ת'רד היריבות ::

אני לחלוטין מסכים איתך בכל מילה.

מוחמד סאלח הוא לא ספורטאי בעיניי, הוא איש קטן ועלוב. שחקן שהוא כתם לכל קבוצה שהוא חלק ממנה.

לגזענות אין מקום בעולם ובספורט בפרט.

אה, אם לבית"ר ירושלים יש אוהדים / בעלים / מאמן / הנהלה גזענים, או אם אריה דרעי מעיר הערות גזעניות (WTF? מה הקשר?), למוחמד סלאח מותר להיות אשפה אנושית. טיעון מצוין.

אני חושב שלא הבנת…

מוש העלה קושיה “מה היה קורה אם ספורטאי לבן או יהודי היה מסרב ללחוץ ידיים של שחקנים שחורים או מוסלמים?”

הוא קיבל תשובה, לא היה קורה שום דבר(ביתר ודרעי מוכיחים זאת).

בלי קשר סאלח הוא שחקן ענק ובן אדם גזען וקטן.

אבל הדוגמאות שלך לא התמודדו עם השאלות של מוש, כי (אפילו) שחקני בית"ר לוחצים ידיים לשחקני סכנין, ולא עושים פרצופים כשמבקשים מהם לנסוע לשם, גם אם מדובר באחרון הערסים שכל ילדותו שר שירים גזעניים ביציע המזרחי. הם עולים לשחק, לוחצים ידיים וסותמים את הפה.

השחקן היחיד שאני מכיר שסירב ללחוץ ידיים מלבד סלאח הוא סוארז. אולי זוהמה גזענית זורמת ברחובות ליברפול.

אתה יכול לשנוא סוארז כמה שאתה רוצה. אבל אין לו קשר לגזענות. מלבד העובדה שהוא הסביר אלף פעם את העובדה למה הוא קרה לאברה n word ושזה לא היה מניע גזעני (מעייף אותי לחפש את הלינק להסבר שלו). סוארז בחיים לא סירב ללחוץ ידים לשחקנים אחרים מסיבות גזעניות. כמדומני סוארז משחק בברצלונה אם לא מעט שחקנים שחורים ואף אחד מהם אין לו בעיה.

זה נקרא בלשון המקצועית Whataboutism

מכיר את החירטוטים של סוארז. הוא קרא לאברה ‘negro’ תוך כדי שהוא מצביע על העור של עצמו כי הוא אוהב את אברה ורוצה לצאת איתו לפיקניק.

אבל זה כבר בעבר וחבל לדוש בזה. אז נושא רלוונטי - טוטנהאם. איזה לוזרים. מחזור לסיום, אברטון מגיעה אליהם הביתה, אם הם מפסידים ואנחנו מנצחים פעמיים - הם מחוץ לטופ 4.

שאלתי שאלה את חבר, מה ההבדל בין פוטיצינו לונגר?

מה שבגלל שלשני יש שם יותר סקסי אז הוא יחטוף פחות?

דברים שפפ למד ממוריניו:
כשחייבים ניצחון ויש יתרון שברירי, מותר להוציא שחקן התקפה ולהכניס בלם.
להעיף כדורים בדקה 90 ביתרון שברירי, אפילו מול קבוצה נחותה, זו לא בושה.

דברים שמוריניו למד מפפ:
כלום.

איפה אחד ואיפה השני?

אני מאוד רוצה שליברפול ייקחו את האליפות ואני קצת מאמין (מאמין הרבה!!) במארפי. צופה במשחק בערך מדקה 60, לא עוברות כמה דקות ופאקינג ווינסנט קומפאני (!) מבקיע שער ועוד וואחד שער כזה.

מה הסיכוי? מארפי, באמאשלך, למה אתה כזה זבל?

לעוד מישהו הגול של קומפאני הערב עשה דה זה וו לזאוטאוטאס מול יונייטד (רק ברגל השניה)?

קרה לי אותו דבר שלשום עם ליברפול, אז איזנו את התוצאות.
בכל אופן, תודה גם לך על תרומתך למאמץ.

אבל למה ליברפול משפיעה עלייך? סבבה אוהד יונייטד והכל, אבל זה לא שסיטי “עדיפה” או שאתם מתחרים עם ליברפול וסיטי על מקום בליגת האלופות.

כמו שאוהדי מדריד חגגו שאתלטיקו לקחו ב2014 ולא אנחנו.

ממה שאני זוכר, באופן אישי, ברגע שהבנתי שריאל יצאה מהמירוץ דווקא שמחתי שקבוצה כמו אתלטיקו לקחה. מצד שני זה היה כל כך שונה כי הליגה הייתה ממש צמודה. ליברפול, כמו אתלטיקו, לא השפיעו על מנצסטר וריאל מדריד במשך המון שנים. לטעמי, אין סיבה שלא לרצות שייזכו. זו דעתי.

ונגר זכה בכמה אליפויות באנגליה, כולל עונה ללא הפסדים.

פוצ׳טינו לא זכה בכלום, אפילו לא בגביע האנגלי.

אין לזה קשר להשפעה מקצועית. שונאים את ליברפול משחר ההיסטוריה פחות או יותר. כמו שאוהדי מכבי יעדיפו כל יריבה על פני הפועל. כמו שאוהדי סלטיק יעדיפו כל יריבה על ריינג’רס, בוקה על ריבר וכו’.

אתה מעדיף שאתלטיקו או בארסה תיקח אליפות ?

אף אחד פה לא אוהב את סיטי,אבל השינאה בין המועדונים יונייטד וליברפול, היא כל כך גדולה, שחלק נכבד מאוהדי יונייטד בעולם הפכו להיות אוהדים של סיטי, ברמה של להיות במתח מורט עצבים עד לרגע שקומפאני כבש ומשם לקפוץ הגול כמו אחרון האוהדים.

עד כדי כך יונייטד התרסקה.

ממש כך.
לפחות בגול של מסי מול ליברפול קפצתי על הספה, ובגול של קומפאני רק צעקתי…

לדעתי, באופן כללי, זה קצת ילדותי, אבל בסדר. ברצלונה כן- בחיים לא ארצה שתזכה בתארים; כרגע אולי גם אתלטיקו, אבל אם יש קבוצה שההיגשים שלה לא משפיעים עליי מקצועית והיא לא הייתה בתמונה שנים, אני, כאוהד כדורגל, יירצה שתזכה. כן.

את האמת, זה מחיבת ליברפול, או שזהות המאמן של סיטי מפריעה לך?

אם תשאל אותי, בכדורגל יש הרבה רגשות ילדותיים ולא רציונלים, מה הסיבה שלנו (או לפחות שלי) לבכות בהפסדים או לקפוץ ולהשתולל בשימחה בנצחונות? איך אמר פרופ ליבוביץ “משחק של 22 גברים שרצים אחרי כדור” ובשביל זה אנחנו בוכים שמחים מקללים ומחבקים…

אז לא הבנתי מה הבדל בינך לבינם.

זה מדגיש עוד יותר את הנקודה שלי, למה התקשורת מתייחסת בצורה שונה לפוצ׳טינו מאשר לוונגר?