ת'רד הפציעות הארור: מיליטאו, מנדי ורודריגו ייעדרו לזמן רב

הוא זכאי עד שהוכח אחרת. לא הוכח? הוא זכאי.

לא הוכיחו זאת פרשנות שלך. הפרשנות שלי להודעה של אופ’'א היא שהוכח שלא היה שום דבר גזעני, אחרת הם היו מציינים משהו.

לדבריך, הוא קיבל עונש כבד על סמך מילת רחוב שהוא בטיפשותו הודה שאמר. אני רואה שחקנים מקללים אחד את השני בכל משחק, ולא מקבלים עונשים. אני לא מאמין לגירסה שלך, היא לא הגיונית.

כך או כך אופ’'א יוצאים מפגרים מהסיפור.

שוב פעם, מבחינת אופ"א הוא זכאי, מבחינתי זה לא שולל שהוא אמר את הדברים האלה…

התלבטתי אם לכתוב את דעתי בגלל שזה פורום מדריד, אבל זה נושא מורכב שמקומו בפורום הכללי (מעבר לספורטיבי) אז יאללה.

קודם כל, זה בסדר להחליט למי להאמין ולמי לא, אבל מדובר פה בנושא משפטי, אז אין לתחושה, לאמונה ולרגש מקום. בנושאים משפטיים, צריך חוק, צריך הוכחות.

אני חושב שכרגיל, ארגוני הווק פועלים מאחורי הקלעים חזק כדי שלא משנה מה באמת קרה, הנראטיב יהיה עם ה"חלש".
מאוד מוזרה לי ה"הודאה" של פרסטיאני שהוא קרא לוויניסיוס הומו, במיוחד אחרי שכל הדיון היה סביב הגזענות. כאילו חיפשו בכח משהו להעניש. השחקן, שאני בטוח ששכר עורך דין לעניין, לא “תמים” ולא “מטומטם” בשביל להודות במשהו. אולי זה השתלם לו להודות במשהו “קטן”, ולא במשהו גדול (כי היום להיות גזען כנראה שווה גזר דין מוות, ולהיות הומופוב שווה רק כמה חודשי השעיה).

במקרה הכי גרוע של הקונספירציות למינהן, אני לא אתפלא אם אופ"א מסתכנת בתביעה אבל שיש ברקע בעלי עניין שידאגו לממן את ההגנה המשפטית, העיקר שהחלש ינצח.

אם עדיין לא הבנתם מה מנהל היום את העולם ואיך זה קשור למדינה שלנו, אפשר לפתוח את זה באשכול של האידאולוגיה בפורום הכללי.

רק חסר שטראמפ יתערב, ויזרוק את ריאל מדריד מהמונדיאל.

להבנתי הוא ייעדר 4+ חודשים ויפסיד את המונדיאל (ואת ההכנה לעונה הבאה).

החוזה שלו עד יוני 2028. אז גם אם ריאל רוצה להיפטר ממנו בקיץ, זה לא ממש פשוט, ובלי קשר זה סיפור די עצוב על שחקן די גמור. מכמה פציעות לא קלות כבר אפשר לחזור, ועוד ברמות האלו?

מדובר בפציעה “חדשה”, או שזו פציעה חוזרת באותם איזורים בעיתיים מהעבר?

פציעה חוזרת של אותה פציעה שהוא רק חזר ממנה.
באסה של ממש בשבילו.

מה שכתבתי היה נכון ל-לפני פרסום דו"ח הפציעה, כשהיו רק השערות בתקשורת. אני לא הלכתי למקום של להיפטר ממנו וריאל מדריד לא נוהגת ככה בדרך כלל ובטח עם שחקנים פצועים, אלא באמת מה עושים מבחינת רכש. הוא שיחק טוב העונה וחשבתי שיוכל להיות הבלם הבכיר שלנו וכעת לחכות לו זה הימור קטלני. דין האוסן יחסית זמין אבל לא מספיק טוב ואני לא רואה אותו בעונה הבאה עושה התקדמות כל-כך מטורפת. אנטוניו רודיגר לא ילד וגם לגביו קיים חשש. זה משאיר אותנו עם ראול אסנסיו שטוב כגיבוי.

