הגרסה שלנו למשחק :: כדורגל ישראלי

קח בערבון מוגבל מחמאות מכתב החצר יגאל גולדשטיין

@whykds הוא גם מהגווארדיה של הפאנל? הדלפות בתמורה לסיקור מלטף?

אוהדי מכבי חיפה בשנה של דפרסיה ומשוועים למאניה, אבל קשה לדעת אם המניות המשונות האלו שוות משהו והפעם אין כאן את הקרדיט של אלברמן. כולנו היינו שמחים לאיזו מניה בטוחה בקישור בדמותם של אבו-פאני או נטע לביא לצד השמות החדשים.

הוא לא ׳חבר פאנל׳ אבל מתארח שם מידי פעם ובזמנו הפנוי מפזר חומר שדודו בזק דחף לו לא מהיום.

בינתיים גיא מלמד בדרך החוצה. בטח יסיים אצל דור ואסף ברצה בוולפסון

https://x.com/i/status/1945839262722617469

טוב, אז אתמול קיבלנו טבילת אש ראשונה של דייגו פלורס אגיינסט דה מאשין:

1. נורא נחמד שהבאתם שני חלוצים, אבל הבעיה היא בקישור. איתן אזולאי וגוני נאור זה נחמד מאד למכבי נתניה
  2. נהואל לא נראה לי שחקן כנף, הרבה יותר 10. לא שולל שיהיה פה פאני בא, סבא הולך ונהואל משחק 10
  3. בדיוק אתמול אכלתי פסטה וגירדתי מעל פודגוראנו רומאנו, אבל שחקן כנף ברמה של מכבי חיפה… לא יודיייע
  4. עיסאת נראה בסדר
  5. נראה שיש דרישות לבצע לחץ, צריך רק להיזהר שזה לא אסף נמני - יודעים מה עושים כדי לחטוף את הכדור, אבל לא מה אחרי כן

בטר נראו הרבה יותר טוב

יש עבודה ל׳סקאוט הראשי׳

דווקא היתה לאיתן אזולאי מסירה אלכסונית מרשימה באופן תמוה! אבל נאור והוא פשוט לא מספיק טובים, בלי אבו-פאני / לביא אני לא רואה סיכוי לקבוצה הזאת וספק רב אם גם הם יספיקו.

לא יאמן שלמשחק כל כך שולי הגיעו 20 אלף צופים! ועוד על רקע סכסוך נוסף של הקופים עם המשטרה, מה עוד צריך לקרות כדי שההנהלה תתערב?

חזיזה ואוחנה הכניסו קצת קסם ובלאגן חיובי, סבע ליד כולם נראה כמו זידאן.

בגזרה הבעייתית של העונה הקודמת עדיין אין יותר מדי סיבות לאופטימיות: קורנו בינתיים חלש ואלימלך לצערי היה פשוט רע.

מבקשים מאיתנו סבלנות, אבל מהר מאוד צצה פארסה חדשה:

קשה מאוד לשאוב אופטימיות לאור ההתנהלות הזאת.

הו וואו. הדבר היחיד שיותר מגוחך מחובת מעבר קורס פרו למי שאין לו תעודה - חובת מעבר קורס פרו למי שיש לו תעודה מיבשת אחרת.

#כשכדורגל_וכלכלה_נפגשים

דניאל פרץ הושאל להמבורג
על פניו לא בהכרח הבחירה לדעתי הטובה ביותר, יש להמבורג את פריירה, שוער פורטוגלי שהיה טוב עונה שעברה בעונת עלייה שלהם, לדעתי הוא די מבוסס שם.

פרץ השתדרג משוער שלישי/רביעי לשני אולי

ואם בטעות מישהו חשבתי שיש סיבה לאופטימיות במכבי חיפה, רשות המיסים נכנסה לתמונה

מאחת הקבוצות הטובות בהיסטוריה של הליגה למופע הקרקס הנודד העכשווי, הכל תוך 2 עונות.

