ת'רד הפציעות על שם פרלאן מנדי :: מגפת קרעים בצולבת

אני רוצה להאמין שבמועדון כל כך גדול כמו ריאל זה לא קשור לנושא האימון.
אבל מצד שני אני גם רוצה להאמין שעושים בדיקות כדי לוודא שהשחקנים מקצוענים לפני שמגיעים אותם.

לא רואה איך המועדון יוצא מזה טוב.

כמו שאמרתי, זה קרה בבאיירן מינכן שהוא מועדון לא פחות גדול מריאל. מה שמוזר לגביי האזר ובייל היא העובדה שהם עברו מליגה עמוסה יותר במשחקים ופיזיות וכמות הפציעות של שניהם עלתה. מצד שני יש את מודריץ שעשה את אותו המעבר ודווקא משתבח עם השנים.
לדעתי זה שילוב של אורח חיים לא מקצועי, טיפול לקוי בפציעות (מאמין שיש הרבה מאוד לחץ להחזיר את האזר ובנוסף קיים אצלו לחץ מנטלי להצליח) וגם חוסר מזל כמו הפציעה של האזר נגד פסז׳. האם למועדון יש חלק בזה? כן, מצד שני ההתנהלות של האזר באוף סיזן היא שערורייה ואין לי ספק שהיא חלק משמעותי באי היכולת שלו להתחיל את העונה אשתקד כמו שצריך ומשם זה פשוט נמשך.

רק אני חושב שזידאן מראה חוסר לויאליות נוכח מצב הפציעות הנוכחי? הבנאדם בכושר פיזי מעולה וכולנו רואים את הסרטונים שהוא מפרפר באימונים. יאללה מצב חירום הגיע הזמן ללבוש שוב את חולצה מספר 5.

זידאן אמר שהתוכנית הייתה להחליף אתמול את ויני בדקה 55 אבל מרווין ספג פציעה.
דיווחים שגם מרסלו נפצע ויחמיץ את ולנסיה.

מרסלו בחוץ לשלושה שבועות עם פציעת שריר.

כל פעם שהוא משחק הוא מסיים פצוע. עצוב לראות כזאת דעיכה של אגדה. הגוף שלו כבר לא עומד בדרישות הפיזיות של המקצוע. במיוחד לא אצלנו, עם מאמני הכושר והרופאים המוצלחים של המועדון…

מה נסגר עם רודריגו וואלוורדה? מרגיש שהם מושבתים נצח. מישהו יכול לעשות סדר במצבת הפצועים?

במארקה הקדישו כתבת ענק: עונת הפציעות של ריאל מדריד | האמת שאנחנו אפילו לא יודעים מניין להתחיל. נכתב כי זידאן הרים את קולו ודרש לחקור את מה שקרה. בסה"כ שחקני הסגל נעדרו השנה מ-823 ימים במצטבר ו-146 משחקים והכי גרוע שזה קורה ברגע הקריטי ביותר של העונה. “הדו"ח הרפואי ששובר את זידאן” זו כותרת נוספת. ריאל נמצאת כבר שבועיים על חבל דק בשל הפציעות. הערב נגד ויאדוליד יישבר השיא עם תשעה נעדרים. כבר פעמיים היו שמונה - נגד חטאפה והואסקה, ופעמיים גם שבעה - נגד ויאריאל בחוץ ונגד ולנסיה. רק שלוש פעמים העונה לא היו יותר משני פצועים. ריאל ספגה 41 פציעות - 30 מהן פציעות שריר והיו גם חמישה מקרי קרוונה. 20 שחקנים הושבתו. הנה הדו"ח הרפואי המלא

נקודת המוצא היא ה-23 בדצמבר. היא פגשה את גרנאדה עם היעדרות אחת בודדת - מודריץ’. ואז רודריגו נפצע ולאט לאט הרשימה התנפחה - שלושה, חמישה, שישה, שמונה ואז השיא עם תשעה. לאתלטיקו מדריד יש 16 פציעות העונה, לברצלונה 25 ולסביליה 18 ולכולן לוח זמנים די דומה. בכל העונה שעברה לריאל היו 55 פציעות וכך גם עונה קודם לכן. ב-19/20 לאתלטיקו היו 36 פציעות בלבד ולברצלונה 41 ולפני שנתיים לבארסה היו אף רק 34 פציעות. ריאל ספגה העונה יותר פציעות מכל קבוצה אחרת כמובן.

