הגרסה שלנו למשחק :: כדורגל ישראלי

אני אוהב את דיוני הנוסטלגיה האלה, ולכבוד פתיחת עונת 2025/26 מחר - ב"ידיעות אחרונות" הוציאו דירוג מיוחד בגיליון פתיחת העונה של 25 השחקנים הגדולים של ליגת העל בדור הנוכחי - בשנות ה-2000 קרי מאז 1999/00. שחקני עבר, מאמנים ועובדי המערכת דירגו את ה-25 שלהם - המקום הראשון קיבל 25 נקודות, המקום השני קיבל 24 נקודות וכן הלאה.

ההתייחסות היא כמובן רק לשנות ה-2000 ושחקנים שעשו קריירה מצליחה בחו"ל למשל כדוגמת ליאור רפאלוב - זה “פגע” בדירוג שלו. כמו גם שחקנים שהיו להם שנים גדולות בשנות ה-90 וזה לא רלוונטי בדירוג. לפי ירון משעל ההיסטוריון, 3,221 שחקנים הופיעו בליגת העל מתחילת עונת 1999/00, כלומר אחד מתוך 129.

ערן זהבי סיים במקום הראשון כקונצנזוס ענק כשהשיג את מקסימום הנקודות - 625 - כולם בחרו בו למקום הראשון, והוא גבר על יוסי בניון.

הדירוג המלא:

1.ערן זהבי
2.יוסי בניון
3.ג’ובאני רוסו
4.יניב קטן
5.אבי נמני
6.אליניב ברדה
7.טוני וואקמה
8.צ’ארון שרי
9.אריק בנאדו
10.וואליד באדיר
11.עומר אצילי
12.ניר דוידוביץ’
13.מיגל ויטור
14.וינסנט אניימה
15.יעקובו איגביני
16.אלון חרזי
17.מאור בוזגלו
18.יוסי אבוקסיס
19.מהראן ראדי
20.ליאור רפאלוב
21. טל בן חיים - הבלם
22. מאור מליקסון
23.שמעון גרשון
24.ברק יצחקי
25.אלון מזרחי
כמעט נכנסו: איתי שכטר, דור פרץ, גל אלברמן, דודו אוואט, ג’ון אוגו

אני חושב שהדירוג די הוגן. שמעון גרשון מעל טל בן חיים הבלם שאני חושב שהתקופה שלו בבית"ר ירושלים הייתה מיותרת. אני חושב שהפיק של יעקובו איגביני היה כל כך טוב, אבל הוא היה כאן בסה"כ שנתיים וחצי אז קשה לי להתווכח. יניב קטן לדעתי קצת אוברייטד. לגבי הדירוג של ערן זהבי - בהחלט. שחקן שאני רוצה להזכיר והוא מופיע במקומות הנמוכים יותר כלומר מתחת ל-30 [אלה שלא נכנסו] - מיכאל זנדברג. גילי ורמוט עשה עונה אחת של שחקן היסטורי אבל לא היו לו מספיק שנים גדולות.

חזרתי לפני זמן קצר מבלומפילד מהמשחק שלנו, הפועל תל אביב ניצחה 1:2 את הפועל קריית שמונה. קודם כל משחק בית נגד ק"ש מחזיר אותי לפיגור 2:0 מחזור לסיום 2022/23 ואיך שהקהל אשכרה - ויש לי הרבה ביקורת נגד האולטראס - השאיר אותנו בליגה. לגבי היום:

הכי חשוב זה לפתוח עם ניצחון, כבר שכחתי איך זה מרגיש ואיזה אושר עילאי. אווירה אדירה היום במגרש, דיברו על 17 אלף אוהדים ואולי יותר. שער 5 התרכז במה שכדאי להתרכז. כמובן שזו תחילת העונה אבל אני מקווה שבהמשך יהיה לקבוצה לתת הרבה יותר מהגרון שלי ושל הקהל.

