הגרסה שלנו למשחק :: כדורגל ישראלי

זה היה 0:0 ללא נקודות, וחוץ מזה הורדה של נקודה. תוסיף לזה ניצחון טכני של מכבי (הוגן כמובן) על חיפה, והרבה מזל שהיה להם במפגשים הישירים, ותקבל אליפות.

לי כאוהד נייטרלי זה חבל, בדיוק כמו שכנייטרלי היה לי מאוד חבל אם ריאל הייתה לוקחת אליפות השנה. ממה שראיתי, קוז’וק שיחק השנה כדורגל מאוד נעים לעין. סיפור דומה… אבל שיהיה

זאת הטרלה?

הורידו לבאר שבע נקודה וביטלו לה משחק בית מול סכנין.

אני מבין שאתה אוהד מכבי אבל אין צורך לשקר.

גם אני אוהד הפועל וב-2010 לקחנו אליפות למרות שלקחנו פחות נק׳.

לא סובל לא את מכבי ולא את ב"ש.

הייתה סיבה, נכון?

לא נכנס לאם זה היה מוצדק או לא אבל יש פה אפס קשר לשחקנים ולמאמן שקופחו כאן.

קנגאווה, ונטורה וקוזוך לא קשורים לערסים שפרצו למגרש.

הם היו יותר טובים מקצועית ממכבי תל אביב, השיגו יותר נק׳ השנה והפסידו בצורה לא ספורטיבית, זה הכל.

בסופו של דבר המשחק הזה נקבע כ-0:0, ושתי הנקודות שלקחו להם לא השפיעו על האליפות. נכון, אם הם היו משחקים נגד סכנין, יכול להיות שהם היו מנצחים (ויכול להיות שלא) ובמקרה כזה הם היו מסיימים עם יותר נקודות (כנראה, אי אפשר לדעת איך זה היה משפיע על שתי הקבוצות במהלך העונה).

אבל א. כמו שאמרת, גם באליפות הקיזוז שלך השגתם פחות נקודות ולקחתם אליפות. וב. בניגוד לקיזוז שהגיע ממש בסוף העונה - זה ככה ממש מתחילת העונה. היה להם מספיק זמן לתקן את זה. יכלו לדוגמה לנצח את מכבי תל אביב באחד המפגשים נגדם והיו זוכים באליפות.

אני לא מבין את הטיעון ברצינות, באר שבע הייתה צריכה לקחת אליפות ב5 הפרש ממכבי תל אביב כדי להיות אלופה השנה, במקום אליפות ״רגילה״ כמו שהיא הייתה צריכה לקחת.

איך זה ספורטיבי? אתה מציג את זה כאילו זה סביר לגמרי מה שקרה ולבאר שבע אין על מה להתלונן. זה אחד הטיעונים ההזויים שקראתי אי פעם אם זה הטיעון שלך.

ולמכבי היה מספיק זמן לעקוף את באר שבע במספיק נקודות כדי שהדיון הזה יהיה מיותר. לא קרה.

בסוף זו הייתה אליפות צמודה מאוד, ולכן הטעם הנפגם מההחלטה הגרועה כשלעצמה ל-0:0 בלי נקודות - הוא גדול עוד יותר.

חד משמעית. שתי הקבוצות זבל, ולכן אני לא מבין את השבחים לקבוצה של קוז’וך.

אם היו מחליטים להעניק 0-0 עם נקודות, ובלי הורדת נקודות לב"ש היה נגמר בשיוויון נקודות.

אנשים מדברים על 4 נקודות כאילו יש משחק בליגה הזאת שהוא ניצחון ודאי לאיזו קבוצה. כן, יכול להיות שב"ש היו מנצחים, אבל זה היה כל כך מזמן שקצת מצחיק להיזכר בזה עכשיו.

ושוב, הייתה סיבה שהמשחק ההוא לא התקיים, כן? זה לא שסתם לא היה משחק. מבחינתי שיפוצצו את כל המשחקים בליגה עד שלא תהיה פה אלימות. גם ככה הליגה פח.

