ת'רד הפציעות על שם פרלאן מנדי :: מגפת קרעים בצולבת

לא הייתי מגיב, הייתי מתנהג כאילו אני מעל לסיטואציה - כיאה למועדון מפואר כמו ריאל מדריד.

מהרגע שהגבת(ועוד בסרטון מאשים, WTF), אתה יורד לרמה שלהם וזה מביך מאוד.

שימשיכו להכפיש עד מחר. למי פאקינג אכפת?

ועוד לראות את הדיון שהתפתח פה אצל האוהדים, גם מביך.

מה שהיה בעבר היה בעבר, בטח כשמדובר על לפני 70 שנים.

ברגע שאתה שותק אתה גם מראה להם שאתה תסבול כל מה שיגידו עליך, וכן באיזשהו מקום אתה מסכים עם מה שנאמר.
אסור למועדון לאפשר מציאות כזאת.

יתרה מכך, הייתי מצפה שבמידה וברצלונה לא יכולה להוכיח שקיבלנו עזרה משופטים בעבר ובהווה, גם לתבוע אותם על הוצאת דיבה.

רק אני מחכה לקלאסיקואים הבאים מעכשיו? אוי כמה שהתגעגעתי למלחמות ומריבות במשחקים האלו. קצת אקשן סופסוף.

לא בדיוק, היית מראה שזה כל כך מגוחך שריאל אפילו לא טורחת להגיב לזה ומוכיח עד כמה הטענות שברצלונה מועדון שמונע מתסביך נחיתות.

כרגע פשוט ירדת לרמה הזו ועכשיו אתה מביך גם בעצמך.

בנוגע לתביעה דיבה, אני לא משפטן. אם כי, יש לי תחושה שעל שוחד שופטים מ-1950 ישנה התיישנות(שים לב בכלל איזה דיון הזוי מתנהל פה, רק מראה כמה הסיטואציה מביכה).

לפעמים מרגיש לי כאילו הליגה הספרדית (ההנהלה, השיפוט, הפוליטיקות) נראית בדיוק כמו שהליגה הישראלית הייתה נראית, אם בטעות היינו טובים בכדורגל כאן בארץ.

אולי טוב שאנחנו לא טובים בכדורגל.

לא ירדנו למה שלהם. הבאנו עובדות*, והגנו על השם שלנו. הכל בסדר, יש לנו הערב ליגת האלופות ותוכניות לעתיד, אנחנו אשכרה מתנהלים כמו מועדון כדורגל. בנוסף לזה אי אפשר להתעסק בקקה ולא להתלכלך, וחלק מהסיפור הוא גם לנקות את עצמינו מדיי פעם.

בעיניך זה מגוחך, יש אנשים שיקחו את זה כאמת ויקבעו את הנרטיב הזה עוד יותר ממה שהוא כבר מקובע. בעיניי זה לא מגוחך ואלו נושאים רציניים. אם איזה כתב מגוחך היה טוען את אותם הדברים אז מילא, אבל מדובר בנשיא של ברצלונה. יש דברי שאי פשר לשתוק עליהם.

אגב דווח היום מספר פעמים שזו רק ההתחלה של התגובה שלנו, ועוד יגיע בהמשך הימים הקרובים המשך לתגובה הזאת. לא מן הנמנע שבאמת תהיה תביעה.

• לפחות אני מאמין שאלו עובדות ויש למועדון הוכחות לדברים שהוא פרסם כי הרי הם כבר דיברו על כך שיתבעו את כל העולם בערך, ואצלינו דברים מתנהלים בצורה יותר שקולה ופחות אימפולסיבית.

על שוחד לשופטים משנת 1950 יש התיישנות, אבל לא על טענה מלפני יומיים שהיה שוחד לשופטים משנת 1950 שלא מגובה בעובדות.

אני מאוד הופתעתי שהמועדון הגיב בצורה כזו עם סרטון. אבל לקח לנו זמן עד שיצאה הודעה רשמית לגבי מקרה נגריירה למשל, אולי בלחץ האוהדים וגם כלי התקשורת. אני לא רואה בזה פסול. ז’ואן לאפורטה קשקשן שחצה את הגבול. הוא לא יטנף על ההיסטוריה של ריאל מדריד ונמתין בצד. לא צריך להיות פראיירים.

