הוא גם די טוב באחד על אחד, עם נוכחות, ומתקל טוב.
וגם החיסרון הטכני שלו קצת פחות יורגש במרכז ההגנה לדעתי, שם המטרה היא בעיקר להזיז את הכדור הצידה ו/או להיעזר בקשרים שנמצאים קרוב, מאשר בהשתחררויות וביציאות קדימה מהאגף, שם נדרשת יכולת טכנית גבוהה יותר כדי להשתחרר לבד מהלחץ.
פדה: “דון, אני כאן לכל מה שתצטרך ממני. צריך גלגל? אני גלגל. מה צריך הפעם, בוס? אתה רוצה אותי הפעם קשר? שחקן אגף? מגן ימני? בלם?”
הטעויות שמנדי עושה עם הכדור יעלו יותר מדי יקר באמצע, באגף האיבודים שלו, והמסירות הנוראיות שהוא מוציא מהרגל ששמים שחקנים במצבים גרועים, מעט פחות מורגשים.
באמצע כשהוא צריך לתת מסירות תחת לחץ… אני בחרדה רק מהמחשבה, מנדי יכול להיות בלם טוב בפיפא רק.
מנדי חומה הגנתית, שחקן אחד על אחד הגנתי מצויין, מעדיף אותו מול פודן על פני גרסיה.
מנדי עם כמה טעויות בסגירות בעונה האחרונה אך המצב עם גרסיה יותר גרוע גם בעניין הזה.
גרסיה שחקן הגנה טוב ממנדי, וזה מגובה בנתונים. ראיתי את זה כבר בכמה מקומות, אבל זאת לדוגמה השוואה הגנתית והתקפית קטנה שעשו בין מנדי, גרסיה, ומיגל גוטיירז בשבוע שעבר ב managingmadrid של SBnation. הנתונים מדברים בעד עצמם. ואגב גם במראה עיניים כשאני מנתק את השם שיצא למנדי ומסתכל לגופו של עניין, גרסיה זריז יותר, מהיר יותר, מצליח להסתדר עם שחקני אגף שעושים שינויי כיוון מהירים בצורה טובה יותר. מנדי פשוט מוותר מראש ונותן להם מטר.
בכל האתרים הוא נמצא באחוזונים הנמוכים ביותר הגנתית, אז נסכים שלפחות הטיקט שלו כ"מגן הגנתי טוב" עף מהחלון, אתה צודק שהמספרים נראים קצת נמוכים במה שהבאתי.
צודק, מנדי הוא מגן פיזי בצורה בלתי רגילה, נראה שבנוי מאבן, בהרבה מאוד מקרים הוא פשוט שם גוף חזק על התוקף שכלל לא מצליח להשתלט או בכלל להגיע לכדור.
אתמול לדוגמא היו לו לפחות 4 מקרים שהוא בלי לגעת בכדור ובלי לתקל בכלל זכה בכדור, זה לא ירשם בשום סטטיסטיקה, כי זה לא תאקל שהוא זכה בו וזה גם לא נכנס לקטגוריה של duels won או של חטיפות, הוא רק חסם עם הגוף ונתן לכדור לצאת החוצה.
לא אוהב את מנדי, אבל הוא חומה הגנתית(שלפעמים עושה טעויות בסגירה ואז מקבל המון ביקורת יחסית לטעות כי אם לא עבודה הגנתית מה יש לו לחפש על המגרש), זוכר שראיתי לפני שנה סקר שעשו בלה ליגה איזה מגן שחקני ההתקפה לא רוצים לפגוש, מנדי היה בראש הרשימה.
אבל, כשיש הגנה שכוללת את רודיגר ואסנסיו אני מעדיף את גרסיה על מנדי.