ארצה להגיב על עניין הווינר/לוזר.
לדעתי כמו כל דבר הסיבה לשיפוט של רונאלדו ומסי לטובה או לרעה הוא כלפי השני.
מסי לא לוזר, אך רונאלדו יותר ווינר.
ולפני שיקפצו עליי כולם, זה בגלל הסיבה שברגע האמת רונאלדו מביא מעצמו 300% ומסי רק 100%.
מסי שחקן טוב בהרבה מרונאלדו, שלטעמי כבר לא באמת שחקן כזה טוב, אך ברגע האמת תהיו בטוחים שהוא יבקיע! עם 5 שערים מתוך כל 5 השערים של יובה בשלב הפליאוף והתעלות כל משחק ויכולת מנהיגות.
העניין הוא, שרונאלדו ב300% שווה פחות ממסי ב100% בשנים האחרונות.
מסי לא לוזר, הוא הכדורגלן הטוב בהיסטוריה. אך רונאלדו יותר ווינר פשוט
לגבי עניין מסי וקוטיניו, כמו שאמרתם, בליברפול קוטיניו היה המסי שלכם. קיבל כל כדור וניהל את המשחק ויצר הכל. בברצלונה הוא לא יכול לעשות את העבודה הזו בגלל שיש לגם כבר “מסי” בקבוצה (ואחד טוב יותר) ולכן קוטיניו מוצא את עצמו על הנייר באותה עמדה, אך בפועל בתפקיד שונה לגמרי.
אמרתי זאת כבר, קוטיניו צריך לעשות אחד מ3 הדברים הבאים:
הסבה לקישור, מה שאומר לעשות הרבה יותר עבודה שחורה ולנהל משחק יותר מאחורה (לך תסביר את זה לברזילאי).
לחכות שמסי יפרוש ואז לתפוס את התפקוד שלו.
לעבוד קבוצה.
לגבי עניין הבניה מחדש.
ריאל בניגוד לליברפול לא באמת בונה מ0. לחצי הרכב לפחות יש מקום בקבוצת טופ אירופית (ראמוס, וראן, קרבאחל, מודריץ) כאשר שחקנים כמו קאסמירו ונבאס/קורטואה בהחלט גם ברמה מתאימה בהחלט, ובכושר טוב הם בהחלט שם, ובהנחה שמרסלו רק בעונה גרועה הוא גם בהחלט שם.
בנוסף לריאל יש כסף ויכולת לשנות הכל בהפרש של עונה, בניגוד לליברפול שלא יכלה/לא עשתה כן.
עונה הבאה עם הזארד, יוביץ ופוגבה וריאל בהחלט מועמדת לגיטימית לכל תואר אירופי, אל נא גם נשכח את ויניסיוס הצעיר
רונאלדו החמיץ ב2008 בדו קרב פנדלים מול צ’לסי ועדיין הקבוצה שלו לקחה.
מסי הבקיע ב2015 והחמיץ ב2016 והנבחרת שלו לא עשתה את העבודה.
רונאלדו נעדר מגמר האירו ב2016 והקבוצה שלו לקחה את הגביע.
מסי וארגנטינה היו יותר טובים בגמר ב2014, ואף אחד לא יזכור את זה.
אם דמבלה היה כובש את הבישול של מסי ועושה 4-0 אף אחד לדוגמה לא היה מדבר על לוזריות של מסי. אם וארן לא היה סוחט פנדל מבנעטיה אף אחד לא היה מדבר על ווינריות של רונאלדו.
זה לא הגיוני לדעתי לדבר במונחים של ווינריות או לוזריות על שחקנים, כשאנחנו מייחסים פעולות של שחקנים אחרים לחלוטין להחלטה הזאת.
אלבה הגיע למצב הכי טוב במשחק מבישול של מסי, יכל לעשות 1-1 ולעלות אותנו לגמר. ואז מה שהיה נשאר בתודעה זה המשחק העצום של מסי במשחק הראשון. שם זו לא הייתה ווינריות, כשליברפול הקבוצה היותר טובה (בפער) במחצית השנייה לשים צמד, ולהעמיד עוד 3 מצבים לחברים שלך כדי לעשות 4-0 ולסגור את ההתמודדות?
