ת'רד היריבות ::

זה לא מוריניו שאתה מכיר עד 2015. מוריניו איבד מביטחונו וממעמדו אחרי שהגיע ליונייטד. משהו אצלו אבד, ולדעתי לא יחזור. זאת הסיבה שהוא כיום המנג׳ר של קבוצה שאף פעם לא זוכה בתארים.

יכול להיות שפשוט הזדקן, קשה לחיות עם האינטנסיביות הזאת כל כך הרבה שנים, לא כולם פרגוסון.

אסטון וילה, שכמעט ירדה ליגה בעונה שעברה, עם מאזן מושלם ב-4 המשחקים ששיחקה עד כה.
בדרך עברה את שפילד יונייטד (מקום 9 בעונה שעברה), פולהאם, פירקה את ליברפול 7-2, וניצחה היום את לסטר (מקום 5 בעונה שעברה). יוצא מן הכלל.

גם לבטיס פסלו היום שער באופסייד של היד.

מסתבר שפרגי היה המיוחד האמיתי.

סוף סוף חדשות קצת טובות לליברפול, אליסון חוזר לאימונים מלאים וכנראה יהיה כשיר למשחק נגד ווסטהאם בעוד כשבועיים, עד אז נמשיך להחסיר פעימה כל פעם שהכדור מתקרב לרחבה שלנו.
עד הפציעה של ההולנדי ועם הצטרפות טיאגו וג’וטה הייתי בטוח שנחגוג עוד אליפות בסיום העונה, אבל עכשיו המאבק נפתח לחלוטין, סיטי לדעתי כעת פיבוריטית.

אני לא רואה כרגע שום פייבוריטית, ההגנה של סיטי עוד לא התייצבה ( בלמים חדשים בדרך כלל חוטפים הלם מהליגה (דיאס)) והם תלויים יותר מדי בכשירות של אגוארו ודה בריינה הפציעים.
אם ליברפול תשכיל להתחזק בינואר בבלם רציני היא תוכל להיחשב פייבוריטית עם העומק שיש לה בסגל.

התקווה היא להגיע במצב טוב לינואר ואז להביא בלם ברמה גבוהה.
הבעיה שגם מאטיפ וגם גומז מאוד פציעים, הנה לדוגמא מאטיפ כרגע לא כשיר למשחק ליגת האלופות, בגלל שואן דייק שיחק שנתיים וחצי רצוף כל דקה בליגה הפציעות בהגנה לא הורגשו.

מפחיד מה שהסגל של באיירן יעשה באלופות השנה, שום קבוצה לא קרובה לרמת האיכות בסגל שלהם והם כל כך יעילים מקדימה- רוטציה של סאנה, גנאברי, מולר, לברנדובסקי , קומאן וקוסטה זה לוקסוס אחר.
עד שואן דייק יחזור מהפציעה הוא יכול להגיע לדרגת אל , ההגנה של ליברפול מפוזרת לגמרי ואם אייקאס טיפה פחות נאיבית יכלה לתת 3 בכיף.

אחרי הפציעה של ואן דייק, ובלי השוער הבכיר, בלי שני הבלמים הבכירים ובלי 4 הקשרים הבכירים ועם משחק מאוד חלש של השלישייה הקדמית הצלחנו לנצח במגרש קשה.

כפי שקלופ אמר זה היה מגעיל ואי אפשר להגיד שלא ניצחנו גם בגלל המזל אבל ניצחון הוא ניצחון שנותן ביטחון להמשך.

עם הכניסה של הנדרסון נראינו הרבה יותר מסודרים והרבה פחות חשופים מאחור, במשחק הבא מאטיפ, טיאגו וקייטה חוזרים ועוד שבוע אליסון גם חוזר, רק למשוך עד ינואר גם עם משחקים מגעילים ולהנחית בלם כבר ב 1/1/21
הרבה תלוי בכשירות של מאטיפ שהוא בלם טוב מאוד שסובל מהמון פציעות, כמה שגומז ישחק פחות יהיה יותר טוב.

הרבה מאוד תלוי בבלם שיביאו , אני לא יודע מה יהיו האפשרויות בינואר ( הרבה קבוצות נוטות לא לשחרר)
מה שבטוח זה שמי שיבוא לא יהיה ואן דייק , הייתי אולי מביא את קוליבאלי אם נאפולי יסכימו.

הדיבורים הם על הבלם של לייפציג אופמקאנו שליברפול( יחד עם כל קבוצה בעולם ) תכננה להביא בקיץ כי יש לו סעיף שיחרור של 41 מיליון יורו, השמועות אומרות שליברפול יציעו 60 מיליון בחורף כדי להביא אותו כבר עכשיו.
אבל בנתיים רק שמויות לא מבוססות.

