הנפנו 4 פעמים את הגביע הזה ועוד עשר פעמים את אליפות ספרד שהוא בצד שלנו. לבקש יותר זה חזירות.
“אין עוררין שמסי יחיד סגולה”?- שבן אדם רושם שלבארסה אין שחקן שעושה את ההבדל אחרי העונה שמסי נותן, זה לחלוטין לחלוק על זה.
הנפנו 4 פעמים את הגביע הזה ועוד עשר פעמים את אליפות ספרד שהוא בצד שלנו. לבקש יותר זה חזירות.
“אין עוררין שמסי יחיד סגולה”?- שבן אדם רושם שלבארסה אין שחקן שעושה את ההבדל אחרי העונה שמסי נותן, זה לחלוטין לחלוק על זה.
לצערי, בכל פעם שאני כותב משהו על מסי, אתה תוקף אותי אישית. אני אף פעם לא תוקף אותך אישית, וזה ההבדל.
זה לא במקום!
זה הקללה של הגדולה של מסי, הוא יכול לתת 99.9999 אחוז של משחקים גדולים. במשחק אחד הוא נגיד יהיה פחות טוב (היום הוא היה בסדר גמור ) אז כל השונאים שלו יוצאים מהחורים. איזה שחקן אחר (בכדורגל) מצופה ממנו לשחק 100 אחוז מושלם בלי שיבואו וינסו ל"גמד" אותו אחרי כל תוצאה רעה? זה ההגדרה של ספורט קבוצתי, שקבוצה צריכה לעזור לפרט לפעמים. הוא לא קיבל וגם לא בצורה מינמלית.
אני לא כועס על סמיר, אני מבין אותו. הוא שמח לאיד וזה זכותו. אבל אין שום אוהד ברצלונה שיכול לבוא למסי בטענות. אשרינו שזכינו לשחקן כזה.
אתה לא כותב משהו נגד מסי אלא כותב דברים הזויים. לא תקפת אותי אישית כי אני לא אמרתי דברים מנותקים מהמציאות כמו שליובה היה חסר שחקן שובר שיוויון בהדחה מול אייאקס.
אני חלילה לא כועס עליך כי אתה רוצה שמסי יפסיד או חישב שרונאלדו גדול יותר, יש פה לא מעט כאלה ואני מכבד אותם, זו זכותכם המלאה.
אבל יש טיפת כבוד בסיסית בעיניי מבחינת התוכן והצמדות לעובדות שצריכה להשאר בדיונים האלו, וברגע שאני מרגיש שמדובר בהטרלה פר אקסלנס, כך אני אגיב.
אתה יכול לומר שלא היה ליובה שחקן שובר שיוויון מול איאקס. זה בסדר, וזה לא אומר שאתה טרול.
הפעם אתה הפכת את זה ליותר מדי אישי. זה לא במקום, אסף!
אם מישהו היה רושם כאן שרונאלדו היה הבעיה של יובה בקמפיין הנוק אאוט האחרון הייתי אומר לו שהוא מביך.
וגם זה בסדר.
אבל לא התקפות אישיות. עברת את הגבול בצורה שלא תיארתי שתעשה. זה מאכזב אותי בתור אחד שמכיר אותך (כאן) כבר עשור.
סך הכל היה פה קצת טראש טוק בריא של כדורגל. הוא אפילו היה בפורום ניטרלי ולא הפריע יותר מדי.
יאללה, להשלים…
מסי השחקן הכי גדול בהיסטוריה. הוא כל כך גדול, שעם מאמנים אפסים, פשוט אפסים שאין להם שמץ של מושג מה הם עושים בברצלונה ובארגנטינה, כאלה שבכל קבוצה אחרת לא התקרבו להישגים, אבל משום מה קיבלו לאמן את הקבוצה הכי גדולה בעולם, ואת אחת הנבחרות הכי גדולות שיש - הוא מצליח לקחת תארים כמעט לבד.