אגב, לגבי “הקבוצה של הממשל במשך 70 שנה”, אז בואו נחלק את הזמן כפי שנוח לנו (ברצלונה). פרנקו גם ‘פעל’ לטובת ברצלונה וקיבל מהם אות הוקרה וכל מיני כאלה. ובתקופת שילטונו הם עדיין זכו בהמון אליפויות. בקיצור זה חרטה. לספרד כמדינה היה נוח להתפאר בהישגי ריאל מדריד בליגת האלופות בשנות ה-50 ובמפעל אירופאי חדש שהוקם. כל הסיפורי סבתא האלה הם סביב אותו 1:11 בגביע המלך ב-1943 שהוא כן, לא משוכנע שהיה כשר.

כל העניין מביך. עוד יותר מביך אוהדים מישראל בשנת 2023 שעוד מגיבים לזה וזה מעסיק אותם כאילו שהם מינימום קטלונים או ספרדים גאים. את מי זה פאקינג מעניין מה היה לפני 70 או 80 שנה?

אני חושב בדיוק להיפך, אני כאוהד יכול לדבר שטויות, לכתוב כאן או בפייסבוק ובדף הרשמי של ריאל מדריד (שמבחינתי זה אני - Realmadrid.co.il). כנ"ל בארסה מאניה מהצד השני, זה בסדר. יותר מביך נשיא של קבוצת כדורגל, אימפריית ענק כמו ברצלונה - שמתכונן שבועיים לשאת איזה נאום וזה מה שיוצא לו בסוף. ערימת שקרים תוצרת ז’ואן לאפורטה שאולי לא באמת יודע את ההיסטוריה? אף אחד לא יודע להסביר איך זה קרה. אי אפשר לשכנע אותי שזה קלאסי. אי אפשר להגיד שזה לא מסריח. ואני לא אמרתי שברצלונה שיחדה שופטים או שאינסוף התארים בתקופת פפ גווארדיולה או עידן ליאו מסי הם לא כשרים.

על אותו משקל אפשר גם לומר מה אכפת לכם מאיזו קבוצה בספרד. אנחנו אוהדים, וכשמטנפים לנו על המועדון זה מעניין אותנו. מגוחך בעיניך? תגחך. גם בעיניי מגוחכת ההתבכיינות של אוהדי שחקני ואף נשיאי ברצלונה על השיפוט 24/7. הכל בסדר.

עוד לא עברו 24 שעות וככה אתה מדבר?

זה בהחלט נכון.

בהינתן שאתה ישראלי זה באמת לא טריוויאלי שתאהד מועדון ספרדי או קטלוני.
אבל, בהינתן שאתה ישראלי שאוהד מועדון כזה, אז זה ממש הגיוני שתתעסק בנושא הזה, שהוא חלק דיי משמעותי מהזהות של המועדון…

גם אתה מדבר שטויות. ואין ספק שכך הרמה בפורום עולה ככה אבל לא נראה לי שמישהו אכפת. גיפים בעוד 3…2…1…
מצטער, להתעלם מאמירה כזו של נשיא ברצלונה זה מגוחך וגם לא להתייחס לנושא הזה בכלל מבחינת זה שמדובר במשהו כשר אבל מסריח. למה ריאל מדריד לא הייתה צריכה כל מיני ‘ייעוצים’ כאלה ואחרים?

אהמ אהמ:

שטות מוחלטת ששומטת את הקרקע מתחת לכל האהדה שלנו לקבוצות. רובנו המוחלט התחיל לאהוד לפני שלמדנו ללכת אז בהחלט איפשהו רובנו חשים קצת ספרדים/ארגנטינאים/יותר-מקטלונים/אנגלים כאילו נולדנו שמה.

Have said that, הווטאבזם של לפרוטה ממש לא נראה טוב.

בסדר התבגרתי. מודה. מעניין לי ת’תחת היום אם ריאל הייתה הקבוצה של פרנקו או ברסה. בשורה התחתונה, פיקה יכול לדבר עד מחר, וגם לאפורטה, וגם אני וגם דור רומנו. בסוף ריאל זה המועדון המפואר בהיסטוריה וזהו. מה זה אמור לעניין אותנו בפועל?

“מדרידיסטאס - יש לנו הפתעה עבורכם מחר”, נכתב בפוסט בחשבון האינסטגרם הרשמי של ריאל מדריד אתמול. אז ההפתעה היום. אחד האוהדים הגיב: “הלוואי שזה יהיה כריסטיאנו רונאלדו” - קורע.
כל מיני הימורים נזרקו להאוויר, אני מניח שמדובר בהכרזה על החוזים החדשים, אולי לא של כולם אבל של טוני קרוס, לוקה מודריץ’ וקארים בנזמה.

ההפתעה הכי טובה שהם יכולים לתת כרגע זה להכריז על הסרת היוטה המעצבנת הזו מיציע העידוד מאחורי השער.