ת'רד הפציעות הארור: רודריגו גמר את העונה| גם אמבפה ובלינגהאם פצועים וכנראה ייעדרו משמינית הגמר

לצערי נראה שאין מה לבנות עליו יותר.

כשכתבתי את זה במהלך העונה שעברה, טענו שאני מגזים ושהפציעות הן בגלל סיבות כאלה ואחרות. לא יודע אם הוא בשנתיים האחרונות השלים חודשיים-שלושה רצוף בלי פציעה.
למכור כל עוד המנייה שווה משהו.

איזה כשרון מבוזבז.
עצוב לראות

קמא וג’וד חזרו להתאמן עם הקבוצה.

לגבי קמא החזרה למגרשים קרובה, בהתחל ציפו שזה יקרה מיד אחרי פגרת הנבחרות אבל אולי הוא ישאר משחק נוסף בחוץ. לגבי ג’וד, הוא אמנם חזר לאימוניים חלקיים עם הקבוצה אבל אף אחד לא מדבר על חזרה כרגע.

עדיין מחכים לאנדריק, איתו עדיין אין חדש.

-אדוארדו קמאבינגה מפציעה שדיברו על שבוע-עשרה ימים וגג שבועיים - והופ…הוא בחוץ יותר מחודש, עד שהוא יוריד חלודה. עונה שנייה שזה קורה לו כבר ברציפות. נהיה כבד, אבל אין גרוע כמו פרלאן מנדי.
-ג’וד בלינגהאם בטירוף לשחק, מעלה פוסטים, “מפעיל לחץ” ככה בדרכו וגם העיתונות יחד איתו. אם קרלו אנצ’לוטי היה מאמן אני משוכנע שהוא היה משחק כבר לפני הדרבי נגד אתלטיקו מדריד. אני מקווה שאף אחד לא חושב על זה, שיהיה מאה אחוז ואז נחשוב על זה. כמובן שהוא מהשחקנים שאומרים עליהם ‘שחקן שמשנה קבוצה’, ועדיין..

הקורבן השני העונה: אנטוניו רודיגר| במסיבת העיתונאים ב-16:30 צ’אבי אלונסו דיבר בחיוך על פגרת הנבחרות החיובית ואף אחד לא נפצע (איזה כיף), כולם בריאים. אז זהו שלא. רודיגר סבל מפציעה בדקות האחרונות של האימון המסכם לקראת ריאל סוסיאדד, כך מסתבר - פציעה בשריר הירך ברגל שמאל, ולפי הערכות ראשוניות ייעדר לא פחות משלושה חודשים (!) יחזור לשחק לקראת 2026 אם הדיווח נכון, מכה ענקית ואולי צל כבד לגבי האפשרות שימשיך בריאל מדריד. יש דיווחים גם על חודשיים ויש כאלו על בין לבין - עשרה שבועות.

אגב, רודיגר חצה את רף 50 ההופעות בשתיים משלוש העונות שלו בריאל מדריד ו-55 משחקיו אשתקד הם הכמות הגדולה ביותר ששיחק בקריירה שלו.

בינתיים יש את ראול אסנסיו כגיבוי, לדויד אלאבה אני לא מתייחס, אבל תוך רגע אחד ההגנה שלנו כבר לא נראית כל-כך עמוקה כפי שחשבנו. בלי קשר הייתי קצת פסימי לגבי האפשרות שרודיגר יחזור לעצמו, הוא מתבסס המון על האתלטיות ועל הפחד של היריבים ממנו ופחות על חוכמת משחק. חבל.

מסכן טשואמני שעד שחזר לתפקידו המקורי והתחיל להצטיין…הרי ברור שתוך שבועיים מיליטאו קורע שוב צולבת והצרפתי עובר לחלטר כבלם.

ג’וד וקמא השלימו היום את האימון והם בסגל למשחק מחר!

אנדריק גם התאמן עם הקבוצה אבל לא הבנתי אם הוא השלים את האימון או לא, בכל מקרה הוא לא בסגל.

מוזר הסיפור עם ג’וד, חודשיים בדיוק מהניתוח (16 ביולי), למרות שהערכות הן באיזור הארבעה חודשים.
אני יודע שהוא עבד מאוד קשה כדי לחזור מוקדם אבל לקצר את זמן ההחלמה בחצי נשמע לי קצת מוגזם. @Aimarito דעתך בנושא?

מאוד מקווה שהצוות הרפואי לא מתקפל מול החשק של ג׳וד לחזור. מצד שני, שיאללה התגעגעתי אליו ומסקרן אותי לראות את הקבוצה איתו אז איזה כיף!

הימור לדעתי. לא חדש בריאל מדריד. נראה אם ילך להם.

טרנט בחוץ לחודש וחצי-חודשיים.
איפה לוקאס כשצריך אותו?

מניח שזה אומר שנראה את פדה בימין + גולר וג׳וד בקישור ברגע שהאחרון יחזור מהפציעה.

