ליאור הוא אדם מיוחד.
באנה, אם אמר את הדברים האלה, צריך לקבל כיסא בראש. חינוך זה לילדים, פה מדובר בגבר שמדבר על אישה וילד של גבר אחר. שלב החינוך הסתיים, הוא צריך לקבל כיסא בראש לא אגרוף. חתיכת אפס.
ליאור הוא אדם מיוחד.
באנה, אם אמר את הדברים האלה, צריך לקבל כיסא בראש. חינוך זה לילדים, פה מדובר בגבר שמדבר על אישה וילד של גבר אחר. שלב החינוך הסתיים, הוא צריך לקבל כיסא בראש לא אגרוף. חתיכת אפס.
אז באאנה לא הגיש תלונה לוועדה שיכולה להשעות את וולוורדה, אבל National Anti-Violence Commission הגישו.
לפי החוק הם חייבים לחקור עכשיו.
העונש נע בין 4 ל 12 משחקים אם יימצא אשם.
לוקח להם זמן של חודש לפחות לקבל החלטה, אז סביר להניח שההשעיה תגיע גם לעונה הבאה.
נו בחייאת, פפה כמעט רצח בנאדם באמצע משחק, הביא בוקס לשחקן אחר ויצא מזה עם אותם מספר משחקים, לא?
זה 2023 בשבילך ידידי.
רומאריו על בוקס בפנים בתוך המגרש קיבל 4 משחקים.
כן, היו זמנים.
פפה קיבל 10 משחקים אם אני לא טועה.
ריאל מדריד ענתה ובגדול לטענות ההזויות של ז’ואן לאפורטה. ולא בהצהרה בכתב באתר הרשמי של המועדון אלא בסרטון וידאו. “מי הקבוצה של הממשל?”, זו הכותרת ונשיא ברצלונה מופיע בתחילת הסרטון. “ברצלונה העניקה לפרנקו את סמל הזהב והמבריק. ברצלונה הפכה את פרנקו לחבר כבוד ב-1965. ברצלונה ניצלה שלוש פעמים מפשיטת רגל עם שלושה סיווגים מחדש על ידי פרנקו”, נאמר בין היתר.
ושימו לב לעובדות. הרי ריאל מדריד הייתה בבצורת גדולה עד שאלפרדו די סטפאנו הגיע ותואר האליפות חזר הביתה: בארסה זכתה בשמונה אליפויות ובתשעה גביעי המלך במהלך כהונתו של פרנקו. ריאל מדריד סבלה מ-15 שנה ללא אליפות במהלך אותה תקופה. במהלך מלחמת האזרחים, שחקני ריאל מדריד נרצחו, נעצרו או הוגלו". עוד נאמר כי: “הקאמפ נואו נחנך על ידי השר הכללי של פרנקו”. לסיום הראו צילום וידאו היסטורי בו הנשיא סנטיאגו ברנבאו מתייחס בעבר לאמירות הלא נכונות האלה, וכועס: “כשאני שומע שריאל מדריד הייתה הקבוצה של המשטר, זה גורם לי לרצות ***** על אביו של האדם שאומר זאת”.
כאמור אתמול טען נשיא ברצלונה במסיבת העיתונאים בה התייחס לפרשת נגריירה שריאל היא הקבוצה של הממשל. “זה הזוי שריאל מדריד, הקבוצה המועדפת, היא ‘עדה’ בעניין הזה. זו הייתה קבוצה של הממשל לאורך שנים. ריאל הייתה מועדפת על ידי השופטים בעבר לאורך 70 שנה, וגם בהווה. במשך 70 שנה, רוב נשיאי ועדות השופטים היו חברי מדריד (סוסיוס) לשעבר או דירקטורים לשעבר”. כמובן שהיחסים בין המועדונים לא יהיו כתמול שלשום.
בקיצור בקטלוניה המציאו נרטיבים שאותי לפחות הפילו בפח. תמיד נחמד לשמוע קצת עובדות וללמוד את האמת. מועדון בזוי.
תשמע אין לי ספק שבבארסה מאניה כבר עלו כמה פוסטים שכביכול המסר שלהם יהיה ‘חרטא’ כמו שהם אוהבים ואולי זה קצת התעכב לאור יום הזיכרון לשואה ולגבורה. אבל את העניין הזה של בצורת האליפויות הארוכה של ריאל מדריד עד שהגיע אלפרדו די סטפאנו או כמה תארים אספה ברצלונה בפרק הזמן הזה - אפשר למצוא בוויקיפדיה. אז גם בלי ללמוד לעומק עוד כל מיני פרטים היסטוריים חדשים (‘אפילו’ לי הסרטון הזה חידש משהו) - יש דברים שפשוט אי אפשר לשקר. אני לא אוהב להתעסק בדברים שלא קשורים לכדורגל. אבל גם אם-אם-אם זה כשר (לא אמרתי שברצלונה שיחדה שופט) - כל פרשת נגריירה היא מסריחה ולא מוסיף לכבודם לדעתי. ומה הם ציפו שריאל תתעלם באלגנטיות?
