הנה הסכמנו על משהו
על בסיס מה הזלזול בליגה האיטלקית?
על בסיס הצלחת הקבוצות מהליגות האלה בשנים האחרונות.
אפילו כיום, הספרדיות מצליחות באירופה יותר מהאיטלקיות.
אצא מנקודת הנחה שתחתית הטבלה זהה, הצמרת בספרד חזקה הרבה יותר מזו באיטליה ורואים זאת ברוב המפגשים בין הקבוצות ולפי דירוג פיפא
עם זה הקבוצות האיטלקיות לא חזקות מספיק אני יכול להסכים, אבל עדיין מי שלא צופה בליגה לא יכול לשפוט אותה, וגם לא לגמד ליגות אחרות על הדרך בעזרת השוואות לסרייה א’.
יש המון גולים באיטליה אבל גם באנגליה, ההגנות של קבוצות הבטן והתחתית בשתי הליגות סופגות המון גולים של מסננות. ועדיין, יש תחושה שבעיקר בארץ, פה קשה לעקוב אחרי הליגה האיטלקית, קל לקבוע אם הליגה האיטלקית טובה יותר מליגה מסוימת (הספרדית בהקשר לדיון הזה) או גרועה יותר.
רק שאני חי באיטליה ועוקב אחרי הליגה פה מקרוב. אפילו הייתי ברוב משחקי סיינה כשהייתה בסרייה א’.
ולכוונה שלי: עד לפני כמה עונות האיטלקית הייתה מאוד חלשה: לא רק שיובה בינונית טיילה לאליפויות בקלות אלא שהאיטלקיות היו מזעזעות באירופה.
בשלוש העונות האחרונות הספרדית נחלשה מאוד והאיטלקית, אם תמשיך כך, תעקוף את הספרדית שעוברת תקופת שפל אולי היסטורית.
כרגע שתי הליגות צמודות מאוד (הימים של יובה כבר לא רלוונטיים), באחת יש הרבה שערים, באחת פחות. רק שכרגע האיטלקיות לא לוקחות ברצינות את אירופה משום מה. בינתיים בכל דו קרב איטלקי-ספרדי כמעט הספרדי מנצח, ועדיין הספרדיות מגיעות רחוק יותר באירופה, ככה שאני לא רואה איך המגמה משתנה.
נורא קל לרדת על כל מה שספרדי כיום, הליגה האיטלקית אולי יותר מהנה, אבל עוד מוקדם לקבוע דברים בנוגע לעוצמה של הקבוצות האלה.
הספרדית בשיא השפל עדיין עדיפה על האיטלקית היום למרות מגמת העליה שלה.
לא מסכים עם התירוץ של ״האיטלקיות לא לוקחות את אירופה ברצינות״, זה כמו להגיד שריאל מזלזלת באירופה ובגלל זה לא מצליחה מאז 2018.
יובנטוס, אינטר ומילאן נותנות הכל, ומגלות שמה שעובד באיטלקית לא עובד באירופה.
בסוף כמו שנאמר לא פעם, תארים לרוב לוקחים עם הגנה, הליגה האיטלקית מלאה בשערים וקל לחשוב שזה בגלל התקפות מטורפות, אבל לטעמי זה יותר קשור להגנות רעות. הסטיגמה של הכדורגל ההגנתי עדיין נשארה אבל בפועל באיטליה אין הגנה.
אני מסכים איתך, אבל התירוץ של “לא לוקחות ברצינות” שאוהדי האנגליות השתמשו בו תמיד לא אמור להיטיב עמם, אלא להיפך, זה רק מוכיח שהסגלים לא מספיק טובים כדי לרוץ ביותר ממסגרת אחת, ואת זה הקבוצות הספרדיות (בעיקר של דרג ב’) תמיד עשו את זה יותר טוב מכולם, ועם הרבה יותר מגבלות כלכליות, ואפשר לראות את זה דרך סביליה וויאריאל כדוגמה (אם כי במקרה של הקבוצות של אונאי אמרי, פחות הולך לו בליגה).