הכתבה הגדולה במארקה היום היא על מכת הפציעות שיש לקבוצה כבר שנתיים והייאוש בריאל מדריד: “ככה זה בלתי אפשרי”. לאו דווקא תירוץ לעונה החלשה, ועדיין מבאס:

ריאל מדריד החליפה את הרופא שלה לפני שהחליפה את המאמן שלה. ניקו מיחיץ’, המפקח הרפואי החדש של הקבוצה, הגיע שבוע (ארבעה בינואר) לפני עזיבתו של צ’אבי אלונסו (ה-12 בינואר). שינוי ה, שקדם לחילופי המאמן, נועד להציל עונה שיצאה משליטה עקב פציעות. דאגת המועדון הגיעה לנקודה כזו עם הזרם המתמיד של בעיות פיזיות שהגבילו ופגעו בביצועי הקבוצה. חוסר הנוחות הזה הוביל לייאוש בוולדבבאס: “זה בלתי אפשרי”, הם מקוננים . תחושת חוסר האונים הזו הגיעה לפרק האחרון שלה לאחר שתי המכות האחרונות מבית החולים. החמורה ביותר היא פציעתו של אדר מיליטאו , שיעבור ניתוח השבוע לתיקון מתיחה בשריר הירך האחורי ברגלו השמאלית. הוא יחמיץ את גביע העולם וחלק משמעותי מהעונה הבאה יפגע, שכן הוא ייעדר כמעט חמישה חודשים. המכה השנייה היא זו של קיליאן אמבפה , שלמרות שהיא הרבה פחות חמורה (פציעה בשריר הגיד ברגל שמאל שלא שוללת את כשירותו לקלאסיקו), עדיין כואבת משום שהיא הקש ששבר את גב הגמל בעונה שאופיינה בבעיות הפיזיות של הכוכב הצרפתי.

לגבי מיליטאו במועדון מודאגים האם יוכל שוב לנצח את הפציעות ויחזור להיות אותו השחקן. זה הניתוח השלישי שלו בארבע שנים. הוא הצליח לשחק מאז 2023 רק 52 מ-179 של הקבוצה כלומר 29%. מצב זה דומה לגבי מצבו של פרלאן מנדי שאין ספק במועדון לגבי איכותו אך כן לגבי זמינותו. הוא שיחק העונה שמונה משחקים בלבד.

הפציעה של מיליטאו היא עוד סדק ב"חומה" ההגנתית של ריאל מדריד, שכבר נחלשה קשות עקב פציעות. מבחינה זו, נתון אחד הוא הרסני. ההגנה איתה זכתה ריאל מדריד בליגת האלופות בפריז ב-2022 – רביעיית הגנה שכללה את קרבחאל-אלאבה-מיליטאו-מנדי – כולם עדיין בסגל – הצליחה לשחק רק עשר פעמים נוספות מאז הגמר ההוא (אם כי נציין את נוכחותו של אנטוניו רודיגר שעדיף על דויד אלאבה). העונה, חמשת השחקנים שהחמיצו הכי הרבה משחקים וצברו הכי הרבה ‘ימי חופש’ הם שחקני ההגנה: מנדי, מיליטאו, קרבחאל, טרנט ורודיגר. מצב זה אילץ את ריאל מדריד להעמיד עד 32 קווי הגנה שונים לאורך העונה כדי להתמודד עם קשיי ההגנה.

עם הפציעות של מיליטאו ואמבפה, ריאל מדריד סבלה כבר מ-55 פציעות עד כה העונה. בנוסף ל -63 מהעונה שעברה, סך הפציעות שהמועדון סבל ממנה עומד על 118 בשנתיים האחרונות. אתלטיקו מדריד (65) וברצלונה (82) סבלו יחד מ-147 פציעות באותה תקופה. ההבדל במספר הבעיות הפיזיות משאיר את ריאל מדריד בעמדת נחיתות מדאיגה. העונה, מדריד צברה 11 פציעות בנובמבר בלבד, השיא הגבוה ביותר ברצף דרמטי שבו סבלה מ-39 פציעות בחמישה חודשים: אוקטובר (7), נובמבר (11), דצמבר (7), ינואר (7) ופברואר (7) . בשלב זה, לקראת סיום העונה, רק ויניסיוס, פראן גרסיה, גונסאלו גארסיה וברהים דיאס נותרו חסינים מפציעות. ארדה גולר למשל ששיחק בכל 50 המשחקים הראשונים של הקבוצה העונה – נפצע גם כן. 20 השחקנים האחרים בסגל סבלו מפציעה כלשהי, כאשר 13 שחקנים נפצעו במשך יותר מ-50 יום ושמונה נעדרים במשך יותר מ-100 יום. הדו"ח ההרסני הזה מציב את המועדון במצב רעוע, ללא יכולת לבלום את גל המשבר הזה.

