ת'רד הפציעות הארור: רודריגו גמר את העונה| גם אמבפה ובלינגהאם פצועים וכנראה ייעדרו משמינית הגמר

מסכים עם חלק ממה שאמרת, השאלה עד כמה אותם שחקנים רוצים ‘להרגיל את עצמם’. הייתי ילד בזמנו וזה קצת שונה אבל היו הרבה כותרות שקראתי בדיעבד ב-2001 שבמגרש יצטרכו שני כדורים כשנמצאים גם לואיס פיגו שהכל עבר דרכו בעונת הבכורה בריאל מדריד, וגם זינדין זידאן.

בעונה הטובה בקריירה שלו ב-2023-24, ויניסיוס ידע לעתים לשחק גם באמצע, או לעשות את התנועה האלכסונית הגאונית הזו. נגד לייפציג בסנטיאגו ברנבאו למשל, נגד אוססונה בחוץ, נגד באיירן מינכן (זו דוגמא קצת פחות טובה כי מן הסתם באיירן עם קו הגנה גבוה ורוב הקבוצות בספרד - לא). זה משהו שכמעט ולא נמצא. וקיליאן אמבפה חלוץ שנוטש הרבה את האמצע והולך שמאלה.

אני גם חושב שוויניסיוס ברצף החלש שלו הגיע למספיק מצבים כדי להבקיע. אני שם בצד את הפנדל נגד ולנסיה שהוא קיבל ככה בברכה כדי להשאיר את אירועי הקלאסיקו מאחור. הוא החמיץ נגד מנצ’סטר סיטי, הוא החמיץ נגד אלאבס עם הבעיטה המסובבת החלשה הזו, הוא החמיץ בקלאסיקו. אם היו לוויניסיוס עשרה שערים עכשיו ולא חמישה הדיבורים היו קצת אחרת.

רשמי - חזרנו לימים האפלים של אנצ’לוטי

שמעו, זה לא נורמלי.

בחיי שאני לא מבין אין הזקן הזה שיכנע את פרז להאריך לשחקן הזה חוזה…

אנדראס כריסטנסן : Hold my beer

מאז קיץ 2022 כשכריסטנסן הגיע לבארסה , הוא נעדר 470 ימים. מנדי רק 371. (טראנספרמארקט)

לפורטה רוצה להאריך לכריסטנסן עכשיו. פרז לא לבד.

ראול אסנסיו משחק כבר מספר שבועות עם שבר בעצם השוקה. הוא מקריב מבריאותו ולוקח סיכום עצום לנוכח מכת הפציעות של הקבוצה. “תקראו לי משוגע אבל עכשיו? אין סיכוי - לא אעצור”, אמר. הבלם כבר יודע שהפתרון לבעיה טמון בעצירה מוחלטת של כחודשיים, בין שישה לשמונה שבועות. זהו זמן חוסר הפעילות המשוער הנדרש כדי להבטיח שהשבר יירפא. וכאן מתנגש הטוב ביותר עבור השחקן עם הטוב ביותר עבור הקבוצה.

ההחלטה להמשיך לשחק הכניסה את הצוות הרפואי לכוננות גבוהה. “ייתכן שמדובר בפציעה קלה, אך המשך המשחק אינו מומלץ. לחץ מכני נוטה להרחיב את הסדק, ואז נכנס לתמונה הסיכון לשבר”, מזהיר ד"ר פדרו לואיס ריפול. אם הפציעה תגיע לרמת חומרה כזו, “אנחנו מדברים על שישה חודשי היעדרות”, מסכם ריפול. אסנסיו חולם גם להגיע למונדיאל. הוא לוחם וימשיך עד שגופו לא יוכל יותר. ריספקט.

בטוח? זה נחמד והכל, ומאוד רומנטי, אבל להמשיך לשחק באינטנסיביות גבוהה יכול להגדיל את זמן החזרה שלו למגרש.