אני עדיין חושב שיש התקפות טובות באיטליה, כמו שיש התקפות טובות באנגליה. פשוט בשני המקרים, אצל קבוצות הבטן יש בעיות הגנתיות רבות. באחת זה בסדר לבקר את ההגנות, בשנייה יודעים להסתיר היטב ולא מדברים על זה.
אחרי טוטנהאם, גם נוריץ’ ואסטון וילה מפטרות את המאמנים שלהן. 3 קבוצות בשבוע אחרי ברוס שפוטר לפני שבועיים. ומה איתנו? אפילו בפיטורי מאמנים אנחנו לא בין 4 הראשונות.
כל כמה חודשים אליסון בוחר משחק שבו הוא מחליט לתרום 3 נקודות ליריבה, היום היה המשחק הזה, בשאר המשחקים הוא וורלד קלאס, אבל זה היה המשחק הזה שהוא חייב לספוג 3 שערים באשמתו הישירה.
צ’לסי עם 2 ניצחונות בשבעת משחקיה האחרונים, 2-1 מול ווטפורד ו3-2 על לידס בדקה ה92, זאת שמתפקדת כילד הכאפות של הליגה כרגע.
לא ראיתי את המשחק היום, אבל לפחות לפי הסטטיסטיקה בעיטה אחת למסגרת נשמע רע מאוד.
המשחקים של ליברפול וצ’לסי היו צריכים להידחות, לא נדחו ונתנו יתרון לסיטי.
ובנוסף השיפוט היה מחפיר היום, גם לא נתנו פנדל ברור לליברפול וגם אדום מוזר לרוברטסון כשקיין עשה עליו מחצית ראש/ונה עבירה הרבה יותר קשה.
עם עוד קשר מהסגל הבכיר אני חושב שהיינו מנצחים די בקלות את טוטנהאם, אבל עלינו עם מילנר וילד בהופעת בכורה בהרכב.
חבל אם הקורונה בסוף היא שתכריע את המירוץ הצמוד והמרתק הזה.
אני בדרך כלל לא מדבר על שופטים לטוב ולרע, מקבל את זה שהם חלק מהמשחק וזהו זה. ארשה לעצמי לחרוג ממנהגי בגלל שאין לי נטייה לאף קבוצה בליגה האנגלית. בנוסף אסייג את דבריי ואגיד שראיתי רק מאמצע המחצית הראשונה.
אני לא יכול להסכים פחות עם מה שאמרת. השיפוט היה מוטה, אבל לטובת ליברפול. לטעמי השער של רוברטסון היה חייב להיפסל. גם נגיעת יד של סלאח וגם פגיעה בהוגו לוריס. בנוסף הרבה שריקות של 50:50 הלכו לטובת ליברפול.
האדום של רוברטסון היה האדום הכי ברור בהיסטוריה. הוא יכל לשבור לו את הרגל. עצם זה שהוא לא שלף לו את האדום במהירות האור כבר תמוהה, לא צריך בשביל דבר כזה ואר.
אתם לא ניצחתם לא בגלל השיפוט, אלא בגלל שטוטנהאם עשתה לכם בית ספר. הייתם צריכים להפסיד את המשחק הזה אם לא אליסון, כמות הפעמים שטוטנהאם קרעה לכם את ההגנה עם כדורי עומק פשוט בלתי נתפסת. רק לחשוב מה היה קורה אם ויניסיוס היה שם. אני חושב שהפסדתם יותר מ2 נקודות היום, המשחק היום חשף לא מעט חולשות שלכם.
אבל אני נהנתי, אחלה משחק אני חייב לציין. והאוהדים היו כל כך אקטיביים לאורך כל המשחק, כאוהד כדורגל ספרדי שלא מורגל בכך הרגשתי את המשחק כמו שלא הרגשתי באף משחק ליגה אצלינו.
לדעתי אתה קצת מגזים, היד של סלאח כבר לא יד מאז ששינו את חוק נגיעת היד, ולא הייתה שם שום פגיעה בלוריס.