אליניב ברדה התחיל את המשחק מבחינתי עם ציון שלילי. סתיו טוריאל לא התאמן כמו שצריך? אחלה, הוא לא אשם שללא סתיו אנחנו חצי קבוצה. אבל להעלות שחקן עם אוריינטציה התקפית ולא בונקר. עמית למקין חמוד, שחקן הגנה במקור, קשה לו עם הכדור ברגל וזה בזבוז נגד יריבה כמו ק"ש (עצוב לראות 4-5 אוהדים בלבד במשחק חוץ). היה אפשר לשחק עם רועי אלקוקין, היה אפשר להמר אולי על דורון ליידנר כקשר כנף, להפתיע את היריבה עם שני חלוצים. במחצית הראשונה לא עשינו כלום.

אני מבסוט שהקבוצה הראתה אופי וברגע שק"ש ניצלה את הטעות בהגנה ועלה ליתרון - בחיים לא האמנתי שנוכל להפוך את המשחק. יש לי גם את החשש הזה כמו במשחק הירידה נגד מ.ס אשדוד - למרות שהיה קל במספרים גדולים בליגה הלאומית - שיש הרבה חבר’ה שיש להם פחד במה.

טוריאל הגיע למצב אחד ועשה גול כמו גדול, אין ספק, צריך לשחק עליו בכל התקפה. הוא חייב לקחת על עצמו יותר, להבין כמה הוא שחקן גדול, ולעשות תנועה לעומק. זה המבחן שלו, עכשיו, בליגת העל.

הגיע קשר כנף זר חדש וזה אחלה, גם מור בוסקילה אולי יהיה שלנו וזה תלוי בבוררות. גם קרייב עושה רושם בינגו - מחלץ כדורים, דוחף קדימה, יודע מה לעשות, מאיימבו עם שיר שחקן מרגש ובגלל לידר אמיתי. מעל כולם החלוץ שלנו דניאל דאפה. עובר שחקנים בקלילות, רעב, בא להטריף אותנו כבר בחימום - באמת אחלה.

הבעיות? שחר פיבן הוא בלם, הוא לא מגן ימני, זה עבד בליגה הלאומית אבל עם כל הלב והנשמה שלו - זה מגביל אותנו. הסגל מרגיש לי מאוד קצר, ואין לנו מספיק יצירתיות. והיום לפחות הפועל רצה ונלחמה אבל למה לא להפעיל לחץ גבוה על קבוצה כמו ק"ש? יאללה הפועל. אמן תהיה עונה יפה

חייב לומר שלא ראיתי בהפועל באר שבע “קבוצה דורסת” מעולם, אנחנו לא בימי ברק בכר, אבל עד עכשיו בשני משחקי ליגה ועוד אחרי שהיו בפיגור - מוריד את הכובע.

הדרמה הייתה ב- בני ריינה - הפועל תל אביב 2:2: לא להפסיד בעשרה שחקנים וכשהחמצנו פנדל בדקה קריטית מצד הכוכב הכי גדול והמנייה הבטוחה שלנו ובמשחק חוץ - לא רע בכלל. מצד שני אני מאוכזב כי עם קצת יותר סכין בין השיניים אנחנו מנצחים. ליגת העל לא פיקניק ואנחנו לא מספיק טובים. שקלתי לנסוע למשחק אבל כשזה מצטלב עם ריאל מדריד ועוד בסנטיאגו ברנבאו אז לא. אם זה היה משחק בית שלנו לא הייתי מוותר.

אפס תלונות לסתיו טוריאל חלילה, הבקיע במצב הראשון מהבלטה האהובה עליו ואחרי הפנדל הבינוני היה חסר ביטחון אבל כמה משחקים הוא ניצח לנו ורק במחזור שעבר.

הפועל צריכה לבוא ולהיות זו שלוחצת במשחק כזה נגד יריבה סבירה בליגה כמו בני ריינה ולא להיפך. אי אפשר בכל משחק לא לשחק במחצית הראשונה. זה נובע מהרכבים לא טובים, בלי קשר לשחקן הרכש שעוד לא התאקלם וערך בכורה “מהסרטים” - בזה אליניב ברדה לא אשם.
הגולים שקיבלנו מרתיחים, אחד במצב נייח, השני אחרי קרן שלנו ופלקאו כל כך לא פיזי ולא אגרסיבי וסליחה שיצאתי אבי נמני. זר אמור לשדרג קבוצה - כמו קרייב למשל!