דופונט, מאמן הכושר של הקבוצה, ספג לעתים ביקורות.חוסה לואיס סאו מרטין, שהיה מאמן הכושר בימי הגלאקטיקוס, אמר שהשלב של אבחון הפציעה הוא קריטי וטיפול חשוב וכמובן ההסתגלות. הוא רומז שגם לשחקנים יש אשמה “זה לא רק הרופא, עליהם לחזור למגרש בתנאיים אופטימליים כשהם עבדו קשה, עלייך לאמן את השריר הפגוע”. כמובן שיש התייחסות גם להיבט הנפשי כמו מה שקורה עם הזאר שרוצה לסיים את הקללה אך לא מצליח. “כל כאב או חריגה מסוימת בכיווץ השריר נתפס על ידם מיד כפציעה ואז הביטחון שלו יורד”, הסביר למארקה ד"ר ריפול ממרפאת המצוינות של פיפ"א. עוד נושא שעלה הוא המהפכה הטכנולוגית והאמצעים בה הקבוצה צריכה להשתמש כדי למנוע פציעות - מעבדות עם דיוק גבוה ועוד.

ומי הקורבן הראשי? קרבחאל נפצע ארבע פעמים והחמיץ 19 משחקים – 105 ימים בממצטבר, כמוהו הזאר שנעדר 17 משחקים (96 ימים). ראמוס החמיץ 14 אך כמובן שהוא רחוק לחזור, גם הוא הושבת ארבע פעמים. רודריגו נפצע פעם אחת בלבד אבל בחוץ כבר ל-11 משחקים. אודריוסולה נפצע פעמיים ואצלו יש כבר 15 משחקים ברזומה. פדה ואלוורדה שמתקשה לחזור מהפציעה נעדר כבר ל-12 משחקים במצטבר ו-61 ימים.

מעניין לראות השוואות לעונות קודמות שלא כללו קורונה. לראות אם וכמה העונה הזו חריגה.
אבל אם להיות כנה העונה מרגישה טיפה חסרת מזל בנושא, אבל לא מרגיש לי שזה משהו שלא היה לנו מעולם, תמיד היו פצועים.
מרגיש לי שזה יותר תחושה אישית כי בנוסף לפציעות אנחנו שומעים על בידודים וחולים בניגוד לשנים קודמות, ובניגוד לרוב שנים קודמות השנה אין לנו מחליפים.
אין חלוץ מחליף (מריאנו לא נספר ויוביץ לא פה)
יש 5 קשרים בסגל! כשאחד שמן, אחד בן 35, ואחד מתברר כפציע.
מגן ימני שתמיד היה פציע ומחליף שלא שווה דשא.
בלם שעוד שניה בן 35 שלא מקבל מנוחה.

מעניין לשמוע מה יש לצוות הרפואי להגיד מהרבה סיבות, אבל מרגיש לי שאת הפציעות אנחנו מרגישים בצורה כזו חזקה יותר באשמת בניית סגל לקויה ומחליפים חלשים/לא קיימים.

בפועל מי שבנה את הסגל והשאיר אותו כל כל חסר לקח המון סיכונים. אז נכון שיש קצת ביש מזל עם הזאר, אבל חוץ ממנו הכל היה ידוע מראש, ושום הפתעה. אפילו מזל טוב בנוגע לכשירות של מספר רב של שחקנים מרכזיים בני 30+ שלא זוכים למנוחה.

כשיש כזאת מכת פציעות אז ברור שיש יותר מגורם אחד שאשם במצב.
שילוב של אימוני כושר לקויים, צוות רפואי בעייתי, חוסר ברוטציות, מאמן שאוהב לעשות חילופים רק בדקה ה-85, הרכב ראשון מבוגר, צעירים שמיובשים ביציע ואז נפצעים כשמקבלים סוף סוף הזדמנות בגלל שהם לא בכושר… זה גלגל.
קרבחאל חזר מפציעה, הספיק להתאמן יומיים בלבד עם הקבוצה ונכנס ישר להרכב. לא מפתיע שהוא נפצע אחרי 25 דקות. צריך לתת זמן לשחקנים להתאושש מפציעות. זידאן צריך להסתכל גם על עצמו ולא רק לבוא בטענות לאחרים.

