ת'רד היריבות ::

נכון להיום קלופ מעל פפ, אבל אני תמיד אתנגד נחרצות לאלה שיגמדו את ההישגים של פפ עם בארסה, שאר הקבוצות, והדרך בה הוא פשוט שינה את הכדורגל. שני מאמני ענק, אחד מהם פשוט עשה הרבה יותר למען הכדורגל, ואי אפשר לגמד אותו על סמך מה שהוא עוד לא עשה.

קלופ גאון, גם פפ, אבל קלופ מביס את פפ, הייתי מתאר גם את העונה שעברה בפרמיירליג כהצלחה בלי כוכבית לליברפול. אי אפשר ששתי קבוצות יקחו אותו תואר בו זמנית.

אופס הצלחתי לשכוח איכשהו.

מה שקלופ עשה עם ליברפול מדהים, במיוחד לאור מגבלות תקציב ביחס לזה של פפ , פפ יודע בכלל מה זה אומר לבנות קבוצה תחת מגבלת תקציב ? אני בכלל לא בטוח שהוא מכיר ת המילה הזאת.

חברים סאידו מאנה מוחמד סאלח פרמינו רוברטסון מילנר הנדרסון הם שחקנים שאף אחד לא חלם שיהיו כל כך טובים כל כך חדים ויציבים.

בכללי אחד הדברים שקלופ יודע לעשות זה לשפר את החומר שכבר קיים, אין הרבה מאמנים כאלה.

אני דווקא כן הייתי רוצה לראות את קלופ מגיע למועדון גדול, עם לחץ, כשכל תיקו זוכה לקרקס תקשורתי, וכל אובדן של תואר מלווה בצליבות, וקריאות להתפטר.

בסופו של דבר לקלופ יש קבוצה מדהימה, וחובת ההוכחה היא עליו. הפסיד ב3 הגמרים הראשונים שלו במועדון, ועם כל הכבוד לגביע המדהים שהם לקחו אשתקד, הם היו מרחק טמבלה מלהישאר עם המחמאות בלבד.

הסופרקאפ זו התחלה יפה, אבל גם את מגן הקהילה ליברפול הפסידה, ובסופו של דבר אליפות בלבד העונה לא תהיה הישג בשום קנה מידה, לקבוצה שנכון לרגע זה היא הטובה בעולם, וגם די בפער.

לדבר על יורגן קלופ כמאמן יותר טוב מפפ זו בדיחה. קלופ יצטרך לשחזר את היכולת של ליברפול בשנתיים האחרונות עוד 3-4 שנים כדי שבכלל הוא יוכל להיכנס למשוואה. ולהתחיל להביא תארים, כי הארון שלו ריק מדי.

אז בתור קרוייפיסטה מה לדעתך יותר חשוב? התארים בארון שלו או איך הקבוצות שלו משחקות?

לגבי הציטוט שלי, עם כל הכבוד לפפ כמעט לכל זכייה בשנים האחרונות אפשר להצמיד את המשפט הזה, כולל הזכיות של בארסה.

ומשום מה הם תמיד נוטים לשכוח שרגע לפני דמבלה סלאח בעט לקורה מ-5 מטרים מול שער חשוף.
גם המשחק הראשון היה צריך להיות של ליברפול ורק המון מזל זה נגמר בניצחון מוחץ של ברצלונה, כבר אז כתבתי זאת ואף הוספתי שאם זה היה 3-1 שליברפול לבטח הייתה הופכת במשחק השני, לא האמנתי שנחזור גם מ 3-0 :slight_smile:

זה תמיד ככה, המשחק הזה כל כך סובייקטיבי ומלא רגש שכל אחד רואה משהו אחר באותו משחק

לא צריך לשכוח שום דבר, זה משחק של 2-0 לליברפול. אם היה לכם את מסי וטר שטגן ולנו את סאלח ואליסון צמד המפגשים נגמרים באיזה 12-0 כזה.