השבחים לקבוצה של קוזוך׳ הם בגלל שבשליש תקציב הוא עשה מקצועית עונה יותר טובה משל מכבי תל אביב.
אני גם מזכיר שמכבי תל אביב קיבלה נצחון במתנה בסמי עופר (ועוד 3-0, שהשפיע גם על הפרש השערים). ושוב, אני מדבר מקצועית. באר שבע נדפקה גם מזה.

אני איתך בנושא האלימות אבל מה המאמן קשור לזה?

מדמיין את אוהדי בארסה פורצים לדשא בקלאסיקו, מפוצצים את המשחק, בארסה מקבלת הפסד טכני והכותרות ש״פליק נכשל״. זאת בדיחה.

גם להגיד ״יכלו לזכות גם ככה״ זה טיעון ריק מתוכן.

יכלו גם להחליט שבאר שבע כל העונה משחקת עם כפכפים ובעשרה שחקנים ואם הם היו זוכים ככה באליפות זה אומר שזה היה ספורטיבי?

חלב שנשפך. אתלטיקו לקחו אליפות על נבדל שלא היה ולא נברא, ריאל לקחו אליפות על גול שעבר את השער ולא נשרק. מה עם עונת 11/12 שפשוט הייתה שערוריית שיפוט אחת מתמשכת?

מישהו זוכר את זה חוץ מאיתנו? האוהד הממוצע יקרא לנו בכיינים וימשיך הלאה.

טל, תנסה לחשוב על זה כעל ‘ריאל מדריד לוקחת אליפות השנה (עם עזרה מהשופטים כמובן)’. אני בטוח שזה יעשה לך שכל.

שני הבדלים מהותיים מבחינתי ואגב אני כלל לא מתנצל על הדאבל שלנו ב-2010 - אוהד הפועל תל אביב:

-הקיזוז נעשה באישור כל הקבוצות כולל מכבי חיפה עצמה שאפילו דחפה לכך! הוכרז עליו שנה קודם לכן, במטרה לפגוע בבית"ר ירושלים כביכול שחשבו שעם המיליונים של ארקדי היא תשתלט פה על הכדורגל.
-עוד דבר שקרה אז: מכבי חיפה הגיעה למחזור הסיום כשהכל בידיים שלה - ניצחון והיא אלופה. זה היה פייר אינף. והיא עשתה במכנסיים.

אגב הפועל ההיא שיחקה כדורגל הרבה-הרבה יותר טוב וזה הזוי שכל העונה רדפנו אחריהם אבל זה כבר לדיון אחר ופחות רלוונטי. מה לעשות שזוכר את העונה הזו מעולה גם שבוע אחרי. אפילו בדרבי ה-0:0 אגב יצרנו מיליון מצבים זה לא שהם עשו בונקר טוב (מכבי תל אביב).

חבל שבית"ר ירושלים, הפועל חיפה ומכבי נתניה התבזו במשחקים האחרונים. להפועל באר שבע הגיע הרבה ואני יכול להבין לליבם. במשחקים נגד מכבי ת"א היה חסר לה משהו

קרה בעונה הרביעית של פפ, בעונה האחרונה של ללואיס אנריקה ואחרי שחזרנו מהקורונה. כפי שאמרתי לאסף ואנדר - מי זוכר את זה? רק אוהדי בארסה.

גם האליפות שאתלטיקו לקחו לנו הייתה על עאלק נבדל. היינו יכולים להיות עם 12 אליפויות רצופות.

תגיד אתה רציני? זה טיעון בכלל?

ערוץ הספורט עשה בדיקה על טעויות השיפוט לאורך העונה .

יש הרבה בעיות בכתבה הזאת כי חסר בטעויות זמן ותוצאה.
יש הבדל בין טעות ב4-0 או טעות ב1-1 בדקה ה90.

כמו כן בתגובות נראה שיש הרבה מקרים שלא הוזכרו (לא רואה כמעט ליגה ישראלית כדי לבחון בעצמי).

אין גניבת דעת כמו להשוות לעונת הקיזוז, שם הכל נעשה לפי הפורמט וכמו שאמרו כאן - פורמט שחיפה דחפה לו.