בטורניר ליגה, 2-3 ימים לא טובים של מסי בשנה מתוך 38 זה כלום. בטורניר כמו ליגת האלופות, אחרי יתרון של 3-0 (ו-4-1 אשתקד), יום לא טוב של מסי ואנחנו סופגים 2 מהרמונטדות הכי גדולות בתולדות ליגת האלופות.
ביום שלמסי תהיה קבוצה מספיק טובה כדי לגבות אותו יום אחד (אחד!! מתוך עונה שלמה באלופות) לא טוב שלו (ומה זה לגבות, להוציא פאקינג תיקו מסכן או הפסד מינימלי) מסי יעשה מה שהוא עשה אצל פפ. לקח כמעט את כל התארים כמעט כל עונה.
קבוצה טובה מתחילה עם מאמן. גם ג’ורדן לא לקח אליפויות בלי פיל ג’קסון.
אין לי שום דבר אישי נגדך כבן אדם, מן הסתם, רחוק מזה. בהחלט התאכזבתי ממך בתור משתמש שפעם הערכתי יותר. בעיניי הדרך בה הצגת את הדברים הייתה הזויה ודי מביכה. אני מניח שזו זכותי לחשוב ככה.
חברים עולם הכדורגל שלי קורס כרגע. ליברפול בגמר ליבת האלופות, ואני מעודד את סיטי שתיקח את האליפות מליברפול. סיטי תיקח את הטראבל האנגלי, או שליברפול תיקח דאבל אירופי ? אני לא חושב שאתם מבינים עד כמה המצב הזה מזעזע אותי, אם הייתם מבינים לא הייתם מתעסקים בעצמכם עכשיו.
ואם זה לא מספיק כואב, יש ליונייטד בנקאי שהוא המנהל של הקבוצה, ככה שאין עתיד. בשנים הקרובות זאת תהיה סיטי וליברפול ראש בראש. אני פורש לג׳ודו או משהו
בוא ננהל דיון ענייני רגע- מה הכוונה שלחץ עושה רע למסי? האם הלחץ עשה לו רע בכל שלב עד כה העונה בליגת האלופות? (אני מניח, שאם מסי היה עף מול מול יונייטד או ליון אז היית טוען באותו השלב שהלחץ עשה לו רע).
האם הלחץ עשה לו רע בשני המשחקים שנה שעברה מול צ’לסי בשמינית הגמר? בכל גמרי האלופות שבהם שיחק? שניים משעריו היפים בקריירה היו בחצי גמר ליגת האלופות מול באיירן וריאל מדריד.
ככה שהמסקנה שלי היא ברורה- בכל משחק נוק אאוט שבו מסי מצטיין אין לחץ, אבל רק במשחק בו הוא מודח פתאום זה הופך להיות משחק מלחיץ והוא כביכול לא עומד בלחץ. אחרת אין לי הסבר, אשמח שתעזור לי.
בנוסף, האם ראית היום יותר קריסה אישית של מסי (אני אפילו לא חושב שהוא היה רע מדי היום בניגוד נניח לרומא בעונה הקודמת) או קריסה קבוצתית של בארסה?
כן אפשר לראות שלחץ עושה לו רע, אני לא חושב שאפשר להתחמק מזה. ראו היום שהדברים הלכו לו פחות טוב. גם במשחק הקודם, מסי היה דיי חלש עד ה2-0 הדיי מקרי שלו, שם השתחרר הלחץ והדברים באו בקלות. אגב, זה לא משהו שתמיד אפיין את מסי, זה משהו שהגיע בשנים האחרונות, מאז ההחמצה בגמר הקופה פחות או יותר.
ראו שהוא לא רוצה להגיע לכדור. ראו את זה גם מול רומא וגם מול קרואטיה בנבחרת לדוגמה.
לא היה רע מידי היום? מסי אחראי לכל שמונת המצבים של בארסה הערב: 5 בעיטות שלו עוד 3 בישולים לגול. מולו עמד סוף סוף שוער ברמה של שטגן. מנגד, ג’ורדי אלבה במשחק הכי גרוע שראיתי ממנו, וצמד הבלמים ספג שלושה שערים רכים. להפנות תלונה כלשהי למסי, גם על המשחק הזה, זה לא נורמלי. הוא בא ליום עבודה רגיל, פשוט אליסון מתח את הידיים והרגליים כמה סנטימטרים יותר מהשוער הממוצע.