לטעמי סיטי משחק כדורגל יותר יפה מליברפול. משהו בחוסן המנטלי של סיטי נפגע השנה, אבל זה הגיוני כי הקבוצה הנוכחית של סיטי כבר בסוף מחזור החיים שלה, ואליו זאת של ליברפול נמצא בדיוק בשיאה.

בשיאן של שלי הקבוצות, זה לא היה כוחות, לטובת הקבוצה של פפ.

תנו 200 מיליון יורו לפפ, ותנו 200 מיליון יורו לקלופ, תבקשו מהם לבנות קבוצה ולקחת תארים ונראה מה יהיה. לא חכמה כשיש לך את מסי צ’אבי אינייסטה אטו ופויול כבר בסגל, או כשיש לך את כל התקציב של סעודיה בערך.

היינו כבר בדיון הזה ולא הגענו להסכמה. מכבד דעות אחרות (אובייקטיביות ופחות אובייקטיביות), אבל בעיניי אין מה להשוות. פפ מאמן טוב אבל קלופ בליגה משל עצמו.

אל תגזים, בטח שיש מה להשוות. קלופ קיבל את הבלם והשוער הכי יקרים בהיסטוריה, אל תהפוך אותו למסכן. בנוסף, שנים בודדות לפני שהוא הגיע, ליברפול הייתה מרחק החלקה מלקחת אליפות, אז זה לא שהוא קיבל את ארסנל.

לא מאמין שאני מגן על פפ, אבל למנצ’סטר סיטי יש כסף כבר עשר שנים, ועדיין רואים את טביעת האצבע שלו בבירור, בנוסף להישגים מטורפים בליגה. בסוף סיטי לא קנתה שום ניימאר/אמבפה/מסי או אפילו קוטיניו/הזאר, פרופיל השחקנים שלה די דומה לאלו של ליברפול (צעירים מבטיחים, פליט צ’לסי…)

עכשיו הדיון נפתח בגלל ירידת המתח אצל סיטי. ליברפול עם תואר משמעותי ראשון אחרי 13 שנים. נראה אותם העונה בצ’מפיונס (כבר שלב הבתים בינוני לגמרי) ואיך קלופ ישמור על המתח אחרי 2-3 אליפויות.

קלופ מדהים, אבל אתה דוגם פה נקודת זמן מאוד לא הוגנת.

הבלם שלו נקנה מכסף שנכנס עקב המכירה של השחקן הכי טוב שלו בקבוצה, ואליסון למרות שהוא הכי יקר עדיין אינו השוער הטוב בעולם. מלבד זאת בעונה שלפני הוא הגיע לגמר ליגת האלופות גם בלי אליסון, כשעל הדרך הוא מדיח את פפ וקבוצתו הצנועה.

אכן היתה להם עונה שבה הם סיימו מקום שני אבל בסך הכל הם היו קבוצה בינונית. עונה לפני הם סיימו במקום השביעי ועונה אחרי במקום השישי. בנוסף צריך לזכור כי אלו היו שנים מאוד רעות לכדורגל האנגלי ואף קבוצה לא היתה באמת טובה בליגה הזאת.

כמובן שתהיה טביעת האצבע שלו, הוא מאמן. אני לא אומר שהוא לא עושה כלום. ההישגים המטורפים לא כאלו מטורפים בעיניי, בזמן שהיריבה הגדולה שלו היא טוטנהאם עם 11 ורבע שחקנים. ארסנל והיונייטד החליטו להיעלם ולאברמוביץ’ קצת נמאס מצ’לסי.

צודק, יותר קל למנות את אלה שהם לא קנו מאשר את אלה שהם קנו חח. וברצינות, זה לא את מי הם קנו זאת הדרך שהם קנו. כשפפ אומר שלא היה להם 70 מיליון יורו או כמה שזה לא היה למגוואייר וזה נשמע בדיחה, אז אתה יודע שהעסק דפוק. את מי הם כן קנו אני לא אגיד, אני מניח שאתה כן יודע.

