ת'רד היריבות ::

תשמע, בוא נתחיל מזה שאני לא חושב שמסי הוא איזה לוזר שנחנק כל פעם שזה חשוב ומבחינתי בטוח מדובר באחד משני השחקנים הטובים/גדולים בכל הזמנים. ברור שהוא יכבוש מול צ’לסי, ליון וגם היום הוא יכל לכבוש וזה לא היה משאיר אותי המום, כמו שהוא גם נתן כמה כדורים גדולים - אבל אני כן חושב שהלחץ משפיע עליו לרעה. ראו היום מתחילת המשחק שזה לא מסי, ואותה תחושה הייתה לי גם משחק שעבר (נכון שבסוף הוא היה המצטיין).

רואים בהרבה משחקים חשובים שהוא מעדיף שפתאום אחרים יעשו את העבודה: היום אחרי ה2-0 הוא הלך הרבה יותר קדימה ממה שאני רגיל לראות אותו, מול פסז’ ב6-1 שהעדיף שניימאר יעשה את העבודה, מול רומא שהוא הלך על המגרש, שוב, מול קרואטיה במונדיאל - שם זה כבר היה משהו שבאמת אי אפשר להתעלם ממנו.

סה"כ זה טבעי, 99.9% מהאנשים מושפעים מלחץ/מחסומים כאלה ואחרים - גם לרונאלדו היה מחסום נגד ברצלונה בהתחלה והוא שבר אותו, למסי יש מחסום כרגע בנבחרת ומחסומון באלופות - נראה איך הוא יתגבר על זה.

כמו שכתבתי, הציפיות ממסי הם שונות מכל שחקן אחר מתוך ההבנה שהוא goat. באמת שאני לא מכיר שחקן אחר בתקופה של ימי חיי , שאם הוא נותן פאקיניג משחק חלש אחד בשנה, אז זה סימן שהוא לא עומד בלחץ. באמת, אולי כדאי שינוח שנה שלמה. ואז יתן כמה משחקים טובים ואז אולי הציפיות יהיו אחרות ממנו.

זה כל כך לא רציני, ושוב מותר לשונאי מסי לשמוח לאידו. אי אפשר להתכחש שחלק מאהדה של הספורט הזה זה גם שימחה לאיד של היריבים שלנו.

ודרך אגב, היום הוא שיחק בסדר גמור, לא מעולה או יוצא דופן אבל מספיק טוב בשביל שאם הינו בקבוצה בלי בוטלרים . הינו עולים בסופו של דבר.

השאלה האמיתית שצריכה להשאל האם להסתמך רק על קסמיו של מסי יכול לקדם את בארסה לעבר זכייה בליגת האלופות? התשובה היא לא. כי לכל קבוצה שזוכה בליגת האלופות יש עוד אופציות אם הכוכב הגדול שלה לא מצליח לבוא לידי ביטוי.

במספרים- מסי כבש הכי הרבה שערים השנה בליגת האלופות, ייצר הכי הרבה מצבים וכבש הכי הרבה שערי נוק אאוט. ככה שהוא אישית, בוודאי עשה את ההבדל עבור בארסה כל העונה, גם בליגת האלופות. השאלה מה קורה כאשר הוא מנוטרל? האם יש עוד שחקן שמסוגל לעשות את ההבדל? שיטת משחק מסוימת שמסוגלת לייצר מצבים ללא התערבות של מסי? האם הקבוצה מסוגלת לדעת לשמור על תוצאה כאשר יש יתרון?

אם אתה בא בטענות כלפיי מסי שיש משחק אחד בעונה בצמפיונס שמצליחים לנטרל אותו באופן יחסי (גם היום ייצר 3 מצבים לשער), זה כבר משהו אחר, ובכן, כאן אני לא מכיר שחקן שהצליח לאורך קמפיין שלם לבוא לידי ביטוי בצורה משמעותית בכל משחק בנוק אאוט! בסוף זה עניין קבוצתי, ואף שחקן לא מנצח לבדו כל משחק, בטח בטורניר בו על משחק אחד אתה הולך הביתה.

ומכאן ברור לגמרי שבארסה צריכה לשאול את עצמה מה יש לה להציע מלבד מסי בליגת האלופות, כנראה שלא הרבה. אז מכאן להסיק שהבעיה של בארסה היא בעצם שאין לה שחקן עושה הבדל באמת מנותקת מהמציאות.

