כץ עוזב, לא?
לא קונה את זה, הוא מכור לתשומת לב
יש טיעון טוב נגד הגדלה משמעותית של מספר הזרים בליגה?
למה זה שונה מפרוטקציוניזם כלכלי קלאסי?
לא בדקתי, אבל מועדונים לא יצטרכו לשלם יותר מיסים על העסקת עובדים זרים?
למיטב ידעתי זה הפוך.
זרים עולים זול יותר.
כמובן. אנחנו הרי לא רואים את ליגת העל מהטעם שהיא בעלת הרמה הגבוהה ביותר, אתה רוצה לראות ישראלים שמשחקים כדורגל…
יש גם כאלה שמדברים על כך שבקפריסין מדיניות דומה לא השיגה הרבה (סתם מגיגול מהיר):
סיכום יפה: https://x.com/lahav_adam/status/1940098030897668586
שואל שאלת תם - אנחנו רוצים לראות שחקנים ישראלים או קבוצות ישראליות?
ואם רוצים לראות שחקנים ישראלים - למה בכלל לאפשר זרים?
אני מסכים שאם רוצים לראות שחקנים ישראלים אז מן הסתם עדיף בלי שחקנים זרים.
אבל, אם רוצים לראות קבוצות ישראליות כמה שיותר חזקות, אז לא…
הגנה מתחרות מורידה את הרמה של השחקן הישראלי ומיקרת אותו. מונעת מיותר כדורגלנים ישראלים לשחק בחול בין היתר. במדינות אירופה ״זרים״ זה מחוץ לאיחוד ועדיין יש רוב של שחקנים מקומיים בהרבה מהקבוצות.
לחסל את הקרטל בקיצור. אפשר הגבלה כלשהי אבל הרבה יותר גבוהה מהיום.
(אזהרה - הודעה מבולגנת, אוסף מחשבות)
אני לא בטוח שזה ספציפית נכון, מבחינה כלכלית נטו
כלומר - אם יבטלו את הפרוטקציה לחקלאות ישראלית, אני יודע שהציבור הישראלי יקבל חקלאות יותר טובה ויותר זולה
אבל אני ממש לא בטוח שזה ישפר את הרמה של החקלאים הישראלים - ייתכן מאוד שרבים מהם יפשטו רגל (ואז נניח יישארו רק הטופ, שיכולים להתחרות בחקלאים הזרים - אבל הם זה שיפר אותם? טוב, בעצם כן, תהיה יותר תחרות אז הם יתאמצו יותר)
ואולי במקרה של הכדורגל, השחקנים הגרועים יאבדו ממש את העבודה, השחקנים הטובים ייפגעו כלכלית אבל כן ייתחרו עם שחקנים יותר טובים, ובכך אולי ישתפרו מקצועית באמת (אבל אולי ייפגעו מזה שיראו פחות זמן משחק - עדיף לרמה שלך להיות שחקן הרכב בקבוצה בינונית או שחקן רוטציה בקבוצה טובה?)
קיצר, ברמת מה יקרה לשחקן, הטיעון בעיניי פחות מובהק, לעומת ברמת מה יקרה לקבוצה
(למרות שתוך כדי כתיבה כן השתכנעתי שסביר שאלה שישרדו גם ישתפרו)
שמעתי מה אמר איתי שכטר שדיבר “מדם ליבו” ואמר שהוא כילד צעיר מהצפון הרחוק לא היה יכול להצליח ולקבל את הבמה באף קבוצה קטנה אולי אם היו מאפשרים לכל כך הרבה זרים לשחק. אני שותף לדעה של אייל ברקוביץ’ - יש הרבה זרים גרועים בכדורגל הישראלי, גם בקבוצות הצמרת. אפילו בימי השיא נניח מכבי חיפה של ליגת האלופות - היה את אריק אג’ייפור שהוא שחקן סתמי. עשרה זרים ונראה את אותם אחוזי פגיעה וזה יחסום את השחקנים הישראליים. אתה עדיין מתחבר יותר מהר לשחקן ישראלי.
אלונה ברקת מדברת בעיקר על הצלחה באירופה, וקבוצות ישראליות שבחרו זרים טובים - עשו את זה עם אחוזי פגיעה טובים ועם שלושה-ארבעה ולא יותר. מילאן אוסטרץ’, גאבור הולמאי, אישטוונט פישונט - חצי קלאץ’ בהפועל תל אביב ב-2002 - כמשל.
שאלה של איזון
אגב, לא לשכוח שבשנים הראשונות אין ממש מס על זרים. זה אומר שעלותו של זר היא נמוכה משמעותית מאד. בעלי הקבוצות לא מתכוונים לוותר על ההטבה הזו, כמובן.
חצי קשור, ומספיק מעניין כדי לשתף: פוסט של סוכן השחקנים אוהד כהן בנושא:
(הפוסט מ-2023, הוא כתב פוסט עכשיו שתומך בהגדלת מספר הזרים ומפנה לפוסט מ-2023)
מחשבה נוספת: מודל כלכלי של מחלקות נוער. יותר זרים זה להפחית את התמריץ לגדל שחקני בית. תקנה עוד זרים זולים ותמכור.
אני באמת לא רוצה להפריע את מנוחתכם, אבל הכדורסל הישראלי שובר את השיאים של עצמו:
המגעים בין הפועל עפולה להפועל אילת על סף סגירה לאיחוד. לאחר שייסגרו, הנהלת איגוד הכדורסל תצטרך לאשר אותו, כנראה שבמקביל גם את האיחוד בין רמת השרון לכרמיאל בנשים.
https://x.com/Orshkedy/status/1941571071905558696?t=j0IzTHP03y9caLq2B9MI4Q&s=19
דיברנו פה בעבר על ספיר ברמן.
אז מעבר לזה שהיא הכי טובה בארץ, היא גם אדם מדהים ונטולת אגו.
סרטון שכיף לראות