מסי וסוארס אחראיים במו רגליהם על לפחות 4-5 מגה רמונטדות בליגה מפיגור של שני שערים בשנתיים האחרונות. וינריות משוגעת.
ובעיניי הירידה להתקפות אישיות מביכות אף יותר.
מה אמרתי לגבי מסי? שהוא קצת לוזר? שמסי לא עושה את ההבדל בליגת האלופות? זכותי לחשוב כך.
אגב, עם המאמן הנוכחי של בארסה, זכיתם בשתי אליפויות בקלות. מה שאומר או 1) הוא לא כזה גרוע, או 2) הליגה בספרד לא חזקה מספיק, או 3) מסי עושה קסמים בליגה.
אני מאמין שמסי עושה את ההבדל בליגה הספרדית, אך לא בליגת האלופות.
לדעתי במשחק בקאמפ נואו למסי הייתה חצי שעה מצוינת בתחילת המשחק וחצי שעה אחרונה מעולה בסיום. מן הסתם שאתה משחק מול קבוצה אדירה כמו ליברפול דברים לא יבואו בקלות.
אשמח לשמוע גבי ההתמודדות של מסי על לחץ אחרי ה-10 הדק המעולות של יונייטד בקאמפ נואו כאשר היה נראה שבארסה בסכנת הדחה ממשית, או לגבי הפנדל מול ליון במצב של 0-0 או השער שעשה 3-1 ברגעים בהם בארסה נלחצה לאחור והייתה בסכנת הדחה. אין לי ספק שבכל אותם משחקים אם מסי לא היה עושה את מה שעשה הייתם טוענים כי לא עמד בלחץ לדבריכם.
מה התירוץ לגבי ההופעות שנה שעברה נגד צלסי?
אגב ממש לא ראיתי מסי בורח מהכדור היום. יש לו רגעים במשחק בהם הוא מנסה לנתח את המתרחש ולוקח אוויר וגם אם זה מעצבן חלק מהאנשים זה לא דבר שלא קורה גם במשחקים רגילים, אין קשר ללחץ. לגבי המשחק מול קרואטיה אני מסכים שמסי שיחק גרוע לחלוטין וזה קורה.
אז השנה אתה עם סיטי (וכך הייתי עד הערב הזה), אך מה תעשה בעתיד? מצד אחד, אני רוצה שליברפול תמשיך לשהות במדבר. מצד שני, נראה לי שסיטי היא איום עתידי גדול יותר, ולא רוצה שהאיום הזה יתחזק.
אגב, ראית את הלינק של גארי נוויל שהבאתי מוקדם יותר הערב?
מה שכתבת זה ההבדל בין ליגת האלופות לליגה.
בליגה מסי יכול לתת משחק חלש ואפשר לאבד נקודות פה ושם ועדיין לזכות. ליגת האלופות אתה יכול לתת 99 אחוז משחקי good mode משחק אחד בנוקאוט אתה משחק פחות טוב ואז אתה צריך שהקבוצה תעזור יותר. אבל אם הקבוצה נוטשת אותך אז זה הסוף שלך… ובלה בלה בלה אתה לא עומד בלחץ.
הזוי לבוא למסי בטענות. זה באמת לא נורמלי. השנה הזאת זה אחת השנים היותר טובות של מסי בתור שחקן ברצלונה. (בטח בתקופה של אחרי פפ) באמת שאני לא מבין את הטענות כלפיו.
בכנות, אני מאמין שגם אם מסי היה דופק צמד היום במצב של 4-0 של ליברפול ומעלה את בארסה לגמר, אז היום הייתה דממה מצד האנשים שטוענים שמסי לא עומד בלחץ, ובמשחק הבא בו היה מפסיד הטענות האלו היו חוזרות.
יש לי יותר מדי תקדימים על מנת לדעת שכך זה עובד.