שברי מאמץ זה באמת תחום אפור, ואף אחד לא יכול להשבית אותו מעבר לרצון השחקן עצמו, אבל זה דיי לא אחראי מצדו, בטח בהסתכלות על העובדה שיש לו עוד קריירה לפניו. אני מבין את הרצון של אסנסיו, אבל הסביבה שלו כולל המועדון עצמו צריכים לדעת מתי לשים לו ברקס.

מצד שני, ככה זה בריאל מדריד מאז ומעולם. רק המשחק הקרוב חשוב.

ה”ריספקט” היה לראול אסנסיו בלבד, כמובן שיש את המאמן, הצוות הרפואי וכל מי שאמור לשים לו ברקס (והוא גם לא שחקן כמו קיליאן אמבפה שיכול ‘לכפות’ את עצמו). לדעתי היחס כלפיו פה בפורום לא הוגן, וזו נקודה נוספת למחשבה. זו עוד הוכחה להקרבה שלו עבור הקבוצה. אני אגב לא שמתי לב בכלל שהוא מוגבל פיזית, שהוא איטי יותר, חושש להיכנס לתאקלים או משהו כזה.

קראתי את הדיווח הראשוני על זה לפני שבוע-שבועיים, היום זה כבר קיבל מעין אשרור רשמי מצד המארקה וה-AS. כמובן שגם אני קצת עיקמתי פרצוף ואמרתי שכולם פצועים בקבוצה הזו ועוד אחד לא כשיר במאה אחוז.

קח לדוגמא את המשחק היום, אפילו אין את “בלם החירום” אורליאן טשואמני שמושעה בגלל צהובים, אם אסנסיו לא היה כאן אנחנו בצרה-צרורה. זה משחק קשה נגד ויאריאל ולא היום לדויד אלאבה (הרבה ימים הם לא ‘ימים עבור דויד אלאבה).

למה ריספקט ? הזדמנות שלא תחזור מבחינתו לקבל משחקים רצופים בהרכב וכך להוכיח את עצמו, להציג את זה כאילו מקריב לטובת הקבוצה זה קצת הגזמה.

כן כי תמיד יש רווח לשחקן, ולא כי אנחנו בשנת מונדיאל ועוד פחות מחצי שנה והוא כן מועמד פוטנציאלי, החמרת הפציעה והוא עלול להיעדר חצי שנה. שוב אני לא רופא בריאל מדריד ולא חשוף למידע שהיה עוזר לדעת. זה מרגיש שדין האוסן מכל דבר נפצע, בלם שהגיע מהליגה הפיזית בעולם כמו אנגליה - ועדיין בלופ פציעות, בעוד אסנסיו מתאבד על כל משחק כמו אנטוניו רודיגר שנה שעברה עד שנכנע.

מספר המשחקים של כל בלמי ריאל מדריד העונה:

1.ראול אסנסיו - 23 משחקים

2.דין האוסן - 21 משחקים

3.אדר מיליטאו - 16 משחקים

4.אנטוניו רודיגר - 9 משחקים

5.דויד אלאבה - 7 משחקים (בעיקר כמחליף)

למה?

אז ג’וד כנראה עם מתיחה בירך האחורי. השדרנים אמרו שזה בדרך כלל כחודש בחוץ.

אפשר לדבר על “הפיל שבחדר” כמו שאומרים? שלא יישמע חלילה שאני מתרץ אבל ריאל מדריד נראית כמו חר”פ. זה עניין של הרופאים, של מאמני הכושר, של צוות האימון, אולי של שחקנים שחלק רוצים לתרום אבל הם קצת חסרי אחריות או מבלפים?

ג’וד בלינגהאם מצביע על שריר הירך האחורי כבר בחימום. הוא נפצע בדקה התשיעית אחרי ספרינט ובחוץ לחודש. אלבארו ארבלואה אחרי המשחק: “מה פתאום, הוא היה יכול לשחק”.

זה משחק בית נגד ראיו וייקאנו בתחילת פברואר, אמנם אווירה מתוחה מסביב אבל זו לא באיירן מינכן. יש כאן חוסר אחריות.

