ת'רד הפציעות הארור: רודריגו גמר את העונה| קורטואה יחמיץ את באיירן מינכן

אני לא מאמין לסיפור הזה. בכללי RMC הוא מקור קטלוני ומפה אפשר לעשות את האחד ועוד אחד בקלות.

עריכה: אני רואה שזה פורסם באאוטלטים נוספים שמזוהים גם עם ריאל מדריד. ידוע כבר שהם לא העפרונות המחודדים בקלמר, אבל זו רמה אחרת של ליצנות. מדהים לראות איך שמותג הכדורגל הכי מצליח בעולם מנוהל בכזו שרלטנות.

RMC? קטאלוני?
זו רשת צרפתית עד כמה שידוע לי.

טעות שלי.

זה נשמע מונפץ חלוטין, במיוחד כשמתחשבים בעובדה שכשעושים MRI על הברך הרופאים שמים מתקן סביב הברך שנבדקת ונסרקת. ככה שבשביל שהסיפור הזה יהיה אמיתי צריכים להיות כמה צירופי מקרים מאוד ספציפיים:

1. אמבפה צריך לא להעיר על זה ששמים לו את המתקן סביב הברך הלא נכונה, וגם לאורך כל הסריקה עצמה.
  2. הרופאים צריכים להתעלם ממה שכתוב בדוחות/בדיקות הקודמות שהמליצו על הMRI על הברך הנכונה.

בהינתן ואני לא מאמין שאף אחד מהצדדים עד כדי כך מטומטם, או בעל אינטרס לשבש בדיקות, ואין אסמכתא או מקור לדיווח מRMC, אני חושב שזה חרטא.

במקרה הכי קיצוני שאני יכול לדמיין אולי איזה סטאז’ר התחיל בטעות לשים לאמבפה את המתקן על הברך הלא נכונה והוא תיקן אותו לפני הבדיקה, ומזה RMC מנסים לסחוט כותרות וקליקים. אבל גם זה נשמע לי מופרך לחלוטין.

אני מנחש שאם זה אכן נכון, פשוט צילמו את שתי הברכיים והסתכלו רק על אחת / הכלילו מהתוצאה של אחת לשניה.

זה אומנם נשמע חריג, אבל רשלנות רפואית זה דבר שקורה… אולי @Aimarito ידע לספר כמה סביר זה נשמע.

ב MRI מי שמפעיל את המכשיר ומי שדואג לשים את כל העזרים זה טכנאי רנטגן, רופאים לא קשורים להליך בעליל, מה שכן הם פועלים לפי מה שרשום בהפנייה, אם רשום רגל ימין הם עושים MRI לרגל ימין, אם לשמאל אז לשמאל ואם שתיהן אז לשתיהן…

יונתן קריא כתב על זה אתמול -

"בימים האחרונים סיפור גדול מתפוצץ סביב אמבפה אז למי שפספס הנה השתלשלות האירועים ומי אשם…

אמבפה פצוע סביב חודש אחרי שהצוות הרפואי של ריאל מדריד אבחן אותו בשני למרץ עם נקע ברצועה בברך שמאל ושהוא יטופל בצורה שמרנית, כלומר, ללא ניתוח. ההודעה יצאה ללא מידע על איזה רצועה נפגעה.

בהמשך אמבפה ממשיך לשחק עוד כמה משחקים והמצב מחמיר.

מכאן התחילו שמועות על איזה רצועה נפגעה והאם יש פציעה אחרת/נוספת שריאל מסתירה מאיתנו.

בכל מקרה, אמבפה לאחרונה לא היה מרוצה מהטיפול, ההתקדמות שלו והאבחון של ריאל והוא טס לצרפת לקבל דעה שניה מרופאים הנבחרת.

הם טענו שיש קרע ברצועה הצידית בברך שמאל, LCL, אותה ברך שריאל אבחנו בה “פגיעה ברצועה”.

ואתמול, כתב ספרדי, הוציא ידיעה שטוענת שריאל בכלל בדקו את ברך ימין ועשו MRI לברך ימין.
בידיעה הוא ציין שזה “CONFIRMED”- מאושר ולא סתם שמועה.

כמובן שאין מידע רשמי מריאל, ולמעשה, מאז אותו דיווח בשני למרץ, לא מצאתי שום דיווח רשמי על מצבו של אמבפה מריאל.

אבל העובדות הידועות רחוקות ממה שציין הכתב. בפועל, ההדלפות הצרפתיות אמרו כי הוא נבדק קודם בברך ולא רק בברך ימין. בנוסף, לא מצאתי מידע על MRI ובכנות, אני חושב שזה סתם פיצוץ על כלום.

בפועל, אין דיווח רשמי על טעות כזאת או אחרת ואני אפילו חושד שהייתה פה התנהלות תקינה וכדי להסביר אני אספר לכם איך עובדת בדיקה.

