יונתן קריא כתב על זה אתמול -
"בימים האחרונים סיפור גדול מתפוצץ סביב אמבפה אז למי שפספס הנה השתלשלות האירועים ומי אשם…
אמבפה פצוע סביב חודש אחרי שהצוות הרפואי של ריאל מדריד אבחן אותו בשני למרץ עם נקע ברצועה בברך שמאל ושהוא יטופל בצורה שמרנית, כלומר, ללא ניתוח. ההודעה יצאה ללא מידע על איזה רצועה נפגעה.
בהמשך אמבפה ממשיך לשחק עוד כמה משחקים והמצב מחמיר.
מכאן התחילו שמועות על איזה רצועה נפגעה והאם יש פציעה אחרת/נוספת שריאל מסתירה מאיתנו.
בכל מקרה, אמבפה לאחרונה לא היה מרוצה מהטיפול, ההתקדמות שלו והאבחון של ריאל והוא טס לצרפת לקבל דעה שניה מרופאים הנבחרת.
הם טענו שיש קרע ברצועה הצידית בברך שמאל, LCL, אותה ברך שריאל אבחנו בה “פגיעה ברצועה”.
ואתמול, כתב ספרדי, הוציא ידיעה שטוענת שריאל בכלל בדקו את ברך ימין ועשו MRI לברך ימין.
בידיעה הוא ציין שזה “CONFIRMED”- מאושר ולא סתם שמועה.
כמובן שאין מידע רשמי מריאל, ולמעשה, מאז אותו דיווח בשני למרץ, לא מצאתי שום דיווח רשמי על מצבו של אמבפה מריאל.
אבל העובדות הידועות רחוקות ממה שציין הכתב. בפועל, ההדלפות הצרפתיות אמרו כי הוא נבדק קודם בברך ולא רק בברך ימין. בנוסף, לא מצאתי מידע על MRI ובכנות, אני חושב שזה סתם פיצוץ על כלום.
בפועל, אין דיווח רשמי על טעות כזאת או אחרת ואני אפילו חושד שהייתה פה התנהלות תקינה וכדי להסביר אני אספר לכם איך עובדת בדיקה.
מטופל מגיע לבדיקה ומתחילים בתשאול.
מה קרה? איך זה קרה? מה הרגשת מיד אחרי? איך זה התפתח בהמשך ועוד אלף שאלות בהתאם לתשובות.
אחרי זה עוברים להסתכלות ובדיקה.
לדוגמא אם בתשאול יש לי חשד שהמטופל קרע את הרצועה הצולבת הקדמית אני אגש לברך הבריאה ואבצע מבחן מגירה קדמי נגיד (מבחן הבודק את יציבות הברך במישור הקדמי-אחורי), מיד לאחר מכן אבצע אותו מבחן באותה צורה לברך הפגועה, כדי להשוות בניהם.
זה בגלל שיש אנשים עם עם טווח תנועה מוגבר מה"נורמה" בברך ובדיקה יכולה להיראות חיובית על אדם עם תנועת יתר.
אז מאוד הגיוני ומקובל לבדוק את הברך הבריאה, למעשה, זאת רשלנות לא לבדוק.
לגבי ה-MRI, זה יותר מורכב.
אם עשו לו MRI בשתי הברכיים, אז זה מרשים. לא נחוץ, אבל מרשים.
אבל אם עשו לו MRI רק בברך ימין, אז תכלס, זאת יותר אשמתו של אמבפה מכל אחד אחר.
יש מספר שלבים לפני הבדיקה בהם הטכנאי מוודא איזה ברך נבדקת עם הנבדק את השחקן וגם כששוכבים במכונה שמים גליל סביב הברך הנבדקת ובשום שלב הוא לא קם ואמר: “אחי, זאת הרגל השניה”.
עכשיו בוא נלך לאמבפה עצמו ונראה את הציטוטים האחרונים שלו בנושא הפציעה.
אני לא יודע מילה בצרפתית אך אמבפה צוטט אומר שני משפטים:
“Se han dicho cosas falsas sobre mi rodilla" ו- “Encontré el diagnóstico correcto en París”
ובתרגום חופשי זה אומר: "נאמרו דברים לא נכונים על הברך שלי” ו-“מצאתי את האבחנה הנכונה בפריז”.
כלומר שכן היה פער בין האבחנה של ריאל לבין הצוות הרפואי הצרפתי אבל זה לא אומר שבדקו את הברך הלא נכונה או עשו MRI לימין.
אז אני לא מצאתי שום הוכחה לפשלה רפואית.
אז למה כל זה קרה בכלל?
הכל בגלל העמימות מהצד ריאל.
לא הגיוני שאחד הכוכבים הגדולים בעולם פצוע כמעט חודש והם מוציאה הודעה אחת שלא אומרת הרבה.
זה גרם לגל שמועות עצום.
אני שמעתי וקראתי על 4 פציעות שונות ש"אבחנו אותו", מה האמת? מי יודע.
אבל כשאחד הכוכבים הגדולים בעולם פצוע ואין מידע לאוהדים ולכתבים, במיוחד לקראת הטורניר ההגדול בעולם, המונדיאל, כל מילה לא במקום הופכת לכותרות מפוצצות.
בפועל? אני לא חושב שהייתה פה דרמה מיוחדת.
סביר להניח שריאל בדקו את שתי הרגליים ויכול מאוד להיות שיש אבחנות שונות בין הצוות הרפואי של ריאל לצרפתי.
גם ככה לקראת המונדיאל יש המון אינטריגות וויכוחים בין הצוותים של מועדונים לנבחרות, אבל על זה אני אדבר בכתבות ההכנה לקראת המונדיאל, תעקבו."
אולי ל - @Aimarito יש גם תובנות בנושא.