ת'רד הפציעות על שם פרלאן מנדי :: מגפת קרעים בצולבת

לא בטוח שעדיף להשאיר אותו ולהינות מהפירורים. בפועל - ובהנחה שמה שהיה הוא שיהיה - הישארות של הזאר תמנע הגעה של שחקן התקפה טוב אחר ותתן הופעות רבות בהרכב לשחקנים דוגמת ויניסיוס.

מכירה או השארה של הזאר היא שאלה מורכבת ואין לי דיעה חד משמעית לכאן או לכאן. בכל מקרה להערכתי זה דיון תיאורטי שנדון בעיקר בקרב אוהדים ולא נמצא בדיונים של מקבלי ההחלטות. אולי לכל היותר בהנהלה חושבים שזו שאלה מורכבת ויהססו למכור, ובמקרה כזה אני חושב שלא תתקבל החלטה למכור שהיא למעשה החלטה להשאיר אותו.

יש שמועה על שצ׳לסי מוכנה לקחת תמורת 60 מיליון?

קל להגיד שכדאי למכור, יש למישהו מושג כמה קבוצות רוצות כרגע את הזאר ששיחק 10 משחקים בשנתיים בערך?

אם צ׳לסי מציעה 60 בתקופת קורונה בטח שאני בעד, במחיר הזה כמעט אפשר להביא את סאנצ׳ו שגם בטח יקבל משכורת נמוכה יותר. אבל מישהו חושב שזה יקרה?
גם הייתי שמח שנמכור את מרסלו באיזה 20 מיליון ואת איסקו באיזה 40. בפועל מי תרצה אותם עם המשכורות שלהם?

הצחקת עכשיו את דמבלה. 3 שנים בחוץ, הזארד רק באמצע העונה השניה.
שניהם נראים סופרמנים ליד ורמאלן ורפיניה.

בנימה אחרת, ראמוס מודיע לריאל שאם לא מאשרים את מה שהוא ביקש, הוא עוזב.
הרבה מאוד כתבים בספרד מדווחים את זה.
זה מתחבר עם זה שהיו הדלפות לעיתונות שפרז אמר למקורבים שלו שחידוש החוזה של ראמוס לאו דווקא בראש סדר העדיפויות שלו.

אני לא אוהב את הגישה של ראמוס. שחקן שאמר שיהיה מוכן לשחק בחינם עבור ריאל (ברור לי שזו לא הייתה הכוונה שלו), אבל אתה לא יכול לצאת בהצהרות כאלו ולהתנהג באופן הזה. בהתחלה טען שהוא רוצה חוזה לשנתיים. המועדון הסכים עם הדרישה וביקש מראמוס לקצץ ב 10% משכרו. אם אתה כל כך אוהב את המועדון שאתה ״מוכן לשחק בו בחינם״ ומצד שני רוצה חוזה לשנתיים, מה הבעיה עכשיו לכל הרוחות? אם ראמוס רוצה אתגר חדש או הרפתקאה חדשה אין שום בעיה, רק תבוא ותגיד. ריאל נשארה מועדון ומוצג גדול אחריי העזיבות של היירו, ראול, קסיאס, רונאלדו וראמוס לא יהיה שונה מהם.

איך אחד השחקנים הכי פחות פציעים שיש הגיע לפה ונהיה רונלדו הברזילאי בימיו באינטר. זה חוסר מקצוענות שלו? צוות רפואי כושל לעומת הצוות באנגליה? זה משוגע לגמרי בייל נראה לידו כמו איש הברזל. כמה ירדנו על הכשירות של בייל עדיין סיפק 15-20 שערים ו10-15 בישולים ברוב העונות שלו כאן. הזאר זה פשוט לא נתפס הוא לא מסוגל לשחק כדורגל יותר מכמה משחקים ברצף, שלושה שערים בשנה וחצי. והוא היה התקווה היחידה שלי להתקפה סבירה העונה בלעדיו בכושר משחק אנחנו נסבול כל דקה ודקה עד תום העונה.

אז אחרי שלל דיווחים שמדובר על אי נוחות בלבד ויתכן כי ישחק כבר בשבת, מסתבר שלא שבת הזו ולא שבת הבאה…
הזאר פצוע ויחמיץ 4 שבועות, פשוט לא יאמן…

הזאר שוב נפצע ויחמיץ את אטאלנטה! | הקשר הבלגי, מנחוס אמיתי - שוב זה קורה לו. הוא פרש באמצע האימון היום ועבר בדיקות. הוא סובל מפגיעת שריר. עדיין אין אישור רשמי למשך ההיעדרות, ההערכות הן חודש עד חודש וחצי ולפניכן היה דיווח אופטימי יותר של רדיו קופה שזה “רק” שלושה שבועות עד חודש. ב-24.2 ריאל מתארחת בברגמו אצל אטאלנטה בשמינית הגמר, משחק העונה שלנו. והאיש שהחמיץ את המשחק הראשון נגד סיטי אשתקד ולא יודע מה זה קלאסיקו - לא יהיה שם. הבלגי שחקן מאה מיליון היורו שיחק רק ב-35 מתוך 79 משחקיה של הקבוצה. הוא היה בחוץ 97 ימים מתוך 157 העונה, עוד לפני הפציעה הזו. המטרה תהיה הגומלין ב-16 במרץ באצטדיון די סטפאנו. כבר לא כועסים, רק עצובים.

