אז זה הזמן למגן הימני הכי טוב שלנו, אולי זה מה שיכניס אותו לעונה.
האמת שזה בא לאלונסו בזמן. ככה הוא גם נותן לגולר גם מכניס את ג’וד וגם לא מוותר על פדה.
האמת היא שהקישור שלנו אתמול היה נגרי מדי בכל מקרה. אולי אין מקום לטשואמני ופדה ביחד.
ובתקווה ישאיר אותו שם. כולם ירוויחו מזה.
הוא לא היה נגרי, יותר גרוע, היה רך וחלש, פדה צ’ואמני וג’וד הפסידו כל מאבק פיזי, גולר היה הכי קשוח מביניהם שזה תעודת עניות לפדה וצ’ומה(לג’וד בנתיים אני מוותר כי רק חזר מפציעה).
איך אתה מסביר את זה?
לא מצליח, לא מבין איך הפסדנו את מרכז המגרש על פיזיות, סורלות’ שגובר שוב ושוב על האוסן זה עוד אפשרי, אבל קישור שכולל את פדה, צ’ומה וג’וד מפסיד פיזית זה משהו שלא אמור לקרות, אפשר לשחק חלש כן, אבל להיראות כמו ילדים מול מבוגרים זה קשה להסביר.
מקווה שפדה יעבור לימין ויתחיל לחזור לעצמו לאט לאט, בנתיים נראה צל של עצמו, גם בתקופות הכי חלשות שלו הוא נתן 120 אחוז ושרף שטחים, אתמול היה כלום ושומדבר.
כמה שג’וד התאמן ולא כואב לו - לדעתי זה לוקח זמן עד שחוזרים לגליצ’ים והמאבקים והכתף אל כתף כמו פעם. כתבתי בדיון אחר על פדה ואלוורדה לפני הפרסום שדני קרבחאל נפצע - שהוא צריך לרדת לספסל. איפה השחקן של היום שהוא חיוור ואיפה פדה של 2020 שקיצץ את אלאבארו מוראטה בסטייל “אתה לא תנצח את הקבוצה שלי”. לגבי אורליאן טשואמני נמשיך להיות עם חשדנות.
היו עוד בעיות זה לא רק פיזיות, זה משהו לא ברור. פחות מוטיבציה גם, לא ידעו מה לעשות עם הכדור, לא מסוגלים. אני אגב עד עכשיו לא ממש מאמין שזה באמת היה כל כך נורא והובסנו 5:2.
צואמני כל הזמן יישר קו עם הבלמים במקום להישאר כקשר אחורי וזה יצר בור ענק במרכז,אני בטוח שזו הוראה של אלונסו,מקווה שילמדו מזה.
דין האוסן נופה ממש עכשיו מסגל נבחרת ספרד בשל בעיות שרירים (נכתב כי הצטרף למחנה עם תסמונת של עייפות ובעיות שרירים). אתמול הוא לא הצליח להתאמן, ריאל מדריד קיבלה עדכון. הערכה ראשונית: פציעה שדורשת מנוחה בין שבוע לשבועיים, והדיווח הוא שרופאי המועדון אישרו זאת. הוא יחמיץ את חטאפה, יהיה בספק למשחק באמצע השבוע בליגת האלופות נגד יובנטוס וככל הנראה לא ישותף גם אם יחזור בזמן, אבל יגיע לקלאסיקו ב-26 לחודש.
עדיין לא ברור אגב האם טרנט אלכסנדר-ארנולד ודני קרבחאל יהיו זמינים. ההערכה היא שטרנט כן, ודני “בטירוף לחזור” לפי ה-AS ועושה כל מה שצריך.
אגב, על הדרך, אדר מיליטאו סיפר במסיבת העיתונאים של נבחרת ברזיל שהיה שבור לאחר הפציעה השנייה, שוב קרע ברצועה הצולבת, ואף חשב לפרוש.
מה קורה עם האוסן? יהיה זמין לקלאסיקו?
מה ההערכות כרגע לגבי רודיגר מתי אמור לחזור?
ממש מעכשיו - לפי סרחיו קירנטה כתב DAZN - כמעט כל הפצועים יהיו זמינים לקלאסיקו. טרנט אלכסנדר-ארנולד שהיה במצב המתקדם ביותר וכמעט נכלל בסגל נגד יובנטוס, דני קרבחאל, דין האוסן (אתמול נשאל על ידי כתב של אל צ’ירינגיטו ואמר: “אני יודע אם אגיע בזמן לקלאסיקו ואחזור מהפציעה אבל אתם תחכו ותראו…)” וכן דני סבאיוס שגם הוא נעדר מצמד המשחקים האחרונים. האוסן לא השלים אף אימון מאז הפציעה ועזיבת הכינוס של הנבחרת.