האימונים של אתלטיקו הרבה יותר פיזיים ואינטנסיביים משלנו ויש להם רק 16 פציעות לעומת 41 לנו. אולי האימונים הרכים של זידאן לא מכינים מספיק את השחקנים לדרישות הפיזיות הנחוצות.

שמתי לב גם ששחקני הספסל שלנו יורדים לחדר ההלבשה במחצית במקום להתאמן על הדשא כמו בקבוצות אחרות. זידאן מקים שחקנים להתחמם מאוד מאוחר לפני החילוף שלהם.

בכל מקרה נראה לי שנמשיך לסבול מהרבה פציעות עד שיתחלף פה כל צוות האימון ומערך הכושר.

שכחת לציין שזידאן בעצם דרך להזאר על הקרסול והצוות הרפואי זורק אבנים על השחקנים באימונים. כמה אפשר לחרטט במעטה של רצינות אללה יוסתור

הדבר היחיד שגרוע יותר מאוהדי כדורגל שחושבים שהם שמאים וסמנכ״לי כספים זה אוהדים שחושבים שהם רופאים. במקרים רבים זה קורה ביחד

ובעודנו מדברים, דה פרוטוס נכנס כמחליף ומבקיע שער נהדר מחצי מגרש מול אתלטיקו מדריד כשאובלק לא בשער.
לבאנטה מנצחים 2-0.

*תעבירו את ההודעה לת’רד מושאלים בבקשה.

ברור שזו לא רק אשמתו של זידאן, אבל סנטיאגו לא בא רק אליו בטענות אלא פשוט העלה נושא שבהחלט שווה בדיקה.

הכי קל להאשים את הצוות הרפואי. אבל גם לצוות האימון יש השפעה.
עוצמת האימונים יכולה להשפיע כאשר אימונים קלים מידי ימנעו פציעות באימון אבל לא יכינו את השחקנים לעומס בו יעמדו במשחקים בעוד אימונים קשים מידי יגרמו לפציעות באימונים.
הקורונה יצרה עומס קצת גדול יותר, אבל לא חושב שמדובר בעומס כזה חריג, בטח בהתחשב בכך שהיורו נדחה.

בסופו של דבר בהחלט יש לזידאן אחריות פה, אפילו אם אין לו טיפת אשמה ואין קשר לאימונים או לחימום, עדיין הוא מי שבנה את הסגל, ועדיין הוא מי שאחראי על חילופים ורוטציות.
הוא התעקש על קישור של 5 שחקנים. (לשם השוואה לברסה יש 7). וה5 האלה כוללים את איסקו, ומודריץ בן ה35.
הוא הצעקש שלא צריך מחליף לבנזמה, אם היה טורח להכניס את יוביץ לכושר לא היינו מתרגשים ממשחק אחד בחוץ של בנזמה.
הוא התעקש שבלם שנושק ל35 לא צריך מנוחה, ושהמחליפים שלו לא זקוקים לדקות משחק.
קרבאחל לא פציע מהעונה.

אני אפילו לא כל כך רואה פה ביש מזל.
מודריץ שחקן די פציע ובנתיים תודה לאל הוא בריא למרות שמשחק בלי הפסקה.
וראן באופן די מפליא הפסיק להפצע השנה.
קאסמירו וקרוס לא נפצעים ולהם אין מחליף גם כן.
בנזמה עד המשחק היום לא נפצע למרות שאין לו מחליף.
עם הזאר זידאן ידע למה הוא נכנס העונה, הביש מזל היה עונה קודמת, העונה הוא ידע שמדובר בשחקן לא בריא.

שימו את אודגור ויוביץ בכושר נורמלי ובקושי היינו מרגישים את מכת הפציעות

ומה ההשכלה של סנטיאגו, שלך או שלי כדי לבדוק את כמות הפציעות? זה לא שטיקים של כדורגל, 4-4-2 או 5-3-2, או עניין של “כישרון ברפואה” של הצוות שלנו מול הצוות של בארסה. זה עניין מקצועי גרידא, עם שיטות עבודה דיי זהות בכל קבוצת ספורט ברמה הזאת. המחקרים והידע גלויים לכולם.

