איך אימפריות נופלות! אוהדי מנצ׳סטר יונייטד חוגגים גול של קון אגוארו!!! איזה יום נורא.
קומפאני במחזור הקודם ואיימריק לאפורט עכשיו. רק אומר.
ואנחנו עם ג’ונס וסמולינג… ג’וזה צדק.
פפ נראה לי לקח את האליפות הכי קשה שהיתה לו. ליברפול הנוכחית נראה לי בכל עונה אחרת לוקחת אליפות די בהליכה. או שאני מגזים.
מקווה שקלופ יקח צמפיונס. באמת שמגיע לו ווליברפול. אני חושב שבסתר ליבם גם האוהדים של יוניטד מודים בזה.
לא מגזים בכלל. הסגנית הראשונה אי פעם עם 97 נקודות, ולא רק בליגה האנגלית. עונה מטורפת. לשתי הקבוצות הגיע לזכות באליפות, אבל מה לעשות שיונייטד התאמצה רק נגד אחת מהן
אני מקווה שסלאח שוב ישבור משהו בתחילת המשחק, ואז לא תהיה לי בעיה שליברפול תזכה באלופות, כי באמת מגיע לזבלים. זכייה של טוטנהאם תהיה יותר רומנטית, אבל הכדורגל של קלופ מהפנט.
ליברפול הפסידה את האליפות כאשר לא הצליחה לסיים לפחות בתיקו במפגש עם סיטי בתחילת ינואר. אז, ליברפול הוליכה בהפרש 7 נקודות, ואילו סיטי באה עם מומנטום שלילי למשחק. פספסו הזדמנות גדולה.
אגב, באותו משחק הייתה הרחקה מקו השער של סיטי. בדיעבד, אחד הרגעים החשובים של העונה.
כן אבל אפשר להגיד שסיטי החטיאו פנדל בתוספת זמן במשחק הראשון (0-0). אז זה התקזז.
אני חושב שליברפול הפסידו את האליפות ברגע שהיו להם איזה שלושה-ארבעה תיקו רצופים. האמת אני מבואס, אבל מקווה שבעונה הבאה ליברפול תחזק את הסגל שלה (ואין סיבה שלא) ותזכה באליפות. באמת שמגיע לה. מסכים לגבי טוטנהאם וליגת האלופות, אבל עם כל הכבוד - לליברפול מגיע תואר.
מה באתם להרוס? תנו לחיות באשליה שאנחנו הרסנו לליברפול את האליפות עם התיקו באולד טראפורד. תכלס, היה להם הרבה יותר קל לנצח אותנו במצב בו היינו מאשר את סיטי. לא הצליחו, וזה חד משמעית בזכות מאמץ יתר של יונייטד, ובמיוחד אוהדיה (ואני, שהייתי שם!).
הפסדתם לקרדיף בבית, נראה לי שאי אפשר להאשים אותכם באיזה קונספרציה. (הומור)
אף קבוצה לא הרסה לליברפול, היא עשתה עונה היסטורית, 97 נקודות ואי אפשר לבקש יותר מזה, אי אפשר לנצח את כל המשחקים, תמיד אפשר להגיד שפה ושם אפשר היה לעשות יותר, אבל מדובר בעונה שלמה ופאקינג 97 נקודות !!!
רק חבל שההתמודדות לא הייתה הוגנת, ההרכב הסני של הסיטי עלה יותר מהראשון של ליברפול.
אין ספק שליברפול עשו עונה היסטורית. הם לא פחות חזקים מבאיירן של 2012/13 לדעתי. גם לא ממדריד של מוריניו, או יונייטד ההיא של פרגוסון. גם אם ליברפול לא תזכה היא מהקבוצות היותר חזקות שהיו פה.