זה ממשיך לזה ששחקנים נכללים בסגל כנראה סתם כשהם לא בריאים לשחק וזה קרה עם טרנט אלכסנדר-ארנולד, ועם דין האוסן, וראול אסנסיו נראה מתפרק הוא משחק כבר כמה שבועות עם פציעה, ואנטוניו רודיגר שחזר אחרי פציעה בת שלושה חודשים - שיחק שבעה-שמונה משחקים ברצף ואיזה קטע - נפצע שוב ומאז גמר הסופרקופה נעדר.

יש עומס, יש שחקנים שהם פציעים - נניח דויד אלאבה ופרלאן מנדי ואפילו דני קרבחאל לצערי, אולי גם אדוארדו קמאבינגה. אני גם לוקח בחשבון שאו.קיי האוסן משחק באינטנסיביות אחרת וריאל היא לא בורנמות’ ויש גם משחקים בנבחרת, אבל לדעתי משהו עקום ורקוב. מצב כמו בשנה שעברה שרודיגר משחק כל העונה כמעט חבוש ומדצמבר היה ברור שמתישהו הוא קורס - לא אמור לקרות, לא אמור להיות מצב חירום. ואם אין בלמים שיעלו מישהו מהנוער.

אגב בהקשר זה אני כן מעדכן מדי משחק בדיון הסטטיסטיקה גם את הפציעות וכמה ואיזה משחקים מפסיד כל שחקן. בריאות לכולם

גם באספקט זה הפער בין ריאל לבארסה הוא תהומי לטובת הקטאלנים. בעוד ריאל מדריד לוקחת סיכונים מופרזים בזמני חזרה, וניכר שהכושר של הקבוצה פשוט לא מחזיק הן מבחינת פציעות והן מבחינת אינטנסיביות על הדשא, בארסה מחזיקה סגל קצר, מתפקדת באינטנסיביות גבוהה, והיא מאוד שמרנית בזמני החזרה שלה עם השחקנים.

יש להם מספר שחקנים ספציפיים עם פציעות, שעל כל אחד אני יכול לפרט לגופו מה קרה ולמה, בריאל מדריד זו פשוט התנהלות לקויה.

כנראה שהשחקנים כל כך בדיכאון אחרי ההפסד לבנפיקה והניצחון הדחוק על ראיו וייקאנו, השקיעו מאמץ אדיר כמו שלא נראה מעולם וחואניטו הנפלא ז”ל היה יכול להיות גאה בהם - והרוויחו בצדק: יומיים חופש לריאל מדריד כלומר עד מחר בצהריים.

אני לא יודע מה קורה בקבוצות אחרות ולא חושב שבהכרח צריך את שיטת השכר והעונש אבל זה עדיין נראה לי הזוי. יש רווח של שבוע בין משחק למשחק. השחקנים הולכים על המגרש, או עצלנים או בכושר לא טוב או גם וגם - תחליטו אתם. במועדון הפכו את אנטוניו פינטוס לקדוש, אז זה הזמן לעבוד. אלבארו ארבלואה פתח קייטנה הוא סחבק מדי, איזה כיף בחוג כדורגל שלו. כשצ’אבי אלונסו נתן לשחקנים עוד יום חופש אחרי משחק בחוץ נגד בילבאו ו-0:3 אז ניחא, עכשיו? למה.

לא רק דור רומנו מאוכזב: גם תומאס רונסרו (“התחלנו רע” - כתב בטור דעה ב-AS)| הפרשן ראול וארלה ברדיו מארקה: “ארבלואה מתאמן יותר מהשחקנים שלו” (על ההרגלים שלו)| ואיך לא בלי ‘כתבת חצר’ - “טריטוריית אנטוניו פינטוס” מאת ה-AS.

הפתעה: לפי המארקה, ארדה גולר עמד בראש המבחנים הפיזיים עם המסכות בהוראת אנטוניו פינטוס. על כן בכתבה החמיאו לגולר שעושה הכל כדי להשתפר ולעמוד בדרישות ובציפיות של המועדון - לקחת צעד קדימה בפן הפיזי של הכושר הגופני וכן מסת השריר.

