רק אני לא מתרגש? יש את אלאבה, רודיגר ונאצ’ו (טפו טפו טפו)
די והותר. בשגרה, ארבעה בלמים בכירים כאלה זה יותר מידי.
תשמע אתה מבין בזה הרבה יותר ממני אבל יש שחקנים שהם שבריריים יותר כמו פרלאן מנדי למשל אז כשהוא זה שמושבת קשה לי להיות מופתע. מעבר לכך אני חושב שדווקא פציעות קטנות יותר ופחות חמורות כמו זו של דני סבאיוס עוד לפני שעלינו על המטוס לארה"ב או זו של ארדה גולר (היה ברור שהוא בסה"כ בן 18 - הגוף עוד בשלב התפתחות וברור שהוא לא רגיל לעומסים האלה) הם הטיעון לכך שמשהו ‘לא בסדר’.
אם אני לא טועה, מאז שאסנסיו קרע את הרצועה הצולבת במשחק הכנה בארה"ב לפני 4 שנים, לא היה לנו שחקן שקרע את הרצועה עד עכשיו עם קורטואה ומיליטאו. לא נראה לי שאפשר להאשים את פינטוס, הוא היה כאן גם בשנים קודמות. מדובר בביש מזל, תנועה לא נכונה של הברך.
אני מאוד מקווה שאתה צודק אבל יש לנו פה איש מקצוע שאומר שיכול להיות שיש קשר… מפחיד, לא יודע.
https://twitter.com/realmadriden/status/1691043398566686720?t=HGu71tvLfWtk9YTXblfKWw&s=19
Our player Arda Güler has today undergone arthroscopic surgery on his right knee, performed under the supervision of Real Madrid’s Medical Services.
Güler will start his recovery programme in the coming days.
חודשיים בחוץ(?)
חחח מגיל 17 אני בפורום (כולל ספורטאנטר) ומעולם לא הייתי כל כך פופולרי בפורום ריאל מדריד
חודש עד חודשיים בחוץ. נוטים בצעירים לבצע תפירת מיניסקוס (ותלוי בסוג הקרע) כדי לשמר את רקמת המיניסקוס להמשך החיים של השחקן, אבל אחוזי ההצלחה לא ממש טובים (פאטי לדוגמא) ושיקום שמגיע עד לחצי שנה בחוץ.
האופציה הניתוחית ה"קלה יותר" היא בהכרח המנסיקטומיה החלקית שם פשוט חותכים את הרקמה הבעייתית וזהו. השיקום גם אצל אנשים שהם לא ספורטאים הוא לרוב קל, ויש מי שחוזר ללכת רגיל תוך יומיים. אצל ספורטאים חשוב מאוד לנטר את העומסים בכל שלב בשיקום שלו בזמן תהליכי החזרה למגרש (לא כואב, לא מתנפח וכ’ו), ועל כן זמן החזרה המשוער הוא בין חודש לחודשיים כתלות בקצב ההתקדמות של התורכי.
@Raulito-7 אם כבר ניטור עומסים, לבוא ולהגיד שגולר שברירי ולסכם את זה בזה זו קצת הסתכלות צרה, נכון שיש שחקנים כמו מנדי או דמבלה שכנראה קשה לייצר להם התאמות, אבל אי אפשר להניח את זה על שחקן רק כי הוא צעיר. בדרך כלל עובדים עם סולמות של rpe מוודאים שהוא מצליח לעמוד בעומסים. תיאורטית, יתכן שהוא יצא צהוב ואמר שלא קשה לו בשום שלב כדי לא לצאת ילד בקבוצה כמו ריאל, אבל אם זה לא זה משהו בניטור עומסים של ריאל לא עבד, וזה לחלוטין עליהם.
מארוול, הבלם הצעיר (20), 1.84, שרשם אשתקד 31 הופעות בקסטיליה, השתתף היום באימון הקבוצה הבוגרת. בספרד לא פוסלים שקרלו אנצ’לוטי שם עליו עין. “נוכח עם הקבוצה הראשונה ומחכה לגלות איזו החלטה ריאל מדריד הולכת לקבל עם שוק ההעברות”, לפי המארקה| פרלאן מנדי חזר לאימונים דרך אגב| ארדה גולר עבר ניתוח בהצלחה לפי מה שאומרים וייעדר כחודש וחצי.