אני חולה על אליניב ברדה ובלעדיו לא היינו עולים ליגה אבל הוא צריך לעשות עדכון גירסה, הגישה שלנו חשובה גם עם כלים מוגבלים. כשנתבנקר נגד בית"ר ירושלים בבלומפילד אחרי הפגרה אני אבין למה, אבל ההרכבים שלו מבאסים. דורון ליידנר עלה מהספסל ובמעט מאוד דקות גם סחט איכשהו את הפנדל וגם יצר את המצב שהוביל לגול ה-2:2 - למה הוא לא עלה לשחק יותר מוקדם? בשביל מה עמית למקין? עד מתי קרדיט ללירן רוטמן? הפועל הגנתית מדי וחבל.

הפועל ב"ש זה חתיכת דבר חריג, אשכרה כיף לראות קבוצה ישראלית.

שאפו לקוז’וך.

בית"ר ירושלים - מכבי חיפה 0:0 - עצוב לראות כרטיס אדום כל כך מוקדם שהורס משחק, אבל כמובן שזה היה מוצדק. יותר עצוב לראות את מכבי חיפה עם כל כך מעט איכות בחלק הקדמי. דולב חזיזה עשה כמה מהלכים יפים אבל כמובן שהוא לא בשיאו. סוף פודגוראנו פעיל אבל לא יהיה מה שהוא היה. מתאר לעצמי משחק כזה עם דין דוד ביום שהוא פחות באופסייד, מול הבלמים המבולבלים של בית"ר ירושלים, או את דיא סבע משגר בומבה ברגל שמאל, שלא נדבר על ליאור רפאלוב. משחק שלם כמעט מול עשרה וחיפה לא יצרה מספיק. מרגע שעלה החלוץ המחליף שלה זה נהרס הוא איבד אינסוף כדורים. בית"ר גם בעשרה שחקנים מסוגלת לייצר יותר, חבל, אבל קשה לבוא אליה בתלונות. אחרי הפגרה הם בבלומפילד נגד הפועל תל אביב שלי..

29 פוסטים אוחדו לנושא קיים: נבחרת ישראל :: לקראת נורבגיה במוקדמות המונדיאל

יש להפסיד ויש להתבזות.
מה שמולדובה עושה בשבוע הזה זה בלתי מתקבל על הדעת.
חרפה, ביזיון, זריקת ז’, בקיצור כל אסוטיאציה שעולה לראש לא יכולה לתאר בושה כזאת. פשוט איכס.
ואם עדיין אני מצליח להסתכל על המאקרו אז אני פשוט לא אוהב את השיטה החדשה. הפערי רמות באירופה פשוט גדולים מידי בשביל להתחלק ל-12!!!בתים. הרוב המוחלט של הבתים כבר סגור, ולמחזורי סיום אין כמעט שום משמעות בהם.
הנבחרת שלנו נתנה שבוע גדול (למרות שמולדובה בתצוגה היום מצליחה להעלות ספקות גם לגבינו). אני חייב להודות שהייתי סקפטי לגבי היכולת של הנבחרת שלנו להפסיד “בכבוד”. כל מי ששאל אותי לגבי התוצאה אמרתי לו שזה בין 1-0 ל-2-0 איטלקי. פשוט זה מה שהורגלתי מהנבחרת שלנו במשך שנים. להתבנקר מאחור ואז לספר לתקשורת שהיינו במשחק.
כמה אירוני ונהדר זה שדווקא גוטמן היה הפרשן. הצלחתי לשמוע את כל היהירות וההדרה העצמית שלו בכל רגע במשחק. פשוט אדם חאפר בלתי נסבל שהמודעות ממנו והלאה.
בקיצור, אני מאמין שנעלה ליורו הבא.

הערב: הפועל תל אביב נגד בית"ר ירושלים - אני מודה שבשנים האחרונות לעתים הרגשתי שאני מנסה בכוח “להדליק שוב” את הלהבה, אבל עכשיו זה חד משמעית שם. כבר כמה שנים טובות שלא חיכיתי למשחק בציפייה הזו ולספור את הדקות כמו שאני מחכה למשחק הזה.