אתה שוכח שקלופ עשה זאת גם עם דורטמונד. זוכר איך הם העיפו אותנו בדרך לגמר האלופות מול באיירן? גם אז, קלופ עשה את אותה הדרך עפ דורטמונד, אם כי שם התקציב שלו היה לגמרי מוגבל ועדיין כל מה שהיה חסר זה הגרוש ללירה.

לא חושב. נקודת הזמן שאני מדבר עליה היא מאז שקלופ הביא את דורטמונד לטופ העולמי (ומאז שעזב הם פינו את הבמה), ועד היום שהביא את ליברפול לעמדת הקבוצה הטובה והמלהיבה בעולם. פעמיים, כאנדרדוג, עם סגל יחסית מוגבל ותקציב מוגבל. בשבילי, קלופ הטוב בעולם by far!

קלופ עושה את מה שהוא עושה בצורה מאוד מאוד עקבית. קלופ הגיע לקבוצה דרג ב׳ והיום היא הטובה בעולם - ומה הוא קנה ? שוער וואן דאיק? מישהו פה רוצה בכלל להשוות את פפ לקלופ בפן הזה ?

בברצלונה הוא ירש קבוצה על סף התפוצצות, באירן מינכן הייתה בשיאה ומנצ’סטר סיטי מרחק יריקה מאליפות כמנהגה בעדור האחרון. ליברפול ? הייתה קבוצה בינונית לא יותר לא פחות. אגב המאמן הקודם שעשעה עבודה לא רעה בליברפול הוא ברנדן רוג׳רס.
אני חושב שהוא אחד המאמנים היותר מוצלחים שיש היום.

אני אוהד יונייטד וככזה אין לי חיבה לליברפול, אבל אני מצטער לגמד את ליברפול זה פשע (מרחק דמבלה מלא לעבור לשלב הבא), מדובר בקבוצה הטובה בעולם היום בכושר הטוב בעולם והיא לחלוטין ראויה לכל מה שהיא נהנית ממנו עכשיו וכל זה ללא ספק בזכות קלופ.
לוקח אותו מאשר את פפ ליונייטד מבלי למצמץ.

אני מאוד מעריך את קלופ, כמו גם את פפ. אני נגד הביטול של פפ בגלל אתגרים שהוא עוד לא לקח על עצמו. גם קלופ עדיין לא התמודד עם חדר הלבשה כמו של ריאל מדריד- יכול להיות שהוא יצליח, וכך גם להיפך לגבי פפ.

1. בשורה התחתונה, הוא קיבל מה שרצה. ביום שימכרו את מאנה ולא יביאו מחליף ברמה, נדבר. בנוסף, ליברפול הייתה מעולה בשנה שהגיעו לגמר אבל פפ מקבל בראש כל שנה בצ’מפיונס, יקבל גם מהפועל תל אביב.
  2. צודק, אבל זה לא המקום השני של מוריניו עם יונייטד. חומר השחקנים הזה באמת נגע באליפות לרגע, התכוונתי שזה מעיד שכן הייתה שם איכות לפניו.
  3. ממש ממש ממש לא מובן מאיליו. בנוסף, הוא לקח אליפויות עם איזה 100 נקודות, זכיה בלתי תלויה ביריבות.
  4. אתה יודע שהתכוונתי לסדר הגודל של השחקנים שמניתי. אפילו יונייטד הביאו יותר “גלאקטיקוס” מאשר סיטי
  5. מסכים לחלוטין. אל תשכח אבל שהוא לא שיחק עם פיני בלילי בחוד, הזדמן ללבנדובסקי להיות שם.

בהתמודדות שעם VAR הייתה הולכת לטובת סיטי. ים טעויות שיפוט. סיטי לא הייתי נחותה לשנייה.

את השוער שזכה בפרס יאשין, והבלם שכולם טוענים שהוא שינה את ליברפול מקצה אל קצה וצריך היה לקבל כדור זהב?