אני לא חושב שמסי לוזר, אני חושב שהוא משחק עם שחקנים מושתנים שחיים בבועה. הם לא טובים כמו שהם חושבים, ולולא מסי הם היו עכשיו ראש בראש עם חטאפה על מקום רביעי בליגת האלופות.

מהרגע הראשון איך שהם העבירו את הכדור באיטיות ולא עשו לחץ טוב על ליברפול, אפשר היה לראות באיזה סרט הם חיים. גם אחרי השער של אוריגי הם לא התעוררו, חוץ ממסי שניסה קצת, וסוארז שבאמת נותן את כולו.

מסי השחקן הכי טוב בכל הזמנים אבל לא כל יכול. הוא יכול לסחוב קבוצה לתארים אם הקבוצה לא מסוגלת אבל לפחות מנסה. הפיאסקו שהיה אתמול מתאים יותר למושתנים של ריאל מדריד.

היכולת של מסי היא בעוכריו בנושא הזה, כי השחקנים תמיד יודעים שמסי יסדר אותם. אני בטוח במיליון אחוז שמה שעבר לחלקם לפחות בראש זה “נעביר למסי את הכדור, שער אחד והסיפור גמור”.

זה הסיפור לרוב בנבחרת ארגנטינה, וכשבארסה עפה מליגת האלופות כל שנה בדרכים הזויות.

אני חושב שאנשים קצת הרחיקו לכת בתגובות לגבי השחקנים שמשחקים עם מסי. עם כל הכבוד למסי (ויש לי טונות כבוד אליו), בלי הקבוצה האיכותית והסגל המפלצתי שנבנה השנה בברצלונה, אני בספק אם היא הייתה לוקחת תואר השנה. עומד בברצלונה השוער הכי טוב בעולם היום ששווה לבד 5-7 נק׳ ליגה יותר בעונה, הוא משחק עם חלוץ שגם שהוא מאחורי השיא הוא כובש כל שנה מעל 20 שערי ליגה, וזה בלי להזכיר את דמבלה קאוטיניו, בוסקטס ואלבה שנמצא בעונת שיא. להזכיר לכם שבארסה הביסה העונה את ריאל 5-1 גם בלעדיו. אז קצת פרופורציות. גם את המאמן לא הייתי ממהר לתלות בכיכר העיר (אני לא מבין מה רע בדאבל ספרדי אבל בסדר), כי יש דברים שלא תלויים רק ברגליים של ברצלונה. כשליברפול בתנופה באנפילד עם הקהל המשוגע שלה, זה משפיע מנטלית על השחקנים, שמה לעשות, גם הם בני אדם בסופו של יום.

כל הזמן זה מוזכר. העניין הוא שריאל של השנה, בטח של אותה תקופה שבה התקיים המשחק הזה, היתה יותר ראיו ואייקנו מאשר ריאל מדריד.

אין ספק שלברצלונה יש הרבה כישרון בסגל אבל העובדה היא שהם לא כאלה טובים בלי מסי. מתוך 86 שערי הליגה שהם כבשו, מסי לבד כבש 34, והוסיף עוד 13 בישולים. דמבלה וקוטיניו שהזכרת, כבשו ביחד העונה 13 שערים ובישלו 7.

בארסה קבוצה כישרונית, אין ספק, אבל לא כזאת שתדרוס את הליגה ללא מסי. וזה שבארסה מנצחת משחק אחרי משחק עם מסי לא מבטיח שהיא תנצח משחק אחרי משחק גם בלעדיו.

זה ברור שהמוציאים לפועל העיקריים של ברצלונה הם מסי וסוארס. אי אפשר לחלק את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. קרי, אתה לא יכול לצפות שהשחקנים המשלימים יתנו את אותה התפוקה מבחינה סטטיסטית, וזה עדיין לא מוריד מהערך שלהם. גם בשנים הכי טובות של ברצלונה לאינייסטה וצ׳אבי היו שערים ספורים בעונה. אני מסכים איתך שמסי הוא הגורם העיקרי והמשמעותי ביותר להצלחות הללו, אבל בוא נגיד שהוא לא מתלונן שאלה השחקנים שנמצאים לצידו. במיוחד כשהוא רואה עם מי יש לו עסק בנבחרת ארגנטינה.

כשאתה אומר “ברצלונה ניצחה את ריאל מדריד 5-1 בלעדיו”, אתה למעשה אומר ברצלונה קבוצה מספיק טובה כדי לדרוס את הליגה בלעדיו. כי הרי ריאל מדריד אמורה להיות טובה כמו ברצלונה, ואם ברצלונה נותנת לריאל חמישייה בלעדיו, היא יכולה לתת חמישייה לכל קבוצה גם בלי מסי. ככה הבנתי את דבריך ותקן אותי אם אני טועה.