אין פה שום קשר לצוות האימון וגם לא לצוות הרפואי. שחקנים נפצעים בכל מקום ובכל ספורט, גם אם המחליפים יורדים לחדר ההלבשה במחצית וגם אם הם מקפיצים כדור על המגרש. גם אם החילוף הראשון הממוצע קורה בדקה 62 וגם אם הוא קורה בדקה 79.

אגב1, זידאן הוא אחד המאמנים שעושים הכי הרבה רוטציות.
אגב2, אני לא רואה קורלציה כזאת ברורה בין היקף הרוטציה למיעוט פציעות. מה אחוז הפציעות שנובע מעומס בכלל? הזאר נפצע בגלל עומס? מרסלו? קרבחאל? ראמוס שבקושי שיחק השנה? אולי מספיק עם הקלישאות?

על 1 אין לי נתונים כדי להגיב, אאמין לך.
בסופו של דבר זה צריך להיות מותאם לסגל. סגל זקן יפצע יותר, וה11 שלנו לא צעירים בלשון המעטה.
דין מנדי לא כדין מרסלו, מנדי יכול לשחק כל משחק כמה שבא לו ומרסלו לא. ככה זה לרוב אצל שחקנים מבוגרים וצעירים (ידוע שלגיל יש השפעה מבחינת הסיכוי להפצע).

2.הזאר הגיע פצוע לעונה, לכן הרצון לבנות עליו הוא טעות, כלומר לא היה מה לעשות בנוגע אחיו אבל היו צריכים להערך לנושא הפציעה הצפויה שלו בהתאם ולא להגיד שזה חוסר מזל, העונה שה כבר לא חוסר מזל, כמו שבייל לא מפתיע אף אחד כשנפצע.
מרסלו היה בכושר מאוד ירוד (לא יודע באשמת מי) ובבת אחת חזר לשחק בכל הכוח, אם היו משלבים אותו כמו שצריך ומכניסים אותו לכושר לאט לאט אני חושב שזה לא היה קורה, אבל זו השערה ולא יותר.
קרבאחל חזר מפציעה ישר להרכב, בהחלט אשמה של מנהל הרוטציות שלו. היה עדיף לתת לו עוד משחק בחוץ עם ואסקז כמגן (גם ואסקז חזר מפציעה אך ואסקז שחקן פחות פציע שהיה גם פצוע פחות זמן)
ראמוס נח הרבה העונה? כמה משחקים הוא פספס עד הפציעה? כל משחק ראמוס-וראן. זה גם בעונת קורונה עמוסה שאפשר לעשות בה 5 חילופים ודווקא הבלמים המחליפים שלנו טובים בניגוד לרוב העמדות.

למה קלישאות? אולי ערבבת בין הטענה שלי לשל סנטי, אני טוען שאנחנו רואים את מצב הפציעות שלנו יותר בגלל היעדר מחליפים ראויים, וזה הגרם בגלל ניהול סגל לקוי.

לא מפריע לי שזידאן ישחוק קצת את השחקנים, מפריע לי שלמרות שפציעות הן דבר די צפוי (צפוי שיקרו פציעות) ואנחנו עדיין מופתעים מהן ולא מוכנים אליהן.
הגענו לעונת קורונה עמוסה עם חלוץ מחליף גרוע (זו הרמה, אין פה עניין של כושר), עם 2 מחליפים לקישור מאוד מבוגר כשאחד מהם הוא איסקו. אין קשר אחורי מחליף. מגן ימני מחליף רע מאוד וזאת למרות שהמגן הפותח שלנו כבר כמה עונות מאוד פציע.
לכל זה תוסיף שחקני אגף לא לרמה מלכתחילה, כך שאולי המחליפים פחות או יותר ברמת ההרכב אבל פה זה עצוב מבחינת ההרכב.