מה שכן חייבים בלם טוב, אם לא הצרפתי אז חייבים בלם עם ניסיון שיכול להנהיג, סתם להחתים בלם לא כ"כ יעזור. עדיף עם ניסיון בפרמיירליג.
קוליבאלי הוא האפשרות הכי טובה( והכי יקרה)כרגע, ואן דייק וקוליבאלי/אופמקאנו עם אליסון שוער לעונה הבאה שווה אליפות כמעט בטוחה.

אופמקנו האופציה הכי טובה אין ספק , אם לייפציג תהיה עדיין במאבק האליפות ובצ’מפיונס אני לא רואה אותם מוכרים אותו בינואר. בקיץ תהיה עליו מלחמה לא נורמלית - אני הייתי מהמר על באיירן שתזכה בו.
חוץ מקוליבאלי אולי סקרינאר מאינטר יתאים , מלבדם אני לא מכיר בלמים בכירים שיהיו זמינים בטח בינואר.

אנחנו בונים על עוד הברקה של קלופ, הוא זה ששיכנע את ואן דייק, טיאגו וגם קייטה שעדיין לא הרשים אצלנו להגיע לליברפול ולא למקום אחר.
לנסות להביא בלם לא מוכח ולהפוך אותו לכוכב כפי שהיה עם מאנה וסלאח בעייתי, כמ פיספוס והלכה העונה.
עד עכשיו קלופ בכל חלון עשה בדיוק מה שצריך, מקווים שימשיך גם בחורף.
אנחנו האוהדים הפכנו פתאום למפונקים, אופמקאנו או קוליבאלי זה מה שיספק אותנו, איפה הימים שהיינו חוגגים מהחתמה של לוברן?

אגב, מה שהפך את היונייטד לזוללת אליפויות זה שמקרים דומים פרגי היה עושה הכל כדי להביא את הבלם הכי טוב האפשרי, לא משנה מה. מקווים שליברפול תתחיל להתנהג כך.

טוב, עכשיו זה כבר שמועות יותר מבוססות, האופציה הראשונה הוא אופמקאנו כנראה ידרשו עליו 60-65 מיליון(בקיץ יש לו סעיף יציאה של 41 מיליון) והאופציה השנייה הוא הבלם הטורקי של שאלקה קאבק(בן 20) שתג המחיר שלו הוא 30 מיליון יורו.

אוריגי, שאקירי וכנראה וינאלדום יעזבו בחלון של החורף, מה שיכניס מספיק כסף לרכישה.

סיטי ממשיכה לשמוט נקודות - תיקו מול ווסטהאם ומאזן זוועתי של 8 נקודות ב-5 משחקים. לא מתקבל על הדעת עם סגל כמו שיש לפפ וחיזוקים שהוא מקבל כל קיץ כאוות נפשו.
רק לחשוב מה היינו יכולים להשיג העונה עם סאנצ’ו ואופמקנו :frowning_face:

אחרי שבוע קשה חוזרים לעניינים, ניצחון חוץ קשה וחשוב באלופות והלילה חוזרים לנצח גם בליגה ופותחים פער על כל מי שצריך.

אליסון חזר ומשחק הבא מאטיפ, טיאגו וקייטה חוזרים.

ג’וטה עם שער מאוד חשוב ועושה רושם שהוא עוד בינגו של קלופ ובדיוק החיזוק שהיה צריך לחלק הקדמי.

בינתיים תוצאות צפויות, שפילד יצאה פרייארית ויכלה לגנוב תיקו וברנלי חוטפת בראש מצ’לסי.
מויס , אנחנו מחכים לך בציפייה…

פיליפס שרצינו להשאיל ולא הצלחנו פותח במשחק פרמיירליג, המחליף שלו על הספסל זה ילד ששיחק בליגה ה-5 עונה שעברה, גם בקישור מחסור רציני.

לפחות יש סלאח ומאנה עם 2 השערים למשחק שלהם.

ג’וטה ממשיך להיות מדהים, עוד שער ניצחון, שער 4 כבר העונה, ממוצע של שער כל 60 דקות בערך. איך קלופ כל פעם מצליח למצוא את היהלומים האלה ? נראה שבדרך להפוך לכוכב, המקום שלו כבר עכשיו בהרכב של אלופת אנגליה.
גם שאקירי חוזר להיראות כמו שחקן כדורגל עם בישול מבריק וכבר פעם שנייה שעולה מהספסל ומביא לשינוי.

ההגנה, כל כדור לכיוון הרחבה זה מצב, נגד קבוצות טובות בהחלט לא יספיק.