אני יודע שאני עלול להתאכזב. משחק כל כך חשוב לקבוצה, למועדון, לקהל האוהדים. כי יש לנצח את הפועל באר שבע בגביע הטוטו ויש משהו אחר בלשחק טוב היום נגד יריבה שנואה כמו בית"ר ירושלים. הרגע הכי שמח שלי כאוהד היה בדאבל בטדי נגד בית"ר ב-2010 עם הגול של ערן זהבי אז בצבע הנכון, גם עברתי דרך חתחתים לשם - וכנראה שגם הרגע הכי עצוב היה נגד אותה קבוצה (ולא זה שהם לקחו את שמעון גרשון), עם אותו משחק ארור לפני שנתיים ובבלומפילד, אותו 5:1 מדמם. יש לנו חוב לסגור.

תיקו יהיה בסדר גמור, אני אבל מגזים וחולם על ניצחון. משחק טוב היום, תוצאה טובה, ואז אנחנו יכולים לאשש את התחושות הטובות שיש לגבי החוסן של הפועל, לגבי התהליך שהתקווה שלו היא לגרד את הצמרת כבר העונה. אמנם אין ממש “שרידים” מאותו 5:1 כואב, אבל סביב ההרכב שלנו בהחלט יש סימן שאלה. היכולת להתעלות ולא ליפול במשחק כזה עם 20 אלף אדומים ו-25 אלף אוהדים בסה"כ. לא לעשות במכנסיים.

הכותרות האלה הן יותר משמעותיות מאשר התעסקות בשחקן כזה או אחר בהרכב. מה שכן: בית"ר ירושלים המביכה של אירופה זה דבר אחד. בליגה היא סיפור אחר. היא קבוצה מלהיבה, קשה, עם מוסרים אדירים ומהירות וטכניקה, וכמובן שעומר אצילי גם יכול לקבל את המוזה ולשלוח לחיבור מ-30 מטר ומול זה אין כל כך מה לעשות. הפועל צריכה לשחק הגנתי אבל לא בונקר. עם דורון ליידנר לדעתי כקשר שמאלי. זו הזדמנות בלי חוזרת לפלקאו להראות שהוא שווה משהו. לירן רוטמן קצת מבאס אותי הוא לא ממש טוב. שחקני המפתח שלי הם קרייב הנפלא שיודע להחזיק כדור ולדחוף קדימה וגם מחלץ, וסתיו טוריאל שאולי ירצה לכסות על החמצת הפנדל. אין להם הגנה טובה במיוחד ודניאל דאפה לא פראייר. מקווה שהיה בסדר, יאללה הפועל.

אגב, אני מן הסתם מתעדכן, ולתחושתי יהיה בלאגן היום. מכות, אירועים לא פשוטים, כאלה שסוגרים חשבון וחבל, חבל בכלל, ובטח בימים כאלה. הם לא אויבים הם יריבים. המון אוהדי בית"ר יגיעו בלי כרטיס. הם כבר השחיטו את הגרפיטי הידוע של אולטראס הפועל בצ’ארלס-קלור ליד יפו (מה שתוקן), לדעתי זה הפתיח..

“אחרי המבול” של חודש ספטמבר - יומן מסע מאצטדיון בלומפילד, סתם, לא צריך להיות דרמטי.

כל היום הרגשתי על הפנים, גם בפודקאסט, אשכרה לקחתי כדור אדוויל לפני שיצאתי לדרך, ויצאתי מוקדם, הייתי צריך לזוז. הייתי ביום חופש. הלכתי על הטיילת קצת, ישבתי בצ’ארלס-קלור בשמש עם הצעיף והחולצה על הצד, עלו הרבה מחשבות. כל הזמן ריחפה המחשבה של - האם אני ממשיך לשבת בפנאן ונח או ממשיך את הדרך למגרש (ברגל) כדי ‘לספוג את האווירה’ ולהיכנס כמה שיותר מוקדם. השערים היו פתוחים מ-17:30.

כמובן שזה מכורח הנסיבות הרבות אבל כבר שנים ארוכות שלא הגעתי למגרש כל כך הרבה זמן לפני. ב-18:00 הגעתי לאיזור, ראיתי הרבה אדומים. חיפשתי לשמוע אווירה ושירים וטירוף של לפני על הפחים ועל המכונוית אבל לא היה זכר, אולי החבר’ה שמרו את הגרון לדבר האמיתי. כנראה שכן הייתה תגרת אוהדים ממרחק.