אני יודע דבר אחד - אם אני אוהד באר שבע אני מתחרפן. אין מילים כמה הייתי משתגע, באמת.

וזה מבוסס על איגוד השופטים, כלומר חלקי מאד. הם יגבו כל שריקה גבולית כדי להיראות טוב וכידוע אלה בדיוק השריקות שהולכות לגדולות

גמר גביע די חלש שכלל בתוכו את המציאות ההזויה שלנו לחלוטין עם הפסקת המשחק בשל התראות וטילים - התחיל בצורה מביכה עם ההתפרצות של אוהדי בית"ר ירושלים למגרש והסתיים ברגע מדהים שמראה עד כמה הכדורגל מאחד-מרגש-מרפא כשהפועל באר שבע הזמינה את יאיר הורן שורד השבי להניף יחד איתם את הגביע (הייתי ביום רביעי - היום ה-600 - בכיכר החטופים ושמעתי אותו נואם וזה היה שובר וקשה).

החולצות של הפועל באר שבע - “גביע בלי כוכבית” - אפשר להבין אותם, יכשר אבל מסריח, טרלול רציני אבל גם מצחיק הייתי אומר. זה היה יותר מדי אכזרי אם היו מסיימים את העונה בלי כלום.

בית"ר ירושלים מסיימת עונה אוברייטד..אפילו בלי מחמאות. ברק יצחקי יודע הכי טוב האם הוא צדק בספסולו של עומר אצילי - יכול להיות, כי הוא בקושי תיפקד לאחרונה, אבל בכלל. יש להם איזה שלושה ניצחונות ליגה בלבד ב-16 המשחקים האחרונים לפי מה שקראתי. היו רדומים לא מעט זמן ולפתע ניצחו את מכבי תל אביב ואז תיקו עם הפועל באר שבע. הם צריכים הגנה חדשה ומשחק הגנה טוב יותר, יציבות.

עלק גביע בלי כוכבית, טוב שהשופט לא לבש אדום וזהו. כצופה ניטרלי זו הייתה פשוט בושה וחרפה.

אגב, אשמח אם מישהו מאוהדי ריאל יסביר לי האם יד ממטר ברחבה זה פנדל או לא. שואל בשביל חבר חבר.

דורון ליידנר חתם לעונה בהפועל תל אביב - המגן השמאלי הצעיר שלא שיחק הרבה השנה, מגיע כמושאל ללא תמורה עם אופציית רכישה בגובה 2.2 מיליון ש"ח מאולימפיאקוס. וולקאם מרגש ברשתות החברתיות עם השיר אני חוזר הביתה ולפתע דורון שר

אני מבסוט מהרכש הזה. שחקן בית שזה מעולה! מגן התקפי, נועז, אמיץ. עם טכניקה ומהירות ופס אחרון מדויק, יוצר סכנה. יכול להיות מהמסוכנים בארץ וגם יש לו קצת חוויה וניסיון אירופי. זה הכי טוב שיכולנו להביא. זוכר אותו נדמה לי כבר בהופעת בכורה בבוגרים מבקיע שער. ההנהלה עובדת בשקט ואמנם צריך עוד הרבה שחקנים - אבל בינתיים עבודה טובה.

יש בליגה כרגע שני מועדוני על
הפועל באר שבע עם תקציב של כמה עשרות מיליונים
בטר והפועל תל אביב שיודעות לייצר הכנסה של כמה עשרות מיליונים ויש להם בעלים שמתאים להם. ההוא של הפועל עוד סימן שאלה, במובן החיובי של המילה - טרם ידוע מה תקרת ההשקעה בשנים הקרובות אבל ברור שזה שדרוג משמעותי.
מתחת לזה יש נתניה שזה עתה נרכשה וגם לפני היה לה תקציר של באזור ה 30 מיליון ש"ח ע"פ דיווחים. אחר כך הפועל חיפה שיש לה בעלים עשיר מאד עם תקציב בסדר גודל של נתניה.

לא זוכר ליגה כזו הרבה זמן.