מי שהבקיע 121 שערים באותה עונה,רונאלדו,בנזמה,היגוואין,די מאריה,קאקה,קאייחון, סקוררים לא היו חסרים בקבוצה הזו,בטח לעומת הקבוצה של 16/17 שנסמכה כמעט ורק על הכיבושים של רונאלדו (וראמוס).
ריאל לא נפלה מבאיירן של אז שהייתה בעצמה אחת הקבוצות המרשימות של העשור האחרון ושנה אחרי זה אם אני לא טועה ניצחה באותו שלב את ברצלונה 7-0 בסיכום כללי.
אני יכול באותה המידה לטעון שמרסלו לא היה וורלד קלאס כי הוא מוגבל מאוד בצד ההגנתי. היו לו ארבעה בישולים באותה העונה ב20 הופעות בליגה
כן אבל ב11-12 זה לא קרה הרבה. ב12-13 הוא היה זוועה אבל בעונה לפני הוא היה בקלות בטופ 10 בעולם ובטופ 3 בקבוצה.
מה? איזו גניבת דעת. אולי העליה של יונייטד לגמר, ב2008, נגד בארסה הגוססת של ראיקד היה במזל. וגם הזכיה עם ההחלקה של טרי.
הגמר ב2009 היה חד צדדי לחלוטין החל מהדקה ה10. לרגע אחד לא היה נראה שאתם באותה רמה שלנו, או שאתם יכולים למנוע מאיתנו להיות אלופי אירופה.
קודם כל, אני לא אוהד יונייטד.
שנית, נכון - הגמר היה חד צדדי, אבל לדעתי זה קרה בעקבות השער הדיי מקרי של אטו ששינה את רוח המשחק.
בסיטואציה אחרת לדעתי העניינים היו מתגלגלים אחרת, כי יונייטד של אז הייתה קבוצה טובה יותר לדעתי.
- אתה משווה את מרסלו ביכולת טובה לקונטראו ביכולת טובה? לדעתי לא על אותה סקאלה
- אוזיל מבחינתי מעולם לא היה בטופ 10 בעולם, זו הגזמה פרועה
יופי שמבחינתך הוא לא, מבחינתי כן. הוא נתן 7 שערים ו28(!!) בישולים, אני חושב שהמספרים מספיקים כאן
אני לא מתווכח עם טענתך, אבל ראוי לציין שאלכס פרגוסון ומייקל קאריק כתבו שניהם בספרים שלהם על שני הגמרים מול ברצלונה. בעוד הם אומרים בפה מלא שב-2011 לא היה לנו שום סיכוי, וברצלונה הייתה קבוצה טובה יותר בפער, והקבוצה הטובה ביותר מולה שיחקו, שניהם מביעים אכזבה עצומה מאיך שהגמר של 2009 התנהל. גם פרגי וגם קאריק טוענים שיונייטד נראתה פח אשפה בצורה מאוד מוגזמת, מבלי להוריד מהכבוד שראוי לתת, והם אכן נותנים, לאותה ברצלונה. יונייטד ב-2009, לטענתם, הייתה קבוצה הרבה יותר טובה ממה שניתן ללמוד מהגמר ההוא, וכל אחד מהם מציג סיבות שונות לתצוגה העלובה, שיחודיות לאותו ערב (לדוגמא - הייתה פאשלה רצינית בהכנה במלון לילה לפני כן, שגרמה לשחקנים להתרוצץ ברומא עייפים או משהו בסגנון, קאריק שיחק עם בוהן שבורה [לא כואבת, שבורה], ההרכב היה לא נכון [סקולס על הספסל, אנדרסון בפנים, פלטשר שהיה המצטיין בקישור הורחק בחצי] ועוד).
מעבר לכך אני באמת חושב שיונייטד הייתה חסרת מזל בשער שהלך נגד כיוון המשחק. יונייטד ההיא הייתה פייבוריטית לדעתי, ב2011 אופרה אחרת לגמרי .
-
בגמר 2009, יונייטד לא הייתה חסרת מזל… יונייטד פשוט לא הייתה. מלבד 10 הדקות הראשונות, יונייטד פשוט לא תיפקדה באותו ערב.
-
באופן כללי, התחושה ערב המשחק הייתה ששתי הקבוצות שקולות, אבל עם יתרון קל ליונייטד. הסיבות לכך: 1) יונייטד בגמר שני רצוף ואליפות שלישית רצופה, 2) בארסה התקשתה מאוד מול צ׳לסי (לא אכנס כאן לעניין השיפוט) . הנה מה שמסי עצמו אמר ערב המשחק:
“There are not favourites, but they are the ones who are defending the title so perhaps they are just ahead. For us, it has been a magnificent year, but we still have one big test left. Being so close to history gives us great motivation.”
סוכניות ההימורים נתנו יתרון קל יונייטד, אבל הייתי אומר ששתי הקבוצות עלו פחות או יותר עם סיכויים שווים לנצח.
Guardiola said: “If we play the same way we did in 2009 then it will probably not be enough. And if we repeat certain things that we did in that game then we will not win this one.”