לגבי אנטוניו רודיגר מדברים על חזרה משוערת לקראת סוף נובמבר כשאולי יצליח להקדים בשבוע. נזכיר כי אחרי התשעה בנובמבר יוצאים שוב לפגרת נבחרות וחוזרים כעבור שבוע ב-23 לחודש.
אני לא חושב שזה מאוד משנה, קשה לי לראות איך מישהו מהם פותח בקלאסיקו, ולאור זה שכמעט כולם שחקני הגנה, במקסימום אולי אחד מהם ייכנס כמחליף מתישהו כך שההשפעה על המשחק זניחה יחסית.
טרנט היה בחוץ 50 ימים אז ברור שהוא לא ישחק ולדעתי גם אם דני קרבחאל היה זמין ולא חוזר ברגע האחרון, לאור היכולת הבינונית מאוד שלו (זו דעתי - בניגוד למה שנכתב בכלי התקשורת) - אולי זה טבעי - הוא לא היה עולה בהרכב. דין האוסן צפוי לפתוח יש די קונצנזוס בעניין הזה. הוא גם אמר לפני כמה ימים שהוא כבר יודע אם ישחק בקלאסיקו אבל ישאיר את העיתונאים במתח. זה נראה די מתוכנן.
הקפטן רק חזר ושוב מושבת. דני קרבחאל נפצע, נבדק ואף יעבור ניתוח קל בבירכו! עלה הדו"ח באתר הרשמי - סובל מפגיעה בברך ימין. עד לפגרה ריאל מדריד פוגשת את ולנסיה בשבת, ליברפול ברביעי ואז ראיו וייקאנו אבל נראה שזה הרבה יותר מזה. הדיווח הראשוני שעלה גם במארקה הוא על חודשיים-שלושה בחוץ - מזעזע!
נקווה בכל זאת לבשורות טובות ושהמגן יוכל ליצור רצף..
נפוץ אחרי קרעי מניסקוס, גוף חופשי מהמניסקוס פשוט יכול להיות חופשי בברך ולהוביל לכאבים משתנים. אבחון שלוקח זמן כי קשה למצוא ב mri וצריך לרוב להיכנס לברך ולראות מה קורה בפנים.
חייב לומר כמה זה עצוב- אחרי עונה כל כך טובה (2023/4) באה הפציעה הנוראית דווקא בשניות האחרונות באותו משחק ארור, שהשביתה את דני כמעט עד סוף העונה שעברה, והסרטונים על החזרה שלו, באה העונה הזו ושוב הוא לא מצליח לשמור על רצף משחקים בריאים. נקווה שיתאושש היטב מהפציעה הנוכחית.
הנה גרף האימה של ריאל מדריד. כלכך הרבה פציעות שהפכו לצלקות - בדגש על שחקי ההגנה. העונה כבר יותר ממחצית משחקני ההגנה הספיקו להיפצע - חמישה.
עם הפציעה האחרונה של דני קרבחאל , מספר הפצועים של שחקני ההגנה של ריאל מדריד בשתי עונות בלבד ובחודשיים הראשונים של העונה הנוכחית הגיע ל-47. ריאל מדריד, שסובלת ללא הרף מבעיות פיזיות בתקופה האחרונה. זוהי מתקפה בלתי פוסקת שאיימה לערער את יציבות הקבוצה, לא רק בגלל מספר הפציעות העצום אלא גם בגלל חומרתן של רבות מהן. מאז עונת 2013-24, כאשר משבר הפציעות החל לגבות מחיר מהקו האחורי של ריאל מדריד עם הקרע ברצועה הצולבת מצד אדר מיליטאו באוגוסט ודויד אלאבה בדצמבר, שחקני ההגנה סבלו מ-47 פציעות וצברו 2,406 ימי היעדרות.
בעונה שעברה, קו ההגנה הפותח של קרלו אנצ’לוטי כלל את קרבחאל-רודיגר-מיליטאו-מנדי רק בשישה מתוך 68 המשחקים שריאל מדריד שיחקה בשבע מסגרות.
בסה"כ אלאבה נעדר 549 ימים, מיליטאו עם פעמיים קרע בצולבת 493 ימים, דני קרבחאל 411, פרלאן מנדי 347 וגם אנטוניו רודיגר כבר עם היידרות ממושכת של מעל חצי שנה במצטבר