ת'רד היריבות ::

הוא אומנם עלה רק ל5 דקות אחרונות, אבל להחטיא מ5 מטר כשאתה די לבד מול שוער, בחצי גמר ליגת האלופות, בוא נגיד שיש לדמבלה מספיק על מה לפצות…

כמה זה במספרים לדעתך? יותר מ- 20%?

אולי אני טועה,אבל אני די בטוח שאם פירמינו,אלכסנדר ארנולד וקייטה היו כשירים ל 90 דקות כמו כל הסגל של ברצלונה אז התוצאה הייתה מעט שונה,כי גם בלעדיהם ליברפול לא נראיתה רע,פשוט היה חסר הגרוש ללירה (שוב,לדעתי).

מה הכוונה חסר הגרוש ללירה ? זה לא היה 1-0 במזל לברצלונה. לבארסה היו הרבה יותר הזדמנויות, התוצאה הייתה אמורה להיות בערך 5-1 אם נסתכל על מצבים בטוחים. התוצאה 3-0 מעידה שחסר את הלירה ללירה.

עם פרמינו , בלי פרמינו עם אלכסנדר ארנולד וקייטה, זה לא היה נראה כאילו לליברפול יש סיכוי. ליברפול החזירה בכדור עשתה כמה מהלכים יפים אבל רואים בבירור שמה שטוב בפרמייר ליג לא עובד טוב נגד ברצלונה. לדקות ארוכות מידי ליברפול הייתה נראית מיואשת, כפי שקורה להרבה קבוצות מול ברצלונה.

ליברפול באמת קבוצה מעולה, וקלופ עושה עבודה נהדרת אבל אני חושב שהוא לא נמצא ברמות האלה עדיין. למען האמת אני בעצמי חשבתי שברצלונה הולכת להסתבך, לא האמנתי שזאת תהיה התוצאה. אני הימרתי 2-0 לליברפול.

לא זכור לי עוד מקרה שחקן שעלה בדקה ה92 וקיבל 2.5 הזדמנויות טובות לכבוש.
בראשונה הוא לא הצליח להשתלט על כדור שנשלח אליו (זה ה0.5)
בשניה בעט לשמים
בשלישית מסי השאיר אותו מול שוער, הוא יכל לעצור, לסדר את המכנס, לשאול את בייקר לאיזו פינה הוא רוצה (ולבעוט לשניה, תיודע, כדי לבלבל) במקום זה הוא בעט בנגיעה בצורה נוראית לידיים של השוער.
מסי נשכב על הדשא עם ידיים על הראש מרוב ייאוש.

ואני עוד ראיתי את השידור בצרפתית…

לא אוהב את יוכין בלשון המעטה. אבל אני מסכים עם רוב המאמר שלו. (בעיקר בגלל שהוא חושב שזו העונה הכי גדולה של מסי, מסי שיחק באותה רמה שנה שעברה עם סגל חלש יותר) אבל בגדול הוא צודק.

maor77

מחצית ראשונה היתה שקולה עם עדיפות קטנה לברצלונה. ב27 דקות של המחצית השניה ליברפול לחצו וברצלונה כמעט ולא עברה את החצי שלה, לטר שטגן , היה משהו כמו 3 4 עצירות למצבים שלהם (לא מחשיב את המצב של שונא ישראל aka סאלח שבא אחרי השלישי).

בשער השני, ברצלונה השתחררה והריחה דם.

המשחק מאוד הזכיר לי את המשחק מול פפ בטראבל ההוא. (וגם את המשחק מול ריאל השנה ב5-1)

אין מה לעשות, מסי הוא שובר שיויון מוחלט, אני לא חושב שאפילו אני ושאר אוהדי ברצלונה באמת מבינים עד כמה הוא טוב. זה לא נורמלי. לא ראיתי את פלה משחק ואת מראדונה הצלחתי לראות רק בסיום הקרירה שלו. אבל לא זוכר בימי חיי שחקן עם כזו השפעה על המשחק. באמת שלא.

מסי מנצח למרות שהצוות מסייע שאיתו מתעקש לבזבז אותו (ומי שחושב שדמבלה הוא יוצא דופן בהחטאות שלו מוזמן לבדוק את סוארז וקוטיניו, מחטאים לא פחות ממנו). מסי מנצח למרות שהמאמן שלו מתעקש לשים עליו משקלות. מסי מנצח למרות הכל.

לא, כמובן שלא יותר מ-20%, אבל עדיין לליברפול אסור לוותר כדי לא להנחיל מנטליות לוזרית במועדון. ליונייטד נתתי הרבה פחות מ-20 אחוז לפני פריז והצלחנו לעבור. אם קלופ מוותר הוא פשוט אומר לשחקנים שלו - נתתם את העונה הכי טובה שתתנו בחיים שלכם, ובכל זאת אני לא מאמין שאתם טובים מספיק.
שיגיד, מה אכפת לי. אבל לא הייתי עושה את זה.

