המקור היחיד שדיווח על מה שקרה זה המארקה, ומעבר לכך ההחלטה של אלבארו ארבלואה לפתוח עם דין האוסן לאחרונה גם התבררה כהגיונית מקצועית. אבל כן הייתי מציין את ראול אסנסיו לטובה, הוא שיחק, בזמן שלא היו בלמים - עם פציעה לא פשוטה, סיכן את עצמו, ראו גם שהמהירות שלו נפגעה כתוצאה מכך וברור שזו התכונה הכי חזקה שלו [שבלעדיה הוא לא היה בקבוצה], ולדעתי צריך להעריך את זה. אני מחבב אותו. עוד נזדקק לו בקצב הפציעות של שחקנינו.
דין האוסן בתנופה יחסית, ולגבי חלוקת הכדור אין שאלה בכלל, הוא כבר לא רושם איבודי כדור מפגרים (נגד באיירן מינכן אגב הייתה לו יציאה נהדרת קדימה אבל היה עדיף למסור ולא לנסות להיכנס לרחבה). אבל מבחינת פעולות הגנה נטו אני חושב שעדיין יש לו חסרונות גדולים ולא משוכנע שהוא עדיף על אסנסיו. במצב של דאיו אופמקאנו היה שם פספוס גדול שלו עם הראש, לא תמיד אנחנו מרוויחים מזה שהוא 1.90.
לא פציעה שגרתית ועדיין נורא: ראול אסנסיו בבית החולים כשהוא סובל מהקאות בלי סוף כבר כמה ימים וירד שישה קילו - דלקת גסטרואנטריטיס [זיהום במערכת העיכול]. זו הייתה הסיבה לכך שנעדר מהסגל מהגומלין נגד באיירן מינכן והוא לא יהיה זמין גם לקראת המשחק נגד אלאבס ביום רביעי. אגב זו הפעם הרביעית העונה שהוא סובל מדלקת מסוימת ונעדר בגלל מחלות שונות ולא פציעה “רגילה”. יצא גם “דו"ח פציעה” של המועדון - שני משפטים כמובן.
בסוף נובמבר הוא החמיץ את הנסיעה למונטיליבי (המשחק נגד ג’ירונה) עקב דלקת קיבה ומעיים, בתקופה בה היה הבלם הטבעי היחיד הזמין של הקבוצה. בדצמבר, סבל מחום מה שמנע ממנו להשתתף במשחק גביע המלך נגד טאלאברה ברגע האחרון. בפברואר, שפעת מנעה ממנו להתאמן יומיים לפני משחק הבית נגד ריאל סוסיאדד, אם כי באותו מקרה הוא אכן החלים בזמן כדי לשחק.
ראול אסנסיו חזר לאימונים עם הקבוצה לאחר שסבל לאחרונה מווירוד בקיבה מה שגרם לו לאבד שישה קילוגרם ממשקלו. סביר להניח שייכלל בסגל למשחק נגד בטיס ביום שישי| לגבי אדר מיליטאו - אתמול בלילה דווח כי מבדיקה ראשונית מיליטאו לא נפצע אבל הביע חשש אחרי הכאבים שהרגיש והוחלף כאמצעי זהירות. בדיקת ה-MRI נקבעה למחר. האימון למחרת משחק הוא אימון שחרור כלומר בעיקר חדר כושר וכדומה, ולכן אין פרטים על אדר.
-גולר שנפצע נגד אלאבס, החזיק מעמד עד עכשיו עם פציעה ראשונה העונה והוא היחיד ששיחק בכל 50 משחקיה של ריאל מדריד העונה. הפציעה בשריר הירך האחורי תשבית אותו לחודש, אולי יותר אבל הוא יהיה במונדיאל.
