ת'רד היריבות ::

מותר לומר את האמת, וזו האמת!

אני מבין את השימחה שלכם לאיד נגד מסי, אבל לבוא למסי בטענות מבחינתי כאוהד ברצלונה זה חוצפה. לא היינו זוכים באליפות בלעדיו. ובטח לא מגיעים לשלב הזה בלעדיו. וגם במשחק היום , הוא שיחק לא רע.

כך זה בשלב נוקאוט, אתה יכול לתת 99 אחוז משחק של אלוהים ואז שאתה תופס משחק חלש יותר אתה נהיה תלוי בקבוצה שלידך.

מה לעשות שכולם (חוץ מוידאל) תקעו לו ברז.:
ולהדגים את זה, מסי העמיד שלושה שחקנים במצב של אחד מול אחד מול השוער. סוארז אלבה וקוטיניו . אז מה, הוא אשם שהם מחטיאים (לפי בארסה מניה זה שיא בליגת האלופות)

עזוב. פשוט עזוב. מסי הוא לא הכתובת לכשלונות של ברצלונה. בלעדיו בארסה היא סוס מת. בערך כמו שיונייטד אחרי פרגי.

אי אפשר להאשים את מסי, מה ציפית ? שמתוך 2000 הזדמנויות 2000 יהיו ברשת ? הוא גם מחמיץ לפעמים זה בסדר, כשאומרים שהוא חייזר מתכוונים לזה שהוא שחקן ממש טוב, אף אחד לא באמת מאמין שהוא מכוכב אחר.

אגב אחרי שראיתי עד כמה גורדי אלבה הענק יכול להיות גרוע, אני מרגיש קצת פחות נורא שיש לנו אפסים כמו אשלי יאנג בקבוצה. בחיי , מה קרה לו היום ? זוועה.

אתה יודע, שחקן כדורגל לפעמים תופסים יום נוראי. המזל שזה נפל ביום הלא נכון…

סמיר קלאסי- עונה מושלמת של מסי והוא לא מוציא מילה לגביו (כולל הצגות בצמפיונס וגם באחת כזו לפני שישה ימים בה הוא לגמרי עשה את ההבדל!) ברגע היחיד העונה בו מסי נכשל הוא יוצא מהחורים ופתאום לבארסה חסר שחקן שיעשה את ההבדל (כשלמעשה, חסר לה הכל חוץ משחקן שעושה הבדל). בעיני די פתטי. גם ללהיות הייטר צריך צורה.

לליברפול לא היה היום שום שחקן שעשה את ההבדל, שלמעשה שניים משלושת כוכבי ההתקפה שלה בכלל לא שיחקו. כדורגל זה קודם כל משחק קבוצתי, וקבוצה טובה גדולה מעל כל שחקן והקבוצה הטובה יותר ניצחה היום ולא זאת שהיו לה שחקנים ש"עושים את ההבדל" .

אתה מאמין לעצמך?

או שכנראה ההגדרה לוזר שונה אצלנו.

רונאלדו גם לוזר בכל שנה שהוא לא זכה (למשל כמו השנה שהוא עף ברבע מול קבוצה מהולנד)?

מסי סחב נבחרת נכה ל3 גמרים רצופים וסוחב את ברצלונה על הגב לבד בשנים האחרונות.

מגוכך לקרוא לו לוזר.
אבל אני מבין שזה מנחם, אז תהנו.

תעזבו אותי מכל הריבים האלה, מישהו פה ראה את פאביניו היום? הוא פשוט היה אדיר, זכה כמעט בכל כדור והציק למסי רוב המשחק, איש המשחק בשבילי ללא ספק.

להגיד על מסי לוזר זה מביך. זה לא משנה אם אתה אוהב או שונא אותו, השחקן הזה הוא ההבדל בין ברצלונה אלופה לברצלונה מגרדת טופ 4. בצמד מפגשים הזה, הוא היחיד שבא לעבודה.

יכול להיות שליברפול עשתה לברצלונה טובה גדולה האמת. וואלורדה בסדר גמור, אבל מפחיד לחשוב למשל על המאמן של אייאקס עורק לברצלונה, יחד עם התינוקות ההולנדים שלו.

מקווה שוולורדה לא יתפטר. אם אני לא טועה, ברצלונה לא פיטרה מאמן כבר כמה שנים טובות (מאז ראייקארד, או שגם הוא הלך מעצמו?)