בנוגע לקוטיניו, מסכים עם מה שאמרת- בגדול, הבעיה שהוא לא משלים בכלל את מסי וסוארז. לא נותן את המהירות שחסרה להם למתפרצות (שניהם בני 31 ו-32 בהתאמה), ובאופן כללי שחקן של כדור לרגל.
חוסר היכולת של בארסה לבצע התקפות מעבר זו אחת הסיבות המרכזיות להתקשות שלנו במשחקי חוץ מול יריבות אינטנסיביות שמתנפלות. הן מגיעות עם אנרגיה אדירה ומשאירות יותר חללים מאחור מה שבארסה אמורה לנצל עם התקפות מעבר מהירות, במיוחד שיש גם מוסר ברמה של מסי. בתקופה שניימאר שיחק בבארסה וסוארז היה מהיר יותר גל ראינו כמה זה קטלני (העונה הטובה ביותר של בארסה במשחקי חוץ בצמפיונס הייתה דאז).
במובן הזה, דמבלה משלים את הצמד מסי את סוארז בצורה הרבה יותר טובה (ראינו דוגמא קטנה לזה אפילו ב3 דק ששיחק נגד ליברפול שתקפה בכל הכח בקאמפ נואו בסיום המשחק), הבעיה כרגע היא שהוא פציע ולא מצליח לשמור על מומנטום חיובי בגלל זה.
קוטיניו לא יכול להמשיך לשחק כקיצוני בבארסה הנוכחית, אין בזה שום תועלת, ולדעתי גם בתור קשר הוא פחות מתאים לכדורגל של היום, ובמיוחד לזה של בארסה. הוא שחקן איכותי מאוד אך לא מתאים. מעבר שלו ליונייטד יכול לעשות טוב לכל הצדדים.
צודק לגמרי, בגלל זה אני שונא ששופטים שחקנים לפי תארים קבוצתיים, כאילו רונאלדו היה שחקן טוב יוץר ב2016 בגלל שאדר שם גול כשרונאלדו בכלל על הספסל.
הכוונה שלי בווינר לוזר היא שרונאלדו של השנתיים האחרונות עם כל מגבלותיו עדיין איכשהו תמיד שם ברגעי האמת. מדובר בשחקן איטי, שכבר לא מצליח לבעוט או לעבור שחקן, שכל היכולות שלו שעדיין נשארו הן נגיחה, מיקום ורצון, ועדיין ברור לכולם שברגע האמת הוא יהיה שם עם שערים שנותנים לריאל 3 גביעי אלופות רצופים וכשחקן שכובש את כל 5 השערים של יובה בפליאוף.
מבחינתי ווינר זה לא בהכרח שחקן שלוקח את הקבוצה שלו לתואר, כי זה לא טניס ושחקן לא באמת יכול לקחת תואר ללא קבוצה. מבחינתי ווינר זה שחקן שברגע האמת תמיד נותן משחק טוב יותר, וזה רונאלדו.
אגב, מי אמר שלהיות ווינר זה מה שחשוב, א י אעדיף שחקן שייתן משחקים טובים גם לא רק במאני טיים, אולי רונאלדו יותר ווינר בגלל שהוא פחות יציב בשאר העונה?
מסי כל העונה טוב, וגם ברגע האמת, הוא פשוט שחקן מוצלח מאוד. רונאלדו בניגוד אליו משחק הרבה יותר טוב במאני טיים מאשר בשאר העונה, זה מבחינתי ווינר/שחקן קלאץ’ או תקראו לזה איך שתקראו לזה.
אני לגמרי יכול להסכים עם זה שרונאלדו מביא את עצמו מנטלית למשחקים החשובים הרבה יותר מבשאר העונה. לפעמים זה מצליח לו (אתלטיקו בבית ואייאקס בחוץ) ולפעמים לא (אתלטיקו בחוץ ואייאקס בבית).
אבל שים לב עד כמה הדברים דינאמים. כשבמשחק מול אתלטיקו, הם קיבלו 2-0 במשחק הראשון. אף אחד לא טען שזה כי רונאלדו לוזר. גם לא אחרי ההדחה מול אייאקס (ועם כל הכבוד והאהבה שלי לאייאקס, זו הרבה יותר פשלה של יובה).
