ת'רד הפציעות הארור: הנאחס של מיליטאו נמשך, גם גולר גמר את העונה| מחכים לטיבו

ארנצ’ה רודריגס

טיבו קורטואה סובל מפציעה בשריר הארבע ראשי הימני.

הוא ייעדר למשך חודש וחצי.

יש גם דו"ח רפואי באתר הרשמי ואישורים בשער האתרים. פציעה ראשונה שלו העונה ובתזמון די מחורבן והעניין שהוא גם בספק לקלאסיקו נגד ברצלונה.

חדשות נוראיות וזה לא שאני לא מעריך את אנדריי לונין אבל 2023/24 לדעתי הייתה נס. אנחנו מסתמכים לא רק על הצלות פסיכיות של טיבו בכל משחק אלא גם על משחק הרגל שלו ממש כמו בלם. איך הוא תמיד חושב מהר לפני כולם ומוכן לכל תסריט אימה. זה יהיה גדול מדי עלינו לאתגר את באיירן מינכן בלעדיו. הזוי שהיה נראה בריא לגמרי לאורך כל המחצית הראשונה.

תקנו אותי אם אני טועה, אבל יש לו איזו פציעה משביתה לכמה שבועות לפחות פעם בעונה, לא?

זו אותה פציעה שוב ושוב, או פציעות שונות וסתם חוסר מזל?

יש הטוענים שזה הדשא בברנבאו. עקב הפטנט של פלורנטינו, הוא כביכול בולם זעזועים פחות טוב (שכבת אדמה דקה יותר או משהו בסגנון) מה שגורם ליותר פציעות.

לא יודע אם זה קשור לפציעה של טיבו, כנראה שלו.

טיבו קורטואה בהחלט שוער שנפצע יותר מהרגיל, אני אפילו שם בצד רגע את הפציעה הטראגית של 2023/24 בהנחה שזה באמת יכול לקרות לכל שחקן:

2018/19: 2 פציעות - החמיץ 7 משחקים במצטבר
2019/20: החמיץ משחק אחד [בעיות בקיבה - הוחלף נגד ברוז’]
2020/21: לא נפצע
2021/22: לא נפצע
2022/23: 2 פציעות - החמיץ 8 משחקים
2023/24: פציעה אחת אכזרית - החמיץ 47 משחקים
2024/25: 2 פציעות - החמיץ 7 משחקים
2025/26: פציעה אחת עד היום - החמיץ משחק אחד

-אני מודה שאולי אני צריך לבדוק למשל מה קרה אצל יאן אובלק בפרק הזמן הזה, ברור שמנואל נוייר שוער שכן נפצע יותר. אולי זה עניין סגנון המשחק ולא נכון להשוות לעבר. איקר רשם מ-2002-03 שהיה השוער הבכיר טוטאלית ועד 2011-12 - בין 37 ל-38 משחקי ליגה בכל עונה למעט 2010-11. אני לא זוכר פציעה שלו של מעל משחק אחד עד ל-2012-13.
ברור שהכדורגל מתקדם וקורטואה משחק קצת יותר כשחקן שדה אולי אבל עומס המשחקים למשל על איקר היה אותו הדבר, יחד עם נבחרת ספרד שם היה שוער בכיר כמובן פרק זמן מאוד ארוך.

אם אני לונין אני מתחיל לדאוג, כי אצלנו לקחנו את עניין הפציעות 2 צעדים קדימה, אצלנו השחקן לא רק נפצע אלא שגם המחליף הישיר שלו לאותה עמדה נפצע.

רודיגר מיליטאו בתחילת העונה

ארנולד וקרבחאל

אמבפה ורודריגו

קרראס ומנדי

עכשיו קורטואה ולונין ?

מה עם בלינגהם. יהיה כשיר לבאיירן?

נראה שכן למען האמת, אפילו לא שללו אותו [דיווחים בטוויטר] סופית מהדרבי ביום ראשון, עשה חלק מהאימון עם כולם היום. אדר מיליטאו אמור לשוב אחרי פגרת הנבחרות שזה בתאכלס משחק אחד קודם - משחק החוץ נגד מאיורקה ביום שבת 04/04. הוא מתאמן עם הקבוצה כרגיל כבר מספר ימים.
מנגד לגבי טיבו קורטואה צריך לשים לב טוב לתאריכים, הוא בחוץ גם מחצאי גמר ליגת האלופות אם וכאשר ריאל מדריד תעבור את באיירן מינכן

אבל הפציעה היתה במשחק חוץ באתיחאד של סיטי או שאתה טוען לאפקט מצטבר?

דיס-ריספקט גדול מבחינתך.
לונין מעולם לא אכזב כשעלה לדשא. הוא לא טיבו, אין עוד טיבו. אבל הוא מצויין בדרכו שלו.
23/24 זה לא נס. הוא שוער אדיר

הגומלין נגד מנצ’סטר סיטי תרם לו המון והוא היה מצוין, אבל אלה בעיקר הדיפות הפנדלים שאני חלילה לא מזלזל בהן. פשוט הסטטיסטיקה של “33 בעיטות - שער אחד” היא קצת משקרת. זוכר שהכדור כל הזמן היה באוויר סביב הרחבה שלנו אבל זה לא שסיטי הגיעה למצבים של מאה אחוז או שלונין עשה הדיפות כמו טיבו קורטואה. היו לו גם קצת פאלטות בעונה הזו, הגול מברנרדו סילבה במשחק בברנבאו בתחילת המשחק בבעיטה חופשית ממרחק, “שער הרפאים” בקלאסיקו שלא אושר ועוד-ועוד. הוא טוב מאוד כמחליף, אפילו “יותר מדי טוב”. אבל לא הייתי כזה נחרץ שהוא שוער להרכב פותח של קבוצת על אחרת.

