אתמול היתה דוגמא טובה לעדיפות של גרסיה על מנדי לדעתי -
היתה מתפרצת של לגאנס עם אחד על ראמון ואסנסיו והוא הלך על ראמון (שיחק עם חוסר ביטחון, לא היה מספיק טוב), פראן נתן מיד ספרינט ענקי שחסם לשחקן את האופציה ללכת שמאלה לאחד על אחד מול ראמון ואילץ אותו ללכת לאופציה הפחות טובה של ללכת לכיוון האמצע, לא להוציא מרווח לבעיטה ולהיות באחד על שתיים במקום באחד על אחד.
מנדי בחיים לא היה עושה את זה
לשניהם יש חסרונות, וכנראה שאף אחד מהם לא מתאים להיות בהרכב הראשון שלנו.
אבל - אם היתה הרצה של פראן בהרכב הראשון לאורך זמן היו לו הרבה פחות טעויות עכשיו (גם הרבה שכר לימוד כמובן), ובבחירה של הבינוניות של פראן למול מנדי הייתי מריץ את פראן הרבה יותר בגלל היכולת שלו לתמוך בהתקפה ושלו יש הרבה יותר אופק לשיפור (מנדי כבר ‘מוצר מוגמר’ וכנראה שלא ישפר יכולות כבר)
וזה לא שפראן אדיר בהנעת הכדור, אבל הרבה פעמים על החוסר יכולת המוגזמת של מנדי אנחנו מקבלים הרבה יותר מאשר הליקוי של פראן בריכוז/סגירות
אבל משחק הגנה זה קצת יותר מאחד על אחד (לפי המעט שקראתי אין כאן דיון על פרלאן מנדי כבלם כן או לא כי יש הבנה שלשחק כמגן זה שונה מאוד מאשר כבלם). הסגירה האלכסונית למשל או לא לשבור את הנבדל, העניין עם הכדור - נראה שהוא כן נוטה להסתבך ויוצא מזה ברגע האחרון - פראן גארסיה אמנם לא נותן לנו ביטחון בעניין הזה אבל לא מנסה להתחכם. פראן גם מאוד נמרץ ומלא מוטיבצייה ואני לא חושב שהוא נופל ממנו במהירות.
אני חושב שמנדי הוא בעיקר “מה שהיה” והוא כבר לא שם. זוכר משחקים חלשים מאוד שלו העונה. קורה ששחקן דועך גם בלי פציעות או משהו כזה. הוא בטוח מדי במקום שלו. זה גם אולי דיון סרק כי אין ספק מי יפתח…
לגבי החלק הקדמי זה בהחלט ככה. יתרון בולט. הוא תמיד מהווה אופציה וזה פותח אפשרות. מה שכן קודם כל ויניסיוס ג’וניור כמעט אף פעם לא מוסר לו, ושנית עם חוסלו למשל זה היה עובד יותר טוב ועבד בתחילת העונה שעברה. פראן צריך את האופצייה של חלוץ ‘9’ שייזנק לכדורי הרוחב שלו כי זה מה שלרוב הוא עושה.
באותו מקרה היו 3 שחקני הגנה על התוקף, גם בלי מגן שמאלי החלוץ היה מאבד את הכדור.
תחזור להפסד שלנו בשבת ותראה שוב את הגול, תראה כמה זמן לוקח לגרסיה לזהות את השחקן העוקף ולסגור אותו, נתן לו המון זמן ושטח ואפשר לו להרים את הכדור בקלות, “מגן הגנתי” היה מזהה את העקיפה הרבה יותר מהר ומונע את כדור הרוחב, מנדי לדוגמא היה חוסם אותו ונותן לכדור להתגלגל החוצה כפי שעשה אתמול המון פעמים.
היו שניים, והשחקן יכל ללכת לצד השמאלי של ההגנה ולקחת את ראמון לאחד על אחד ומפה למצב טוב של בעיטה לשער, גרסיה ראה את זה ונתן ספרינט מאמצע המגרש כשכל המשחק מנדי חזר בעצלתיים
ובנוגע לפסקה השניה, נכון וזה גם היה צפוי שגרסיה לא יצליח למנוע את זה (דווקא מנדי בגרסה הנוכחית לדעתי גם לא)
ושוב, עדיין, לא אמרתי שגרסיה מושלם - רחוק מזה. אבל לדעתי אם היתה לו המשכיות בהרכב הוא היה מגיב הרבה יותר טוב למקרים כאלה, וגם היה טועה פחות. עדיין עם כל הבעיות שלו אני מעדיף אותו על פני מנדי, ויכול להיות שאם גם היה מקבל יותר ביטחון והמשכיות בדקות ונסיון הוא גם לא היה שווה גול אם היה פותח מול אתלטיקו לדוגמא עוד יומיים
ובטח ב70% מהמשחקים לדעתי אין לגיטימציה ששחקן כמו מנדי יהיה על המגרש
ועזוב את זה שגם מנדי לא באמת כזה מושלם בהגנה כמו שעושים ממנו
אם נסתכל על הקיץ אני מעדיף שנתחיל את העונה הבאה עם גרסיה ומיגל גוטיירז מאשר עם גרסיה ומנדי
אם הדיון הוא על מי אני מעדיף בהרכב אז אין דיון, מעדיף את גרסיה על פני מנדי.
הטענה שלי היא שמנדי הוא שחקן הגנה יותר טוב מגרסיה, לדעתי הוא אחד המגנים ההגנתיים הכי טובים שיש, כל טעות שהוא עושה מנופחת מעל לכל פרופורציה כי הטיקט שלו הוא הגנתי בלבד ואם עושה טעות בהגנה אז שופטים אותו לחומרה יחסית לשאר שחקני ההגנה, כי אם הוא כבר טועה בהגנה איזה סיבה יש להשאיר אותו בהרכב ?