פשוט זוועה.

הפן האישיותי איכשהו מטשטש את העזיבות של דין דוד ושל דיא סבע, אבל מדובר בשני הכובשים המצטיינים בליגה אחרי… גיא מלמד! דיא סבע הוביל גם את קטגוריית המבשלים.

מי יכול בכלל להחליף אותם? גם אם נביא את אבו פאני (לא בטוח) ואפילו את נטע לביא (לא מתקרב) אף אחד מהם לא אמור לקרוע רשתות.

במצב הנוכחי אני לא מבין מה הבהילות להיפטר ממלמד?

אחרי שנים שאל פיספסתי משחק אחת של חיפה עונה שעברה דילגתי על רוב המשחקים, כנראה שהמגמה תמשך ואף תתגבר העונה.

עוד בעיה רצינית זה שאחוז הפגיעה בזרים טובים הוא אפסי, זרים באים והולכים ולא נזכור מהם אפילו שם אחד.
מפיירו, סק, צ’רי, קורנו וסונדגרן לחבורה העכשווית.

-מכבי חיפה של שלוש האליפויות הרצופות עם ברק בכר על אף שסימנה V על אליפות וליגת האלופות באותה עונה - היא לא אחת הקבוצות הגדולות בכדורגל הישראלי. לא חושב שהיא באמת יותר חזקה ממכבי תל אביב או הפועל באר שבע של שלוש האליפויות ברצף ואם אני הולך אחורה אז גם לא יותר מהפועל תל אביב של הדאבל ב-2010 והמקום הראשון בליגה האירופית (תגידו כוכבית - או.קיי), מכבי חיפה של תחילת שנות ה-2000 עם אברם גרנט והקבוצה שעשתה ליגת האלופות ועוד-ועוד.

סליחה שאני דוחף את הפועל תל אביב שלי: הלכתי למשחק אתמול נגד הפועל ירושלים בגביע הטוטו כשאני עם כאב ראש מטורף וגמור מהעבודה בקיץ הזה. וואלה היה לא רע. לא יוצא מגדרי, תוצאה משקרת, עד ה-0:1 התקשינו. בעיקר שמח שהקבוצה שלי חזרה לליגה הבכירה והאנרגיות בקהל די טובות. סתיו טוריאל עם צמד שהיה קל מדי עבורו, והחלוץ החדש נראה שילוב של איבזיטו אוגבונה-טוטו תמוז-עמנואל אדבאיור. הבלמים משקשקים ממנו, הוא חזק ומהיר ויודע לשים את הגוף, לגבי הטכניקה והסיומת - לוקה בחסר. קשה להתרשם מהקשר האחורי פלקאו וחסרים לנו המון שחקנים בשביל הצמרת. בעשר הדקות הראשונות לא נגענו בכדור וגם ב-0:1 על הפועל פתח תקווה דווקא התלהבתי יותר מהיריבה. אבל הפועל ירושלים של זיו אריה היא מה שנקרא “קבוצה קשה”, אז זה יפה וה-0:3 הזה נותן ביטחון. הבלם החדש מאייבו - אגדה.

למישהו במקרה יש לינק לשידור?