ההגנה זוכה למחמאות אחרי בילבאו| במארקה החמיאו להגנה של ריאל מדריד על ה-0:2 נגד אתלטיק בילבאו. לא רק שער נקי אלא גם היריבה בילבאו לא איימה על השער בכלל בסאן ממס. “ריאל סוגרת - ההגנה הלבנה הציגה את הגרסה הטובה ביותר שלה”. שונה מאוד מקדם העונה העלוב בו ספגה ריאל שמונה שערים. לבאסקים היה איום אחד בלבד כאמור. על דויד אלאבה נכתב שהוא היה מנהיג ההגנה בערב הזה. הוא ניצח בכל הדו-קרבים שלו, שיחזר ארבעה כדורים והרחיק חמישה איומים. הוא גם בישל את השער השני אחרי שהרים את הקרן לג’וד בלינגהאם. גם דני קרבחאל בלט עם 8 מ-9 במאבקים ו-11 כדורים חוזרים. הוא פתח את הדרך לשער של רודריגו. מעבר לכך נכתב כי “הייתה יציבות קולקטיבית”. כרגע אין דיבורים על חיזוק ההגנה אבל בסקר המארקה הדעות חלוקות. קרוב ל-146 אלף אוהדים הצביעו. 52% חושבים שצריך חיזוק כששלושה בלמים זה לא מספיק ואילו 48% הנותרים בוטחים במי שנשאר.
לפני גל הפציעות שהרג אותנו זה היה גם ת’רד החדשות מה שנקרא:
ב-AS נכתב ש"זה סופי", מארוול מקסטיליה שהרשים מאוד את קרלו אנצ’לוטי - מצטרף לקבוצה הראשונה והוא יהיה פיתרון חירום מעבר לאופציות של דני קרבחאל\פרלאן מנדי (אפילו קראתי על אורליאן טשואמני) כבלמים אם לא יהיה מי שישחק. מארוול יתאמן עם ריאל מדריד כל הזמן וייכלל בסגל למשחקים כאשר זה לא מנגש עם קסטיליה. מארוול אינו זר לקרלו אנצ’לוטי שזימן אותו לאליפות העולם למועדונים כשדויד אלאבה היה פצוע אשתקד. הוא נולד בקזבלאנקה אבל בעל אזרחות ספרדית ולמעשה שיחק עם הנבחרת עד גיל 19.
ב-AS בדקו שמנדי כבר שיחק כבלם פעמיים, בלם שמאלי במערך הנוראי של שלושה בלמים שניסה זינדין זידאן גם לאור הפציעות ב-2020-21 - נגד חטאפה ונגד אייבר. קרבחאל שיחק כמה דקות בעמדה בגומלין נגד צ’לסי ברבע גמר ליגת האלופות בעונת 2021-22 וכן נגד מנצ’סטר סיטי.
מה הסיכוי ששולחים לליברפול את מארוול בדואר (תמורת 130 מיליון), ואומרים להם שזה טשואמני?
אפשר אבל בדרך הזו הוא ימצא את עצמו בצ’לסי.
כל כך הרשים אותו שהוא מעדיף את קרבחאל או מנדי כבלמים על פניו? האמת שכשמדובר בריאל מדריד זה פתאום נשמע הגיוני.
https://x.com/madridxtra/status/1692098244329800158?s=46&t=R2lcA26gQA8WZ4TiG_SfKQ
לא מכיר את המקור,לא מסתדר לי כל כך גם שזה יקרה,אבל הלוואי.
בהשאלה עם אופציה זו יכולה להיות עסקה ממש מעולה.
כשהוא לא פצוע בלם הרבה יותר טוב מאלאבה, אם יש התעניינות אז הלוואי, גם אם רכישה ולא השאלה.
Northern-based Football Writer for The Sun newspaper. All tweets are my own and do not necessarily represent the views of my employer.
אם אתה מכיר את סאן, אתה יודע מה רמת האמינות שלו.
אלאבה היה טוב מאד נגד בילבאו. כבלם ליגה הוא אחלה כי הוא מהיר ואצלנו הבעיה המסורתית בליגה היא פחות כדורי גובה ויותר מתפרצות שמפתיעות אותנו. שני דברים שעוזרים להילחם בזה הוא הקישור החדש והדינמי פלוס אלאבה כבלם
עזבו את זה שהמקור לא אמין, ואף לא אחד הצטרף לדיווח הזה, לאפורט בן 29 ולא יגיע בחינם. אם לא עקמו את החוקים בשביל הארי קיין, אני בטוח שלא יעשו את זה בשביל לאפורט.
בנוסף לזה כל הכתבים האמינים ישרו קו שהחלון שלנו נסגר…
אל תשכחו שכרגע יש לנו רק עוד מקום אחד פנוי בסגל. אם מחתימים בלם אי אפשר להחתים חלוץ.
מעדיף שלא יחתימו בלם כדי שנמשיך לחיות עם האשליה שאולי יחתימו חלוץ…
רק אני חושב פה שזה לא מאוד סביר שקרלו בילה את החודשיים האחרונים בלתרגל את הקבוצה במערך של 4-4-2 רק כדי שיביאו חלוץ בדקה ה90 ונעבור פתאום ל4-3-3?
לא, כי זה קרלו אנצ׳לוטי ומזה נובעות המון מהבעיות שלנו.