מסי באמת הביא משחק לפנתיאון במשחק הראשון. ואני לא מדבר אפילו על השערים. הקישור שלנו בצמד המשחקים האלה זה הדבר הכי מסריח שראיתי, ובמשחק הראשון מסי הצליח לקדם את כל ההתקפות שלנו באמצעות דריבל. וגם בגומלין הוא סידר 3 מצבים לחברים, וכשאף אחד לא הצליח לסדר שום דבר לאף אחד אחר הוא הוסיף 5 מצבים משלו, כשרובם היו מרחוק.
ראית את המשחק השני של איאקס מול יובה. שום פאשלה של יובה. איאקס היו צריכים לתקוע להם עוד שלישיה חוץ מהצמד שהם כבשו. מחצית שניה ליובה היו 0 בעיטות לשער, בבית שלהם.
השאלה היא לא למה זה נגמר 2-1 לאיאקס אלא למה זה לא נגמר 5-1 לאיאקס.
מעניין שהלחץ לא גמר את מסי מול ליון שליון פתחו את המחצית השניה וכבשו שער מצמק שהיה רחוק שער אחד מהדחה של ברצלונה ואז הוא הבקיע את השלישי ובישל את הרביעי. מעניין. מעניין שהלחץ לא שבר את מסי מול מנצסטר בקאמפ נואו, אפילו שיוניטיד פתחו בסערה, והוא לבדו חטף את הכדור וכבש גולאסו לדה חאה. ועוד אחד וסיים את ההתמודדות. מעניין שהלחץ לא שבר את מסי במשחק מול ליברפול, שליברפול שכבו לנו על התחת וכמעט כבשו לנו שלישיה עד שהוא התעורר ודפק להם צמד והיה צריך להוסיף עוד צמד בישולים ללא דמבלה הגאון החליט להתמסר עם אליסון (תודה לך דמבלה). מעניין שהלחץ לא דפק את מסי מול טוטנאהם שהוא דפק צמד שערים ובישול. מעניין שהלחץ לא דפק את מסי בצמד המשחקים שלו מול צלסי בשנה שעברה. מעניין מאוד שהלחץ לא דפק את מסי בעוד אינספור משחקי קלאץ בליגה ובליגת האלופות בקרירה שלו. (אוהדי ריאל אתם באמת מעונינים שאני יפתח את הארכיון? לא נראה לי זה יהיה כואב מבחינתכם)
אבל במשחק מזדיין אחד של נוקאוט, כן הלחץ כן דפק אותו. אתם כל כך צבועים וחסרי אובקיטיביות שהמד הצביעות פשוט היה מתפוצץ. הסנדרט של מסי הוא כל כך קיצוני ויוצא דופן שרק מראה לי שכולכם עם כל השינאה למסי מבינים שהוא הכי טוב בהיסטוריה. כן אפילו טיטי קאמרה וזה המחמאה הכי גדולה בעולם שמסי יכול היה לקבל. שהאוהבים שלך מחמיאים לך אתה לוקח את זה כמובן מאליו. אבל שהשונאים שלך מחמיאים לך זה שובר את השיא.
הסנטדרט שאתם ממציאים למסי הוא כל כך קיצוני ששום שחקן בהיסטוריה בשום תחום ספורט אחר לא נמדד בו. אי פעם. למסי לא היה משחק חלש הוא היה בסדר גמור, אבל בוא נלך לקראתכם ונגיד שהיה לו משחק חלש. מתוך 100 אחוז של משחקים הוא היה חלש ב0.01 . ממש לא עומד בלחץ. אם לא היתי בדיכאון זה באמת היה מצחיק. אולי בעצם שווה לי לחייך…
אתם רוצים שאני יזכיר לכם כמה משחקים רונאלדו היה חלש בהם? משחקים חשובים… ברוך השם מספר האליפויות שלנו בשנים שלו בריאל מדגים את זה. אז מה הוא לא עומד בלחץ? זה בולשיט טהור. שחקן לא צריך להמדד לפי משחק בודד. אף שחקן.
שוסאקו, אני לא טענתי שמסי לוזר, פשוט שרונאלדו יותר ווינר.
מסי הכדורגלן הגדול בהיסטוריה ואחד הווינרים הגדולים. פשוט הבעיה שלו היא תכלס הבעיה של רונאלדו בכל אספקט אחר כמעט, ההשוואה לשני.