ההתמודדות לא הייתה הוגנת לי כל ההרכב של סיטי עלה יותר (אגב, יש לך נתונים? כי אני ממש לא חושב שזה נכון) כי סיטי זו הקבוצה השנייה הכי טובה במאה הנוכחית אחרי בארסה של פפ. הכדורגל שלהם כל כך מושלם, שרק הם יכולים לנצח את עצמם (AKA החמצת הפנדל של אגוארו במשחק הראשון מול טוטנהאם).
ההרכב הראשון של ליברפול הנוכחית יותר טוב מכל הרכב שסיטי תעמיד, רק שסיטי יכולה להעמיד 3 הרכבים והמחליף הכי טוב של ליברפול זה אוריגי, ובכל זאת ליברפול כמעט וזכתה באליפות.
אגב, הקבוצה ההיא של מוריניו היא הקבוצה הכי טובה בין כל הקבוצות שציינת בתגובה שלך.
למרות שזה לא יהיה הוגן להשוות מחירים,כי הייתה אינפלציית מחירים לפני שנתיים שלוש והרבה שחקני על של הסיטי נרכשו לפני זה עדיין הסגל של הסיטי יהיה הרבה יותר יקר, שחקן כמו דה-בריינה היה נקנה היום בלא פחות מ-150 מיליון יורו.
לעשות 198 נק בפריימרליג תוך שנתיים זה חולני. סיטי זכתה בשתי אליפויות (לא ברציפות) עד הגעתו של פפ, אבל זה לא היה בדומיננטיות, ביכולת וברמת הכדורגל הזאת. לדעתי מדובר בקבוצה הטובה בעולם בשנתיים האחרונות.
ליברפול הפכה למפלצת השנה גם היא וראויה לכל המחמאות (לצערה, שוב רק מחמאות). הסגנית הטובה ביותר בהיסטוריה של איזשהי ליגה.
עם זאת, אני חושב שליברפול הגיעה לפיק מסוים השנה ויהיה לי קשה לראות אותה מגיעה אפילו ל-90 נק בעונה הבאה, אם לסיטי לא תהיה ירידת מתח רצינית בעונה הבאה, אני לא רואה את ליברפול זוכה באליפות גם בשנה הבאה. הסגל של סיטי פשוט עמוק יותר ומוכשר יותר בעיניי.
ההישג של קלופ בהפיכת ליברפול לכזאת אימפריה הוא מטורף, אבל אני חושב שאם בעונה כזאת בה ליברפול עלתה לכל משחק בהתלהבות שיא (דבר שקשה לשמר לאורך זמן) היא לא זכתה באליפות זה כבר יהיה קשה מאוד, במיוחד אם ליברפול לא תעמיק את הסגל בעוד כמה שחקנים איכותיים ויצירתיים יותר למרכז השדה.
ללא קשר, מדהים כמה שחקנים פפ וקלופ קידמו במהלך התקופה שלהם. סטרלינג, ברנרדו סילבה, פרננדיניו, רוברטסון, ארנולד, מאנה… כל אחד מהם הפך לוורלד קלאס בעמדתו. בעיניי, שני המאמנים הטובים בעולם ללא ספק.
זה אכן חולני…אפשר לדבר עד מחר על ההשפעה של פפ, אבל הוא פאקינג הפך את השחקן שנבחר לשחקן השנה של הפרמיירליג לפני שנתיים, שחקן שהיה האחראי הראשי לאליפות היסטורית וחד פעמית של לסטר לשחקן מחליף שלישי בסיטי !
על הספסל החלוץ הפותח של נבחרת ברזיל, ושחקן נבחרת סאנה, ומגן ימני ב-35 מיליון שבהרבה מקרים אפילו לא מגיע לספסל, וגונדוגאן שרק במשחקים האחרונים קיבל הרכב על חשבון עוד שחקן נבחרת ברזיל.
וכל זה אחרי שכמו שכבר ציינת הוא קיבל סגל שזכה באליפויות, סגל הכולל את דה-בריינה, סילבה ואגווארו בין היתר.
קלופ קיבל קיבל כסף לרכוש את מי שבאמת חסר רק אחרי שהכניס המון כסף מהגעה לטופ4 בניגוד לרוב הציפיות ומכר את קוטיניו באיזה מיליארד יורו.