שוב, אני לא מבטל, פפ מאמן טוב אבל בהשוואה לקלופ הוא פחות טוב. זה כמו שאגיד שניימאר שחקן טוב אבל לא בליגה של מסי.
אולי קלופ לא יצליח בריאל מדריד או בקבוצה עם המון לחץ אבל זו בסך הכל תיאוריה. בפועל, השחקנים שלו אוהבים אותו. בכללי בראיונות הוא מצטייר כאדם נחמד וככזה שיש לו חיבור עם שחקניו. נגד פפ יצאו מספר פעמים, איברה, יאיא טורה ולא זוכר עוד מי. אז אולי הוא יאבד את חדר ההלבשה, ואולי לא.
אם פפ יוכיח שהוא יכול לעשות את מה שקלופ הוכיח שהוא יכול, אשנה את דעתי.

מאנה הגיע בשלושים מיליון יורו מסאות’המפטון עד כמה שזכור לי. מאנה הוא דוגמה מצוינת לשחקן שהגיע בגרושים (שלושים מליון יורו באנגליה זה מחיר של שחקן ממוצע בליגה האנגלית). מאנה לא היה שחקן וורלד קלאס כשהגיע לליברפול.

איכות בהשוואה לליגה האנגלית של אז, שהיתה באותה תקופה ליגה בינונית לגמרי. רחוק שנות אור מהליגה האנגלית של היום. השלד בכללי כל כך שונה מאותה קבוצה. זו קבוצה אחרת לגמרי.

לא ממש הבנתי כתגובה למה אמרת את זה.

הם לא הביאו שחקן כמו הזאר או אמבפה כי שחקנים כאלו לא כל יום צצים בשוק, או לא יודע מה הסיבה. מה שכן, אני בטוח שזה לא עקב הצניעות של פפ. 909 מיליון יורו הוא בזבז מאז שהגיע לסיטי. אני בטוח שהוא לא הביא את פוגבה או וואטאבר לא כי הוא היה צנוע ורצה לחסוך.

אכן, שחקנים תחתיו הופכים למדהימים. ראית את לבנדובסקי?

זה הפך להיות דיון חירשים, ואנחנו סתם מבזבזים את הזמן. אני לא אשתכנע כל עוד שפפ לא יעשה מה שקלופ עשה (למשל - לקחת את ארסנל לדוגמה ולהביא אותה לגמר ליגת האלופות), ואתם תמשיכו להתעקש שפפ מצליח כי הוא שנים בטופ. אותי כמובן זה לא ישכנע כי הוא הגיע למקומות שבהם היו לו את כל התנאים להצליח אבל לדעתכם זה לא פקטור, או משהו שאני לא מצליח להבין. בכל מקרה איש באמונתו יחיה.

טוב אפשר להפסיק לדבר על שתי הנבלות ליברפול וסיטי, ולהתחיל לדבר על הקבוצה שכולנו, חוץ מטיטי, צריכים לאהוד השנה - לסטר פאקינג סיטי.
ההתקפה הכי טובה באנגליה, ההגנה הכי טובה באנגליה. לסטר כבר לא לא מנצלת חולשה של גדולות, היא גדולה בעצמה.
ג’יימי וארדי עם רצף כיבושים של 8 משחקים, כשהוא שני רק לג’יימי וארדי שעשה זאת לפניו בעונת האליפות האחרונה של לסטר. מגווייר הלך בטריליון יורו ואף אחד לא מרגיש, וגם לא הונחת איזה כוכב כדי להחליף אותו - כנראה שמעטים האנשים כאן שיודעים את שמו של הבלם הפותח לצידו של ג’וני אוואנס. על הקווים עומד ברנדן רוג’רס, לא מוריניו, לא קלופ ולא פפ. אם ניזכר בכך שהמאמן האחרון שזכה עם השועלים באליפות הוא קלאודיו ראניירי, נבין שיש שם משהו מעבר לאינדיבידואלים מתחלפים - זה המועדון שמנוהל בצורה הטובה ביותר בממלכה.

6 נקודות מעל סיטי. על הספסל של סיטי ריאד מאחרז, שנקנה מלסטר תמורת 70 מיליון יורו. קבוצה פשוט מדהימה.