ריאל מדריד ראתה מחצית מהסגל שלה פציעות לאורך העונה הנוכחית. היא פתחה את 2025-26 ללא פרלאן מנדי, אנדריק וג’וד בלינגהאם , שהחלימו מפציעות קשות שנגרמו מהעונה הקודמת. במקרה של האנגלי, כתפו ייסרה אותו בעונה שעברה, והעונה בעיות פיזיות שוב מנעו ממנו להגיע לכושר הטוב ביותר שלו. לאחר שהחלים מניתוח בכתף, פציעה בשריר בפברואר הביאה אותו לעצירה מוחלטת. ג’וד הושבת במשך 111 ימים, וזה גבה מחיר. אדוארדו קמאבינגה, טיבו קורטואה, רודיגר, טרנט ודין האוסן הם חלק משחקני המפתח שהיעדרויותיהם היו מכה קשה העונה. וכמובן רודריגו שסיים את העונה עוד בחודש מרץ. הפציעות לא רק פקדו את ריאל מדריד לאורך העונה, הן גם משפיעות על התכנון העתידי שלה עקב חוסר הוודאות סביב כשירותם של כמה שחקנים. חוזיהם של קרבחאל ואלאבה עומדים לפוג והם צפויים לעזוב, חידוש חוזהו של אנטוניו רודיגר נשקל , ושחקנים שיישארו, כמו מיליטאו, רודריגו ומנדי, צריכים להיות מכוסים בעתיד בגלל חוסר הוודאות סביב זמינותם.

סקר עצוב: מי השחקן הפציע בסגל?

• דויד אלאבה
  • פרלאן מנדי
  • דני קרבחאל - סליחה קפטן שלי!
  • אדוארדו קמאבינגה
  • אדר מיליטאו - פציעות נוראיות
  • אחר
0 מצביעים

טיבו קורטואה ישחק בקלאסיקו? השוער שנפצע בגומלין באיתיחאד נגד מנצ’סטר סיטי נמצא בשלבים האחרונים להחלמתו וישוב בקרוב מאוד לאימוני הקבוצה (למעשה כבר היום הוא עבד לבדו על המגרש). המארקה הוא לא המקור היחיד שמעדכן שהוא יכול להיות זמין למשחק נגד ברצלונה בעשרה במאי (ראשון לא הזה - אלא הבא). מאז ה-17 במרץ, המשחק בו נפצע, אנדריי לונין התקשה לעזור ולא שמר על שער נקי. המאזן של ריאל ללא קורטואה היה שני ניצחונות, שתי תוצאות תיקו ושלושה הפסדים. “קורטואה היה כוכב המופע משחק אחר משחק כשהוא מציג הצלות מרהיבות שעזרו לקבוצה לנצח משחקים רבים. בלעדיו הקבוצה הייתה ממש פגיעה”.

-לא ממש ‘פציעה’ אלא משהו אחר: דיווחים רבים שדני סבאיוס לא יזומן לסגל של ריאל מדריד גם במשחק הבא ואולי בכלל. משבר ביחסים בינו לבין המאמן אלבארו ארבלואה.

חוסר המזל שלו נמשך: הקפטן דני קרבחאל סובל מפגיעה (שבר בבוהן ברגל) וייעדר כשבועיים. בימים האחרונים הוא השתתף בחדר כושר וכעת הקבוצה פירסמה את דו"ח הפציעה לפני האימון המסכם. המגן אמור לחזור למחזור האחרון נגד אתלטיק בילבאו בסנטיאגו ברנבאו מה שגם יכול להיות משחק הפרידה שלו מריאל מדריד

מעצבן ממש. מבחינתי אם היה בריא היה צריך לפתוח במשחק מחר. לפחות שתהיה לו אפשרות להיפרד מהאוהדים כמו שצריך, כמו שמגיע לאגדה כמוהו, שיהיה כשיר למחזור הסיום, אחרת זה ממש לא פייר. אגב הוא צריך שתי הופעות ל-450. חבל

תהינו אחרי באיירן מינכן כמה זמן הוא יחזיק מעמד אז תיראו מופתעים. פרלאן מנדי שנפצע אתמול - סובל מפציעה ארוכת טווח. ככל הנראה חייב ניתוח ועתיד להיעדר חמישה חודשים כמספר הפציעות שלו העונה (פתח את 25/26 באיחור כמובן). שיחק העונה תשע פעמים למשל נגד באיירן מינכן בגומלין ונגד מנצ’סטר סיטי. בהן רשם 448 דקות.

מנגד טיבו קורטואה התאמן היום עם הקבוצה ויהיה זמין לקלאסיקו; לגבי קיליאן אמבפה “העסוק” - מחר אמור לעבור בדיקות והסיכויים 50-50.

פרלאן מנדי שוקל להעביר את עצמו לרופא שניתח את אדר מיליטאו. זוכרים שנפצע בגמר הגביע נגד ברצלונה? הוא חזר לשחק רק בסוף אוקטובר כלומר נעדר חצי שנה. מאז שמנדי הצטרף לקבוצה בקיץ 2019 המספרים שלו בלתי-נתפסים. הוא רשם 210 הופעות והחמיץ מנגד 121 משחקים עקב פציעה (123 לפי FlashScore). ניסיון אפשרי של המועדון למכור אותו הקיץ - ירד לטימיון כמובן. אוטוטו הוא בן 31 גם.

