ששששש…שקרבאחל לא ישמע אותך
קרבחאל שמע, והוא פצוע…
נראה כי ואסקז יצטרך לפתוח כמגן ימני מול קאדיז, גל בנזמה בחוץ.
הזאר? או שמע דקות נדירות לפיטר פדיקור המוכשר סייתר מהקאסטייה?
אז קרוס גם פצוע. ככל הנראה לא ישחק מול פריז.
יש מצב שבקטע אירוני הזוי זה מה שיציל את קרלו ואותנו מלהתבזות. עם פדה וקאמבינגה נקבל קישור הרבה יותר דינמי שזה בעצם מה שהיה הגי חסר לנו במפגש הראשון.
עוד יותר אירוני זה שהוא נמנע מוטציות כל העונה רק בשביל שבמשחק הכי חשוב הוא יהיה חייב לעשות אותן.
בדיוק כמו ב 2015 כשעלינו לחצי גמר מול יובנטוס עם ראמוס כקשר אחורי,הבן אדם לא מסוגל ללמוד.
אני מעדיף את קמאבינגה על פני קרוס באופן כללי ובעיקר מול קבוצות פיזיות ואתלטיות.
הבעיה שבגלל המקובעות של אנצ’לוטי קמאבינגה שיחק רק 15 דקות בחודשיים האחרונים. לא יודע איזה כושר משחק כבר יכול להיות לו.
לא מבין את אלה שמעדיפים את פדה וקמאבינגה על פני קרוס, ליד קרוס הם יצליחו הרבה יותר מאשר במקום קרוס.
בכל מקרה אם לא ישחק בסוף נגד הצרפתים אז זאת אבידה יותר גדולה מאשר חיסרון של קסמירו.
מסתבר שואלורדה מצונן ולא ישחק מול סוסיאדד, מקווה שלא מדובר בקורונה.
סבאיוס?
אני אוהב כדורגל מהיר וישיר, עם משחק לחץ והצטרפות של שחקני קישור לרחבה מקו שני. קרוס מנהל משחק מעולה אבל אין לו את התכונות האלה. אני לא אוהב את סגנון המשחק שלו. הוא מצוין במה שהוא עושה, אבל הוא די משעמם לצפייה. טוני גם מתקשה הגנתית מול קבוצות מהירות. בגלל כל הסיבות האלה אני תמיד אעדיף את ואלוורדה וקמאבינגה על פניו.
מה ???
איך אפשר ללחוץ, לשחק מהיר וישיר ולצרף שחקני קישור מאחור אם אין לך מנהל משחק מדופלם ?
לפעמים קשה לראות אוהדים שחושבים שזה פלייסטיישן ומשחקים פיפ"א, תשים שחקנים מהירים ואתה תלחץ יותר טוב וותקוף יותר מהר, זה לא עובד ככה !!!
וקרוס הוא אחד מהקשרים הכי מתאימים למשחק לחץ, פשוט רוב החברים כאן לא מבינים איך יוצרים משחק לחץ, חושבים תזרוק שחקנים מהירים ואתה תלחץ כמו ליברפול…
קרוס משעמם ? שחקן מבריק מאין כמותו.
קרוס משחק לרוחב, זה משעמם. אני מעדיף שחקנים שמוסרים יותר לעומק גם אם אין להם 97% דיוק במסירות.
כיף גם לראות שחקן לוקח כדור ודוהר איתו מהקישור קדימה.
קרוס שחקן טוב, פשוט לא הטעם שלי.
כדורגל סבלני של החזקה אינסופית בכדור ומסירות לרוחב אף פעם לא הלהיב אותי. כל אחד וההעדפה שלו. יכול להבין למה אתה אוהב אותו.
תמיד מדברים על זה שהקישור שלנו הכי טוב אבר!!! אבל הוא לא שולט בפוזישן, לא שולט בקצב, לא פיזי, מודריץ’ וקרוס לא מדהימים הגנתית ולא התקפית. כבר 3 שנים שלא הכתבנו את הקצב במשחק נוקאאוט באלופות.
למעשה, העונה הכי טובה של קרוס מאז תקופת כריסטיאנו זו עונת האליפות כשוואלוורדה שיחק לצידו במשך תקופה לא פחות ממודריץ’.
אולי קרוס לא (כזה) מדהים אלא רק שחקן טוב מאוד שהשיא מאחוריו והמשולש הזה כבר לא פסגת הכדורגל.
יש לרוחב משעמם, ויש לרוחב מתוזמן שמשחרר לחץ ומעביר כובד משחק מצד לצד.
כדי שפדה יקח כדור וידהר קדימה צריך שחקן כמו קרוס שיקבל כדור מההגנה יזמין לחץ ואז לא יבהל מהלחץ וישחרר כדור רוחב “משעמם” אבל מתוזמן לתוך התנועה של פדה שכבר פתח מבעירים ככה שבנגיעה ומבלי לעצור לדהור לשטח שקרוס שיחרר לו עם המסירה המשעממת.
אם פדה יקבל את הכדור מההגנה במצבים שקרוס מקבל הוא לא רק שלא יצליח לדהור אלא סיכויים לא קטנים שיבחר פעולה פחות פרודוקטיבית ממה שקרוס היה עושה באותו מצב.
לא יודע מי מדבר, בטח לא אני, מאז שמודריץ’ שפך מנוע ועבר אוברול הקישור שלנו די ירד מגדולתו, גם ההזדקנות של קרוס לא עזרה, כבר כמה שנים אני בדיעה שחייבים ריענון בקישור שלנו.
