הוא שחקן אחר לגמרי כי משחק בשיטה אחרת לגמרי, תביא אותו בחזרה לליברפול ותהפוך אותו לשחקן הראשי ותראה שהוא יחזור לנשוך כמו שצריך
לשחקן כמו סווארז לשחק לצד מסי זאת לא כ"כ ברכה, לפחות לדעתי האישית. כלומר הוא יבקיע המון שערים קלים ויזכה בהמון תארים אבל ההיסטוריה של הכדורגל תזכור אותו אחרת.
חלוץ גדול בהחלט כבר שנים רבות, וזו הסיבה שהגיע לבארסה.
בארסה הנוכחית אינה ברמה של 2011 (ההיא הייתה מפלצת של כדורגל). אבל הייתי שמח לקבל היום שחקנים כמו סווארס, קוטיניו, דמבלה, אלבה, ראקיטיץ׳ ובוסקטס. בכלל, אם קוטיניו זמין, אשמח אם נחתים אותו (הוא ליברפולי לשעבר, אך כך גם היה אוואן). קבוצה שזוכה כמעט כל שנה באליפות ספרד, עם מאמנים שונים, היא לא קבוצה פראיירית… רחוק מזה.
סוארז מעבר לשיאו ועדיין לדעתי הוא לא הבעיה המרכזית של ברצלונה למרות המאזן המזעזע בליגת האלופות.
קישור שלא יכול לייצר שום דבר לבדו, לא דוחף קדימה, לא מצליח לפתח משחק לחץ ראוי (כאן אפשר גם לבוא בטענות כלפיי המאמן) , לא מצליח להשתלט על משחקים, מכאן הכל מתחיל ונגמר בסוג משחקים כאלה. קישור חזק אמור למנוע התרסקויות מהסוג שראינו אתמול ולבארסה פשוט אין כזה.
כמובן שגם קוטיניו שהיה אמור להיות על תקן השחקן שעושה את ההבדל נוסף למסי הוא אכזבה עצומה וטיטי צדק בתחזית כלפיו.
סוארז פחות משפיע על הסגנון של בארסה ועל איך שהיא נראית כקבוצה, הוא חלוץ וככזה ברוב המקרים הוא עושה את העבודה. פעם הוא היה יכול גם לעשות דברים יותר לבדו והיום הרבה פחות, אבל אני לא מוצא מישהו בשוק שמשמעותית טוב ממנו גם היום.
ברצלונה קבוצה בינונית ללא מסי. לא סוארז לא קוטיניו ולא ג׳ורדי ג׳ורדיליש ישנו את העובדה הזאת. הרגשתי את זה בכל משחק שצפיתי בהם. כשהם ניצחו את ליברפול 3-0 זה די הפתיע אותי, ולמרות שבארסה לא הייתה במיטבה חשבתי נו טוב 3-0 על ליברפול הזאת לא בא ברגל, היה לי ברור שמסי הוט האדריכל אבל קשה להאמין שרק הוא לבד מביא קבוצה להישגים כאלה. ואז המשחק באנפילד, רק מסי במקרים הבודדים שנגע בכדור, היה עם הקסם הזה, כל השאר ? פח אשפה, אפילו מקו ההגנה בארסה לא הצליחה להרחיק.
להפסיד יתרון של 3-0 פעמיים ברצף? זה לא על מסי, זה לגמרי על ברצלונה. מי שלא מזהה את הדעיכה שלהם טומן את הראש בחול. לברצלונה יש הרבה מזל שריאל מדריד התפרקה כדי להיבנות שוב וזה יקח לה עונה שתיים, אני מאמין שברצלונה הולכת להיתקע בבינוניות עם הדעיכה הצפויה של מסי בשנים הבאות. אני מצפה לתקופה מאוד ממושכת סטייל יונייטד.
בלי קשר עכשיו לברצלונה - ברוך הבא לעידן החדש בו האנגליות הם הכח באירופה, זה לא מיקרי - 2 המאמנים הטובים בעולם (ובפער) מאמנים שם.