מתוך הכתבה: “המפגש כלל סדרה של מבחנים בהם השחקנים עבדו עם מסכות מטבוליות המסוגלות למדוד חמצן בשאיפה ופחמן דו-חמצני בנשיפה בזמן אמת. טכנולוגיה מסוג זה מאפשרת לצוות האימון לקבל נתונים על הביצועים האירוביים, יעילות הנשימה ויכולת המאמץ של כל שחקן. בהקשר זה, גולר בלט מעל השאר, כשהוא רשם את התוצאות הטובות ביותר בקבוצה. זה רלוונטי במיוחד לאור האופי התובעני של המבחנים והפרופיל של שחקני ריאל מדריד, שעל הנייר חזקים יותר מהשחקן הטורקי”.

הנתונים מראים גם שגולר הוא שחקן שאינו מאט את הקצב במחצית השנייה ונמנה בין השחקנים המובילים בחמש הליגות המובילות באירופה בכל הנוגע לחזרה על מאמצים. גולר מבצע 8% יותר ספרינטים במחצית השנייה, נמדד במספר התאוצות המרביות. יתר על כן, הוא מכסה 6% יותר מרחק בספרינטים במחצית השנייה מאשר בראשונה, ההפך מהירידה האופיינית עקב עייפות. בעוד שרוב השחקנים רואים ירידות של 10-30% במדדים אלה, הנתונים שלו משקפים יכולת התאוששות גבוהה ונפיצות מתמשכת, המפתח לקשר יצירתי הזקוק לספרינטים חוזרים ונשנים בהתקפה. לכן, גולר לא רק שומר על עוצמתו אלא גם מאיץ פיזית במחצית השנייה, דבר המצביע על ניהול מאמץ מעולה.

הבאים בתור אחריו היו פראן גארסיה, פדה ואלוורדה ודויד אלאבה. ביצועיו של המגן השמאלי “היו ראויים לציון במיוחד, כשהוא הפגין כושר גופני שיא למרות שכמעט עזב את המועדון במהלך חלון ההעברות החורפי, כאשר בורנמות’ היא יעדו הסביר. ביצועיו במבחנים מחזקים את מחויבותו לקבוצה ואת היתרון התחרותי שלו”.

בחזרה לטורקי - גולר הוא שחקן ריאל מדריד שמכסה את רוב השטח במשחקים, יחד עם הקשרים אורליאן טשואמני וג’וד בלינגהאם. שלושת השחקנים מכוסים בממוצע 10 קילומטרים כל 90 דקות, והנתון הכולל של הטורקי עומד על 55.6 קילומטרים ב-556 דקות המשחק.

אם הייתי צריך סתם ככה בשלוף להמר על השחקנים הבולטים הייתי הולך על פדה ואלוורדה, אדוארדו קמאבינגה, ג’וד בלינגהאם - כשאין פציעה, אלבארו קארראס, פראן גארסיה, ראול אסנסיו ו-ויניסיוס ג’וניור לאו דווקא בסגל הזה. אפשר לציין גם את אורליאן טשואמני ופרנקו מסטאנטואונו.

דני פלסטלינה סיבאיוס עם עוד פציעת שריר, הפעם בשריר ה soleus הימני.

אנחנו אוהבים לבקר את הצוות הרפואי ומאמני הכושר אבל צריך להודות שיש לנו מספר חריג של שחקנים פציעים בסגל. מנדי, סבאיוס, אלאבה, קרבחאל ומיליטאו פצועים יותר מאשר כשירים. מכל אלה רק את מיליטאו הייתי משאיר בסגל בעונה הבאה. הארכת החוזה למנדי הייתה טעות יקרה.

גם בלינגהאם, רודריגו וטרנט נעדרים מלא מעט משחקים.
רודיגר נהיה פציע אחרי ששיחק בלי הפסקה עונה שלמה.

סבאיוס נפצע לחודשיים, @Razik עכשיו פיטארץ׳ יוכל להתייבש באופן קבוע על הספסל שלנו במקום להתבזבז בקסטיליה.

58 פוסטים אוחדו לנושא קיים: פלייאוף ליגת האלופות: מנצחים 0:1 את בנפיקה במשחק הראשון בפורטוגל| גולאסו של ויניסיוס