אני ממש מרגיש רע כמה ימים ולא הייתה לי ברירה אז צפיתי אתמול ככה במשחקים של הקבוצות הישראליות באירופה, אתמול ממש העברתי ממשחק למשחק כמו בימי קדם.
-מכבי תל אביב - יום רביעי: הייתי קצת שמח לאידם כי אני מרגיש שהם זילזלו ולא נערכו כמו שצריך למשחק כזה חשוב במסגרת מוקדמות ליגת האלופות. מצחיק מה שקרה עם השוערים, לא הייתי מוציא את דור תורג’מן אבל התגובה שלו…
-הפועל באר שבע - היה קצת משעמם לצפות בהם, לא חושב שהם היו מבקיעים גם אם המשחק היה נמשך. היה די צפוי מבחינתי שיודחו.
-מכבי חיפה - זה מרגיש לך שאיתו הם לא היו לוקחים תואר אבל גם קצת קשה להאשים אותו כי הצוות המסייע חלש - דיא סבע עם גול כל כך אופייני אתמול שסלל את הדרך לניצחון ולמרות גולאסו של דולב חזיזה - יש הרבה מאוד עבודה. סאברינה כאילו יש לו את הטריק הקבוע של החיתוך מימין לאמצע עם רגל שמאל אבל הוא מזייף במסירה ובקבלת ההחלטות.
-בית"ר ירושלים: אולי היא תישאר שוב מבדרת הקהל בלבד אבל כיף לראות אותה, הקבוצה הכי מהנה בכדורגל, עושה גולים בקלות. די נדיר לראות כל כך הרבה שערים דווקא בנגיחות מצידה. מבחינתי לפחות היה ברור שגם במחצית לא טובה שלהם - הגול יגיע, הם היו רגועים ואחר כך ממש חגגו. בית"ר אף פעם לא עשתה כלום באירופה לא בימי האליפויות בשנות ה-90 ולא בימי ארקדי גאידמאק עם 11 תותחים על המגרש, נראה..

-מכבי חיפה: ליאור רפאלוב פרש כאמור בסיום העונה, הייתי אומר שהריח את העתיד לבוא אבל אם נשאר במועדון בתפקיד מקצועי חשוב…בכל מקרה, כשגם הוא איננו עם כל הניסיון ועדיין יש לו כדורגל, דין דוד בינוני אבל הצליח להביא מספרים וגם דיא סבע - מכבי חיפה נפרדת מכל הסקוררים שלה, זו בעיה, זה ברור שקשה למלא. אני לא משוכנע שיהיה יותר טוב העונה, להיפך.
-אוסקר גלוך: זו לא אייאקס שגדלנו עליה כאוהדי כדורגל וגם לא הקבוצה של 2019 אבל התרגשתי לראות את המעבר של אוסקר גלוך ועם החולצה המיתולוגית. אם ליגה שהיא לא מהטופ של אירופה אז אני שמח שהוא משחק בקבוצה כה מפוארת. אני חושב שבליגת האלופות הוא לא הרשים והעונה של זלצבורג הייתה לא טובה בזירה המקומית ולכן הנחתי שהוא לא באמת יגיע לאנגליה וכדומה, אולי בונדסליגה הייתה נוחה לו. מפתיע שבתקשורת אף אחד לא הזכיר את המקרה של אוהדי מכבי ת"א באמסטרדם, משהו שהיינו מעדיפים לשכוח. אני לא אומר שהולנד אנטישמית אבל אולי כן? וזו בטח לא אותה התמיכה שהייתה..

שון וייסמן לא ישחק בדיסלדורף בגלל התוכן ששיתף (למחוק את עזה וכו’). קצת עצוב, אין מה להגיד

כל הזמן שולחים לי בקבוצת וואטספ של הפועל תל אביב: “אחי היה טוב לראות אותך (בשער5) - למה אתה לא מגיע למשחקי החוץ?” - ואמרתי - חבר’ה זה פחות מסתדר עם העבודה האינטנסיבית, המשחק די מוקדם בערב ובואו זה רק גביע הטוטו - שהקבוצה תתאמץ קצת בשבילי ותשכנע אותי להגיע.