לדעתי, ריאל מדריד ורונאלדו כשלו בליגה הספרדית: קבוצה שזוכה ב-4 אליפויות אירופה מתוך 5, הייתה צריכה להשיג יותר מאליפות מקומית אחת ב-7-6 שנים.
מצד שני, לדעתי בארסה ומסי נכשלו בליגת האלופות: קבוצה הזוכה ב-5 מתוך 7 אליפויות ספרד, במיוחד בתקופה בה האנגליות לא היו בשיאן, הייתה צריכה לזכות ביותר מליגת אלופות אחת ב-8 שנים.
הכישלונות של בארסה לא התחילו אתמול. זו שנה שלישית ברציפות שבארסה מובסת על ידי קבוצה שאינה בהכרח טובה יותר ממנה (אתמול פירמינו וסלאח לא שיחקו). פאריס סן ג׳רמן, יובה, רומא וליברפול עשו זאת. שתי הראשונות עשו זאת כאשר סווארס היה צעיר בשנתיים, ניימאר חלק מבארסה ולואיס אנריקה המאמן.
באיזה שהוא מקום, בארסה מתקשה בליגת האלופות בדיוק כמו יונייטד בעידן פרגי. הסר עצמו אמר שהוא מתחרט על כך שיונייטד לא זכתה ביותר אליפויות אירופה. כמובן בארסה השיגה כמה תארים בליגת האלופות, אך הכוונה היא שמדובר בקבוצה המצליחה הרבה בליגה ומתקשה, מאז 2011, בליגת האלופות… בדיוק כמו יונייטד בתקופה שזללה תארים מקומיים.
ועם מסי, איך היית מגדיר אותם?
אני תמיד פסימי, כך זה עם פולנים, אבל יש בי אופטימיות זעירה. בהנחה שדה ליכט מגיע . שוער טר שטגן הגנה שמורכבת דה ליכט לנגלה ואולי גם טובידו וקישור של אלניה ריקי ארתור ודה יונג. זה בסיס מצוין. צריך עוד 2 3 שחקנים לסגל וזה יראה אחרת
מבחינת חומר השחקנים אנחנו קבוצה טובה מאוד, הבעיה שאנחנו קבוצה שהתמכרה למסי. ואז השחקנים שלצידו חושבים שהוא יציל אותם כל פעם מחדש. בליגה זה עובד. באלופות זה יכשל כל שנה מחדש.
הבעיה הגדולה זה המאמן. אני מאוד מקווה שנראה שינוי אמיתי בעמדה הזאת.
אני זוכר שהעידן הספרדי החל, אמרתם לנו שצריך להמתין כמה שנים עד שמסיקים מסקנות. מה השתנה הפעם?
חכה שנה הבאה. ריאל מדריד חוזרת…
לא בטוח. זה הולך להיות פרוייקט חדש, וכמו כל פרוייקט חדש, לוקח לו זמן עד שהוא מתייצב וממצא את הפוטנציאל הטמון בו.
כרגע האנגליות לקחו את ההובלה על פנינו אבל אני בטוח שהשחצנות האגלית הטיפוסית, והביטחון שהם מושלמים ואין איפה לשפר תהיה בעוכריהם. בסופו של דבר הספרדים יודעים יותר טוב לשחק כדורגל.
ברצלונה מחזיקה ברוב העמדות את השחקן הטוב בעולם בעמדתו. הבעיה היא שיש לה את אחד המאמנים הגרועים בטופ האירופי. אולי הכי חלש.
זה קל לבוא ולירוק לאוהדי ברצלונה בפרצוף עם משפטים כמו “לא היה לכם מזל” כשאנחנו ממררים בבכי (לפחות חלקנו שלא מסונוור מתארים) כבר 6 שנים על מאמנים פחי אשפה אחד אחד.
הבעיה של ברצלונה זה לא שחקן כזה או אחר, אלא מאמנים שחושבים שהם אלכימאים, אבל בפועל הופכים זהב לפחם.