את מי מעניין מה כתבו בבארסה מאניה?
את לאפורטה, מסתבר
שים לב גם אתה לעובדות.
70 שנה זה 1953.
הוא לא דיבר על התקופה לפני כן ועל הבצורת הגדולה של ריאל.
אבל מגיע לך לייק על ההשקעה.
יש לי הרגשה שהנאום המביך הזה של לאפורטה יעשה רק טוב לריאל מדריד, נראה שהוא הצליח להדליק את דון פרז, נראה לי זה ישתגע בחלון של הקיץ.
ידליק את דון פרז בקשר לפציעות?
זה קשקוש בלבוש כל מה שהוא אמר וזה לא מוסיף כבוד למועדון. ואם ריאל הייתה הקבוצה של פרנקו הוא לא היה מעורב בקאמפ נואו בצורה כזו או אחרת. לא צריך ללכת שבי אחרי המועדון. אני הייתי סותם את הפה במקומו.
כן, יכול להיות שזה קשקוש בלבוש.
אז איך אתה קורה לטכנית בריאל מדריד TV שנלחם בקשקוש בלבוש הזה?
ואיך אתה, דור רומנו, מדבר על עובדות , כשהוא מדבר על 70 שנה, ואתה מביא דוגמאות מלפני 80 שנה?
תגיד דור , למה כל העולם מתעסק רק בהטרלה הזאת ולא בדברים האחרים של לפורטה?
למה להאכיל את הטרול?
כי זה מעניין ומביא רייטינג ? למה כולם צופים בקרדשיינז ? לאפורטה פשוט התחפש לקים, זה מה שקרה.
לי יש תאוריה קצת שונה לגבי מה שקורה, ההודעה המאוחרת של ריאל אז לגבי הפרשה של ניגריירה, ההטרלות הפומביות של לפורטה כמו אחרון הטוקבקיסטים, משהו לא מסתדר. מרגיש לי ששניהם עובדים ביחד נגד טבאס ומנסים לעבוד על כולם לצורך יעד משותף.
לי זה מרגיש שבריאל הבינו שברצלונה בצרות אמיתיות והחליטו להצטרף גם לחגיגה. מעבר לרמה הספורטיבית האינטרסים של ריאל וברצלונה זה ששתיהן יצליחו, ולראיה ההסכמים שהיו בין המועדון וההפתעה בברצלונה מכך שריאל נכנסה לסיפור, ואם בריאל החליטו להצטרף לחגיגה כנראה שיש יותר מסתם שמועות שהיה משהו.
אני עדיין נושך את השפתיים ומחכה להחלטות רשמיות של מי שלא ישפוט את הקייס הזה, אבל ההשתלחויות חסרות הרסן ונטולות הקלאס של לאפורטה וברצלונה בימים הקרובים גורמים לי להרגיש שהם יותר כמו ארגון פשע מאשר מועדון כדורגל. תמיד יש רעשים סביב המועדון הזה. פרשת ניימאר, ברתומאו, מה לא. מאורעות הימים האחרונים בתוספת ההופעה המאוד לא משכנעת של לאפורטה רק הוסיפו להרגשה הזאת.
במידה ולא תקום הסופרליג והליגה תמשיך בצניחה שלה, בטח אם ברצלונה תבל איזשהם סנקציות, אני רק מקווה שאנחנו מועדון מספיק גדול להישאר רלוונטי גם בלי תחרות. מכאן והלאה לא אכפת לי מה קורה איתם ומבחינתי שיסגרו להם את המועדון.
זה כל כך לא מעניין שאני לא מאמין שאני מגיב.
אני לא מתייחס לדברים שקורים מאחורי הקלעים. ציבורית, כאוהד ריאל מדריד אני מובך מאוד.
אני מובך מברצלונה, ואם הייתי אוהד ברצלונה הייתי מובך גם. ואני מובך מריאל מדריד.
שני המועדונים אולי הכי גדולים בהיסטוריה מתקוטטים כאחרוני הילדים. מה הלאה? פרז יגיד שמסי חייב לצ׳אבי ואינייסטה? לאפורטה יגיד שרונאלדו רק דוחק כובש פנדלים?
הנאום של לאפורטה מביך, התגובה של ריאל גם מביכה לא פחות.
מה היית מצפה? שיעבירו את זה בשקט? שלא יגיבו? איך אתה היית מגיב?