מטופל מגיע לבדיקה ומתחילים בתשאול.
מה קרה? איך זה קרה? מה הרגשת מיד אחרי? איך זה התפתח בהמשך ועוד אלף שאלות בהתאם לתשובות.

אחרי זה עוברים להסתכלות ובדיקה.
לדוגמא אם בתשאול יש לי חשד שהמטופל קרע את הרצועה הצולבת הקדמית אני אגש לברך הבריאה ואבצע מבחן מגירה קדמי נגיד (מבחן הבודק את יציבות הברך במישור הקדמי-אחורי), מיד לאחר מכן אבצע אותו מבחן באותה צורה לברך הפגועה, כדי להשוות בניהם.
זה בגלל שיש אנשים עם עם טווח תנועה מוגבר מה"נורמה" בברך ובדיקה יכולה להיראות חיובית על אדם עם תנועת יתר.

אז מאוד הגיוני ומקובל לבדוק את הברך הבריאה, למעשה, זאת רשלנות לא לבדוק.

לגבי ה-MRI, זה יותר מורכב.

אם עשו לו MRI בשתי הברכיים, אז זה מרשים. לא נחוץ, אבל מרשים.
אבל אם עשו לו MRI רק בברך ימין, אז תכלס, זאת יותר אשמתו של אמבפה מכל אחד אחר.

יש מספר שלבים לפני הבדיקה בהם הטכנאי מוודא איזה ברך נבדקת עם הנבדק את השחקן וגם כששוכבים במכונה שמים גליל סביב הברך הנבדקת ובשום שלב הוא לא קם ואמר: “אחי, זאת הרגל השניה”.

עכשיו בוא נלך לאמבפה עצמו ונראה את הציטוטים האחרונים שלו בנושא הפציעה.
אני לא יודע מילה בצרפתית אך אמבפה צוטט אומר שני משפטים:
“Se han dicho cosas falsas sobre mi rodilla" ו- “Encontré el diagnóstico correcto en París”
ובתרגום חופשי זה אומר: "נאמרו דברים לא נכונים על הברך שלי” ו-“מצאתי את האבחנה הנכונה בפריז”.

כלומר שכן היה פער בין האבחנה של ריאל לבין הצוות הרפואי הצרפתי אבל זה לא אומר שבדקו את הברך הלא נכונה או עשו MRI לימין.
אז אני לא מצאתי שום הוכחה לפשלה רפואית.

אז למה כל זה קרה בכלל?
הכל בגלל העמימות מהצד ריאל.
לא הגיוני שאחד הכוכבים הגדולים בעולם פצוע כמעט חודש והם מוציאה הודעה אחת שלא אומרת הרבה.
זה גרם לגל שמועות עצום.
אני שמעתי וקראתי על 4 פציעות שונות ש"אבחנו אותו", מה האמת? מי יודע.

אבל כשאחד הכוכבים הגדולים בעולם פצוע ואין מידע לאוהדים ולכתבים, במיוחד לקראת הטורניר ההגדול בעולם, המונדיאל, כל מילה לא במקום הופכת לכותרות מפוצצות.

בפועל? אני לא חושב שהייתה פה דרמה מיוחדת.
סביר להניח שריאל בדקו את שתי הרגליים ויכול מאוד להיות שיש אבחנות שונות בין הצוות הרפואי של ריאל לצרפתי.
גם ככה לקראת המונדיאל יש המון אינטריגות וויכוחים בין הצוותים של מועדונים לנבחרות, אבל על זה אני אדבר בכתבות ההכנה לקראת המונדיאל, תעקבו."

אולי ל - @Aimarito יש גם תובנות בנושא.

אני יודע שמדובר בטכנאי רנטגן,אבל תודה שהבהרת את זה כי מהניסוח שלי זה לא ברור מאליו.

בכל מקרה הכוונה הייתה לציין שבשביל שהתרחיש הזה בכלל יתקיים, היה צריך להתעלם לחלוטין ממה שנכתב בהפנייה מהרופא. לכאן או כאן זה עדיין לא סביר בעליל שאמבפה התלונן על כאבים בברך אחת, ערך בדיקות ראשוניות עם רופא על אותה ברך, קיבל הפנייה לצילום MRI על אותה הברך, ואז באורך פלא הטכנאי ביצע צילום על הברך השניה מבלי שאמבפה יתקן אותו על הטעות או יציין את זה לפני הצילום עצמו.

יכול להיות שבאמת צילמו את שתי הברכיים בכל מקרה ומפה נובעת הטעות כי יש שתי אבחנות שונות, אבל הטענה שבדקו את הברך הלא נכונה נשמעת לי הזויה ומאוד לא אמינה.

בכל מקרה, יותר חשוב שאמבפה לא יפצע שוב עם הנבחרת ויחזור לעצמו מאשר שמועות נוספות על הצוות הרפואי של ריאל.