הפעם “נגזר עליי” להיות זה ששומר מקומות. אין לי כח לריב עם כל הילדודס עד גיל 25 שאתה מגיע לפניהם ואומרים לך “אני פה כבר עשור (בגוש של שער 5) וזו השורה שלי”. אח שלי אני מנוי מ-2007 מה צריך להוכיח לך? אז למרות שזה משחק גדול ואווירה - הלכתי לשורות הגבוהות וקצת נטייה שמאלה. נעבור לכדורגל?

עדיין לא. קודם כל המשטרה - בשביל מה יש שם חבר’ה. אם נותנים לכל ילד לטפס על הגדר ולעבור משערים 2 ו-7 לשער 5. לא יודע בתור אבא לעתיד לא הייתי רוצה לראות את הבן שלי לוקח את הסיכון הזה ועושה משהו לא בטיחותי. לאף אחד לא אכפת.

נעבור לכדורגל: הרכב טוב מאוד של אליניב ברדה, לקח הימור אמיץ עם דורון ליידנר בצד שמאל למרות שהגנה היא לא הצד החזק שלו ויזן נאסר דווקא יציב, רועי אלקוקין עזר לנו להניע את הכדור כמו שצריך וזה חשוב ליד נגר כמו פלקאו שהפתיע וחילץ הרבה כדורים. השופט גל לייבוביץ’ נדמה לי היה ממש מעצבן ולא נתן למשחק לרוץ. אמנם היה לנו אינטרס לעשות עבירות ולעצור את השחקנים הטכניים של בית"ר ירושלים אבל כל דבר שרק והרי הסטטיסטיקה, וכל עימות שהוא ראה את דניאל דאפה - זהו שריקה.

מחצית ראשונה מאוד מאוזנת יחסית בלי כדורגל מצד שתי הקבוצות, אולי פחד לטעות, אולי האבוקות והדברים המיותרים האלה הוציאו מהקצב, אולי גישושים. בעיקר מצבים נייחים ובלי כדורגל לא לפה ולא לשם אבל די ברור שזה לא היה נשאר ככה.

זה היה ניצחון סופר-מרגש ועוצר נשימה, לא רוצה להישמע דרמטי אבל באמת שכמעט ירדה לי דמעה. מה התחושה הזו ב-2:3…וואו!! סגרנו את החוב עם בית"ר, סוף-סוף התוצאה 2:3 תהיה עם קונוטציה קצת חיובית מצד הפועל. בחיים לא הייתי מאמין בפיגור 2:1 שככה זה יסתיים, כאוהד הפועל חוץ מהרגע ההוא בטדי זה לא “ב-DNA שלנו”. חשבתי שנהיה נאיבים, ששוב נפסיד לרעים האלה שלא עשו כלום, התבטלו, רק עומר אצילי והמצבים הנייחים ועוד יש להם את החוצפה לירדן שועה ולברק יצחקי לבוא בתלונות.

אליניב ברדה שפגע בול עם החילופים גם - הפך אותנו לקבוצה עם אופי, אבל כמה שהיה אופי אתמול זה לא רק זה, היה כדורגל. מחצית שנייה חד-צדדית לחלוטין, 1:3 או אפילו 1:4 היה משקף. וזה עוד כשסתיו טוריאל לא מבין כמה הוא טוב ובמצב רוח מפרגן מדי. דניאל דאפה עם שתי החמצות מאוד גדולות, בעיקר כדור הרוחב (ליידנר עם המון כדורגל ברגליים גם אם בעבר היה מהיר יותר כנראה). הספינה זזה לפי אנדריאן קרייב, כמו טוני קרוס הישראלי, מאז שי אבוטבול בשיאו לא היה לנו שחקן עם כדורים כאלה מצד לצד, והנגיחה? עם כל הלב, כמו בעיטה.

זה מרגיש שיש כאן משהו טוב ובריא, יש את שחקן הכנף הזר שהיה מושעה מהמשחק, מור בוסקילה רק הגיע והוא כישרון גדול ואולי יצטרף עוד קשר ובעיקר חייבים מגן ימני כי שחר פיבן הוא בלם ואולי שיחליף את צ’יקו. ואולי צריך לספור גם את עמרי אלטמן.