אגיד הרבה יותר מזה, העונה יש לנו המון מזל עם הפציעות שהן קורות במקומות הנכונים! איזה מזל שמי שנפצעים הם שחקנים שיש לנו מחליף בשבילם בנתיים. אני לא רוצה לחשוב מה היה קורה אם קאסמירו היה פצוע, או אם בנזמה יהיה פצוע (לא היעדרות חד פעמית אלא באמת פצוע), או עם מנדי (כשמרסלו לא בכושר כדי לשחק ברצף) או אם 2 קשרים.

הדילמה הגדולה לגבי בנזמה | מאז יום שישי ריאל מדריד מודאגת, זידאן כבר הבין שרשימת הפצועים שלו בלתי אפשרית אלא שבנזמה הצטרף לכל הנעדרים. לאחר הניצחון אמש אמר זידאן: “אם בנזמה לא יהיה בריא - לא נסכן אותו. זה לא גמר ליגת האלופות ולא משחק אליפות. העונה עוד ארוכה”. בספרד דווח כי החלוץ לוחץ לשחק. ההחלטה הסופית תתקיים מחר (שני) בהתייעצות משולשת בין זידאן, רופא המועדון והשחקן עצמו. הוא יהיה בספק עד לרגע האחרון לפרסום הסגל. הוא עבר בדיקה, יש פציעה קטנה שעלולה להחמיר כמובן. מאז עזיבתו של כריסטיאנו, כמעט 1/3 מהשערים של ריאל הגיעו מהצרתי. הוא החמיץ 11 משחקים בשנתיים וחצי. בלעדיו ניצחה ריאל בשישה - 54.6%, סיימה פעמיים בתיקו והפסידה שלוש פעמים. כשהוא על כר הדשא אחוז הניצחונות עולה מעט ל-60.5%.

בלי בנזמה ריאל כבשה 19 שערים ב-11 משחקים, בממוצע של 1.73 שערים למשחק, אבל שימו לב שיש משחק גביע בו ריאל ניצחה 1:6 את מלייה מהליגות הנמוכות. בלי המשחק הזה - 13 שערים בעשרה משחקים כלומר 1.3 למשחק - עגום מאוד. מהמשחקים היותר מוצלחים של ריאל היה חצי גמר הסופרקופה נגד ולנסיה עם 1:3 כשכל קשרי מרכז השדה כבשו - קרוס-איסקו-מודריץ’. העונה ריאל הסתדרה ללא בנזמה בסן סירו וניצחה 0:2 מפנדל של הזאר ושער עצמי של חכימי. מבין 19 השערים שריאל כבשה בהעדרו - איסקו ומריאנו עם שלושה כל אחד - הם המבקיעים “הבולטים”.

מה דעתכם? בנזמה לא ילד אבל הייתי מכליל אותו בסגל ולא כדי שיהיה ליצן החצר כמו הזאר בבלגיה אלא אפילו לתת חצי שעה טובה בתקווה שיהיה בסדר, זה פשוט בלתי נתפס מה שקורה לנו. אני פסימי מאוד שנעבור אבל בלי בנזמה הסיכוי שנבקיע הוא רק קאסמירו במצב נייח, שוב. כבר אמרתי שמעולם לא החזקתי אצבעות לקארים כמו הפעם? תנו לי אפילו בורחה מאיורל!

העונה ארוכה, אם יש סיכוי שהפציעה תחמיר משמעותית לא הייתי לוקח סיכון. מה כן הייתי עושה? מלביש את בנזמה בכל מקרה.
בלי בנזמה יהיה קשה מאוד להבקיע, בטח ששחקני ההתקפה האחרים לא מספקים מספרים לאורך העונה. עם כמה שקשה להגיד את זה- בלי בנזמה הסיכויים שלנו לתת גול נמוכים מאוד.

איזה ביש מזל שבנזמה בגיל 33 נפצע ככה במפתיע אחרי שמשחק כל משחק 90 דקות.
גם איזה ביש מזל שאין לנו חלוץ מחליף.
ביש מזל… כן אה.

זידאן אוכל את הדייסה שבישל.
שיגיד תודה שבמזל בנזמה נפצע רק לשבוע

תיראו מופתעים, הזאר פצוע ויעדר לפחות חודש.
איזו נפילה זה לא יאמן…

מה זה החתול בשק הזה? :open_mouth:

הרכש הכי גרוע בהיסטוריה
לא רק של ריאל, בכללי