הקללה של מסי זה שהוא כל כך טוב שהוא מצליח להסתיר את האמת. הוא מצליח לכסות על מאמנים עלובים, שנכשלו בכל מקום אחר. מי שלא מאמין שיסתכל מה אנריקה עשה בקריירה שלו (נכשל ברומא, עונה בינונית בסלטה ויגו נכשל בליגת האומות עם ספרד), או שיחפש הישג כלשהו בקריירה של וואלורדה. מי שעדיין מתקשה, שיסתכל על 3 המאמנים שמסי לקח ל3 גמרים רצופים עם ארגנטינה.
לבצרלונה יש את הפריבילגיה של שחקנים טובים יותר מארגנטינה, אבל בפועל הבעיה היא אותה בעיה. אין מאמן לסמוך עליו. אין מאמן שיעשה שינוי. אין מאמן שינצח משחקים באמצעות טקטיקה כלשהי. כבר 6.5 שנים שכל מה שהמאמנים שלנו יודעים לעשות זה להתפלל למסי.
אז מסי נתן 3-0 במשחק הראשון, ובישל לדמבלה את הרביעי (אוי דמבלה). אבל משחק אחד מסכן שבו למסי קצת לא הולך, ואנחנו מוכים שוק על ירך. וזה משהו שאפשר לראות בכל התבוסות מאז 2012. באיירן, פריז, יובה, ליברפול. בכל פעם שמסי נותן משחק לא טוב אנחנו ישר מובסים ועפים. ישר. לא הייתה התמודדות אחת שבה מסי נתן משחק אחד לא טוב ועברנו. אפילו לא אחת ב6.5 שנים. לא בברצלונה. לא בארגנטינה. לא בשום מקום.
אולי הבעיה היא לא המאמנים ? אולי הבעיה היא מסי ?
איזה מאמן היה משחק אחרת מאנריקה והמאמן הנוכחי כשיש לו את מסי ?
והאם לדעתך הדעה של מסי לא קובעת איך הקבוצה תשחק ?
לפני שתקפצו עליי אוהדי ברצלונה אני לא טוען שמסי לא שחקן ענק או שהוא הורס קבוצות, אני לא בא ממקום של ביקורת, אני רק טוען שבגלל שמסי כ"כ טוב ומשפיע על המשחק המאמנים הנוכחיים לא יכולים לשחק אחרת גם אם עומד לרשותם סגל שהוא אחד הטובים בעולם, אני גם די בטוח שמסי לא ירשה מצב שלא הכל בנוי עליו.
יש שיגידו הקבוצה של פפ, אבל זאת הייתה קבוצה נדירה שכל השחקנים גדלו ביחד אל תוך השיטה וידעו לשחק אותה בצורה מצויינת, וגם מסי של פפ עדיין היה בתחילת דרכו ועדיין היה מוכן לקבל את מה שהמאמן מחליט, ברגע שהוא הפך למסי גם השיטה השתנתה וזלטאן עזב כדי לפנות שטחים למסי.
לא יכול להיות שכל ניצחון ותואר זה מסי וכל הפסד ואיבוד תואר זה המאמן וכל השאר, הכל בנוי על מסי ואין מאמן בעולם שישנה זאת, בגלל זה מאמנים שיכולים לחושב בכיוון של שינוי לא מגיעים ולא יגיעו כל עוד מסי כאן.
Muchas Gracias!
אני ממהר להסיק מסקנות, כי אני עד לבנייה של סיטי וליברפול במהלך השנים. שתי הקבוצות הללו לא תפסו עונה טובה, שתי הקבוצות הללו משחקות ברמה הגבוהה ביותר ללא תלות באף אחד מהשחקנים הטובים שלה - ליברפול ללא קוטיניו רק התחזקה , אתמול שיחקה ללא סאלח לירמיהו ורוברטסון. סיטי היא בכלל קבוצה עם עומר אינסופי. אי אפשר להתעלם מזה שאתמול פערי הרמה היו עד כדי כך גדולים. אני בכיף יכול לדבר גם על טוטנהאם שגם היא עשתה הסבה לקבוצת על.
