רודיגר,אמבפה והאוסן בסגל למחר.
בתזמון גרוע מאוד: קיליאן אמבפה פצוע וייעדר שלושה שבועות - אין הודעה רשמית אלא דיווח בלאקיפ הצרפתי שהגיע גם למארקה. יחמיץ את המשחק הקרוב נגד בטיס כמובן ובעיקר את הסופרקופה הספרדי שיוצא לדרך מבחינת ריאל מדריד בחמישי הבא. זו לא פציעה חדשה אלא החמרה של המצב הקודם.
אמבפה משחק עם פציעה ברצועות הברך במשך שבועות. הוא אילץ את עצמו לשחק למרות הכאב, אך כעת החליט להפסיק מכיוון שהוא לא יכול יותר. השחקן הרגיש שהוא לא מסוגל להאיץ בספרינטים כפי שהוא יכול, וסריקות ובדיקות MRI הראו פציעה. אמבפה החמיץ רק משחק אחד העונה של ריאל מדריד - אותו משחק נגד מנצ’סטר סיטי בליגת האלופות
העיקר הוא שיחק נגד טאלברה בגביע המלך ועזר לנו להעפיל על חשבון האימפריה מהמקום הלפני אחרון בליגה השלישית. שכונה. אין לנו מה למכור בסופרקופה. כנראה גם איתו לא היה..
היה שווה השיא שלו,אין ספק.
חוסר אחריות שלו ושל אלונסו.
מעולה מבחינתי, היה עדיף ויניסיוס אבל גם טוב.
אולי זה יעזור לאלונסו להחזיר את משחק הלחץ עם יותר חיילים פשוטים שלוחצים. חבל שברהים ואנדריק כבר לא פה אבל גם מאסטה וגוזאלו בשפיץ יעשו את העבודה.
גם אם נהפוך לקבוצה לוחצת מדהימה וניקח את הסופרקאפ בצורה משכנעת בזמן שהוא פצוע (לא יקרה כמובן) זה לא שווה כלום כי הוא יוברג חזרה להרכב והכל יתפרק,אם זה לא יקרה ביחד איתו זה לא יקרה בכלל.
אני יכול לקבל שוויניסיוס ג’וניור לוחץ קצת יותר מקיליאן אמבפה והוא לא עצלן אבל הוא לא איזה פורץ דרך בתחום והוא לא לוחץ כמו ראפינייה. כנראה פספסתי משהו - למה “הבעיה” שלנו הוא לא ויניסיוס ג’וניור דווקא? לא רק האבו-עלי על צ’אבי אלונסו והמשחקים בהם איבד את הפוקוס. הוא פשוט גרוע, 14 משחקים בלי שער זה מביך ומשחקים שהוא לא יצר כלום. קיליאן אמבפה מספק את הסחורה מתחילת העונה ועושה גול משני מצבים בערך, וגם גולים שהוא בונה לבד כמו נגד אתלטיק בילבאו ואלאבס, בלעדיו אלונסו כבר אורז ואת חג המולד הוא עושה בגרמניה.
מעניין אני רואה בזה חדשות רעות, בין-כה הסיכויים לא היו גבוהים ואנחנו מאבדים את השחקן הכי טוב שלנו למעט טיבו קורטואה.
מי אמר שהוא לא?
דווקא כתבו שהיה עדיף שויני היה נפצע במקום אמבפה
כן, חלילה לא מעביר ביקורת על אמבפה - רק רוצה להקל על צ’אבי לחזור לעקרונות שלו עם ילדים שעובדים קשה. כרגע הוא במוד הישרדות וממסמר את כל הכוכבים להרכב בלי דרישות
אני בכלל חושב שעדיף שכל הקבוצה תפצע ואז אנחל מיגל מילדים ב יוכל לקבל הזדמנות ולעבוד קשה. אני חושב שיש לו עתיד גדול, היה כתוב במארקה.
טעית בסיווג המהיר של ההודעה. לא טענתי שיש כישרון גדול שרק מחכה להתגלות. הרכב מלא כוכבים מקשה על אלונסו להטמיע את הסגנון שלו. ילדים פחות מוכשרים ויותר ממושמעים להרכב יוכלו להקל בהיבט הזה.
שחקנים שאי אפשר להחליף זה גרוע לקבוצה. בגלל זה אנדריק בליון וגרסיה כל העונה שחקן אגף. בלי הפוליטיקות, ויניסיוס יכל בכיף לשחק חצי מכמות הדקות שראה ולתת אוויר לשקנים נוספים.
רק בזכות הפציעות אנצ’לוטו נאלץ להשתמש בספסל שלו ולשלוף שחקנים כמו רודיגר וברהים בזכייה של לפני שנתיים.
קלאסי שאנדריק יושאל וכמה ימים אחר כך אמבפה יפצע לחודש
אם הלך הרוח כאן הוא (ואני לא מאחל לאף שחקן להיפצע) “עדיף שזה היה קורה לוויניסיוס ג’וניור” וששניהם יחד זה טוו מאץ’ אבל קיליאן אמבפה אחלה - אז אני מקבל. יש עכשיו ציפייה מסוימת ועוד מעט יחלו כל הזימרות בכלי התקשורת אבל אני חושב שוויניסיוס הולך שוב ‘לאכזב’ את כל מי שעוד מוכן לצפות ולהתאכזב ממנו. הוא קיבל את הבמה נגד מנצ’סטר סיטי - קח תהיה הכוכב, בהעדרו של אמבפה הפצוע - והיה בלתי נסבל. אף אחד לא חשב שדווקא רודריגו יבקיע.
כן נוכל לחזור למערך מעונת 2023-24 בצורה כזו או אחרת, אבל היה אז ויניסיוס אחר ורעב יותר ורודריגו צבר יותר מדי משחקים לא מרשימים, גם ג’וד בלינגהאם עצבני יותר.