לא מסכים בכלל כל האמירות על היותו של מסי לוזר, מדובר במשחק קבוצתי וכמו שנאמר משחק אחד גרוע לא אומר כלום, אך מה שגורם לאכזבה ממסי הוא הרף הגבוה אותו הוא שם לעצמו.
אגיע שוב להשוואה, זה כאילו שכל העונה מסי משחק כמו שחקן של 95 בפיפא ואז במאני טיים הוא שומר על היכולת. רונאלדו מנגד משחק כל העונה כמו שחקן של 80 ואז במאני טיים הוא פתאום 94.
זה בהחלט קרה למסי יותר מידי פעמים שאי אפשר להגיד שזה מקרי, זה לא סתם שהוא מנסה אבל לא הולך לו וזה קורה לכל שחקן, הוא פשוט מתחבא בין השחקנים נמנע לקבל את הכדור בקושי מורגש לא מאיים בכלל.
לדעתי מסי במחצית הראשונה היה בסדר גמור, במחצית השנייה בארסה לא תפקדה ואחרי שליברפול שמה את השלישי ראית את ההלם, במיוחד על הפנים של מסי, ופתאום שמו לב לזה שהוא משקשק ופה כבר הייתה לי הרגשה שהוא לא יציל את בארסה.
במקום להגביר קצב, הוא רק הוריד את הקצב שלו.
גם שרונאלדו לא טוב הוא נלחם עושה כל הזמן תנועה ומנסה לכבוש.
מסי זה יום אסל יום בסל. יש משחקים שהוא נראה מדהים וכאלה שהוא מחטט באף רוב המשחק ויורד מהמגרש בקושי מזיע, גם במשחקים הכי גדולים וחשובים. זה בלי קשר למשחק מול ליברפול, זה משהו שקורה כבר שנים
טוב אתה שובר שיאים, כמו הפייק ניוז שכתבת לי פעם בקשר לזה שמסי מאבד בדריבלים שלו לקראת סיום העונה ואז שביקשתי ממך להוכיח את זה בעובדות נעלמת מהפורום. ואז חזרת להגיב בפורום של ריאל.
יום באסל יום עסל? כמעט כל משחק נוקאוט הוא מקבל מצטיין של המשחק ואתה כותב לי את זה. כן, כמו כל שחקן אנושי גם לו מידי פעם יש משחקים חלשים זה די נדיר למי שבאמת עוקב אחריו, אבל זה קורה.
שנה שעברה כתבתי לך, אחרי שאתה כתבת לי את התאוריה המזויפת שלך לגבי הדריבלים שלו, שאם הוא לא יקבל צוות שיסייע לו ברגע האמת ובמשחקים החלשים שלו, אז גם השנה הוא לא יזכה בליגת האלופות. שהוא מציב שלושה שחקנים שונים במצבי שער במשחק אחד (שיא שלו בצמפיונס השנה) אז מה אפשר להתלונן עליו? הוא אחראי לכל המצבים של ברצלונה במשחק… אין אוהד אמיתי (לא אוהדי ההצלחות ) של ברצלונה שמעיז לבוא אליו בטענות. טוב אני מבחינתי סימתי את הדיון. לילה טוב.
נ.ב באמת מוזר וזה בטח צירוף מקרים שחזרת לדבר על מסי, בדיוק אבל בדיוק אחרי המשחק שהודחנו. למסי היו כל כך הרבה משחקים נפלאים השנה. אז שתקת. אבל מסי לכאורה נתן משחק חלש ובדיוק בזמן הזה אתה עושה לי קאמבק מפואר. איזה הפתעה איזה הלם! מניח שאתה גם תטען שאתה אוהד ברצלונה כמו אורי חמו שטוען שהוא אוהד ברצלונה אם סמל של ריאל מדריד.
באמת מוזר שאחרי המשחק של יובה מול איאקס לא טרחת לכתוב מילה!
יש הבדל בין משחקים חלשים למשחקים שהוא נעלם בהם.
אם היה מנסה ונלחם לא הייתי אומר כלום. זה בעיני ההבדל בין לוזר לווינר, לא אחד שמפסיד הוא לוזר ואחד שמנצח הוא ווינר, אחד שמנסה ונותן את כל כולו גם שקשה הוא ווינר, אחד שנעלם ונכנע לקושי זה לוזר ומסי הראה לוזריות כזאת לאורך שנים ורונאלדו ווינריות.
