ברור שאדוארדו קמאבינגה עשה צעד קדימה כי הוא שיחק בהרבה מאוד משחקים גדולים, חצה את רף 150 המשחקים. אולי הוא נגמל קצת מכרטיסים צהובים ומנגד יש את הפנדלים האלה ואני לא רוצה לשפוט אותו לחומרה. אבל באיזה אלמנטים של המשחק הוא לקח צעד גדול קדימה? לי אישית קשה להצביע על נקודה. בעונת הבכורה הוא עוד כבש גולאסו נגד ריאל סוסיאדד וברור שזו לא ‘הבעיטה האמיתית’ שלו. הוא לא תורם כמעט דבר בשליש האחרון ואפילו לא מנסה. הרגליים שלו ארוכות והוא חזק ומהיר אבל במיקום שאתה הצבעת עליו למשל - לא חושב שהיה מספיק שיפור וגם לא בקבלת ההחלטות אפילו בניהול משחק.
זה בהחלט זמן פדה ואלוורדה במרכז השדה אבל אני חושש לשחק עם לוקאס ואסקס בשמינית גמר ליגת האלופות לכן זו בעיה גדולה. אולי בליגה נגד בטיס למרות שהאנדלוסים בכושר - זה עוד סביר.
גם קמאבינגה וגם טשואמני לא מספיק טובים והם יחד (לצד קרלו) מהסיבות המרכזיות שלפעמים נדמה שלריאל יש סגל הרבה יותר טוב מהכדרוגל שהיא מספקת. כשנכנסים לפרטים, מגלים שלא רק שיש לנו הגנה בעייתית, גם אין לנו ממש קישור מעבר לג’וד ופדה.
שני הצרפתים כבר כמה שנים איתנו, מה שאנחנו רואים זה מה יש. הם לא ברמה, זה די ברור. קמאבינה קצת יותר מוכשר ועם רף יותר גבוה, אבל עדיין זה פשוט לא זה. ריאל תעשה חכם מאוד אם תקדים להבין את זה ותחפש להם מחליפים, אי אפשר באמת לסמוך עליהם.
מקרים נפרדים לגמרי
לגבי טשואמני איבדתי תקווה, והוא גם מבוגר בשנתיים. קמאבינגה מלא פוטנציאל ונראה שהתקרה שלו יותר גבוהה ולכן שווה יותר להמשיך איתו. עוד יכול לצאת ממנו משהו. מה גם שזו עמדה שלא פשוט להגיע בה לרמה של ריאל מדריד. לטובים ביותר בדור האחרון לקח כמה שנים.
לדעתי הבעיה עם קמא היא, מעבר לפזיזות שלו ולפעולות המסוכנות שהוא בוחר לעשות לעיתים, זה שהוא בלופ שחוזר שוב ושוב של פציעות. כשנדמה שהוא הולך להכנס להרכב הוא נפצע, ואז הקבוצה מוצאת את עצמה בלעדיו, וכשהוא חוזר הוא נאלץ להתספק בפירורי דקות ובעמדות שלא מיטיבות איתו וכך הוא לא מצליח ליצור המשכיות.
הוא מתמודד על עמדת הקשר בוקס טו בוקס מול פדה וג’וד. אין לו מקום בהרכב האידיאלי שלנו בתפקיד שמחמיא לו, ואין לו את אינטליגנצצית המשחק להחזיק אמצע מול קבוצות מאורגנות. היתרונות שלו הן האינטנסיביות והשליטה בכדור, אבל כשהיתרונות האלה הופכות לחסרונות כמו הפנדל שגרם לאחרונה וההתחכמויות שלו עם דריבלים שגורמות לאיבודי כדור על סף הרחבה, אז כל הטעם ביכולות האלה אבד.
אני עדיין לא מספיד אותו, אבל הרבה פחות אופטימי לגביו מאשר הייתי לפני תקופה. ההתקדמות שלו כל הזמן נעצרת, החסרונות שקיווינו שיעלמו עם הזמן עדיין פה, ומנגד הוא לא השתפר כמו שציפו עם הגיל בעקבות הפציעות או מה שלא יהיה.