באדום רוברטסון הלך בבירור לכדור, הוא הלך חזק מדי וכמו דביל אבל הלך לכדור ולא לרגל, היריב שם את הרגל שלו בשנייה האחרונה בין הכדור לרגל, גם אם זה אדום, מחצית ראשונה הייתה כניסה יותר פראית של קיין עם הפקקים לרגל של אותו רוברטסון תוך התעלמות השופט וה VAR.
ובנוסף היה פנדל ברור לטובת ליברפול שלא נשרק, ובקשר ל 50-50 גם לא מסכים, אחרי ההרחקה הוא ויתר לנו קצת אבל לפני ההרחקה המצב היה שונה.
ולא טענתי שמבחינת כדורגל היינו טובים או שהגיע לנו יותר, היינו מאוד חלשים בקישור וזה הקרין על ההגנה, לא יודע איזה חולשות הם חשפו, עם פאביניו או הנדרסון היום בהרכב רוב ההתקפות המסוכנות שלהם היו מסתיימות לפני שמתחילות והופכות ללחץ מתמשך של ליברפול, תוסיף שגם ואן-דייק וטיאגו לא שיחקו היום בגלל קורונה, בסגל מלא לא עם מורחקי הקורונה אנחנו מפרקים את טוטנהאם הנוכחית די בקלות.
ארסנל שוב מוכיחה שהיא הקבוצה הכי נאיבית בליגה.
מרטינלי מחמיץ מול שער ריק וחצי דקה אחרי הם כבר ב-10 שחקנים.
בהצלחה לשמור על התיקו
אמנם הפסידו אבל עדיין שיפור רב ביחס ל3-0 במחצית הקבוע שלהם מול סיטי בעונות האחרונות.
🚨 Romelu Lukaku is not in Chelsea squad for visit of Liverpool. 28yo striker at centre of controversy in recent days after release of unauthorised interview in Italy. #CFC will now be without £97.5m summer signing for huge #LFC game @TheAthleticUK #CHELIV https://t.co/SSrl7sAK4H
— David Ornstein (@David_Ornstein) January 2, 2022
מצב הזוי, לוקאקו בחוסר טקט מתבטא בתקשורת נגד צ’לסי ( אחרי שקנו אותו במעל 100 מיליון ) ואף רומז על חזרה לאינטר ( כאילו יש להם כסף להחזיר אותו ) .
טוכל בתגובה זורק אותו מהסגל למשחק נגד ליברפול : אובדן מקצועי רציני אבל הבלגי די השאיר אותו חסר ברירה .
ואם הקורונה והכריסמס החלש לא עשו מספיק נזק עכשיו 2 השחקנים הכי מסוכנים שלנו יחד עם קייטה יוצאים לאליפות הכי מיותרת בעולם.
רכשנו את קייטה וטיאגו כדי שיתנו לנו את היצירתיות והנעת הכדור במשחקים הקשים, ומאז שהם הגיעו כל משחק חשוב שניהם או פצועים או חוזרים מפציעה או קורונה ותמיד מוצאים את עצמנו נאלצים לעלות למשחקים מכריעים עם מילנר.
הובלנו נגד הסיטי דקה לסיום ולא ניצחנו, הובלנו 2-0 על צ’לסי ולא ניצחנו, קשה ככה לקחת אליפות.
הבעיה שלסיטי לא משנה קורונה או פציעות, יש להם סגל שההרכב השני שלהם יכול להיאבק על אליפות.
גם לסיטי הייתה מכת פציעות בעונות קודמות. נגבו את הדמעות.
נ.ב
יש להם מאמן שגם עם הרכב שני יכול לקחת אליפות.
סיטי עם מכת פציעות מעלה הרכב שיכול לקחת אליפות, ליברפול עם 2 שחקנים חסרים עולה עם מילנר, הבדל קטנטן.
לליברפול יש מאמן שיכול לבנות קבוצה מכלום ולקחת אליפות, הוא לא צריך לקבל סגל שכבר לקח אליפות ועוד טריליון יורו לרכש.