לגבי אנדריק - לא מפריע לי שהלך כי אני שמח עבורו שיקבל דקות ובין-כה צ’אבי אלונסו מחק אותו אז זה לא באמת משנה. כאילו בעולם מושלם כן..
מה זה קיבל הזדמנות ואיכזב ? אין לו מתג ON/OFF שלוחצים ואז במשחק אחד הוא חוזר להוביל.
אם אני חייב להמר והמושתן הזה מקבל את הקבוצה לידיים הבלעדיות שלו למשך חודש אז הוא יבריק ויוביל, אני אף פעם לא מהמר נגד ויני במצבים כאלה שצריך להוכיח שיש לו ביצים.
אז מי צריך את אמבפה:-)
אתה מאשר את מה שנאמר ויני ואמבפה לא יכולים ביחד
האמת גם אני בדעה שעדיף פציעה של ויני על פני אמבפה חחח.
ויני, אמבפה וג’וד זה לא עובד. בעבר היה לנו שיתוף פעולה נהדר בין ג’וד לויני, לפני שאמבפה הגיע. הייתי רוצה לראות תקופה של ג’וד & אמבפה בלי ויני לתקופה של חודש נגיד. זה יכול להיות מעניין.
אתם כותבים את זה כאילו זו איזו דעה חריגה. יש בן אדם שפוי שמעדיף את ויניסיוס על אמבפה בכושרם הנוכחי?
לא, רק טוען שאם ויני בתקופה לא טובה ומקבל את הקבוצה על הגב שלו בלעדית לחודש, לא משחק או שתיים, אז ויני לא יאכזב.
הם יכולים לשחק ביחד, הבעיה שבתחילת דרכו של אמבפה כשהוא ממש לא היה בעניינים ויני היה בשיאו, ואז ענייני כדור הזהב ואז ויני ממש נופל ואמבפה לאט לאט נכנס לעניינים ולכן כנראה נוצר הרושם שהם לא יכולים לשחק ביחד, אבל ההדרדרות של ויני התחילה לפני שאמבפה חזר להיות מפלצת וזה בדיוק מה שעלה לנו בתואר האליפות עונה שעברה.
אני בדעה שהם כן יכולים לשחק ביחד, שיכולים להיות צמד קטלני והיסטורי, ויני שחקן יוצר מהרמה הכי גבוה ואמבפה מסיים מהרמה הכי גבוה, אין שום סיבה שלא יצליחו ביחד, הבעיות מתחילות כשמתחילים ל’’גנוב’’ גולים אחד מהשני, פה זה לא המקרה, ויני מעדיף למסור ולייצר.
אתה קצת רך איתו הוא משחק גרוע כבר הרבה זמן ולא משחק כדורגל ‘של אלוף’ או של אחד השחקנים הטובים בעולם או ברמה של 2023-24 מאז השלושער נגד בורוסיה דורטמונד שבאופן קוסמי זו התמונה איתה כתב בסטורי באינסטגרם “ש-2026 תהיה שנה מוצלחת מדרידיסטאס”. שחקני כדורגל סובלים מעליות וירידות אין בעיה, פשוט אצל ויניסיוס יש לו מעין מנגון של הרס עצמי. גם פציעות יכולות להוציא שחקן מפורמה והוא טפו-טפו-טפו כשיר.
קיליאן אמבפה פחות או יותר מינואר הוא שחקן אחר וזה מספיק זמן. ויניסיוס לא דומה לכלום. משחקים שהחמיאו לו עליהם בשלהי העונה שעברה - אף אחד לא היה כותב עליהם מילה טובה ב-2022-23 למשל.
לא רציתי לשפוט את היכולת שלהם לשחק יחד אחרי פרק זמן קצר, ברור שאמבפה היה צריך להסתגל. כן אגיד שמלכתחילה הם לא באמת היו נראים לי חברים טובים עם כל הכבוד לפייק של האינסטגרם. עכשיו אחרי שנה וחצי אפשר לומר שזה לא מתחבר ושזה בטח לא ‘משהו קטלני’.
המועדון צריך ללכת עם קיליאן על פני ויני, לא בגלל כושר נוכחי כזה או אחר. אלה בגלל שקיליאן כשחקן, הוא פחות תלוי בשחקנים סביבו, בכדי לבוא ליידי ביטוי .
יש סיבה שאמבפה מצליח וויניסיוס נחלש. שחקנים גדולים יודעים להתאים את עצמם. אני מבין שהוא יכול לבלוט פחות. אבל לא להיות גרוע לאורך תקופה ארוכה. סורי זה מוגזם. בנוסף הבלאגן שויניסיוס מביא איתו פשוט לא שווה את זה.
ויניסיוס יכול לחזור ליכולת הטובה שלו, אבל הוא צריך כמה דברים בשביל זה: קשרים איכותיים מאחוריו שיידעו לנצל את היתרונות שלו (ואפילו לומר לו מתי להתחיל את הריצה, תשאלו את קרוס חחח) + חלוץ רחבה שיודע לתת גולים. ויניסיוס פרח כשהוא שיחק לצד קארים ולאחר מכן לא מעט גם ליד חוסלו. ויניסיוס צריך חלוץ אמיתי להזין אותו, כדי שהוא יוכל לנצל את המהירות והדריבל שלו באגף. בשנה וחצי האחרונות כמה פעמים ראיתם שויניסיוס פורץ באגף ולא הייתה לו כתובת לבישול ברחבה?!
לשים את אמבפה כחלוץ מרכזי זה דיי לסרס את ויני. אמבפה לעומת זאת הרבה פחות תלוי בגורמים כאלה ואחרים כדי לתרום. זאת דעתי בכל אופן.