ערב לא נעים בנתניה אתמול במחצית השנייה. אני חושב שיש קבוצה עם מוטיבצייה, רצה, נלחמת, יש רעיון לעשות לחץ גבוה, החלוץ בהחלט מוסיף לנו הרבה עם הגב אל השער, וסתיו טוריאל בסדר, והשוער זה בינגו וכמובן מאיימבו. אבל הפועל לא משחקת כדורגל וכשהליגה די קרובה זה טיפה מדאיג. אמרתי שה-0:3 על הפועל ירושלים משקר. טוריאל הוא שחקן ההתקפה העיקרי והוא עומד גבוה במגרש והוא קיבל אתמול 4-5 מסירות ברוב המשחק, גם ליאו מסי לא היה עוזר לנו. הקבוצה לא מצליחה להניע כדור, אין מי שיחזיק אותו. ישר מתפתים למסור לאחור. שחר פיבן הוא בלם במקור ולא מגן והוא מוסר לאחור. פלקאו לא שורף שטחים מספיק בשביל קשר אחורי. זה משאיר אותנו עם קצת רוי קורין שנפצע, קצת רן בנימין שהוא בינוני ואולי רועי אלקוקין. כבר ירדנו ליגה בגלל מרכז שדה גרוע.

בדיוק העברתי אתמול ואז מכבי תל אביב אחרי משחק חלש מאוד השיגה את ה-1:2, “שדדה” אותו, גול גדול ברגע האחרון עם קבלת החלטות נכונה. וואלה בחלק גדול מהמשחק זה הרגיש כמו סנטה קולומה2.

מכבי חיפה נראית זוועה אבל יש שתי נקודות אור בולטות: ירמקוב ועיסאת!

אלוהים יודע איך נאור פתח ועלי מוחמד לא, אבל בהנחה ויגיע אותו “6” מיוחל מכבי חיפה עוד עשויה להיות קבוצה עם הגנת ברזל.

בצד ההתקפי לעומת זאת הכל נראה רע בינתיים.

בית"ר ירושלים עושה בושות ואירופה, מפסידה לקבוצה לטבית (מוליכת הליגה) ואף אחד לא מתרגש. אם הגומלין היה נערך בטדי אז ה-3:0 הזה היה לא גמור בכלל, אבל לא יודע. גולים ברמה של גנון. כדור רוחב ברחבה שכל שחקן הגנה לא הצליח להגיע אליו ועמד לא נכון ולאחר מכן שני כדורים קשתיים. הם כאילו מזלזלים בהגנה בכוונה? גם אם היו חלוצים שם באותם המהלכים ואני בכוונה מקצין - אף אחד לא יכול להרחיק כדור? כי חבל עם איך שהצמרת נראית הם היו יכולים אולי להיאבק על אליפות. גם “ההודעה” של אמא של ירדן שועה הייתה מעניינת..

-מכבי תל אביב - עברה שלב אבל משהו שם פשוט לא מעניין. ופטאצ’י הולך, בהרבה כסף, אבל בערך חצי מהכרטיס לא שייך למכבי - והיא תהיה בבעייה| מכבי חיפה הודחה ואני חושב שזה לא הפתיע אף אחד, ידענו שזה יקרה.

-בית"ר ירושלים - אני חושב שברק יצחקי מאבד הרבה מאוד נקודות. הפתיחה אתמול הייתה מושלמת, היו דקות שהיריבה הייתה חסרת אונים, השער השני באמת היה שער יפה כמו באימון. עוד קצת לחץ על הגז כדי לעשות את השער השלישי, אולי להכניס את ירדן שועה קודם (התקרית המטופשת בסוף המשחק עם אלמוג כהן הורידה מהביקורת על יצחקי). בכל מקרה גם בימי המיליונים של גאידמאק ואפילו עשור אחורה עם יוסי אבוקסיס וכדומה - בית"ר תמיד עשתה בושות באירופה.
זו פתיחה ברגל שמאל לעונה שלה וחבל שהיא מסתפקת במועט, בטח כשהמצב בהפועל באר שבע לא משהו לדוגמא. איך בית"ר פותחת עונה שוב פעם עם הגנה כל כך חלשה? היא הייתה המבדרת של הליגה אשתקד וניצחה את הגדולות אבל חשבתי שהיא רוצה לקחת צעד קדימה.