בינתיים מבאפה מכחיש את כל הסיפור.
כמובן שזה לא מרגיע אף אחד, כי ברור שזה מה שהוא יגיד.

זומנתי פעמיים אז זו דעתי בנושא:

1. Mri בקבוצות הללו זה לא סיפור. כל מועדון מחזיק מיני בית חולים כדי לאפשר זמינות שיא. כשהייתי בברצלונה, כל צוציק שהתנפחה לו הברך קיבל mri באותו רגע. אז אמבפה?
  2. האם תיאורטית יכולים להסתכל על ברך לא נכונה? סיפור קצת מוזר. זה אפשרי תיאורטית, וכנראה שעשו לו mri גם לשתי הברכיים כדי להשוות. האם הסתכלו אולי בתמונות עצמן על הברך הלא נכונה? גם יכול להיות.
  3. המרדף אחרי סימפטומים ואבחנות קורה שמנסים להסביר מה קורה קלינית בברך אצל שחקן שלא מצליח לחזור לשחק. אתה רואה תמונה כלשהי שלא מסבירה מה קרה בברך אז כבר מתחילים לראות “stripes and zebras”, או במלל חופשי “לדמיין אבחנה” או לחפש אחת בכוח שמסבירה את הסיטואציה.
  4. אתם עומדים? אולי כדאי שתשבו לקראת הידיעה הבאה: רופאים טועים. בטח אורטופדיים שלכל אחד הניסיון שלו וההתמחות שלו. רק לא מזמן נתקלתי בכאב לא מוסבר אצל מטופל בן 16 אחרי ניתוח אותו עבר אצל אורטופדית ברכיים לצעירים. היא ניסתה לחפש הסבר ולא ממש נראה שהצליחה, וכבר הכניסה את המטופל לסבבים של זריקות בלוק עצבי כדי להקל עליו ולאפשר לו להתאמן. הצעיר עבר למומחה ברך אחר שהסביר לי שלפעמים שאריות של שתל מקצה התפירה יכולות להתפרס באיזורים מסויימים ולייצר את הכאב אותו המטופל מתאר אם התפירה לא הרמטית מספיק בקצה. תחשבו על הרזולוציה פה. עם כל המקרים אותם ראיתי, לא שמעתי על משהו כזה מעולם, וגם אותו רופא הודה: “ אלו מסוג הדברים שאתה מבין רק אחרי שעשית את הניתוח הזה מאות אם לא אלפי פעמים, ורק אז אתה לפעמים נחשף לזה אם אתה בכלל מבין שזה זה”. לא כל טעות או פיספוס בעולם הרפואה הוא טריוויאלי, או הזוי לכדי רשלנות, אלא לפעמים צריך כמה זוגות עיניים וגם זמן התפתחות להבין את האבחנה עד הסוף. אמבפה עשה בשכל, ואכן יכול להיות שבפריז נפל על מומחה שקלע באבחנה.

בקצרה, יכול להיות שיונתן קריא צודק וזה יצא מהקשרו, תיאורטית יכול להיות שטעו באבחנה. לטעות ברגל זה קיצוני מהרבה בחינות, נותר רק לתהות מי מאשש דבר כזה. אותה “עמימות” מצד ריאל מדריד לדעתי גם מגיעה מהצורך לייצר שקט סביב החזרה של אמבפה כי לא הצליחו להחזיר אותו והעדיפו לנסות לצמצם את הרעש התקשורתי סביב זה. כל דבר אחר בגדול מרגיש כמו ספקולציה.

תודה, כרגיל כיף לקרוא.

מה מבחינת אמבפה (המטופל)? יש סרט כזה שבודקים לו את הרגל הלא נכונה והוא לא אומר כלום?

לאדם הסביר זה לא יקרה, אבל כשזה נוגע לשחקנים לפעמים זה מאוד פרסונלי. כבר קרה לי ששחקן פשוט הגיע, בקושי החליף איתי מילה, היה בכלל בטלפון והגיע בשביל שיטפלו בו כאילו אני תאילנדית ב foot massage. האם זה יכול להיות הסיטואציה הפציעה כזאת מול רופאי הקבוצה? עוד לא נתקלתי בכנות.

ה-AS: “הספירה לאחור של הקייזר”. אדר מיליטאו ייכלל בסגל נגד מאיורקה לאחר פגרת הנבחרות ואף צפוי להשתלב כמחליף למספר דקות. הסוף לייסורים שלו קרוב מאוד. שלושה חודשים ו-21 ימים לאחר שנפצע נגד סלטה ויגו בסנטיאגו ברנבאו, הבלם השלים שלושה אימונים מלאים עם הקבוצה ומרגיש מצוין, ללא כאבים. שינוי הקצב חזר, הספרינטים, כמובן הרעב שם. אלבארו ארבלואה מחכה לו. עד לפציעה היה שחקן הרכב קבוע כמובן.