ליברפול הנוכחית תישאר בטופ עוד המון שנים, זה כבר לא קבוצה שהיא מקפצה לקבוצות היותר גדולות, היא בעצמה קבוצה ענקית, ואן-דייק ואליסון לא היו מגיעים לליברפול של לפני שנתיים וחצי, היום הם העדיפו אותה על פני קבוצות אחרות, יגיעו עוד שחקנים טובים והכוכבים ישארו.
הכי חשוב שהנדרסון ומילנר יראו כמה שפחות דשא בעונה הבאה, חייבים עוד 2 שחקני קישור מהרמה הגבוהה ועוד חלוץ מחליף במקום סטארידג’ הגמור, הבעיה שפפ יקבל תקציב רכש יותר גדול…
אין ספק שנקודת הפתיחה של פפ נוחה פי כמה משל קלופ, זה בכלל לא נתון לויכוח.
עם זאת, להקטין את ההישג שלו בעיניי זה גם לא כל כך רציני. גם ריאל ובארסה בשיאן עם מסי רונאלדו בשיאם ועם משאבים אדירים לא עשו 198 נק בשתי עונות מקבילות. זה נכון שלסיטי יש את הסגל הכי איכותי ועמוק בליגה ועדיין הצורה בה הם הפכו למכונה ברמת עקביות הזאת זה רחוק מלהיות מובן מאליו.
חשוב לציין ששחקן העונה של סיטי בעונה הקודמת (דה בריינה) היה כמעט ולא רלוונטי כל העונה הזאת בגלל פציעה (ולמען האמת גם מנדי גם בעונה הזאת וגם בקודמת) וזה לא פגע לרגע בקצב של הקבוצה הזאת. אפשר גם לקחת את הכניסה של ברנרדו סילבה לנעליים שלו בעונות הראשונה כדבר מובן מאליו, אני לגמרי נותן קרדיט לפפ על זה.
לריאל וברצלונה לא היו המשאבים של הסיטי.
אני לא מקטין מההישג של פפ וגם לא אוהב שמנפחים את ההישג, הסגל של הסיטי שפפ קיבל זכה באליפויות, כך שלקחת עוד 2 אליפויות עם אותו סגל(פלוס תקציב רכש בלתי מוגבל) זה לא הישג כ"כ גדול, הביאו אותו לקחת צ’מפיוס(אותה הסיבה שבאיירן הביאה אותו) והוא נכשל, המדד להצלחה בסיטי הוא לא רק בליגה, אלא בעיקר אירופה.
נכון ש 100 נקודות ו 98 נקודות זה הישג היסטורי והסיטי שיחקה כדורגל מצויין אבל עדיין…זה סגל ששווה אליפות גם בלי פפ.
נכון, קרדיט לפפ, אבל גם ובעיקר לתקציב הרכש האין סופי, קלופ לדוגמא בכל פציעה היה חייב לאלתר עם שאקירי, אוריגי, סטארידג’ הגמור ומאטיפ.
אפשר לטעון שאני לא נותן מספיק קרדיט לפפ, אבל אפשר לטעון גם שפפ אף פעם לא שם את עצמו במצב שהוא יכול לדרוש את כל הקרדיט, לא בבאיירן ולא בסיטי, גם בברצלונה ההצלחה הכי גדולה שלו מסי הוכיח שגם בלי פפ הוא זוכה בהכל, טראבל עם אנריקה ורק משחק משוגע מנע טראבל גם מואלוורדה.
אם פפ לדוגמא היה מגיע ליונייטד ההרוסה וזוכה איתה באליפות עם 98 נקודות היה מקבל 100% קרדיט.
אני מקבל את מה שאתה אומר, אם כי לא מסכים עם הכל (סיטי של לפני פפ אגב בחיים לא זוכה באליפות מול ליברפול ההיסטורית הזאת ככה שגם רמת היריבות עלו. סיטי של לפני פפ הפסידה 2 אליפויות ברצף לצ’לסי ופאקינג לסטר).