אולי מהרע הזה ייצא משהו טוב ופדה ואלוורדה יקבל חזרה את חדוות החיים בעמדה אחרת, הוא היה גדול מבחינתי במשחקים הגדולים בליגת האלופות למעט אולי ארסנל באימרויות (ברמה שתהיתי האם לוקאס ואסקס בקלאסיקו זו החלטה נכונה). מה שכן רק אתמול אמר בצורה עדינה שהוא לא ממש אוהב לשחק שם. העניין הוא שטרנט מחמיץ משחקים ממש גדולים, במשחקים האלה פדה באמצע זה כן כוח ויסלח לי ארדה גולר שפיזי הוא לא, ובעיקר די ברור שגם דני קרבחאל ייפצע מתישהו, הוא לא יכול להחזיק את העומס של שני משחקים בשבוע ולדעתי גם הוא די זהיר בתמיכה שלו בהתקפה וחושב על חלוקת כוחות כל הזמן.

מעבר לכך אני נגד שיתוף של ג’וד בלינגהאם ואדוארדו קמאבינגה במשחק הקרוב. קמא לא מפסיק להיפצע ולגבי ג’וד זה אופטימי מדי לא רק אם מסתמכים על הדיווחים מהמועדון לגבי פרק זמן ההיעדרות אלא עוד כתבות שהיו וכל מיני דוקטורים שהתראיינו.

אני שוב פעם מציע את מיליטאו שמתופקד כמגן ימני בהגנה, וכחלוץ בהתקפה. אם יש משהו שהוא יודע לעשות באופן קונסיסטנטי זה כאוס ברחבה, ואם כבר הוא עושה את זה אז עדיף ברחבת היריבה. שם אין בעיה שישלח את שחקני היריבות לשלטים פעם אחר פעם, ואולי הוא יוציא את הגנות היריבה מאיזון ויוסיף איום מהגובה. בהגנה שיתופקד כמגן ימני. אין לו את המהירות של פעם, אבל הוא עדיין מהיר יחסית וקשה מולו באחד על אחד.

הבעיה עם התיאוריה הזאת היא שכרגע רודיגר פצוע ואין מי שישחק לצד האוסן, אם אלונסו לא סופר את אסנסיו.

אתה זוכר חנן באיזה משחק אדר מיליטאו שיחק כמגן ימני? אמנם זה קרה בעונת הבכורה שלו, אבל..אתה לא רוצה להיזכר. יש לו על פניו את המהירות וכדומה אבל הוא קצת אלים על המגרש ומסוגל לחלום או לעמוד לא טוב, זה גם לא שיש לך עודף בלמים. אוטוטו יגיע הצ’אנס של דויד אלאבה. למרות שיש לנו שחקנים גבוהים ברחבה אני לא חושב שאנחנו מסודרים במצבים הנייחים. אתה לא רוצה לראות פה מה שהיה בהפועל-בית"ר ביום ראשון, כל כדור של עומר אצילי זה חצי גול והיו לי הרבה התקפי לב.

זכור לי שהוא שיחק מגן ימני לתקופה בפורטו לפני שהגיע אלינו ודווקא היה דיי טוב שם. אבל הזכרון שלי מאוד חלש כשזה מגיע לכדורגל. אצלנו אני לא זוכר אותו מתופקד כמגן ימני.

הוא שיחק מגן ימני נגד בטיס ב-2019/20, לפני שהעולם נעצר בגלל הקורונה ושבוע אחרי שניצחנו את ברצלונה בקלאסיקו ואני הייתי ביציע יחד עם כריסטיאנו רונאלדו :slight_smile:

זה היה משחק קטסטרופלי שלו הוא לא הצליח לחבר שתי מסירות. על פניו יש לו בהחלט יתרון מהירות והוא אוהב לתקוף, וגם אתמול הייתה לו הצטרפות יפה מאוד להתקפה. מבחינתי אבל זה כן עלול להיות צורם לעין.

שמע אני כל פעם בהלם ממך שאתה מצליח לזכור איך שחקן ספציפי תפקד במשחק ספציפי לפני פאקינג 6 שנים. תשאל אותי איך אמבפה היה לפני 3 משחקים אני לא יכול להגיד. אתה חתיכת כישרון מבוזבז תאמין לי.

בכל אופן אם זה היה משחק בודד זה לא אומר הרבה. אני יודע שהוא תפקד כך לתקופה לפני שהגיע אלינו. בכל אופן אני לא מעוניין שיתופקד כמגן ימני קלאסי.
מסכים עם זה שאין לנו בלמים לשלוח לעמדות זרות, גם ציינתי את זה. מצד שני גם מגנים אין לנו יותר מדיי ונצטרך לאלתר.

אנדריק בסגל לאספניול.
היחידים שמחוץ לסגל בעקבות פציעות הם רודיגר, טרנט ומנדי. שלושתם גם לא צפויים לחזור בקרוב.

אין מגן ימני. איפה לוקאס ואסקס? דני קרבחאל שהוחלף אתמול בדרבי סובל מפציעה בסולאוס וייעדר כארבעה שבועות. על הגבול ממש לגבי הקלאסיקו ב-26 באוקטובר, יחמיץ כמובן את קייראט ו-ויאריאל ואת משחקי הנבחרת - וגם את יובנטוס. פציעה ראשונה למגן מאז הקאמבק למגרשים.

עוד מושבתים בהגנה כמובן טרנט אלכסנדר-ארנולד, אנטוניו רודיגר וכן פרלאן מנדי שעדיין לא שב מהפציעה ההיא. נקווה שאדר מיליטאו בריא..

טרנט שחקן בריא יחסית וזה נאחס, דני שברירי ולא יחזיק מעמד חודש ברצף והוא לא יכול כבר שני משחקים בשבוע. אלבארו ארבלואה - עזרתך