אני מאוד נהנה מלסטר העונה, גם הכדורגל וגם אנדרדוג ובעיקר בגלל רוג’רס, המאמן הזה עשה ניסים בליברפול והאוהדים כ"כ לא העריכו אותו, אני ממש אהבתי אותו ואת תפיסת הכדורגל שלו בליברפול, הוא לקח גרוטאות וכמעט לקח אליפות אם לא ההחלקה ההיא, והאוהדים נתנו את כל הקרדיט לסווארז כאילו לא היה מאמן, שמח שהוא חזר לפרמיירליג ושהוא מוכיח שהוא מאמן ענק !
אחרי אותה עונה לקחו לו את סווארז ותקעו אותו עם וועדת רכש שהייתה אסון מהלך ורוג’רס הוא שהכי נדפק מכל העניין הזה.

לפני שכותבים דברים כאלה עדיף לבדוק עובדות ! מי שגרם לנו כמעט לגעת באליפות בעונה ההיא ג’רארד, סטרלינג, קוטיניו, סטארידג’ ובעיקר סווארז, לפני שקלופ הגיע ג’רארד, סטרלינג וסווארז כבר עזבו, הוא קיבל סטארידג’ שהפך לגרוטאה אחרי הרבה פציעות ואת קוטיניו שעזב באמצע העונה המלאה הראשונה שלו.
כלומר כל השחקנים שהיו אחראים לעונה הנפלאה לא היו, הוא קיבל סגל בינוני להחריד שהיה מאוד קשה למצוא קבוצות אחרות שיקנו את השחקנים האלה, שני השחקנים היחידים שהוא קביל ועדיין מככבים בהרכב הם הנדרסון ופירמינו שהפך מרכש מאכזב לחלוץ הטוב בעולם.
למרות הכסף שקלופ הוציא על ואן-דייק ואליסון ליברפול עדיין מדורגת במקומות האחרונים בליגה בנט-ספנדינג כלומר הוצאות רכש פחות הכנסות ממכירת שחקנים.
מה שקלופ עשה זה לא פחות מדהים, שחקנים שעלו גרושים הפכו למגינים הטובים בעולם, שחקני התקפה של 30 32 ו35 מיליון הוא הפך לשלישייה הכי טובה בעולם, 3 שחקנים שהם עכשיו בין ה-20 שחקנים הכי טובים בעולם עלו מה שלוקאקו עלה ליונייטד פחות או יותר. מסגל הכי בינוני ואפור שאפשר לחשוב עליו(סגל הרבה יותר גרוע מאשר יונייטד הנוכחית לדוגמא) הפכנו לקבוצה הכי טובה בעולם.
זה כמו שמאמן יגיע עכשיו לאתלטיקו בילבאו ואחרי 2 עונות וחצי יזכו בצ’מפיונס ויסיימו את הליגה עם 97 נקודות, ואחרי עונה ידרוס את כל הליגה בדרך לאליפות הסטורית תוך כדי שהוא הופך את בילבאו לקבוצה הטובה בעולם, זה מה שקלופ עשה פחות או יותר.
פפ קיבל את הסגל הכי טוב בליגה בפער ענק, סגל שכבר זכה באליפויות והוציא על רכש עוד כמעט מיליארד יורו !!!

אבלן אין, זה חלק מהקבוצה של ברסה. מי אמר ששחקן מצוין לא עדיף על 2 טובים?
זה חלק מההימוד של קבוצה.
בלי קשר נמאס לי שצריך להתנצל על שוער טוב, או שחקן שמתעלה ברגעי האמת, זו חלק מהיכולת של השחקן והשחקן הוא משפיע ישיר על היכולת של הקבוצה.

יש דרך לחטוף את רודג׳רס מלסטר ?

לא צריך להתנצל, אבל צריך להחליט האם ליברפול לא הייתה שם עד שהגיע הבלם היקר בהיסטוריה ושדרג הכל, ואחריו גם השוער היקר בהיסטוריה כדי להביא צ’מפיונס, או שקלופ הוא זה שעשה שינוי בליברפול והפך את כל השחקנים הסופר בינוניים לשחקני על…