היו לי טענות קשות כלפיו אבל שמחתי בשבילו. אני לא אגיד שהוא זייף פציעה חלילה אבל הרגיש לי שהוא לא התאמץ מספיק בהתחשב בכך שזה משחק על החיים ועל המוות נגד מ.ס אשדוד בזמנו. הוא לא שווה את החוזה השמן שלו והוא שחקן די בינוני אבל כנראה הבעיה לא בו אלא בתפקיד שנתנו לו. כשחקן ספסל שמשנה משחק זה בסדר, אני סלחתי.

אחרי המשחק חשבתי שאני אזרום ואחזור ברגל אבל היה כבר מאוחר, רק לקראת 23:00 יצאתי מהמגרש. אז לקחתי שוב קורקינט. הבנתי שלא הייתה אלימות מצד הקהל ומבין את הבאסה של הצהובים-שחורים שהם צריכים לחכות ש-30 אלף אדומים יתפזרו. בדרך חזרה כל הטיילת עם צפצופים ורעשים וזה כיף ומצחיק. אנשים מצפצפים ברכב ואני שר את השירים של הפועל, גם האופנועים, אפילו בחורה סימנה לי, ואני עם הפעמון המצחיק של הקורקינט כמו אוטו גלידה.

הפועל ת"א העונה:
-מפיגור לניצחון נגד הפועל פתח תקווה
-מפיגור נגד בני ריינה בעשרה שחקנים לתיקו
-פיגור מאוחר נגד בית"ר ירושלים - ניצחון.
רק תרדו לקרקע ותנצחו גם באשדוד
יאללה הפועל! תודה!

שחקן

האמת שיש משהו יפה בסיפור של אלטמן ש’התעקש’ להיות סמל בהפועל תל אביב בתקופות שהיה קשה, ועכשיו אולי יזכה לקחת חלק בקבוצת כדורגל נורמלית קרוב לסוף הקריירה.

תמיד תענוג לראות בטר מפסיד בשניה האחרונה

ברדה קיבל אחרי המשחק כרטיס טיסה חינם כי אנצ׳לוטי רוצה לראות מי זה הישראלי הזה שכולם אומרים שיש מצב שיש לו תחת יותר גדול משלו

קרייב ממש טוב, הרבה זמן לא הרגשתי שיש לנו זר ששווה הרכב במכבי/חיפה/ב״ש.

אלקוקין ילד פלא, הרבה יותר מוכשר מרן בנימין ואני מקווה שימשיך לקבל דקות. הוא מוסיף יצירתיות שחסרה בקישור.

טוריאל מתחיל לסגל לעצמו את המעמד של שחקן שלא מוציאים. מדקה 70 הוא היה גמור לחלוטין ועם התכווצויות (ממקומי בשער 7 ניתן להבחין בזה היטב) אבל יש לו רגל שמאל כל כך מסוכן שתמיד הוא יכול להכניס כדור מסוכן לרחבה ששווה גול.

דווקא על הבלם הברזילאי צ׳יקו אני מאוד סקפטי. אולי זה עניין של התאקלמות אבל הוא עושה מלא עבירות מפגרות שאולי בברזיל לא שורקים אבל כאן אלו שריקות קלות. צריך לתת עוד זמן אבל כרגע אני לא מתרשם.

היה ערב מרגש מאוד!

@whykds, אם אתה מסתכל על כל שלושת משחקי הליגה אז נכון, אבל לגבי אתמול אתה עושה לנו עוול עם ה"תחת" והאמן לי שאני מאוד ביקורתי כלפי הפועל תל אביב.

מבחינתי זה מחדל שניצחנו את המשחק רק בדקה האחרונה. לא ראיתי כלום מבית"ר ירושלים חוץ מהכדורים החופשיים האדירים של עומר אצילי וכדומה. מחצית שנייה הייתה טובה, המצב שיזן נאסר החמיץ זה די פוקס כי סתיו טוריאל בטח לא התכוון למצוא שם את המשקוף אלא ההרמה ברחה לו, אבל מבחינתי דניאל דאפה פעמיים עם מצבים טובים מתוך הרחבה, משקוף אדיר של למקין וגם הצלה של מיגל סילבה והבלם שלהם ב-1:1. מספיק מצבים טובים ואל תשכח שאנחנו עדיין קבוצה פחות טובה מהם על הנייר ובחיבור.