מותר לי! אין שמח שמסי הפסיד. מדוע אתם תוקפים אותי? אני לא תוקף אותכם או את הדעות שלכם.

מישהו אמר שמסי קצת לוזר, ואני מסכים עם זה. מותר לשנינו לחשוב כך, בדיוק כפי שמותר לכם לחשוב אחרת!

הוא כנראה הטוב בהיסטוריה של המשחק. האכיל אותנו הרבה הרבה הרבה חצץ. מלך השערים של כל הקלאסיקוס. אבל האם הוא אחד מאלה שמעלה את רמתם וסוחף אחרים כשהמאני טיים מגיע? האם יש לו קרח בוורידים? האם הוא כמו קובי בראיינט, ג׳ורדן כמו ערן זהבי (בכוונה, כי זו לא תכונה שקשורה לרמה) - לדעתי לא. לדעתי הוא מאלה שלחץ עושה להם רע.

אין שום קשר לזכייה באליפות, ואף אחד לא אומר שהוא לא מחזיק את בארסה בעצמו כל השנה.

מותר לך לשמוח וסופר לגטימי לא לאהוב את ברצלונה בכלל ואת מסי בפרט.

לטעון שהוא לוזר ולא עושה את ההבדל זה כבר לא בגדר המותר/אסור אלא בגדר ההכתבות עם המציאות.

זה כמו שאיזה שונא ליברפול יכתוב פה שהם גנבו את המשחקים ועלו בנס.

זכותך המלאה לשמוח ולחגוג, אבל מה שאתה אומר פשוט מנותק מהמציאות וילדותי. למצוא במסי האשם הבלעדי להדחה של בארסה העונה מהצמפיונס? אתה רציני? הבן אדם כבש צמד בשמינית, ברבע ובחצי גמר, מלך שערי ליגת האלופות העונה.

גם אני שמחתי שרונאלדו עף מהמונדיאל ומליגת האלופות. ממש לא אמרתי שמה שהיה חסר ליובה זה שחקן שעושה את ההבדל! איך אפשר בכלל להגיד משפט כזה על אחד משניהם?

עצרתי כאן— לא המשכתי לקרוא. אני לא ממשיך בדיון איתך ברגע שאתה מדבר בצורה כזו. תודה!

אני אענה עניינית בלבד (בקצרה) למרות שאתה מביך לחלוטין. מסי בצמד המפגשים הזה: כבש צמד במשחק הראשון (כולל גולאסו מ-30 מטר) וסידר לדמבלה שער קל. במשחק השני העמיד את קוטיניו, אלבה וסוארס באחד-על-אחד מול השוער. וזה מבלי להזכיר את העובדה שהוא האחראי לכך שבארסה נמצאת בשלב הזה מלכתחילה.

מה אפשר לבקש יותר מזה?

אתה מוזמן לעצור. אם פעם הערכתי אותך אז היום אני חושב שמדובר בלא פחות מטרול.

“היה חסר ליובה שחקן שיכבוש שערים בנגיחה השנה בנוק אאוט”. איך משפט כזה נראה לך בסולם הרציניות מ1-10?

שהוא ינצח ויכבוש בכל משחק משחק, כי ברגע שהוא לא עושה את זה- הוא לוזר שלא עושה את ההבדל!

אבל כל עשרות הפעמים שזה כן קרה, אם בליגה או בליגת האלופות- זה לא נחשב! נחשב רק המשחק הבודד בו בארסה התקשתה ומסי לא הציל אותה.

תניח לויכוח הזה, אין לו מוצא. הרי ברור שהוא אמר את זה בלהט ברגע כדי להתריס כמו שאתה מגיב עכשיו מתוך אמוציות. אין עוררין שמסי הוא יחיד סגולה, ולמזלכם יהיו לכם עוד המון הזדמנויות להניף את הגביע הזה כשהוא בצד שלכם.

מסי בן 32 בחודש הבא. הסיוט האינסופי הזה יסתיים בקרוב. (מודה שחשבתי כך גם ביום הולדת 30 שלו, ואיכשהו הוא מציג את הגירסה הטובה ביותר שלו בגיל שרונאלדו סיים הסבה לתיבת החמש. אבל די, זה חייב להיגמר בקרוב)