במחשק מול סיטי מעדיף שמנדי ישחק במקום גרסיה כדי שישמור על פודן, גם ככה נהיה עם הגנה מאולתרת אז עדיף מנדי, בשאר המקרים שגרסיה יפתח.
אם נתקדם רגע לדיון הזה (סליחה אם זה בתרד הלא נכון, מנהלים) - גרסיה הוא לא מרסלו. זה תלוי במשחק, אבל האם במשחק כמו דרבי, שתצטרך יכולת הגנתית טובה, כדאי לך להחליף שחקן הגנה טוב במגן תוקף בינוני מאד?
פראן באמת לא פראייר הגנתית כי יש לו אחלה מהירות ואחלה סגירות אלוכסניות, אבל הוא מוסר איום ונורא- ממש אחד הגרועים שראיתי במדריד מהבחינה הזו. אי אפשר לשחק עם שחקן כזה במשחקים גדולים. קבוצה כמו סיטי (גם בעונה הזו) תעשה ממנו קציצות.
בנוגע לפראן VS מנדי- גרסיה כרגע יותר טוב לנו נגד קבוצות קטנות כי הוא מסוגל לתמוך בהתקפה, אבל לדעתי מאמן טוב היה מוציא ממנדי הרבה יותר. קו שמאל שלנו עמוס בכשרון בין כה וכה, בעונות שהצרפתי קיבל חיפוי ברמה הוא באמת היה חומה.
הוא נגר ואידיוט והכל נכון אבל הוא גם כמעט תמיד מגן על הקו שלו לבד, ככה גם מלדיני לא היה מסתדר.
הקשר הכי טוב שלנו צריך לשחק מגן כי אין לנו שחקני הגנה בסגל, פשוט בושה מה שעשה פרז השנה.
יש לי הרבה ביקורת על אנצלוטי, אבל בניית הקבוצה השנה הינה מתחת לכל ביקורת.
לא מסכים, מבחינת פרז התחלנו עם רודיגר ומיליטאו כבלמים פותחים, צ’ואמני, אסנסיו וואייחו מחליפים עד דאלאבה חוזר בדצמבר.
מגן שמאלי מנדי וגרסיה בעמדת המגן הימני קרבחאל וואסקז.
זה מעל ומעבר לסגל רחב שאמור לרוץ בכל החזיתות, כי אפשר לחזות שבתקופה החשובה יהיו לך כ’'כ הרבה פצועים, מיליטאו, אלאבה, רודיגר, קרבחאל ועכשיו ואסקז.
לאיזה קבוצה בעולם יש סגל הגנתי יותר רחב ?
מה שכן, אחרי שהיה ידוע שיש בעיה ויש פציעות היינו צריכים להתחזק בינואר.
בניית הקבוצה בושה וחרפה ועדיין לאליפות זה אמור להספיק ובלי הפציעה של אדר מיליטאו לא היינו מגלים למשל את ראול אסנסיו. אדר מיליטאו ודויד אלאבה לא היו באנקרים אצל מאמן כמו ז’וזה מוריניו של פעם.
פציעה זה הכי גרוע שיש כרגע כי אין שחקנים. לוקאס ואסקס הפך לאחרונה למושא ללעג, הוא מפשל המון וליבי איתו. ברמה הזו אז המנוחה הכפויה שלו היא כן טובה. חשוב לי שלא יזלזלו בו. מה שכן - היה עדיף שהיה נשאר בריא כמובן ואז היה יכול לעלות מהספסל למשל נגד מנצ’סטר סיטי בדקה 70 וצפונה מכך.
פדה ואלוורדה מדהים-מדהים-מדהים, אבל אי אפשר לשכפל אותו. הוא יהיה אחלה גם כמגן ימני, הצליח בעבר מול סאדיו מאנה. הפעם זה קשה יותר כי ריאל עצמה קבוצת הגנה ‘טיפשה’ בלי משחק הגנה טוב בניגוד לעידן זינדין זידאן בפרק ב’. ובעיקר באמצע כמה הוא יהיה חסר, מנצח תאקלים, עומד נכון, רץ בלי סוף. המשחק מן הסוג הזה מול מנצ’סטר סיטי בחוץ גדול על דני סבאיוס שאוהב להתמזמז עם הכדור. אדוארדו קמאבינגה חזר מפציעה והוא טועה המון וחסר אחריות, אוהב גם כן לקחת סיכונים מיותרים. לוקה מודריץ’ חסר את הפיזיות. זה גם שווה דיון עד כמה אדוארדו קמאבינגה באמת התקדם מאז שהגיע. הוא התקדם, אבל אולי פחות משחשבנו?
ובעיקר ג’וד בלינגהאם ה-ק-ש-ר באיתיחאד אני חושב שזה ברור אפילו לו. בחצי שלנו כמעט כל המשחק, לא שום דבר אחר.
אני מקווה שנראה את ריאל מדריד מנסה לגדל מגן ימני גם אם בעל כורחייה - למשחק הליגה. כן, לורנסו אגואדו לקרב הבוץ בפמפלונה נגד אוססונה חד משמעית. בעולם נורמלי בו במועדון היו חושבים כמה צעדים קדימה, גם בגלל מאמן מקובע - לורנסו היה משחק בגביע כמגן ולא פדה למשל. הוא היה צובר ניסיון ומוכן למשחקים, כמו ראול אסנסיו. מה כבר היה יכול לקרות?