אני גם בעצמי טענתי שברצלונה קבוצה מפוצצת בכישרון, אני לא טוען אחרת. הטענה שלי היא שלמרות שיש להם קבוצה מוכשרת בלעדיו, לולא הוא לא היה משחק שם היתה להם עוד קבוצה מוכשרת. מנצ’סטר סיטי למשל מוכשרת יותר. ליברפול מוכשרת יותר. סביליה מלאה בכישרון גם היא אבל לא ביחס לברצלונה. יש לכל הקבוצות הגדולות בעולם כישרון וכך גם לברצלונה.
לטענתי, מה שגורם לבארסה להיות לרוב רמה אחת מעל שאר הקבוצות, ולהיות קבוצה כישרונית שגם לוקחת תיארים די בקלות, זה מסי.

החיסרון שלו ביום שאחרי יבהיר את התפקיד שהוא מילא שם בצורה הטובה ביותר. כמו מה שקרה לנו אחרי רונאלדו, רק על סטרואידים. הבנאדם הוא לא רק כלי טקטי והמוציא לפועל, הוא גם כלי פסיכולוגי עצום. קבוצות משקשקות כשרואות אותו. רק תזכר בהרגשה לפני שריקת הפתיחה של משחק קלאסיקו כשהמצלמה מתמקדת במסי. בלעדיו הם בעיניי חצי קבוצה.

אני לא רוצה לפגוע ברגשות של אוהדי ריאל, אבל השנה זה לא חוכמה לנצח את ריאל. צסקא מוסקבה דפקה לכם 3-0 בברנבאו.

אני די מרגיש שלוקחים לליברפול את ההישג המדהים שלהם. המשחק של אתמול זה הרמונטדה הכי מופלאה שראיתי בימי חיי. הרבה יותר מה6-1. מגיע להם. ואם איאקס לא תהיה בגמר אני גם היה בעדם. קבוצה אדירה. וזה רק מגביר את ההישג של מי שתזכה באליפות בפרימיר ליג.

כרגע אני לא רואה הבדל גדול בין ברצלונה לנבחרת ארגנטינה. גם ארגנטינה הגיעה למעמדים גדולים (רק) בזכות מסי - גמר מונדיאל, גמר קופה, השנה הפסידה לזוכה אז קשה לדעת. ברצלונה זוכה באליפויות, ומגיעה לשלבים הגבוהים בליגת האלופות. בארגנטינה מסי מסדר מצבים להיגוואין התורן, שמחטיא מול שוער שוב ושוב. אתמול ובשבוע שעבר מסי סידר בערך 6-7 מצבים של 1 על 1 לחברים העלובים שלו שהחטיאו שוב ושוב, ולא כי אליסון שוער טוב.
סוארז מסיים עם 20 שערים בעונה כי הוא משחק עם מסי, וכל חלוץ מטרה שישחק עם מסי 40 משחקים בעונת ליגה יסיים עם 20 גולים. למעשה, אם הוא לא היה מחמיצן סדרתי, למסי היו עוד 10 בישולים ככל הנראה, והוא היה מסיים עם 30 שערים ולא רק 20. טמבלה וקוטיניו משחקים פחות, מחמיצים יותר, ולכן הסטטיסטיקה שלהם נראית ככה.

ולמי שהזכיר את המספרים של אינייסטה וצ’אבי. אמנם נטל ההבקעה לא נפל על כתפיהם, אבל תבדוק את סטטיסטיקות הבישולים ויצירת המצבים. טמבלה וקוטיניו לא מדגדגים את השניים האלה. גם כן שחקני התקפה ב-300 מיליון יורו שלא יודעים לשים כדור ברשת מהפנדל.

לא מסכים לגבי סוארס. אמנם החמיץ ממצבים קלים, אבל העונה הוא הוכיח שהוא קראק אמיתי. עם גולים אאוט אוף דה בלו הוא ניצח במו רגליו שני קלאסיקוס, יונייטד, ליברפול, ויאריאל ועוד.