ההופעות של מנדי:
עונת 2019/20: 32 משחקים
עונת 2020/21: 38 משחקים
עונת 2021/22: 35 משחקים
עונת 2022/23: 28 משחקים
עונת 2023/24: 37 משחקים
עונת 2024/25: 31 משחקים
עונת 2025/26: 9 משחקים

ו… ו… מנדי בחוץ ל 5 חודשים.

מזכיר לכולם שארבלואה לקח “סיכון מחושב” איתו נגד סיטי . החזיק מחצית אז, עזר לעבור אותם, ומאז שיחק פצוע.

בתקשורת גם אומרים שהוא חושב על פרישה מכדורגל. חדשות משמחות אם כן.

קפץ לאולי שנה, לפי פבריציו, שיש גם פגיעה בעצם (בנוסף לקרע).

היעדרות של חמישה חודשים היא לא הפתעה, זה דווח די מהר, האפשרות שהוא שנה לא ישחק כדורגל היא השוק הגדול. כואב לי עליו ובשיאו שחקן הגנה מצוין (וקצת בעייתי ממש בחלק הקדמי למרות שאיכשהו הכדור תמיד נשאר אצלו) אבל לריאל מדריד זה לא באמת משנה. גם בלי זה אף אחת לא הייתה נוגעת בו ואבדה מזמן האפשרות למכור אותו. הוא שחקן פציע בצורה בלתי-נסבלת, בקושי מגיע ל-35 משחקים בעונה, למעט השנה הראשונה בכל שנה היו סיבוכים איתו.

זה היה קצת הזוי לראות אותנו חוזרים לאופציה הזו של מנדי כאילו אנחנו ב-2022 או ב-2024, כולם ידעו שהוא ייפצע ולכמה חודשים. אני מאמין באלבארו קארראס.

כמה שהוא טמבל ונגר, גם לי איפשהו כואב עליו.

אין לי שמחה לאיד. מאחל לו החלמה מהירה.

האימון הלפני אחרון של ריאל מדריד לקראת הקלאסיקו:

-אורליאן טשואמני התאמן כרגיל כמו שאתם רואים, סביר להניח שהוא ייענש אבל אולי זה ייקח זמן, אולי הוא לא במאה אחוז מחוץ לקלאסיקו.
-טיבו קורטואה גם היום היה חלק מהקבוצה כמו בימים האחרונים, זמין וצפוי לפתוח בהרכב.
-קיליאן אמבפה “משתפר”, השלים חלק מהאימון עם כל היתר. ייכלל בסגל כמעט בוודאות.
-ארדה גולר שכזכור גמר את העונה לפי הדיווחים - עשה אימון אישי על כר הדשא.

במארקה קיבצו כמה קטעים על פרלאן מנדי עם אמירה ‘חזקה’ ועצובה מוולדבבאס על המגן הצרפתי: “כל עוד מנדי לא פצוע - הכל בסדר” - אמיתי זה מה שאומרים.

הרצון להחזיר את מנדי לתלם תמיד היה מוכח. מצד חבריו לקבוצה (על אף שמנדי לא איזה דברן גדול - שקט), מצד המאמנים. כולם ראו בו חיוני לתחרותיות של הקבוצה, מישהו שיפתח במשחקים הגדולים. הוא היה “בקשה אישית” של זינדין זידאן. קרלו אנצ’לוטי אמר בכמה הזדמנויות שהוא המגן השמאלי הטוב בעולם מבחינה הגנתית.

נטען כאן אפילו שאנצ’לוטי שלרוב יס-מן ומתיישר עם ההנהלה - לא ממש רצה את אלפונסו דייוויס, התעקש להשאיר את מנדי והארכת החוזה של הצרפתי עד 2028 שמעולם לא הוכרזה רשמית אגב - נעשה בחוסר שביעות רצון מצד המועדון. “נוצר מתח פנימי”. עוד נכתב כי במועדון ראו במנדי הימור. והם לא טעו. מצבו הפיזי של הצרפתי יצר אי ודאות. המספרים בקירוב הם אלף ימי ‘חופשה’ - יחד עם הפציעה החדשה ממנה ייקח לו להתאושש ארבעה-חמישה חודשים במקרה הטוב, 22 פציעות שונות בשבע עונות.

-מנדי נעדר 65 ימים בעונתו הראשונה 2019/20 בה עוד נאבק על המקום בהרכב עם מרסלו
-123 ימים בעונת 2020/21
-89 ימים בעונה השלישית 2021/22
-90 ימים בעונתו הרביעית 2022/23
-97 ימים בעונה חמישית 2023/24
-250 ימים בשישית (2024/25) בין היתר גמר את העונה באפריל.
-העונה הוא כבר נעדר 87 ימים לפני המכה האחרונה