לגבי הגמר ב-2011, בארסה הראתה עליונות מוחלטת על יונייטד, במיוחד במחצית השניה. סר אלכס אמר שזו הייתה הקבוצה הכי טובה שאי פעם פגש!
להגיע לגמר האלופות עם יונייטד של 2011 זה משהו שרק אלכס פרגוסון מסוגל לעשות.
אני זוכר מעולה את הלך הרוח סביבו. תמיד היה שחקן שלא היינו שלמים איתו במאה אחוז. לגבי טופ עשר בעולם - יציבות היא תכונה קריטית.
מקטריאן לא ישחק בגמר הליגה האירופית, שיערך בבאקו בירת אזרבייג’אן, מחשש לחייו.
https://twitter.com/Arsenal/status/1130783377605324800
אמ;לק: בין ארמניה לאזרבייג’אן מתקיים סכסוך ארוך שנים על חבל הארץ נגורנו-קרבאך. מקטריאן תרם כסף לארמנים שנפגעו במהלך המלחמה, ולכן נחשב לאויב מדינה באזרבייג’אן.
והעולם שותק. בזיון מהמדרגה הראשונה.
בושה וחרפה שהקבוצות עצמן משתפות פעולה עם דבר כזה. שתי קבוצות אנגליות, שימרדו וישחקו את הגמר באנפילד.
אני מסכים ששתיהן צריכות לסרב לשחק. ארסנל משתפת פעולה כי היא חייבת לזכות כדי לשחק בשנה הבאה בצ’מפיונס, המפעל הבכיר של הגוף המסריח שנקרא אופ"א, והרבה כסף מונח על הכף.
נראה לי שדווקא סירוב של ארסנל לשחק, גם במחיר של הרחקה ממפעלי אופ"א לכמה שנים, יתן לה יותר כסף ממה שהיא תפסיד. כמו הבחירה של נייקי לפרסם עם שחקן שהורחק מה-NFL (בפועל, גם אם לא רשמית). לאנשים נמאס מהגוף הבזוי הזה, ולאנגליות יש מספיק כסף כדי להקים ליגת על משלהן עם בארסה וריאל, בלי ארגון של פושעים מעליהן (אם כי קשה להתעלם מהפושעים שמממנים גם את פריז וסיטי).
ולגבי גמר באנגליה: הן אפילו לא צריכות לנסוע רחוק, לעלות על ה-tube לוומבלי, עשר דקות הן שם.
מונדיאל 2022 יהיה בקאטר. באמצע העונה. אני לא מצפה לשום דבר מעולם הכדורגל.
אז צ’לסי מוחצת בגמר האירופית את ארסנל 4-1 בלב השממה האזרבייג’נית שלא נראתה כמותה מאז חגיגות האליפות של סיטי.
חדשות טובות בשבילנו, דבר ראשון כי סבלנו העונה מספיק ובשמחה אוותר על גל ממים בנושא היחידה מהטופ 6 שלא בצ’מפיונס, גם כי זה כיף לראות איך ארסנל ממשיכים במסורת הלוזריות הונגרית, אבל בעיקר כי משמעות הניצחון היא שהיכולת של ארסנל להתחזק משמעותית בקיץ נפגעה מאוד ושל צ’לסי לא הושפעה לטובה בגלל איסור ההעברות. כל דבר שפוגע ביריבות הישירות יעזור כי כרגע זה לא נראה שאנחנו יכולים לעשות דברים לבד.
ארסנל פשוט קבוצה עלובה, אין דרך אחרת לתאר את זה.
ארסנל לא תוכל להתחזק ויותר חשוב מזה, צ’לסי תאבד את הזארד, אני לא חושב שיש שחקן שיכול להחליף את הקוסם הבלגי, צ’לסי בלעדיו הולכת לאכול חרא בכפית.
לגבינו, אני רוצה להאמין שסולשאר ילך בקו של משחק אינטנסיבי לא מתפשר, ולחץ על כל כדור. ראינו את זה כשרק הגיע וזה הביא לנו רצף משחקים מדהים, לאחר מכן שחקנים פשוט נפצעו אחד אחרי השני כמו זבובים וכבר לא יכולנו לשחק בשיטה הזאת. מאוד מקווה דבר גם עונה הזה מריצים את הפדלאות המסריחות האלה, ויותר מזה אני מקווה שהחצי השני שלו כמאמן הבהיר לו היטב את גודל הבעיה, כך שהוא מבין שהשחקנים האלה הם לא פחות מאשר שרלטנים.
בגדול נראה שסיטי תתחזק עוד קצת מעל שאר הליגה, וקלופ יעשה עוד כמה כיוונונים למכונת המלחמה שלו. בקיצור , סולשאר save us.
גמר ליגת האלופות בלי רונאלדו? הרגשה מוזרה עבורי!
ואוו איזה משחק נורא. מה זה הזבל הזה שאנחנו צופים בו ? זה כאילו מנצ’סטר יונייטד משחקת מול מנצ’סטר יונייטד
לפחות עלתה למגרש בחורה יפה, שכרגע קצב האנשים שעוקבים אחריה הוא 5000 עוקבים לדקה
ליברפול במשחק כל כך פחדני ובזוי. יאללה טוטנהם!