מה שאנחנו רואים כרגע באנגליה זאת עבודה של 4 עונות מתוכננות היטב. ריאל מדריד וברצלונה לא הולכות להיות קרובות לרמה הזאת ב3 שנים הבאות. אני רואה ומרגיש היטב כמה זמן לוקח לעשות בנייה מחדש, גם אם זה קורה בדרך הכי נכונה זה לוקח לפחות 3-4 עונות (ראה ערך ליברפול).
כל מאמן קרויפיסטי.
אתה פשוט נהנה לרקוד על הדם.
אתה רואה איך במשך 6.5 שנים מאמנים מחריבים אותנו, ואיך מסי מצליח בכל זאת לסחוב הכל על הגב שלו ולהכות אתכם פעם אחר פעם, למנוע מכם דומיננטיות, למרות שיש אצלנו אנשים מקצוע דרג ז’.
ברור שתצדיק את המאמנים אהובי ליבך. ברוך שתנסה לזרוק על מסי את כל החרא. זה משגע אותך, וזה הזמן היחיד שאתה יכול לשמוח קצת. תמשיך להינות מהמאמנים האלה. כולי תקווה שהמזל יפסיק לשחק לכם שוב.
Football, bloody hell!
שלב הנוק אאווט של ליגת האלופות השתנה מאוד מאז הקאמבק של בארסה מול סן ג׳רמן. פתאום יתרון של 3 שערים כבר לא מספיק… ומרגיש כאילו עדיף להפסיד את המפגש הראשון.
אני זוכר את הימים בהם שלבים אלה של ליגת האלופות לא הניבו הרבה שערים כפי שאנחנו רואים עכשיו, ובוודאי לא מהפכים כאלה. סיבה אפשרית אחת— אין שחקני הגנה על כמו בעבר ואין קשרים אחוריים ברמה גבוהה מאוד.
איזה פאקינג טירוף!!!
טוטנהאם בלי קיין, ליברפול בלי פירמינו, כנראה שעם חלוצים טובים אי אפשר להגיע לגמר. אולי זה מסביר גם את ההצלחה של ריאל עם בנזמה
אייקס הייתה מתפוררת נגד ליברפול. טוטנהאם עוד יכולה לעשות משהו כדי לעצור אותם. בכל מקרה אני לא אוהב גמרים מאותה המדינה. בחיי איזה ליגת אלופות משוגעת הייתה לנו.
איאקס הייתה רחוקה כמה שניות מגמר ליגת האלופות— עם ניצחונות על ריאל, יובה וטוטנהאם. העובדה הזו מעצימה את תחושת התסכול של אוהדי יונייטד: רק לפני שנתיים, פילאיני עשה להם בית ספר בגמר הליגה האירופית! תוך שנתיים הקבוצה הזו עברה אובולוציה מדהימה, בעוד יונייטד עדיין מנסה להגיע למקום הרביעי באנגליה ונראית, לרוב, כמו חבורת אנשים שהקשר שלהם לכדורגל מקרי.
הגיבורים של השבוע הזה היו שחקנים מהשורה השניה בטוטנהאם וליברפול. מי האמין שלוקאס מורה יכבוש שלושער במחצית אחת בחצי גמר ליגת האלופות.
ומילה אחרונה על איאקס— אני מקווה שתהיה להם עוד הזדמנות.
אחד משני המאמנים הולך להוריד חתיכת קוף מעל הגב וכנראה הוא פשוט יעביר אותו לגב של השני.
קרב הכמעטים הגדול
לא רואה שום סיכוי לטוטנהאם לצערי הרב. אבל קשה להגיד שאין סיכוי העונה… אבל אין סיכוי
כל פעם ששמעתי השנה אין סיכוי בליגת האלופות האין סיכוי קרה. מסקנה טוטנאהם זוכה . כנראה אחרי שליברפול תעלה ל4-0 וטוטונהאם תבקיע חמישיה בתגובה…
יודע מה? אפילו ב"הפוך על הפוך" אני כבר לא מאמין בעונה הזו. מסקנה - ליברפול זוכה. מה שאומר שזו בעצם טוטנהאם, ואז…
די, אני לא יכול עם העונה הזו יותר. זה פסיכי מידי.