. מצד שני, מה אכפת לו, בהיעדר תחרות חזקה מברצלונה בליגה, לאור ההצלחה בצ’מפיונס בשנים האחרונות ובצל המשבר הקורונאי החריף, ייתכן שזה הדבר הנכון לעשות.
אני לא חושב שפלורניטינו לא רוצה לחזק את הקבוצה, אלא שהוא באמת מאמין שאין חיזוק שניתן להביא לקבוצה.
לדעתי גם זידאן שותף למחשבה הזאת, הרי הוא לא היה חוזר אחרי שהתפטר חצי שנה קודם, אם לא היה מקבל הבטחות בנושא הרכש(בין היתר). ובמבחן המציאות ראינו על מה מה המועדון בחר לשפוך את הכסף שלו בקיץ: מחליפים ופצועים.
ואם כבר מדברים על פצועים, המצב עם הזאר ממש מבאס. אי אפשר להגיד שניתן היה לדעת שהזאר פציע ולקחנו את הסיכון, באמת עניין של חוסר מזל. הפציעה שלו כואבת עוד יותר כי אם הוא לא חוזר לשחק שנה הבאה כנראה שנצטרך להמשיך לסבול
ניתן/צריך… זה בכל מקרה לא עניין של רצון אלא של צורך ואפשרויות. כנראה שכרגע זו המסקנה ויהיו הסיבות אשר יהיו.
אגב מבחינת הקיץ שעבר, אני חושב שהוא לא היה רע כל-כך. קיבלנו מגן שמאלי איכותי, בלם שלישי עם המון פוטנציאל להשתלט על העמדה, שחקן מצויין בדמות הזאר, חלוץ ושני ילדים כשרוניים להתקפה דוגמת קובו ורודריגו. היה אפשר לצפות ליותר, בטח ביחס ל"כישלון" שכרגע מוצמד ליוביץ’ ולפציעות של הזאר (לא הוגן ליחס את הפציעות שלו לאיזשהו כישלון, זה ביש מזל גרידא), אבל זה קיץ סביר ומעלה.
אני עדיין עם אותה תיאוריה ישנה שאני מחזיק בה כבר שלוש שנים. אין יותר גלקטיקוס, יש צעירים. הזאר בא כדי להעלות את המוראל ולאו דווקא החתמה מקצועית, לא יהיה רכש מפוצץ אלא אם קוראים לו אמבפה או מישהו צעיר אחר שהוא במקרה גם כוכב.
הקורונה רק תתרום להקצנת הגישה הזאת.
הלוואי ואני טועה, כבר משעמם רצח לראות את הקבוצה. פייר - אני לא נהנה, ואם לא הייתי בכלא הפסיכולוגי שלי, שאני ‘חייב’ לצפות במשחקים של ריאל, לא הייתי צופה השנה באף משחק במקום לא לפספס אף משחק, פשוט כי אין טעם. למרות שאני מאמין בדרך הזאת בסך הכל ושנים דלות יותר זה חלק מהדרך, אבל חלאס, תנו לי כבר כדורגל נורמלי.