ריאל מדריד מתחילה לחדש את אימוניה עם חלק מנציגינו בנבחרות וחזרו לא פחות משבעה שחקנים, שהקדימו את שובם למדריד ביום אחד. הצרפתים קיליאן אמבפה, אדוארדו קמאבינגה ואורליאן טשואמני התאמנו עם היתר; אנטוניו רודיגר הסתפק באימון בחדר כושר; דין האוסן וגונסאלו גארסיה יחד עם ברהים דיאס הסתפקו באימון שחרור. מי שמנצל את פגרת הנבחרות הזו לעוד ועוד אימונים הוא אדר מיליטאו.

-אצל באיירן מינכן: הארי קיין לא שיחק דקה במדי הנבחרת האנגלית, הוא סוחב איזושהי פציעונת ויעבור בדיקות היום.

לפי מה שהבנתי זה לא כלכך פציעונת
הוא עשוי להיעדר 4-5 שבועות מה ששם אותו בחוץ בשני המשחקים מולנו. ברכה.

ריאל מדריד ממשיכה לקבל חזרה את שחקני הנבחרות. היום הצטרפו גם ג’וד בלינגהאם (לא שיחק כלל במדי הנבחרת) פרנקו מסטאנטואונו וארדה גולר. פדה ואלוורדה המושעה שהיה תחת עומס גדול - קיבל יום חופש באישור המועדון. גם ויניסיוס ג’וניור היה בוולדבבאס אבל לא התאמן, הסתפק בפיזיותרפיה וטיפולים - אין פציעה אלא עייפות. מחר ייערך כמובן האימון המסכם ונדע האם יש סיכוי שוויני יקבל מנוחה לקראת באיירן מינכן. מחר גם “תאושר” חזרתם של אדר מיליטאו כאמור, דני סבאיוס שקיצר את זמן ההחלמה בשבוע וכן ראול אסנסיו שנעדר לאחרונה. לריאל מדריד יהיו 20 שחקני סגל מהקבוצה הבוגרת+טיאגו פיטארץ’.

-פרלאן מנדי השלים את רוב האימון של הקבוצה היום, אומרים שייכלל בסגל אפילו לג’ירונה כאשר בריאל מדריד בונים עליו לקראת הגומלין נגד באיירן מינכן בעוד שבוע.

-בינתיים במארקה חושפים מדוע נעדר ראול אסנסיו מהסגל בחלק מהמשחקים האחרונים. חילוקי דעות עם המאמן אלבארו ארבלואה, לאחר שזה הדיח אותו מההרכב במשחק נגד מנצ’סטר סיטי - עלו לבלם הצעיר ביוקר. נטען כי אסנסיו היה אמור לשוב להרכב נגד אלצ’ה אולם זמן קצר לפני החימום של הבוגר, הוא הגיע למשרדו של אלבארו ארבלואה בליווי רופא והודיע למאמן שהוא לא כשיר. ארבלואה לא אהב את זה. הוא נאלץ להשתמש באנטוניו רודיגר, שהיה אמור לנוח, וגם הבלם הגרמני התאכזב כי חשב שהגוף שלו צריך לחזור לעניינים יותר לאט. בסוף אסנסיו לא היה בסגל גם בדרבי. אסנסיו התנצל בפני המאמן אבל ארבלואה רצה שייעשה זאת מול הקבוצה.
“המצב החמיר מהצפוי משום שאסנסיו לא הרגיש שהוא חייב להתנצל בפני חבריו לקבוצה. והוא לא עשה זאת בהתחלה. “האם למישהו יש משהו לומר?” שאל ארבלואה בסוף אחת ההתקהלויות לפני האימון, בתקווה לגרום לאסנסיו להתנצל. הבלם הוריד את ראשו ולא דיבר. ללא התנצלות, הוא צבר היעדרות מהסגל אחת אחרי השנייה”. עוד נטען כי אסנסיו הבין שהוא חייב לעשות את הצעד ולשים לזה סוף, גם כשבמקביל עלו דיווחים ברשתות החברתיות על “חיי הלילה שלו”.

אני לא יכול להתווכח עם הפרסום במארקה והילד טעה אבל אני רוצה לצאת להגנתו ולהזכיר כי אסנסיו שיחק פצוע והקריב מעצמו למען הקבוצה. בכל מקרה לאחרונה יצא מהלופ לגמרי.

קצת פתטי להיות גיבור על אסנסיו ולתת לויני לעשות מה שבא לו.

זה לא קצת, זה שיא הפתטיות.

גם אני הייתי רוצה שיעשו לויני סדרת חינוך, אבל יש הבדל גדול בין כוכב ששווה 100+ מיליון לבין שחקן נוער בינוני.