במקרה של קורטואה אני באמת לא יודע אם זה קשור, הוא בסופו של דבר שוער. לגבי השאר, לא יודע להגיד אם זה אפקט מצטבר או לא סיכוי גבוהה יותר להיפצע נקודתית.

מקרה קלאסי של הדשא של השכן.

אם היינו רואים את הדשא הזה אצל סיטי, ארסנל או פסז’, עם בדיוק אותן יכולות ואותם ביצועים כמו אלה שאנחנו רואים אצלנו - היינו דופקים כאן על שולחנות כדי שפלורנטינו יחתים אותו אצלנו.
אבל בגלל שהוא כבר אצלנו אז פתאום מתלוננים שהוא ‘גורם לפציעות’, ‘לא בולם זעזועים כמו שצריך’ ועוד כל מיני תלונות וצרות של עשירים.

לא זו הבעיה שלי. הקטע שבגלל הכוכבות והמעמד שלו, הוא סרטן בחדר הלבשה. דמות שלא יצמח לידה דשא.

דו"ח פציעות מאת המארקה: עם הפציעה של טיבו קורטואה ריאל מדריד הגיעה למספר גדול של 51 פציעות העונה ורק חמישה שחקנים מהסגל לא חלק מהמגיפה כלומר לא החמיצו אף משחק בגלל פציעה. אלבארו קארראס הצטרף לאחרונה לרשימה הארוכה גם כן. מדובר בארדה גולר ששיחק בכל 42 משחקי הקבוצה העונה, בוויניסיוס ג’וניור, ברהים דיאס שהיה בחלק מהזמן באליפות אפריקה, פראן גארסיה וגונסאלו גארסיה.

שתי פציעות באוגוסט, ארבע בספטמבר, שבע באוקטובר, 11 בנובמבר, שבע בדצמבר, שבע בינואר, שבע בפברואר ושש במרץ. מצב זה הופך את ההצלחות האחרונות של הקבוצה למרשימות עוד יותר. ללא עשרה שחקנים שאינם זמינים, היא ניצחה את סלטה ויגו ואלצ’ה; עם שבע ושמונה היעדרויות, היא ניצחה את מנצ’סטר סיטי בבית ובחוץ בהתאמה. כעת, עם חמישה שחקנים שאינם זמינים ושלושה שחוזרים מפציעה, היא תתמודד בדרבי.

ריאל מדריד היא הקבוצה השנייה הכי פצועית בלה ליגה העונה, כשרק סביליה עקפה אותה עם 53 פציעות זה הרבה מעבר ל37 הפציעות של ברצלונה או ל-32 של אתלטיקו מדריד. מכשולים פיזיים שוב פקדו את הקבוצה הלבנה, שבעונה שעברה חוותה מספר מדהים של 63 פציעות בשנה שאופיינה בלוח זמנים שחייב אותן להתחרות במשך 11 חודשים בשבעה מפעלים האחרון שבהם היה גביע העולם למועדונים.

פרלאן מנדי הוא השיאן - החמיץ העונה 26 משחקים. אבל לריאל מדריד יש עוד שלושה שחקנים שהחמיצו יותר מ-20 משחקים: אדר מיליטאו (24), אנטוניו רודיגר (22) וטרנט (21). חמישה אחרים החמיצו יותר מעשרה משחקים: קמאבינגה (10), אמבפה (10), בלינגהאם (14), קרבחאל (17) ואלאבה (14) . חמישה שחקנים נעדרים יותר ממאה ימים: מנדי, מיליטאו, רודיגר, טרנט וקרבחאל . נתונים אלה משקפים את הבעיה החמורה שעמה מתמודדת ריאל מדריד, שאילצה את המועדון לנקוט פעולה, עם חזרתו של אנטוניו פינטוס שעדיין לא נשאה פרי.

מוודא שכולנו ביישור קו.

אנחנו לא מדברים על המאמבו ג׳מבו עם הצוות הרפואי כי יש קונצנזוס שמשהו מסריח קורה בשדרה הניהולית של המועדון והסיפור הזה כל כך מביך ופתטי שהוא מצחיק.

נכון?

יודעים להגיד אם הסיפור הזה נכון?
ובמידה וזה נכון, הוא לא שם לב שבודקים לו את הרגל הלא נכונה??

זה הגיוני אולי רק אם הבדיקה הייתה בהרדמה והוא לא היה שם כדי לתקן אותם. אחרת הוא מפגר לא פחות.

אמבפה והצוות הרפואי בריאל מדריד, אילוסטרציה -

לי זה הזכיר את הקטע האלמותי הזה:

מישהו שמעורה בפרטים (@SantiagoBernabeu ?) יכול להסביר עד כמה הסיפור אמין? והאם ומתי החליפו צוות רפואי?

אגב, אמבפה כמובן הכחיש את הסיפור.