בכל מקרה סיטי ממש לא הביאה את פפ על מנת לזכות בליגת האלופות, הוא בכלל לא מאמן נוק אאוט מוצלח והוא הוכיח את זה לפני גם בבאיירן ובעיניי גם בברצלונה (אבל זה כבר לדיון אחר ויותר מעמיק).
סיטי זה מועדון פלסטיק כפי שאמרת שמחפש זהות, ופפ עם הכריזמה שלו ושיטת המשחק הייחודית אכן מתחיל להקנות לו משהו כזה. בנוסף דומיננטיות מוחלטת באנגליה כמו שושלת אליפויות זה לא דבר שהיה לפניו ואני מניח שגם זו סומנה כמטרה.
כמובן שהצ’מפיונס זו מטרה בהתהוות, אבל תהיה בטוח שבסיטי יותר ממרוצים מהעבודה של פפ עד כה במועדון ומעמדו איתן מתמיד (קח סקופ, גם אם ייכשל בצ’מפיונס בשנה הבאה אבל ימשיך באותה הדרך…).
בכלל, מועדון שמכוון קודם כל להצליח בליגת האלופות לא צריך לפנות לפפ כאחת האופציות הראשונות. הוא לא האיש הכי טוב למשימה הזאת.
פאק מי, כל כך הרבה הגזמות.
סיטי הקבוצה הכי גדולה שהייתה במאה הנוכחית ביחד עם ברצלונה של פפ ? זאת באמת הגזמה בקנה מידה חדש.
סיטי מעולה אבל לא ברמה של ריאל/ברצלונה/באיירן/יונייטד/ליברפול ואפילו צ’לסי בעונות השונות במאה הנוכחית, בטח ובטח שלא בהישגים. לא חלמתי שקבוצה שלא הייתה בחצי גמר ליגת האלופות מיימה תיחשב לגדולה במאה הנוכחית. אגב , אם בעונה שבה כל אירופה נראית כמו פח זבל (באיירן ברצלונה ריאל…) סיטי לא מגיעה לפחות לחצי, זאת בעיה די מביכה.
הכדורגל היום ואז שונה מבחינת טיב הליגה. אני בספק אם מישהו יחלוק עליי שהכסף הגדול עשה נזק גדול לכדורגל. סיטי הנוכחית משחקת עם 2 קבוצות בליגה בה הקבוצות הגדולות דעכו בצורה דרסטית - יונייטד ארסנל צ’לסי נמחקו מהמפה של הכדורגל האנגלי. לסיטי יש את ליברפול וטוטנהאם שמשחקות באותה ליגה איתם.
העניין הוא שסיטי יצאה פער ענק בינה לבין שאר הליגה הנוכחית, וזה לא מדד לאיכות שלה ביחס לקבוצות בעונות קודמות.
סיטי הייתה בחצי נגדנו והודחה על ידי הגולפאי מווילס. בכל מקרה זה טריקי למדוד קבוצה לפי צ’מפיונס. אפשר להתסכל על בארסה של 4 השנים האחרונות כדוגמה נוספת. ברור שזה פוגם כרגע במורשת של פפ (גם בבאיירן), אבל בעיניי זה פחות רלוונטי להערכתו כאיש מקצוע. זה עניין פיקנטי לכתבות “דירוג” וויכוחים בפורום על סף פגרת קיץ.
לגבי ההשוואה מול קלופ, פפ לא עמד במבחן של לבנות קבוצה מהדרג הזה וגם זה אולי כתם על המורשת. מצד שני הוא גם לא נכשל בזה מעולם. יהיה מעניין לראות אותו מנסה. בכל אופן, גם באימון קבוצות גדולות ועשירות יש אתגר ופפ עושה את זה בצורה הכי טובה שראיתי בשלושה מועדונים שונים ובליגות שונות.