עם כל הירידות על ריאל השנה, אני חייב להזכיר שגם בקאמפ, לפני הנגיחה המפלצתית שלו, המומנטום היה איתנו וה2-2 היה קרוב. שלא נדבר על הברנבאו, שבמחצית הראשונה בארסה הייתה עם מס’ הבעיטות לשער הכי נמוך שלה מזה אלף שנים. גם שם סוארס היה בשביל להרוג משום מקום. (אולי עם קצת יותר איכות בחוד שלנו, היינו עושים לכם ליברפול. אבל זה סיפור אחר)

רצוי שהיה גם יודע לדחוק כדורים כמו שצריך, אבל סוארס ממש לא עוד בובה של מסי.

אני רק רוצה להוסיף לדיון ש-3 המצבים שכולם מזכירים 2 מהם היו נבדל והקוון הניף את הדגל אחרי שברצלונה החמיצו(נתן למשחק להמשיך בגלל שיש VAR), רק רוצה להעמיד דברים על דיוקם.

בקשר למסי, כמובן שהוא לא לוזר, אבל הוא בבעיה במשחקים כאלה, לכולם ידוע שברצלונה היא מסי(וטר שטגן) ושבלי מסי הסיכויים שברצלונה יעשו משהו מבחינה התקפית הוא מאוד נמוך לכן יודעים שאם משתקים את מסי משתקים כמעט לחלוטין את ברצלונה.
רק אחד הזכיר זאת בכל הדיון אבל פאביניו היה ענק אתמול, התלבש על מסי ולא נתן לו לנשום, סגר את כל נתיבי המסירה למסי וגם הצליח לעזור לשאר שחקני ההגנה ואף עזר בהנעת הכדור והלחץ אחרי איבודים, במחצית השנייה נראה בבירור שגם הנדרסון קיבל הוראה לבוא ולעזור וכך גם התרומה ההתקפית של מסי במחצית השנייה הייתה כמעט לא קיימת.
זה שמסי הוא ברצלונה לא אומר ששאר השחקנים של ברצלונה הם לא מהרמה הכי גבוה, פשוט בגלל שהם משחקים עם מסי הם מפתחים תלות כ"כ חזקה בו וכמעט מפסיקים לתפקד לבד.
בליגה זה לא כ"כ בא לידי ביטוי, כי לא כל משחק הוא משחק כמו אתמול(או משחק מכריע בליגת האלופות), ולא כל השחקנים שסוגרים את מסי הם פאביניו או ליברפול וגם בהרבה מקרים גם אם ממש מנסים לא מצליחים לעצור אותו, וגם אם בליגה הצליחו לעצור את מסי 3-4 פעמים בעונה עדיין אפשר לזכות באליפות, בליגת האלופות משחק אחד בלי מסי במשחק ענק ואתה בחוץ.

עוד שנתיים וחצי בערך הפער באליפויות לטובת ריאל יחזור לגדול כמו שאמור להיות בטבע.

אתה לא רואה הבדל בין ברצלונה לארגנטינה? אני רואה המון כאלה. אבל כשאתה אומר דבר כזה אני מרגיש שהאמוציות מהמשחק של אתמול מדברות ולא הרציונליות. סוארס הוא אחד החלוצים הטובים בעולם אם לא הטוב שבהם. בתור אוהד ריאל אני אומר לך שאני מוכן לתת לברצלונה כל קשר שלנו + בנזמה במבצע ללא תוספת תשלום, כדי לקבל את קאוטיניו או דמבלה. לשחקנים מותר להחמיץ לפעמים. זה שהתרגלתם לחייזר בעשור האחרון לא אומר שזה דבר מובן מאליו ושכל שחקן צריך לעמוד בסטנדרט הזה. ראיתי את אחד מאוהדי ברצלונה הוותיקים כותב בפורום שהאוהדים של ברצלונה של העשור האחרון התרגלו ליותר מידי טוב, ולא מכירים את השנים שברצלונה הייתה חברה קבועה בגביע אופ״א. כשאני רואה תגובות כאלה אני נוטה להבין למה הוא התכוון. אתם שנים לוקחים דאבלים כאילו זה פיצוחים. אז ניחא, אני יכול להבין את הביקורת על צורת משחק שאולי לא נאה בעיניכם (בואו תראו את ריאל השנה ותבינו מה זה אנטי כדורגל), אבל להגיד שהסגל בלוף והכל בלוף זה הזוי בעיני לאור ההישגים. וגדול ככל שיהיה מסי, אי אפשר לעשות דברים כאלו ללא קבוצה טובה שנמצאת מאחוריך.