האמת שבהחלט ייאמן, זה אותו התסריט בדיוק בפעם השביעית או השמינית.

אז כרגע אנחנו שוב הגרסה המוחלשת של 18/19, מינוס הספסל ומינוס ויניסיוס. יש לנו הרכב פותח של 9 שחקנים וזהו פחות או יותר. מצפה לחזרה של וואלוורדה ורודריגו להרכב.

קצת חוסר מזל, הרבה, “החולצה של ריאל מדריד גדולה” ומעניין, למרות שזו פגיעת שריר - אם מדובר עדיין איכשהו בטיפול לא מספיק טוב אחרי הפציעה ההיא מול פ.ס.ז’ ב-2:2 - מונייה הארור, כשהבלגי התחיל לממש את הפוטנציאל שלו. הוא הפלופ הכי גדול בהיסטוריה שלנו, באמת עצוב לי. אני כבר איבדתי את האמונה שנראה שחקן טוב כמו בימי צ’לסי ואפילו מחצית מזה, אבל לבטח עדיף על ויניסיוס ושיימשוך אפילו תשומת לב. ויני עם סולארי שיחק כדורגל לא רע בכלל, הבעייה הייתה הפעולה האחרונה שהיא קריטית אבל הוא עבר מגנים על ימין ועל שמאל. אנחנו נעלה במערך יהלום עם איסקו או אפילו 4:4:2 עם פדה ואלוורדה, אסנסיו ובנזמה, עצוב. אנחנו כרגע אנדרדוג מולם.

אז עכשיו ויני יחזור להרכב? או שאולי בעצם אסנסיו יעבור שמאלה ולוקאס יחזור להיות באנקר?
אני לא יודע אם יש לי העדפה.

אל תדאג, בזמן אמת תעדיף בכל פעם את מי שלא משחק

זו שערוריה גדולה מאוד, גם הפציעות וגם הטיפול.
שערוריה גדולה יותר תהייה אם הוא עדיין יהיה פה בעונה הבאה.
ריאל מדריד זה לא מוסד שיקומי ואין מה לחכות שיחזור לעצמו בעיקר כי הוא לא יחזור לעצמו.
אני בטוח שאם פלורנטינו יקבל את ההחלטה (ובהסתמך על ההתנהלות הנוכחית הוא לא יקבל אותה…) הוא יצליח למכור אותו לקבוצה כלשהי במחיר כלשהו, רק לא לתת בחינם ולפנות את המשבצת, המשכורת ומיטת הטיפולים בעיקר לכוכבים אמיתיים ולא עוד פנסיונרים שבאים לפרוש בכיף.
נראה לי שסבלנו מספיק.

אני רק מדמיין את היציע שלנו שנה הבאה עם בייל והזאר על משכורות של מעל 40 מיליון יורו ביחד חולקים טיפים לגולף ומשמינים להם בנחת. אוי הברוך.

סרחיו ראמוס יעבור ניתוח בברך היום, יחסר ב7 שבועות הקרובים לפחות ככל הנראה…
לא נראה אותו מול אטלאנטה, כמו כן במשחקי ליגה רבים בניהם אתלטיקו.

שיהיה לנו בהצלחה.

זה רק אני או שהשנה ראמוס נפצע יותר מבשנים קודמות?
אולי בהחלט הגיל נותן את אותותיו.
מעניין איך זה ישפיע על עניין החוזה, האם פריז תיקח צעד לאחור בנוגע אליו והאם הוא יבין שאולי עדיף לו בגילו המבוגר להשאר במועדון בו כבר אין ממנו ציפיות חדשות ובו הוא נחשב אל, ולא לעבור עכשיו למועדון חדש.