בארסה תכבוש באנפילד, ולכן ליברפול תצטרך לפחות 5 שערים. זה לא יקרה. ואני מסכים שבארסה לא כזו גדולה.

עדיף לליברפול להתרכז בליגה. הסיכוי שם טוב יותר!

אנחנו לא נסכים כי אתה ראית משחק שבו ברצלונה נותנת הצגה ומנצחת 3-0 קל,ואני ראיתי משחק שבו ליברפול לא נופלת מברצלונה וגם מגיעה למצבים,אבל אין לה את מסי שיעשה את ההבדל או אפילו את פירמינו שידחק איזה כדור וישנה את הדינמיקה של המשחק,במקומו עמד שם ווינאלדום החסר אונים.
ושלא נדבר על גומז שלא מסוגל להעביר כדור רוחב או הרמה נורמלית (לא אשמתו הוא בלם).

לא 3-0 קל. 3-0 נקודה.
3-0 שיכל להיות יותר. ברצלונה הנוכחית מרגישה לי קבוצה טובה אבל לא כזו שבלתי ניתן לנצח כמו בעבר ועם זאת היא כאילו משחקת בשיטה של ״אם נצטרך להעלות הילוך , נעשה את זה״
לדוגמא המשחק מול יונייטד באולד טראפורד היא הייתה בינונית 90 דק. במשחק בקאמפ נאו יונייטד הגיע לי 6 מצבים ב10 דק ואז ברצלונה העלתה הילוך ומשם זה הב חסר סיכוי…

תגידו אתם רציניים?
כן ברסה ניצחה 3-0. אבל זו תוצאה משקרת! ליברפול בהחלט הייתה שווה יותר.
לטעמי המחצית הראשונה הייתה די שקולה עם יתרון קל לבלוז, אך מהדקת ה45 עד השער השני ליברפול הפעילה חתיכת מכבש שפשוט לא נכנס.
אז כן, אלה תירוצים, אבל עם כל האהדה העיוורת לברסה והשנאה העיוורת לליברפול (של אוהדי יונייטד) לא צריך להתעלם מכך שהקבוצה הזו שיחקה טוב וסבלה מניצול מצבים איום ונורא.
כן, עם פירמינו על הדשא לטעמי זה היה נראה אחרת, ראו שלהתקפה של ליברפול חסר את החוד שלה, אפילו שסלאח ומאנה היו מעולים.

אך זה המשחק, מי שלא כובש חוטף.
ברסה היו טובים, אך לטעמי לא כמו שהתוצאה מראה

לטעמי וואלוורדה ומסי למדו לקח מהעונות הקודמות והעבירו את כל בארסה למשחק חכם עם חלוקת כוחות.

אפשר לומר שמסי למד מרונאלדו להתחרע כשצריך ולא יותר מזה, וככה לשמור כוחות לרגעי ההכרעה של העונה. כמובן שמסי עושה זאת טוב יותר :slight_smile:

העובדה שכל בארסה משחקת במאמץ מינימאלי שנחוץ לצורך הבטחת הניצחון מביאה אותנו לראות המון ביקורת על המאמן ועל שיטת המשחק מצד האוהדים. אבל העובדה היא שהסגל שלנו לא צעיר וכבר לא יכול להחזיק אינטנסיביות גבוהה לאורך משחקים שלמים עונה שלמה. אז כל הסגל עושה את ההתאמות האלה ומוריד הילוך כשאפשר.

בסוף המשחק אמש היה ברור שמסי גמור והוא רץ הרבה יותר ממה שהוא רגיל או מעדיף. ראו שהוא שחוט. אבל לרגע הזה הוא חיכה, ולמענו הוא מתכונן כבר זמן מה. משחק בקושי חצאי משחקים, נח ושומר על כושר תוך כדי.

הדריבלים של הפרעוש אתמול היו אלוהיים.
למרות ששחקני ההגנה היו מהירים ממנו, הוא עבר אותם בתחכום ואומנות והצליח לרוץ מסביבם. אבל זה עלה לו במאמץ. לרגע אל תחשבו שזה היה משחק רגיל שלו…

מסכים. במחצית הראשונה אמרתי לאשתי שתראה איך מסי הולך כשכולם רצים, ובדקה ה-70 כשכולם יתחילו ללכת - הוא יתחיל לרוץ. וכשהוא רץ, אי אפשר לעצור אותו. הוא ממתין בגאוניות להזדמנות המדויקת בה הוא יוכל לפעול, ועושה את הקמאמאה שלו, שתביס גם יריב בשיא כוחו, כשליריב כבר אין אנרגיה. לא כוחות מה שנקרא.

נ.ב השימחה לאידו של סאלח זה אחת החויות הכי מענגות שיש לי בתור אוהד כדורגל. (למרות החיבה שלי לליברפול) בחיי שזה כיף.