קוטיניו מגיע מליברפול, גם כשהוא שיחק אצלנו לא ממש הערכתי אותו וטענתי שטוב יותר לליברפול בלעדיו, כשנמכר לברצלונה בסכום דמיוני הייתי בין היחידים ששמחו ואמרו שאפשר להשתמש בכסף הזה ולבנות קבוצה הרבה יותר טובה ושקוטיניו הרס הרבה יותר מאשר תרם, לא רוצה אותו בריאל כפי שלא רציתי אותו בליברפול, שימשיךבברצלונה ככה הוא תורם לנו הכי הרבה.
זה שחקן של משחק ענק(אבל ממש ענק) ואז 4-5 משחקי נפל ! קיבל בליברפול יחס של מסי וכל כדור עבר דרכו והוא הרס התקפות, מאז שעזב ליברפול המריאה(גם בגלל שבכסף שלו הבאנו את ואן-דייק,אליסון ופאביניו) המגינים שלנו העונה עם תרומה התקפית יותר טובות מעונות השיא של קוטיניו(אני קצת מגזים, אבל לא בהרבה).

קוטיניו הוא ברזילאי ועושה קסמים(לפעמים) ולכן ההייפ המוגזם המאוד מוגזם סביבו, ברצלונה הרגישה שחייבים להחליף קוסם ברזילאי ובקוסם ברזילאי ולכן הסכום המוגזם.
דמבלה מצד שני זה סיפור אחר, אבל יש לנו כבר דמבלה בקבוצה, שחקן עם טונות כישרון והמון פציעות.

אני לא עקבתי אחרי קאוטיניו בליברפול מלבד הידיעה שהוא הכוכב של הקבוצה, אז קשה לי להגיד. אבל על סמך הביצועים של קאוטיניו השנה אני אומר ברמה גבוהה של וודאות שהייתי מעדיף אותו על פני כל קשר שיש היום בריאל מדריד. הוא מאוד וורסטילי, יש לו בעיטה נקייה, עושה תנועה מצויינת בלי כדור, נע לשטחים הריקים, תמיד רץ לעומק כשהוא עם הכדור ומחפש את השער באזורים המסוכנים. קשר יוזם מהסוג הזה אין היום לריאל (אסנסיו היה צריך להיות כזה אבל…). גם צריך לקחת בחשבון שכאשר אתה משחק עם מסי, רוב תשומת הלב מוסבת כלפיו במהלך משחק. לכן, היכולת שלך לבוא לידי ביטוי, כשחקן ציר מרכזי, דועכת באופן אוטומטי. רואים שהוא מנסה להתאים את עצמו לשיטה שהוא לא רגיל אליה בברצלונה.

בליברפול ברוב המקרים הוא שיחק באותה עמדה כמו בברצלונה, השמאלי בשלישייה ההתקפית, ובליברפול הוא היה המסי שלנו, זה שקיבל פטור מעבודה הגנתית וכל הכדורים עברו דרכו ועונץ השיא שלו היה 10 ו10 מבחינת מספרים אם אני זוכר נכון, תקע הרבה התקפות מיזמז יותר מדי את הכדור ונתן המון משחקי נפל.

הוא לא שחקן של השלישייה האמצעית ולכן לא הבנתי למה ברצלונה טענו שהוא המחליף של אינייסטה.

לאוהד מהצד קוטיניו נראה נוצץ, אבל כשהוא משחק בקבוצה שלך לדעתי האישית הוא מאוד מתסכל, לא הייתי מחליף את אסנסיו תמורת קוטיניו.

אתה מבין שאתה כותב לאוהד של יוניטד נכון?

למה ללכלך על אחד השחקנים הכי טובים בדור הזה ?
סווארז הבקיע 23 ו 31 שערים בליגה הכי קשה בעולם הפרמיירליג כשהוא משחק עם ג’ורדן הנדרסון וג’ו אלן ! הוא כמעט לבד הביא אליפות הסטורית לליברפול.

הוא החלוץ הכי טוב בעולם כבר המון שנים, ולדעתי האישית אם לא היה עובר לברצלונה(וזוכה בהמון תארים) והיה נשאר בליברפול ומביא תואר היה לו מקום הרבה יותר גדול בספרי ההיסטוריה ואולי היה זוכה גם בכדור הזהב.

לא. מהתגובות האחרונות פה אני מרגיש כאילו אני בבארסה מניה.

זה פשוט לא רלוונטי כי סוארס הזה ושל העונה הראשונה בבארסה לא קיים יותר. הוא כבר 3 שנים שחקן אחר לגמרי.