מסכים איתך לגבי אתמול - ניצחון ראוי. ה 2:1 של בטר לא שיקף.

זה עדיין לא אומר שלא היה תחת אתמול ושלאליניב אין תחת באופן כללי. גם לנצח בשניה האחרונה כשאתה פחות טוב זה תחת.

חסיד אומות עולם

למה אתה קורא לביתר בטר?

אגב וואלה אני לא רוצה להסיט את הדיון מהכדורגל אבל כמה הערות על המסביב וכנראה קצת הזדקנתי:
-קודם כל לדעתי כל עניין “הריסת” הגרפיטי של אולטראס הפועל בצ’ארלס-קלור שלה פמיליה באו כמו סיירת וכדומה - מגוחך ופתאטי, לאנשים אין עבודה?

-יותר חשוב מזה: בהפועל הוציאו הודעות שתתאפשר כניסה רק בלבוש אדום, כדי למנוע אוהדים נייטראלים שהם בעצם בית"ר, ושוב פישלנו בקטע הזה. משחק בית של הפועל צריך להיות משחק בית של הפועל גם בלי עוד 300-400 אוהדי בית"ר שהם חריגה מהמתוכנן. אני כמובן לא מצפה לקבל יחס שונה בטדי. זה באמת מסובך לבדוק?
-המעברים האלה משער 2 ושער 7 לשער 5 - אז כמובן שכל אחד רוצה לעודד בגוש ואני כילד בכיתה ז’ שישב שם לראשונה מאוד התרגשתי, זה נותן לך תחושה אחרת גם אם המשחק פח שאתה שר ומעודד ורוקד וכל דבר בפעם הראשונה הוא סקסי. אבל זה מסוכן גם לנו מי שיושב בשער 5 - שלא יהיה צפוף מדי, וכמובן ילדים בני 12-13 שמטפסים שם לגובה ועלולים ליפול, בשביל מה יש שם אבטחה?

-משפט הערכה לדור פרץ שלדעתי אמנם אין לו את הברק של האחרים אבל הוא השחקן הטוב בליגה, שילוב של הכל: מנהיגות ואופי-אכפתיות-תרומה בשני צידי המגרש. שימו לב מה אייל ברקוביץ’ כתב עליו בדו"ח.

-לא רציתי לתת לזה יותר מדי מקום בערב חגיגי והניצחון 2:3 על בית"ר ירושלים - איך יושב שם איתי שכטר ומקשיב לעמיחי שפיגלר שואג ואומר שזה אחד הניצחונות הגדולים אם לא הגדול בהיסטוריה של הפועל על בית"ר. עזבו שהיו 0:4ים פעמיים ואולי יותר, ואני לא מדבר על שייע בימק"א או משה סיני. שכטר שיחק שם בדאבל במחזור האחרון של 2009/10 וראה בזווית טובה את ערן זהבי מבקיע. כמובן גם היו לנו גמרי גביע נגדם וכדומה, עוד משחקים שמשנים מועדון..

הרגל ישן. אני אפילו לא יודע מאיפה זה בא, פשוט ראיתי את זה כתוב בקרב מי שלא חובב את המועדון ואימצתי

ראינו (אני ואוהדי הפועל תל אביב אחרים) את הסרטונים מהניצחון על בית"ר ירושלים איזה מאה פעם, חגגנו ונהנינו מכל רגע ועכשיו צריך להמשיך: מ.ס אשדוד נגד הפועל תל אביב, יום שבת. מגרש מנחוס ומבחן מנטאלי עצום. כולם זוכרים איך חטפנו שלישייה ממכבי נתניה אחרי ניצחון על לוקומוטיב מוסקבה ב-2001/02, לי יש גם זיכרון רע עם מ.ס אשדוד: אחרי ניצחון ענק 2:4 על פריז סן ז’רמן בצרפת עם יצחק שום - באנו ל-י"א, לא חיברנו שתי מסירות והפסדנו 2:1 (יוסי אבוקסיס צימק בפנדל).