היה רגע לקראת סיום המחצית הראשונה שהוא עבר בדריבל על פני כמה שחקנים, אבל זה היה די רחוק מהשער ואחרי כמה מטרים הם השיגו אותו וחטפו לו את הכדור. הוא התכופף לברכיים שלו כאומר YOURE TOO OLD FOR THIS SHIT שמתי לב שהוא הוריד את הקצב אחר כך וחששתי שאולי הוא נפצע. אבל זה כנראה היה שינון של כללי הדיאטה הקפדנית ממדי הרבה מאמץ שהוא מבצע באופן דתי

בדיוק, תמיד הוא היה כזה ותמיד זה הרשים אותי. מסי, בניגוד לרונאלדו למשל, משחק תמיד בנונשלאנט למעט 2-3 פעולות במשחק, שאותן הוא עושה בדיוק מושלם, הוא לא מתאמץ בכלל. הגאונות שלא לדעת מתי כן ובעיקר מתי לא מרשימה לא פחות מהיכולת הטכנית שלו.

לפעמים אני חושב אם מסי היה מתאמץ ומנסה כמו רונאלדו, למה הוא היה מגיע.

מכיוון שהוא שונא ישראל ?

לא רק .(גם) אני יעשה אופטופיק לפולטיקה, בעיני הוא מסמל הרבה דברים רעים שקורים בשמאל בארץ ובעולם:

אני ישאל קושיה פה, מה היה קורה אם ספורטאי לבן או יהודי היה מסרב ללחוץ ידים של שחקנים שחורים או מוסלמים? היו מסתכלים על זה בסלחנות כמו שעשו לו? התשובה ברורה. הספורטאי הזה היה מוחרם בכל העולם והשמאל העולמי היה רודף אחריו (ובצדק).

דבר שני, אם ספורטאי נוצרי או יהודי היה מבקר במדינה שבה השליט מבצע טיהור אתני בקהילה הגאה ולא רק מבקר אלא נפגש ומקבל אות הוקרה מאותו שליט. זה מה שסאלח עשה בצצניה. וכרגיל יצא מזה כמו טוסיק של תינוק…

identity politics,

לא כ"כ מצליח להבין איך זה קשור לשמאל וימין, אבל אם כבר אתה בקטע של פוליטיקה.
יש לך פה קבוצה בכירה בישראל שמסרבת לצרף שחקנים מוסלמים והיא מקבלת יחס סבלני וסלחני ביותר+ חיבוק חם מהצמרת הפוליטית בישראל. דמיין לעצמך שקבוצה או חוג האוהדים שלה היו מודיעים שאין כניסה לישראלים/יהודים, איזו סערה היתה מתחוללת פה. בעצם אתה לא צריך לדמיין, תרענן את זכרונך עם מקרה אייל גולסה והמעבר ללאציו.
אתה מוזמן לקרוא תגובות שמקבלים פה סלב ישראלים שמעיזים לצאת/להתחתן עם בני זוג שאינם יהודים(קורל סמינוביץ, צחי הלוי, יאיר נתניהו). בחייאת, כשיאיר נתניהו(שבעצמו העביר ביקורת על צחי הלוי, איזה אידיוט!) יצא עם חברה נורבגית לא יהודיה, שר הפנים העבריין שלך העביר ביקורת קשה על הזוגיות הזאת. קבל לינק…

עכשיו דמיין לעמצך שהבן של אנגלה מרקל היה יוצא עם ישראלית וזו היתה התגובה של שר הפנים הגרמני. איזו סערה היתה מתחוללת פה…
בקיצור אח שלי, אני גם ממש לא אוהב את סאלח, אבל גם לנו לא חסר.

בקשר למשחק, כאוהד בארסה אני חושב שליברפול לא רק שלא נפלה מאיתנו, היא אפילו היתה מעט עדיפה. אני לא זוכר מתי קבוצה החזיקה בכדור יותר מאיתנו בכדור בקאמפ נואו. הם בעטו לא פחות לשער, השלימו יותר מסירות, ואומנם הסטטיסטיקה מראה שהגיעו לפחות מצבים איכותיים XG אבל לדעתי זה בגלל ההפקרות בתוספת הזמן. בכלל אני חושב שאחרי הרבה זמן האנגליות חוזרות לקדמת הבמה(תהליך שכבר הורגש אשתקד). אני לא רואה עדיפות של בארסה, לא על ליברפול ובטח שלא על סיטי. אני די משוכנע שאם היינו משחקים בפריימרליג כנראה שלא היינו היום עם 90+ נקודות. בכל אופן גם אם ליברפול לא תזכה בכלום השנה, הם עדיין עשו עונה ענקית ולצערם נאלצו להתמודד עם סיטי מפלצתית.

שאלו אותי שאלה אז עניתי.

ולגבי ביתר ירושלים, היא קבוצה גזענית בעיני. ואין לי שום סימפטיה או חיבה אליהם.