-מיליטאו קצת יותר מתנדנד לגבי הגביע העולמי. הפציעות לא הניחו לו. נפצע בדצמבר נגד סלטה ויגו ונעדר לארבעה חודשים, שב להרכב לא מזמן - נגד ג’ירונה, ונפצע שוב, רשם רק 21 הופעות השנה. במארקה נכתב: "התחושות בריאל מדריד היו כמו רכבת הרים. שפת הגוף של השחקן לא בישרה טובות, אבל ריאל מדריד שלחה מסר של ביטחון בסוף המשחק. “נראה שהוא הרגיש התכווצויות”, אמר ארבלואה, שלא התחייב להיעדרות ממושכת אך הציע ביטחון, בתקווה שההעדרות תהיה קצרה. הבדיקות, עם זאת, גילו פציעה משמעותית.
אופ"א הרחיקה את ג’יאנלוקה פרסטיאני משלושה משחקים בגין התנהגות ‘מפלה’ ועוד שלושה על תנאי. הקשר שהתעמת עם ויניסיוס ג’וניור חטף בגדול ואופ"א מבקשת מפיפ"א להאריך את ההשעייה וגם למנוע ממנו לשחק אולי במונדיאל. נזכיר כי פרסטיאני היה מושעה ממשחק הגומלין בסנטיאגו ברנבאו. מתוך המארקה: "פרסטיאני הושעה על ידי אופ"א בגין התנהגות מפלה (הומופובית) . כך הודיעה ביום שישי ועדת הבקרה, האתיקה והמשמעת של הגוף המנהל האירופי, שפרסמה את החלטתה לאחר חקירה של פעולותיו של שחקן בנפיקה במהלך משחק ליגת האלופות נגד ריאל מדריד ב-17 בפברואר. אופ"א ביקשה מפיפ"א להאריך את ההשעיה ברחבי העולם, מה שאומר שפרסטיאני עלול להחמיץ את גביע העולם.
עם זאת, להשעיה יש הסתייגות חשובה. שלושה מתוך ששת המשחקים הללו כפופים לתקופת ניסיון של שנתיים החל ממועד ההחלטה. במילים אחרות, פרסטיאני יצטרך לרצות שלושה משחקים מהשעיה, בתנאי שלא יחזור על עבירות דומות במהלך התקופה.
אני לא מבין משהו. אין זכר לגזענות, בסוף הוא הומופוב?
אז ויניסיוס, קמבינגה, צ’ואמני ומבאפה, שהעידו ששמעו אמירות גזעניות, הם שקרנים?
אבל זה בסדר, לשקרנים אין עונש.
או שזה מילה שלו מול מילה שלהם והם לא שקרנים אבל אף אחד לא יכול להוכיח מה באמת קרה שם.
קריאות הומופוביות היו ואת זה היה אפשר לראות, לגבי הקריאות הגזעניות אין באמת אפשרות להוכיח משהו פה, אז למה מיד החלטת שהם שקרנים?
איך אפשר לראות קריאות הומופוביות, אבל אי אפשר לראות קריאות גזעניות? תסביר.
למיטב הבנתי, אופ’'א עשו תחקיר וזאת המסקנה של התחקיר. פרסטיאני קרא לויניסיוס קריאות הומופוביות. כלומר לא היו קריאות גזעניות. אז מי שטען ששמע כאלה, הוא שקרן.
לא מבין את הדיון הזה, אמבפה וקמאבינגה שמעו אותו קורא קריאות גזעניות אבל בגלל שכיסה את הפה אי אפשר להוכיח זאת, השחקן עצמו הודה שהוא קרא קריאות הומופוביות כשהוא כיסה את הפנים ולכן הענישו אותו לפי מה שאפשר להוכיח.
לא אתחיל לחפש עכשיו משהו שהיה לפני כמה חודשים, באותה פרשה פורסם בכל מקום שהשחקן עצמו הודה שהשמיע הערות הומופוביות שבספרדית נשמע קרוב לקוף ולכן אולי מזה הבילבול של קמאבינגה ואמבפה.
זה לא פורסם באף מקום שאני קורא, והיום זאת הפעם הראשונה שאני שומע על זה.
אני קורא כל יום במארקה, ב MD, ובשני חשבונות של אוהדי בארסה שאוספים ידיעות מכל צני צקומות.
דבר כזה לא הייתי מפספס.