הפועל חייבת לנצח מחר. זה הרבה-הרבה-הרבה מנטאלי. אשדוד הייתה שטיח מול מכבי חיפה והיא תרצה לתקן את הרושם. אנחנו מתקשים שם מסורתית, בדאבל ב-2010 נתנו 0:4 אבל שנה אחר כך פיגרנו 3:0 ויצאנו עם 2:2. אני מקווה שאליניב ברדה יידע להוריד את השחקנים לקרקע דחוף, שנראה קבוצה רצה ונלחמת ולא מוותרת. ואם אפשר לא להיקלע לפיגור - דיינו. כל כך חשוב להיות יציבים ולנצח מחר, להמשיך את הרצף.

אם נגיע למצבים צריך שדניאל דאפה יהיה יותר חד מאשר המשחק נגד בית"ר ירושלים, ושסתיו טוריאל יבין כמה הוא מוכשר. מאמין שכל מאמן בארץ יסגור אותו עם שני שחקנים, אולי רק הגדולות קצת יחפפו, אבל הוא יידע למצוא פיתרונות, תהיה אגואיסט. הברומט שלנו הוא קרייב.

אגב, הייתי שמח לראות הרכב קצת אחר של אליניב ברדה. לירן רוטמן לא צריך להיות שחקן הרכב בקבוצה של השנה שיש לה שאיפות אחרות, ונגד בית"ר היה מערך לא סימטרי. יש לנו לא מעט אופציות בכנף הפעם. הזר סילבה שהורחק, מור בוסקילה. לשניהם זה אולי מרגיש מוקדם מדי אבל צריך שחקן התקפי. רועי אלקוקין מתאים מאוד במרכז השדה. יאללה הפועל!

-בונוס: ה-0:4 על מ.ס אשדוד בי"א במחזור הפתיחה של 2000/01 - הכי לא הפועל, גם אם באנו כדאבליסטים. זוכרים מי כבש צמד? שחקן אגדי:

צפיתי בגולים (המרשימים יש לציין. הולמאי איזה שחקן), אבל אין פה צמד…

בוא תשים את הכסף שלך איפה שהפה שלך: לשים בוובי את דאפה וטוריאל או רק אחד מהם?

(אגב, אני היחיד שתמיד מחפש את התרד הזה ב׳לא ספורט׳, ואז נזכר שזה ב׳כדורגל כללי׳?)

מיום שני אני בעננים כמו שלא הייתי מאז הדאבל בערך או ה-1:4 על מכבי חיפה ב-2011 בבלומפילד. אשכרה בשבוע סגרנו חוב עם השתיים שהורידו אותנו ליגה. אגב כן מצחיק להיזכר שאיתי שכטר שם X על המשחק הזה.

כשמ.ס אשדוד הובילה אחרי 20 שניות חשבתי שזה כל כך מתאים לנו, להפועל של פעם. אבל אנחנו לא הפועל של פעם? חזרנו למשחק ממש מהר, בקצב גבוה, ניצלנו כל מתנה שההגנה שלהם - הגנה פח ממש - חילקה והיו לא מעט כאלה. הפועל נותנת חמישייה ב-40 דקות ואני לא זוכר דבר כזה, מקנא בחברים שלי משער 5 שהלכו למשחק. כמה חשוב שדניאל דאפה מבקיע וגם סתיו טוריאל בכל משחק מספק מספרים. סוף-סוף הפועל כובשת שערים במחצית הראשונה.

רועי אלקוקין לא שחקן שייתן לנו מספרים לדעתי, הוא יותר בונה משחק, אבל זה פרס עבורו מול הנאיביות. חשוב שאנחנו טובים גם לא ביום מי יודע מה של קרייב.

לדעתי אליניב ברדה יכול להוציא את טוריאל במחצית ולתת לו לנוח, זה יתרון ממש מפואר. מור בוסקילה צריך דקות, סילבה שקיבל אדום נגד ריינה ופותח עכשיו - לא ממש מעורב ועוד החתימו עוד שחקן רכש. אפשר גם לתת פרס לעמרי אלטמן או מחמיד.