בגדול, עכשיו כשאין סיכוי לתואר מהעונה הזו זה יכול להיות לנו אפילו טוב. ככה נראה מה מיליטאו שווה לאורך זמן. ככה נראה מה וראן שווה בלי ראמוס. ככה נבין מה הרמה של הקלפים שיש לנו ביד.
לא יודע מה איתכם אני כן תופס ממיליטאו, קשה להצליח מיד בריאל ומקרה וראן הוא נדיר.
ראמוס עשה המון שטויות בעברו (ועדיין עושה), פפה בהתחלה היה רחוק מלהיות השחקן שיהפוך להיות אצלינו, מרסלו התחרה בקשרי היריבה על מי מבשל יותר שערים נגד ריאל, אפילו קורטואה היה בלוף כשהגיע.
אז אולי ב 7 שבועות הקרובים נקבל טעימה ממה באמת מיליטאו שווה, כשהלחץ להוכיח את עצמך קטן כי אתה יודע שגם תשחק משחק הבא וכל טעות לא תוריד אותך לספסל לחודשיים.
הייתי גם שמח אם קרוס היה נפצע לפני חודש והיינו נאלצים לשחק עם אודגארד יותר. מצד שני גם בארסנל נזכה לראות אותו משחק הרבה, ובליגה חזקה ובקבוצה עם הרבה עיניים עליו (יותר מסוסיאדד לפחות).

אני גולש כבר 12 שנה בערך על בסיס יום-יומי במארקה וב-AS ובחיים לא גיליתי כל כך עניין (בעל-כורחי, יש לומר) לגבי האם שחקן התאמן או לא, הייתי מגלה על פציעות רק בדיעבד. מאז שהחתמנו את החרסינה אדן הזאר זה השתנה וכמובן לגבי סרחיו ראמוס השנה. עד חמישי בכל הימים דווח שהוא ישחק ואז הכאבים חזרו. כואב לי עליו, בין כה מרגיש שזו העונה האחרונה שלו במועדון, הוא יעזוב בצורה קודרת ולפתע הטיעון של המועדון לגבי סעיף המשחקים וסיכון על פציעות - נראה הגיוני, בניגוד גמור לשנה שעברה. תשעה משחקים הוא החמיץ העונה בשל פציעה, בגביע בין כה הוא לא היה משחק. גם עונת 2015/16 הייתה מסובכת בגלל הכתף והיו לו 23 משחקי ליגה בלבד. הסגל הזה מתפרק ולא שווה כלום גם בשל אי הרוטציות של זידאן, קצת מזל רע והיינו חייבים להתחזק, אני כאן מעלה תסריט קודר שהמקום הרביעי בסכנה, לחלוטין. האמת שאני כל כך נואש לרכש גדול בחלק הקדמי במחיר שהייתי מוכן לפתוח את העונה הבאה עם מה שיש כלומר ואראן כבלם “הבכיר” עאלק ולצדו נאצ’ו ומיליטאו.

אגב, זה יותר מתאים לדיון האקסים אבל מצד אחד אני בכל פעם מתלהב מחדש מאשרף - שישה שערים וארבעה בישולים בליגה - המגן היחיד שהיה מעורב בעשרה שערים בחמש הליגות הבכירות, אני כמובן רוצה בהצלחתו ולדעתי הוא “הליגיונר” שאנחנו הכי עוקבים אחריו לצד הצחוקים עם בייל. מצד שני זה פשוט כאב לב, בטח בזמן שקרבחאל פצוע העונה יותר מאשר משחק.

ואולי הבעיה היא דווקא באיך שהקבוצה מתאמנת?

אני מדבר בכלליות ולאו דווקא על העונה הזו על העומס במשחקים. אולי התחושה היא רק תחושה ולא מגובה בעובדות כי לא בדקתי לעומק.
מרגיש כאילו בכל עונה שהייתה(תחת זידאן), תמיד הייתה יותר מתקופה אחת של הרבה פציעות.

כמובן שזה קורה בכל קבוצה ואולי התחושה מטעה, אבל מרגיש שמתחתיו זה יותר משמעותי מאשר היה אצל קודמיו.

יכול להיות שיש בזה משהו. מצד אחד תסתכל על כריסטיאנו, הוא מתייחס לגוף שלו כאל מקדש. הכל אצלו סובב סביב זה, כל שחקן ומאמן שהיה איתו מעיד על זה. הוא נותן אקסטרה זמן בחד״כ, מקפיד על תזונה, שעות שינה וכו ולכן מצליח כל-כך בהימנעות מפציעות גם בגילו היחסית מופלג. מצב שני יש לך שחקים כמו האזר שהגיעו 5-6 קילו עודף משקל כי הוא אוהב להינות בחופשת הקיץ שלו, גם ההתנהלות של בייל לא מעידה על איזושהי מקצועיות מחוץ למרגש ומצד שלישי יש לך שחקנים פציעים ויהי מה. זה יכול לנבוע מגנטיקה או מפציעה שלא טופלה כראוי ותמיד חוזרת.

זכור לי לפניי כמה שנים שבאיירן פיטרה את חלק מצוות האימון שלה בגלל כמות פציעות מטורפת. לדעתי זה היה מאמן הכושר ששילם את המחיר ועוד כמה חבר׳ה שם.

ובנימה אחרת, אפשר להגיד שראמוס גמר את העונה
אין עונה - תרקדו.