התקופה הטובה ביותר שלו, באופן יחסי, הייתה בעמדת המגן השמאלי. אני חושב שאחרי שהפסדנו במירוץ על דייויס וכרגע אין מגן שמאלי על הכוונת, אולי שווה לנסות ולשכנע אותו לשחק שם בתור מגן אינוורטד כזה שיתאים ליכולות שלו. גם שם הוא עשה שטויות ואיבד הרבה פעמים את השחקן שלו, אבל לפחות שם יש תקווה שילמד את התפקיד, ישיג איזושהי המשכיות וישתפר.
טשואמני אחלה שחקן רוטציה, אבל אני לא חושב שיותר מזה. דווח על כך שגם במדריד לא מרוצים ממנו מלבד אנצ’לוטי שמגן עליו. היו דיבורים על זובימנדי ושבמועדון שוקלים לנסות ולהביא אותו בקיץ, מאז היו גם דיווחים סותרים שכל מה שמעניין את המועדון זה טרנט לקיץ הזה ותו לא. נראה…
מה שאתה אומר לגבי הפציעות נכון מאוד אבל זה תקף רק לעונה הנוכחית, אני לא יודע עד כמה הוא התקדם אצלינו באמת ביחס לשלוש העונות הקודמות שלנו כאן. הפיזיות שלו מדהימה, הוא שחקן חזק מאוד, גם הזריזות וההשתחררות על מטר וכדומה והרבה פעמים הוא יקדים את היריב שלו. קח למשל את 2022/23, הוא רשם 59 הופעות שזה משהו מטורף, אני כאחד שמאוד ‘חוקר’ ושולט במספרים של ריאל מדריד - התקשיתי למצוא שחקן שלנו במאה ה-21 עם כל כך הרבה הופעות. בעונה שעברה היו לו 45 הופעות שזה סביר.
את אורליאן טשואמני רוב חברי הפורום היו מוכרים לדעתי, קמאבינגה הוא זה שמקבל את המשבצת ‘המשופרת’ של אחלה מחליף ושחקן שיכול לפתוח בהרכב בפיקים כמו דני סבאיוס עכשיו.
@whykds מה שאתה אומר מעניין. לוקה מודריץ’ מאז השער באולד טראפורד השתפר, הוא היה צריך שנה אחת, אני זוכר אותו כבר בדסימה כ-‘וואו’. טוני קרוס היה גם כן באנקר בלתי-מעורער מיד בהתחלה, אני חושב שעונת הפרידה שלו הייתה טובה משמעותית מכל עונה אחרת אבל בקרב המאמנים והחברים בחדר ההלבשה יש קונצנזוס לגביו. קאסמירו הושאל לפורטו ב-2014-15 וכבר בעונה לאחר מכן עם זינדין זידאן בערך במרץ ‘טרף’ את ברצלונה. זה לאו דווקא עניין של זמן. אני גם זוכר את פדה ואלוורדה מאוד-מאוד דומיננטי כבר בעונה הראשונה.
מודריץ’ הגיע לריאל מדריד בגיל מאוחר ואחרי שהוא עשה חיל באנגליה. קרוס לקח צ’מפיונס עם באיירן והיה באנקר בהרכב גרמניה אחרי שכבר עשה את הדרך ואת ההשאלות שלו. שניהם היו שחקנים מבושלים. קאסמירו חזר אלינו בערך בגיל 22 - הגיל הנוכחי של קמאבינה שאצלנו כבר עונה רביעית. פדה הוא כמו בלינגהאם - מהרגע הראשון ראית שזה ראש יותר מבוגר מהגיל הביולוגי. קמאבינגה נראה לך כזה?
הבעיה עם קמאבינגה היא שהוא לא התקדם מספיק. אחרי עונתו הראשונה, עונה שבה שיחק מספר דקות יפה מאד ונתן גם רגעים זכורים בזכיה של 21/22, נדמה היה שהוא יעוף מהר יותר. זה עדיין לא אומר שכדאי לוותר עליו.
התקווה היחידה שלי לגבי קמאבינגה היא שיעבירו אותו לעמדת המגן השמאלי. אין לו מה לחפש בקישור שכולל את פדה ואת ג׳וד, וקשר אחורי הוא פשוט לא יכול לשחק, כי אין לו את השכל ואת האחריות הנדרשים לכך.
קשר אחורי מעל הכל צריך להיות חכם עם קבלת החלטות סולידית ועקבית. לא ייתכן שכל פעם שהכדור אצלו ירד לכולם הלב לתחתונים.