אם בשנים הראשונות של רונאלדו בריאל, מסי לקח את כל התארים ורונאלדו שנלחם ונתן את כל כולו בעונות גדולות שלו בסוף בקושי זכה במשהו זה היה פשוט ברור שזה התאזן מתישהו ויהיה יותר צדק, ובשנים האחרונות התהילה מתפוצצת לרונאלדו כמו קטשופ.
רונאלדו גם בשנים הראשונות שלו בריאל היה ווינר אדיר גם שהפסיד ולא לקח תארים. כי ראית את האופי והלחימה שלו להצלחה בכל משחק.
אגב אתה לוקח את את הפורום הזה רציני מידי חביבי… אתה אומר לי מתי רשמתי מתי לא רשמתי עזוב אותך שטויות בנאדם… אני יודע שזה דכאון כי המשחק הזה היה כמו סכין בלב לכל אוהדי ברצלונה זה אגב למה מבחינתי כל השחקנים ששיחקו + המאמן צריכים לקבל בראש!!! לא מבין איך אתה עדיין מסוגל לנסות לתרץ ולמצוא נחמה זה משחק שייזכר הרבה שנים, לא משנה כמה גדולה הייתה העונה של ברצלונה, אין מחילה על משחק כזה מבחינתי ואין תירוץ, כולם צריכים לקבל בראש! גם מסי!!! זה שהעונה של ברצלונה הייתה גדולה והכל היה נראה מבטיח והכל התפוצץ בפנים ב90 דקות ביזיוניות זה רק מעצים את זה.
אם מסי היה מראה מנהיגות (פאקינג הקפטן!) הייתי אומר 10 זבל + המאמן.
זה לא סתם הפסד הם שברו לאוהדים את הלב. במקום לרחם על מסי, שיחזור לאחוזה שלו ולמיליונים תרחם על האוהדים, וכן צריך לבקר ולא לחסוך מאף אחד ששיחק במשחק הביזיון הזה.
בניגוד לריאל נגיד, כשהפסידה 4-1 לאייאקס והודחה ואוהדי ריאל מצאו נחמה בכך שהקבוצה תיבנה מחדש, וכבר הייתה להם הרגשה שזאת עונה לא טובה והיה להם הרבה פחות ציפיות, פה זה פשוט התפוצץ ב90 דקות, מ-100 ל-0!
תאמין לי אם הייתי יכול הייתי שולח הודעות לכל השחקנים, כולל מסי כמה הם לוזרים ולוואלוארדה הצנון.
הפיתרון אכן(כמו במקרה של בייל) היא היונייטד, קוטיניו בליברפול היה בול בקבוצה שמתאימה לו, כלומר סגל בינוני שמתחרה כדי לדגדג את הטופ4 והופכת את קוטיניו לכוכב העל שלה, שכל כדור עובר דרכו, אבל קבוצה כזאת לא תשקיע מעל 100 יורו בשחקן ותשלם לו את מה שברצלונה משלמת לקוטיניו, אבל יש קבוצה שהיא יוצאת מהכלל הזה וזה היונייטד שיש לה המון כסף וכוכבים ענקיים אמיתיים כנראה ולא ירצו להגיע והיא מתה לחזור לטופ4.
אחרי שקוטיניו סידר לנו כסף לואן-דייק, פאביניו ואליסון ואז הלך ונתקע כמו עצם בגרון של ברצלונה אשמח לראות אותו הופך לקוץ בתחת של היונייטד.
המטרה שלי היתה להציב בפניך פיתיון שתחשוף אותך ולמה אתה כותב בצורה שאתה כותב. אני די חושב שהצלחתי.חבר.
אני די בטוח שכל מי שבאמת רואה כדורגל לא חושב שמסי הוא לוזר. או 10 + זבל פלוס המאמן. יותר מזה, כמו שסיכמתי הסנטדרנט המעוות הזה שאתם מנסים לתת למסי זה רק ההוכחה שמסי הוא goat אין שום שחקן בעולם לא בהווה ולא בעבר, שיש לו כזה רף למבחן. מסי יכול להיות גאה!
לילה טוב אחי, יש לי הרגשה שגם שנה הבאה אתה תהיה בשקט מהסיבות שרשמתי למעלה.