אבל בשום פנים ואופן לא מדובר בקישור חלש ולא תחרותי, ובעברו ולמשך שנים רבות היה הקישור הטוב בעולם.
נכון שהקישור לא מצליח לשלוט באלופות, אבל לא רק באשמתו, גם הקישור של ליברפול וסיטי יתקשו מאוד לשלוט עם צמד מגינים כמו מנדי וקרבחאל שבמקום לשמש כתובת לשיחרור לחץ משמשים כחור שחור שכל כדור שמגיע אליהם הולך לאיבוד, תוסיף את וראן שנראה עם הכדור כמו נער שהוקפץ הרגע מהנערים ישר לבוגרים ואתה בבעייה רצינית, ועוד לא דיברנו שבמקום רונאלדו ובייל קיבלנו רודריגו ווניסיוס( הישן).
אבל שוב, ללא ספק חייבים שינוי בקישור, חייבים שחקנים יותר אתלטים ומהירים, פדה וקמאבינגה לצד קרוס ומודריץ’ זה צעד לכיוון הנכון, בקיץ יש להחליף אחד מבין קרוס ומודריץ’.
גם בשיא של השיא של הקבוצה הקישור היה גדול בעיקר במשחקים מהסוג הזה. לא יודע אם זו פונקציה של מוטיבציה, התאמה או סתם צירוף מקרים- אבל קבוצות לוחצות גם ברמת לאס פלמאס היו עושות לנו בית ספר לעיתים לא כאלה רחוקות. ההבדל הוא שאז היו שחקנים מספיק איכותיים כדי לנצח גם משחקים כאלה.
טוב, בעונה שעברה סיטי שיחקה ברוב הזמן עם אקה\מנדי ו-ווקר, לא בדיוק קאפו ומרסלו ועדיין הם הסתדרו. בליברפול המגנים המחליפים בימין הם גומז ,מילנר ושחקן מהנוער ואני מניח(אתה מן הסתם תדע יותר טוב) שבמשחקים איתם הקבוצה לא משחקת פוזישן.
כמו שהאשמה היא לא בלעדית לקישור היא גם לא בלעדית למגנים. ההבדל הוא שבעוד במשחקים כאלה מנדי וקרבאחל מביאים משהו להגנה, השלישייה שלנו נעלמת כלא הייתה.
רודריגו ככל הנראה לא נפצע בצורה רצינית ורק קיבל מכה חזקה.
פסימיות במדריד בנוגע להשתתפות בנזמה בקלאסיקו, מחר יעבור בדיקת MRI.
מנדי יעבור בדיקה מחר. היום הוא נשאר בבית בניגוד לבנזמה שהגיע למתחם האימונים. ככל הנראה גם הוא ייעדר מהקלאסיקו.
חגיגה.
מלבד היוקרה (שבהחלט חשובה וקיימת), לא יודע עד כמה כדאי להתאבד על המשחק ולסכן את בנזמה ומנדי.
ניצחון חשוב לנו כדי להוריד קצת את האוויר לברצלונה. הם עושים ריצה מדהימה ואפשר לראות איך כל הגנון ובית הקשישים שם מתחבר בצורה טובה. הפסד בקלאסיקו וזה יזכיר להם ולמי שעומד להגיע לשם שיש עוד דרך לעשות עד שהם יהיו קבוצת טופ.
בלי בנזמה בקלאסיקו לדעתי אנחנו לא הפייבוריטים במשחק.
מה שאין להם ביכולת הם מפצים בהמון תנועה ומשחק קבוצתי.
לא יקרה שוב דבר רע אם נפסיד בקלאסיקו, הסיכוי שלנו לאבד את האליפות שואף לאפס (אפילו עם אנצ’לוטי על הקווים).
אם שיתוף בנזמה יסכן אותו לרבע גמר האלופות, לטעמי אין התלבטות בכלל.
זכור לי הקלאסיקו בברנבאו בסיבוב השני של 12/13 כשמרבית המחליפים שיחקו בהתלהבות יתרה ואפילו כריסטיאנו נכנס בשלהי המשחק וכמעט כבש בכדור חופשי.
הקלאסיקו שבוע הבא הינו המשחק האחרון העונה שעשוי לדחוף למומנטום עבור ה’מחליפים’ בסגל. אני מנסה להגיד שגם אם בנזמה פצוע ושוב נראה את אסנסיו חלוץ כי יוביץ’ על הפנים, זה בסדר כי הזארד/בייל שימלא את המשבצת ירגיש קצת את האדרנלין ובתקווה יפתח מוטיבציה.
אם בנזמה (וכן גם מנדי) היה בספק לרבע הגמר, סביר להניח שלא הייתי מהמר על איסקו חס ושלום. אבל זה קלאסיקו, ולקלאסיקו חוקים משלו, תשאלו את מריאנו. כל מי שיעלה במקום הפצועים או הרגישים (יו ניימ איט) יצטרך לספק את הסחורה, אנחנו לא מבקשים הרבה. בנימה אישית, לא יזיק לעשות זידאן, כלומר נאצ’ו ופדה וזה הכל, אותו מערך כשבפועל מודריץ’ 10 ופדריקו מאחוריו, אבל על מי אני עובד, שוב נראה איזה משהו מוזר כמו מרקו חלוץ ופדה בכנף ימין, העיקר לא להזיז יותר מדי את הטריו באמצע…
נאצ’ו אלאבה מיליטאו קרבחאל;
קרוס קאסמירו ואלוורדה;
ויניסיוס מודריץ’ אסנסיו.